Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Pril in de 20 is hij als hij ergens in Brussel de song ‘Are you with me’ (van de Amerikaanse zanger Easton Corbin) bewerkt. Hoofdtelefoon, computer, software. Een paar uur werk en hij stuurt het de wereld in. En bam, het wordt een hit. Meer nog: De Laet werd de eerste Belg met een nummer 1-hit in de UK. ‘Are you with me’ bereikte ook de eerste plaats in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

Verder scoorde het hoog in de Spaanse, Franse, Nederlandse en Deense hitlijsten. Ondertussen heeft de song al 265 miljoen YouTube-views en ruilde De Laet zijn slaapkamer in voor hotelkamers in de miljoenensteden van de wereld. Brusselse Vlaming, Vlaamse Brusselaar of gewoon Belg? We houden het bij het laatste, want in die eerste track school een zeker Belgisch ‘je-m’en-foutisme’. Met zijn tweede single ‘Reality’ scoorde Lost Frequencies opnieuw. En er volgden nog pareltjes, allemaal gebundeld op het eerste album ‘Less is More’: ‘Beautiful Life’, ‘What is love?’ en ‘All or nothing’.  De Ibiza-vibe? Nooit ver weg.

Bijzondere artiest, want ...

Beetje geluk? 
Living the dream. Welke jongeling droomt er niet van om quasi overnight een wereldster te worden? De Laet had nooit kunnen vermoeden dat zijn ‘Are you with me?’ zo’n succes zou kennen. In een interview liet hij optekenen: “De echte 'klik' kwam er tijdens de eerste feestjes waar de mensen voor mij kwamen en niet voor iemand anders. Toen begon ik het stilaan te beseffen. Als ik in Brussel op café zit, voel ik niet dat ik in Londen een hit heb, snap je? Pas toen ik ter plekke in uitverkochte clubs begon te draaien, drong het tot me door. Al vond ik het wel... raar.”  

Major 
Zou Lost Frequencies nog steeds op zijn kamer zitten om tracks te maken? Of bokst hij songs ineen op het vliegtuig, zoals de betreurde Avicii? Feit is dat succes heel veel mensen aantrekt en dat iedereen wel een deel van de koek wil. Of Major Lazer het nodig had? Geen idee, maar De Laet remixte wel een song, ‘Cold Water’, met op vocals Justin Bieber. Beetje meer EDM dan we het gewend zijn.  Lost and found
Een hart voor muziek en voor andere bands of artiesten die een stek zoeken in de zon. Like Mike en Dimitri Vegas begonnen hun eigen label en Frederik De Laet deed hetzelfde: Found Frequencies, een samenwerking met Armada Music. Drie keer lost 

You are!
We kunnen er niet omheen, de eerste single, waar het allemaal mee begon. Nog eens, omdat we nooit mogen vergeten waar we vandaan komen. ‘Are you with me’. 

 

en het origineel? Hier! 

 
Tomorrow
Maar hoe klinkt dat live, Lost Frequencies? Amper drie jaar na zijn eerste single staat Frederik De Laet  op het podium van Tomorrowland, spreading love and an Ibiza vibe. Hoe dat klonk? Speakers full on en gaan! Een set die alle kanten uitgaat.  

 
Blijven gaan! 
Niet stilzitten, producen, releasen. Lost Frequencies smeedt het ijzer als het heet is en brengt singles uit, bijna aan de lopende band. Zijn laatste ‘Like I Love You’ is een samenwerking met The NGHBRS. Niet die uit Ramsay Street, laat dat duidelijk wezen!  

 
Drie keer De Laet, niet te laat! 

Nederlands en Frans. Frederik Laet spreekt beide talen en was aan het begin van zijn carrière te gast bij de Nederlandse radio. Bij Igmar. De Laet lijkt het allemaal zelf niet te geloven.  

 
In een iets andere setting, met livemuzikanten, en Lea Rue!  

 
Vragen van aspirant-producers? De Laet antwoordt met plezier. Luister naar Lost Frequencies in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, met Epic Beats


Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?