De beste tv-series van 2018 volgens de redactie

December, tijd voor een terugblik: een lijstje van onze favoriete series van het afgelopen jaar. 

De beste tv-series van 2018 volgens de redactie © Netflix - BBC - MGM

Ook dit jaar verorberde onze redactie heel wat tv-series. Stonden onder meer op het menu: koppige dienstmaagden, hormonale pubers en getroebleerde bodyguards. Dit zijn onze favoriete reeksen van het afgelopen jaar!

Donker bochtwerk

Donker bochtwerk © Netflix

The End of the Fucking World

Een geweldige hit op Netflix: gitzwart, bijzonder goed en met een geweldige soundtrack. En een verhaal dat zich gaandeweg ontspint, allerlei bochten neemt en vreselijk goed in elkaar zit.
 
In de hoofdrollen: James en Alyssa, twee getroebleerde tieners die ergens in Groot-Brittannië op roadtrip gaan. Een niet onbelangrijk detail: James is een zelfverklaarde psychopaat met een plan om het meisje te vermoorden. Alyssa heeft een problematische thuissituatie en vertrekt om op zoek te gaan naar haar vader, die wegging toen ze een ukkepuk was.
 
Een topper, deze!

Meer over The End of the Fu***ing World

Misdadig goed

Misdadig goed © Netflix

Collateral
 
Een vierdelige miniserie die Netflix produceerde met de BBC, met een verhaal dat zich afspeelt over een periode van vier dagen in Londen.
 
De misdaad: een pizzabezorger komt om het leven bij een schietincident, aan een huis waar elke week pizza wordt bezorgd. ‘Toevallig’ werd niet de normale bezorger eropuit gestuurd voor de levering, maar wel de Syrische vluchteling Abdullah Asif.
 
Carey Mulligan schittert als Kip Glaspie, de inspecteur die de moord moet onderzoeken.
 
Meer over Collateral

La Casa de Papel, deel 2
 
Een groep van acht criminelen laat zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje, met de bedoeling weer buiten te wandelen met een buit van – jawel – 2,4 miljard euro. Om dat gigantische bedrag te kunnen binnenhalen, hebben ze elf dagen toegang nodig tot de drukmachines van de Koninklijke Munt.
 
El Profesor en de zijnen zetten de energie van het eerste seizoen dit jaar verder met deel twee. Opgepast, deze serie is best verslavend! Nu op Netflix.
 
Meer over La Casa de Papel
 
Marcella, seizoen 2
 
De ideale mix tussen een Scandinavische crimeserie en Britse kwaliteit: Marcella is de eerste Engelstalige serie van de schrijver Hans Rosenfeldt, die ook The Bridge uit zijn pen liet vloeien.

Anna Friel kruipt in de huid van Marcella Backland, een politie-inspecteur die na jaren afwezigheid weer aan de slag gaat en terug op een oude zaak wordt gezet.

Probleem: Marcella heeft zo haar eigen demonen. En haar echtgenoot heeft haar net laten zitten voor een andere vrouw. Om maar te zeggen: Marcella zit niet zo goed in haar vel en heeft soms agressieve neigingen. En black-outs.

Momenteel zijn de eerste twee seizoenen beschikbaar op Netflix. Seizoen drie wordt in de loop van volgend jaar verwacht.

Meer over Marcella
 
Safe
 
Een gated community, of omheinde woonwijk. Veiligheid troef, zou je denken. Maar misschien loert daar wel evenveel gevaar als in de wereld buiten de hekken. Dat ondervindt ook Tom Delaney, een kinderchirurg die in actie schiet als zijn oudste dochter mysterieus verdwijnt na een feestje.
 
In de hoofdrol: Dexters Michael C. Hall! Nu te zien op Netflix.
 
Meer over Safe

Complotten en terreur

Complotten en terreur © Netflix - MGM

Bodyguard
 
De best bekeken serie van het jaar op de BBC, en wat ons betreft zeker op zijn plaats in dit rijtje.
 
Richard Madden speelt David Budd, een ex-militair die gehavend is teruggekomen uit Afghanistan en nu aan de slag is bij een beveiligingseenheid van de Londense politie. Wanneer hij erin slaagt een bomaanslag op een trein te voorkomen, wordt hij gepromoveerd tot lijfwacht van Julia Montague, de minister van Binnenlandse Zaken.
 
De serie dendert binnen met een geweldige, zenuwslopende scène en laat je de volgende zes uur niet meer los. Een sterk verhaal waarin niet is wat het lijkt. Trefwoorden: actie, terreur en politiek drama. Nu op Netflix.
 
Meer over Bodyguard
 
Condor
 
Drama, spionage, verraad en terreur vind je ook in Condor, een bloedstollende spionagethriller met Max Irons en William Hurt.
 
De serie is gebaseerd op Sydney Pollacks Three Days of the Condor (1975) en brengt een moderne versie van het verhaal. Irons speelt Joe Turner, een techie die werkt voor de CIA en een paar jaar eerder een algoritme ontwikkelde om terroristen in het buitenland op te sporen. Op een dag worden al zijn collega’s op kantoor in koelen bloede doodgeschoten. Irons moet op de vlucht en kan niémand vertrouwen.

Nu in de Movies & Series Pass van Proximus TV. 
Meer over Condor 

Nordic noir

Nordic noir © Lumière

Een portie Scandinavische kwaliteit mag niet ontbreken in dit lijstje, want er was weer heel wat goeds te zien dit jaar. Hieronder drie series die op de redactie goed gesmaakt werden.
 
Hassel
 
Grove stoppelbaard, leren jack, zwart mutsje. Roland Hassel (Ola Rapace) is een stoere flik, een die wel eens de grenzen van de wet opzoekt om een zaak op te lossen. Samen met zijn team bindt hij de strijd aan tegen de georganiseerde misdaad in Stockholm, en dat durft er al eens hard aan toe gaan.

Nu in de Movies & Series Pass van Proximus TV.
Meer over Hassel 
 
Springvloed, seizoen 2
 
De prachtige Julia Ragnarsson was dit jaar terug voor het tweede seizoen van Springvloed. Ragnarsson stapt opnieuw in de schoenen van Olivia Rönning en krijgt in dit tweede deel het gezelschap van Kjell Bergqvist, als Tom Stilton, en Dar Salim, als haar vriend Abbas.
 
Moord en een ogenschijnlijke zelfmoord in Marseille en Stockholm, een spannend verhaal, duistere sfeer en sterke cast.

Nu in de Movies & Series Pass van Proximus TV.
Meer over Springvloed 
 
The Bridge, seizoen 4
 
Canvas verblijdde ons dit jaar met het vierde en laatste seizoen van topkrimi The Bridge, en dat was even sterk en spannend als de vorige seizoenen.
 
De eerste reeks begon met een moord op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden. De tweede ging van start met een tanker die tegen diezelfde brug botste en de derde met de moord in Zweden op een Deense vrouw. Ook in de vierde reeks is er opnieuw een link tussen beide Scandinavische landen.
 
De eerste drie seizoenen van The Bridge zijn momenteel te zien op Netflix en het vierde laat niet erg lang meer op zich wachten: vanaf 1 januari is ook dat beschikbaar op de streamingdienst.

Comedy met soms een vleugje drama

Comedy met soms een vleugje drama © Netflix

Big Mouth

Big Mouth is een animated comedy van Nick Kroll en Andrew Goldberg over de heerlijke nachtmerrie die puberteit heet. Gierende hormonen, een lichaam dat niet luistert en gênante romances … deze periode in ons leven is niet altijd prettig, maar levert wel materiaal voor een geweldig grappige serie.

De makers lieten zich inspireren door hun eigen adolescentie in New York, en schuwen geen enkel onderwerp. Verwacht je aan veel ongepaste humor en grove beledigingen, maar vergis je niet: de serie kan ook slim en gevoelig uit de hoek komen.

Meer over Big Mouth en andere animatieseries voor volwassenen, nu te bekijken op Netflix.

GLOW, seizoen 2
 
Worstelende vrouwen, strakke glitterpakjes, body slams en véél haarlak. Gorgeous Ladies of Wrestling brengt het fictieve – maar op ware gebeurtenissen geïnspireerde – verhaal van een bont team van vrouwelijke pro-wrestlers in de jaren ’80.
 
Afgelopen jaar kwam het tweede seizoen online, en het is de moeite! Ook voor wie niet van worstelen houdt. GLOW brengt op Netflix een mix van comedy en drama, en een verrassend intiem verhaal met verschillende lagen. En alles baadt in de sfeer van de eighties.
 
Meer over GLOW

Een portie horror?

Een portie horror? © Netflix

The Haunting of Hill House
 
Een familiedrama verpakt als een horrorverhaal. Wie zin heeft in een dosis hartverzakkingen en Michiel Huisman zit helemaal goed met deze serie.
 
Jaren 90. Henry en Olivia Crain nemen met hun vijf kinderen hun intrek in wat later het beroemdste spookhuis van Amerika zou worden. In het begin lijkt alles koek en ei, maar al snel blijken er paranormale krachten aan het werk.
Dertig jaar later zijn de kinderen volwassen en worden ze door een tragedie opnieuw samengebracht. Ze keren terug naar Hill House, en opnieuw wordt pijnlijk duidelijk dat de ellende nog niet gedaan is.
 
Meer over The Haunting of Hill House, nu te bekijken op Netflix.

Dystopieën en rampscenario’s

Dystopieën en rampscenario’s © Netflix - MGM

The Handmaid’s Tale, seizoen 2
 
Als er nu één serie was die in 2017 potten brak, was het wel ‘The Handmaid’s Tale’. Het eerste seizoen werd alom geprezen en kaapte maar liefst vijf Emmy’s en twee Golden Globes weg.
 
In 2018 kwam Elizabeth Moss terug voor een tweede seizoen, en dat was even sterk als het eerste. Prachtige en ijzingwekkende beelden, een meeslepend verhaal en een ijzersterke cast. Praise be!
 
Meer over The Handmaid’s Tale. Het tweede seizoen is nog steeds beschikbaar in de Movies & Series Pass, en het derde seizoen komt eraan in het voorjaar van 2019.
 
The Rain 
 
Een agressief virus in de regen. Eén druppel en je bent er geweest.
 
In de Deense survival-thriller The Rain wordt de Scandinavische bevolking bijna volledig uitgeroeid. Bijna, want er zijn enkele overlevenden. En die hebben een plan nodig om te kunnen overleven.
 
Een duistere, spannende serie over een virus waar niemand op zit te wachten, en een maatschappij waarin alles anders is na de apocalyps.
 
Meer over The Rain, nu te bekijken op Netflix.

Terug in de tijd

Terug in de tijd © Netflix - Isopix

Af en toe gaan we op de redactie eens graag terug in de tijd, maar dan wel met een serie die bijblijft.
 
Anne with an E, seizoen 2
Anne with an E kwam afgelopen zomer met een tweede seizoen naar Netflix. Een verhaal met een zonnige kant en ook (behoorlijk wat) schaduw. Showrunner en auteur van het scenario is Moira Walley-Beckett, die eerder werkte aan Breaking Bad.
Stijlvol gemaakt, met prachtige landschappen en hartverwarmende lessen over liefde, verlies en opgroeien. Voer voor fans van L.M. Montgomery’s Anne of Green Gables en hartverscheurend drama.
 
Versailles, seizoen 3
 
Fans van historische tv-series konden dit najaar op Eén kijken naar het derde en laatste seizoen van kostuumdrama Versailles. Een seizoen dat opnieuw draait rond drama, intrige en gekonkelfoes aan het hof van de Zonnekoning, die in deze derde reeks oppermachtig is.
 
Vikings, seizoen 4
 
Ook bij Q2 viel er historie te rapen dit jaar, en wel met het geweldige vierde seizoen van Vikings.
 
Realistisch en gruwelijk, met verhaallijnen die geïnspireerd zijn door ware gebeurtenissen: Vikings is een serie die bol staat van politieke spelletjes, lust, veroveringen en harde vechtpartijen. Het vierde seizoen draait rond Ragnar en zijn zonen, verraad en verandering.

Van Vlaamse bodem

Van Vlaamse bodem © VRT

Salamander, seizoen 2
 
Begin 2018 opende Eén opnieuw de jacht op Salamander. Met – uiteraard – Filip Peeters als politie-inspecteur Gerardi, die deze keer een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen op het spoor komt.

Meer over Salamander
 
Professor T., seizoen 3 
 
Ook dit jaar: het derde en laatste seizoen van Professor T.
 
De briljante - en de soms ook iets te directe - politieconsultant Jasper Teerlinck, alias professor T. (Koen De Bouw), schoot eind vorig seizoen de corrupte commissaris Serge Lauwers neer om zijn grote liefde Christina Flamant te beschermen. Het derde seizoen van Professor T. begon dus met Jasper achter tralies, en dat was een helse beproeving voor de man met autisme en smetvrees.
 
Professor T. is op zondagavond afgelost door Over water, een nieuwe serie van Tom Lenearts. Lees er hier alles over!

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

De muziekwereld is weer een fenomeen kwijt, want zondag ging de legendarische drummer Ginger Baker van ons heen. Zijn familie meldde het trieste nieuws via Gingers Twitteraccount. Hij heette eigenlijk Peter Edward Baker, maar kreeg de bijnaam Ginger vanwege zijn rossige haardos.

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.

Hoe zou het nog zijn met ...

Hoe zou het nog zijn met ...

De openingsfoto? Crazy Town X. Wie? Kerels die ooit een hit hadden met 'Butterfly' en toen van de radar verdwenen. Of niet helemaal, maar ze bleven er wel onder. En zo zijn er wel meer bands en artiesten die een tijdje schitteren, één of twee singles of een fantastische plaat uitbrengen en dan lijken weg te deemsteren. We zochten in de kelders van de muziekindustrie naar een aantal - bijna? - vergeten parels ...

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Een nieuwe reeks van Belpop, met deze keer documentaires over de carrière van Guido Belcanto, Joost Zweegers, Bart Peeters en De Mens, én over 40 jaar Ancienne Belgique. Vanaf maandag 7 oktober op Canvas!

Niet te missen concerten in oktober

Niet te missen concerten in oktober

Een stevige dosis rock, een shot melodieuze pop of een flinke scheut soul: wie een concert wil meepikken in oktober zal vast een lekker hapje vinden in deze lijst!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Afscheid nemen bestaat niet. In september overleden jammer genoeg opnieuw enkele muziekhelden, al blijven ze voor eeuwig voortleven in hun muziek. Een van hen is LaShawn Daniels.

Wat je nog niet wist over Elton John

Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

De EuroMillions Basketball League mag dan al bezig zijn, het basketbalseizoen is pas écht begonnen als ze ook in de NBA weer aan de competitie beginnen. Eind oktober is dat weer het geval. Maar wat moet je allemaal weten vooraleer het zover is?

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

Het wielerseizoen op de weg loopt op zijn einde, en dus is koning cyclocross weer in het land. Bij de vrouwen staat er veel jong geweld te trappelen, maar de oudere garde belooft zich stevig te verweren. Deze tien dames houden we in het oog.

Tops en flops van week 5 in de NFL

Tops en flops van week 5 in de NFL

Russell Wilson en Christian McCaffrey zitten in MVP-modus, de Falcons zakken weg en de kicker van de Titans kent een offday.

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Van 4 tot 13 oktober is het Duitse Stuttgart het centrum van de turnwereld. Dan staat het WK gymnastiek op de planning. België kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de prestatie van Nina Derwael, maar er is nog veel meer om in het oog te houden. Een overzicht.

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Het veldritseizoen trekt zich op gang zonder Wout van Aert, die wellicht out is tot de eindejaarsperiode na zijn val in de Ronde van Frankrijk deze zomer. Mathieu van der Poel kiest voor een lichter winterprogramma en zal zijn wedstrijden uitkiezen. Voor de klassementen zal hij dit crossseizoen minder aandacht hebben.

Tops en flops van week 4 in de NFL

Tops en flops van week 4 in de NFL

Gardner Minshew doet Nick Foles vergeten, de NFL ontdoet zich van een van zijn bad boys en de sfeer van de grote dagen bij Chicago.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Terwijl de heren voetballers stilaan warmgedraaid zijn, loopt voor de wielrenners en tennissers het seizoen op zijn einde. Maar niet zonder nog enkele topwedstrijden af te werken. Verder trekt het NBA-seizoen zich op gang en gaan de motorsporten onverminderd voort. Je hoort het al: er valt weer veel te beleven op Proximus Pickx.

Tops en flops van week 3 in de NFL

Tops en flops van week 3 in de NFL

Daniel Jones is de King of New York, de Falcons stellen teleur, de Saints doen het best goed zonder Drew Brees, en de Chiefs zorgen zoals steeds voor spektakel.

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Er zijn enkele Belgen waar we veel van kunnen verwachten op het WK atletiek dat op 27 september van start gaat in Doha (Qatar). Denk maar aan Nafi Thiam, dé vaandeldrager van de Belgische atletiek en het uithangbord van de Belgische selectie in Doha.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tv-tips van de week (21 t.e.m. 27 oktober)

Tv-tips van de week (21 t.e.m. 27 oktober)

Een spannende film, een grappige serie, een beklijvende documentaire of eerder iets kindvriendelijks? De komende dagen zit er weer voor elk wat wils in het tv-aanbod. Hier komen onze aanraders!

Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Sommige regisseurs passen het concept van hun film ook buiten het witte doek toe. Zo zijn er ook filmaffiches die hints weggeven. Heb jij ze allemaal al gevonden?

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Na Kinderen van de collaboratie in 2017 brengt Canvas vanaf 22 oktober Kinderen van het verzet. Precies 75 jaar na de bevrijding vertellen dertien getuigen hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken, over het verlies en de pijn, over de verschrikkingen van de Nazi-concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma’s.

De gemeenste Disneyslechteriken

De gemeenste Disneyslechteriken

Met Maleficent: Mistress of Evil heeft Disney een vervolg uitgebracht op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Die vertelt het verhaal van Doornroosje vanuit het oogpunt van de heks Malafide.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Karen Damen trekt naar VTM, tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zit het niet echt snor, Familie-kijkers lachen met Erika 'Amélie' Van Tielen omdat ze er niet in slaagt om een behoorlijk pilsje te tappen en Herman Brusselmans gaat met zijn vriendin Lena op het platteland wonen. Lees er hier alles over!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Eind oktober, Halloween … en dus een ideaal moment om lekker te griezelen voor de tv. Ook voor jonge kijkers! Heksen, spookjes en monsters zorgen voor kippenvel op Cartoon Network en Boomerang, en in de Studio 100 GO app.

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

De centrale figuur in 'Breaking Bad' is scheikundeleraar Walter White, die zich toelegt op het produceren van crystal meth. Bryan Cranston speelde de rol vijf jaar lang met verve, en om dat te doen moest hij zich helemaal kunnen inleven in zijn personage. De heer Cranston leerde dus zelf crystal meth fabriceren. Hij vertelde later dat het hele proces hem haarfijn uit de doeken werd gedaan door wetenschappers. 

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

We kunnen er niet meer omheen de laatste tijd: we moeten het milieu en onze planeet beschermen tegen verdere vervuiling. Klimaatactivisten komen op straat om te protesteren, maar naast de ‘gewone man in de straat’ geven ook heel wat sterren om de toekomst van moeder Aarde. Deze acteurs en actrices geven hun tijd en geld aan goede klimaatdoelen.Lees ook: De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij selecteerden de interessantste, spannendste en opmerkelijkste programma's die je de komende dagen kan bekijken. Hier komen onze tv-aanraders van de week!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
CR4ZY kroont zich tot winnaar DreamHack Open Rotterdam

CR4ZY kroont zich tot winnaar DreamHack Open Rotterdam

Het was een spannende finale, maar uiteindelijk was het CR4ZY dat de trofee in de lucht mocht steken. Ze wisten in de finale de Denen van Heroic te verslaan. Ze verloren hun eerste wedstrijd op Nuke met 3-16, maar kwamen terug in de wedstrijd op Mirage met 16-5. De laatste map, Inferno, was een iets spannendere situatie, maar het was CR4ZY dat met 16-12 aan het langste eind trok en zo met de hoofdprijs huiswaarts keert.

Epsilon Esports roster trekt naar Tenerife Titans

Epsilon Esports roster trekt naar Tenerife Titans

Het volledig Belgische roster van CS:GO team Epsilon Esports verlaat de organisatie en sluit zich aan bij Intech Tenerife Titans. Dat kondigde zowel beide organisaties als kapitein van het team, Steven “Stev0se” Rombaut, aan op hun sociale media. Het roster is momenteel in goede vorm en won recent ook de finale van GameForce Masters tegen Game Fist. Ook zijn ze nog steeds actief binnen ESL Proximus Winter Championship, waar ze nu dus ook een andere organisatie vertegenwoordigen.

Cloud9 zet “TenZ” op bank, test “Subroza” uit

Cloud9 zet “TenZ” op bank, test “Subroza” uit

Noord-Amerikaans CS:GO team Cloud9 heeft laten weten dat Canadees Tyson “TenZ” Ngo naar de bank zal verhuizen binnen het roster. Om die leegte op te vullen heeft de organisatie besloten om een andere Canadees, Yassine “Subroza” Taoufik, op testbasis naar het team te halen. Cloud9 lijkt zo dus druk te schuiven binnen het team, want eerder raakte ook al bekend dat Soham “valens” Chowdhury de organisatie zou verlaten.

Ook Fnatic naar kwartfinales Worlds

Ook Fnatic naar kwartfinales Worlds

Eerder konden zowel G2 Esports als Splyce ontsnappen uit de groepsfase en zich al plaatsen voor de kwartfinales, maar nu is ook Fnatic daar in geslaagd. De organisatie leek echter voor een loodzware opdracht op te staan op hun laatste speeldag want om door te stoten wisten ze dat ze al hun wedstrijden zouden moeten winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen teams als SK Telecom T1 en Royal Never Give Up.

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Van 21 tot 27 oktober vindt StarSeries i-League Seizoen 8 plaats in Belek, Turkije. Daar nemen, in totaal, zestien teams het tegen elkaar op voor een prijzenpot van maar liefst 500.000 dollar. Ondertussen is bekend in welke groep de teams werden opgedeeld en tegen wie ze het zoal zullen moeten opnemen in de double-elimination groepsfase.

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Het LEC Team Splyce heeft zich kunnen plaatsen voor de play-off fase van het League of Legends World Championship 2019. Naast Splyce trekt ook FunPlus Phoenix naar de volgende ronde, nadat de twee teams bovenaan eindigden in hun groep door hun prestaties van gisteren. Splyce deed het erg goed doorheen die laatste speeldag van hun groep.

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Vandaag gaat DreamHack Open Rotterdam van start, waar acht teams het in de Nederlandse stad zullen uitvechten voor een prijzenpot van 100.000 dollar. De teams werden onderverdeeld in twee double elimination groepen, waarbij twee teams van elke groep doorstoten naar de single-elimination play-offs. Wij nemen even een kijkje naar alle deelnemers.

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Het voormalige roster van de organisatie DreamEaters, dat recent opstapte bij de organisatie na verschillende interne problemen rond betaling van de spelers, heeft een nieuwe organisatie gevonden om te vertegenwoordigen. Zo sluiten ze zich aan bij Hard Legion, een nieuwe Russische organisatie die werd opgericht door de populaire Russische streaming en Youtube persoonlijkheid Aleksei “HARDPLAY” Baranov.

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

Besiktas, dat deelneemt aan DreamHack Open Rotterdam, heeft aangekondigd dat ze Steven “blackie” Groeneveld (speler van Asterion) aan hun roster toevoegen als tijdelijke speler voor het event. DeNederlander zal invallen voor Meyssa “Missa” Bellouati, die sinds kort geen deel meer uitmaakt van de actieve line-up.

Ook “valens” weg bij Cloud9

Ook “valens” weg bij Cloud9

Soham “valens” Chowdhury zal het CS:GO team van Cloud9 verlaten. De coach is al actief bij Cloud9 sinds begin 2017 en zette in juli al een stap terug als coach om zich meer bezig te gaan houden met het analystische deel van CS:GO. Zijn grootste verwezenlijking als coach bij Cloud9 is de eerste plaats die hij met zijn lineup behaalde op de ELEAGUE Major, in 2018.

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Op de vierde speeldag van het League of Legends World Championship kwamen alle drie de Europese teams in actie. Daarnaast nam ook Cloud9, met Belg “Nisqy” in de rangen, het op tegen Griffin. Uiteindelijk werd het geen al te beste dag voor de Europese teams, met uitzondering van G2 Esports, en ook Cloud9 had het knap lastig tegen Griffin want “Nisqy” en zijn kompanen konden geen overwinning behalen.

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

CS:GO team GamerLegion en Est Kevin “HS” Tarn zijn tot een overeenkomst gekomen rond het contract van de speler. Zo zal zijn contract met de organisatie ontbonden worden, waardoor “HS” een vrije speler zal worden. Zo kan de 22-jarige CS:GO speler op zoek naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen, nadat hij een hele tijd op de bank bij GamerLegion had gespendeerd.

Top