De beste tv-series van 2018 volgens de redactie

December, tijd voor een terugblik: een lijstje van onze favoriete series van het afgelopen jaar. 

De beste tv-series van 2018 volgens de redactie © Netflix - BBC - MGM

Ook dit jaar verorberde onze redactie heel wat tv-series. Stonden onder meer op het menu: koppige dienstmaagden, hormonale pubers en getroebleerde bodyguards. Dit zijn onze favoriete reeksen van het afgelopen jaar!

Donker bochtwerk

Donker bochtwerk © Netflix

The End of the Fucking World

Een geweldige hit op Netflix: gitzwart, bijzonder goed en met een geweldige soundtrack. En een verhaal dat zich gaandeweg ontspint, allerlei bochten neemt en vreselijk goed in elkaar zit.
 
In de hoofdrollen: James en Alyssa, twee getroebleerde tieners die ergens in Groot-Brittannië op roadtrip gaan. Een niet onbelangrijk detail: James is een zelfverklaarde psychopaat met een plan om het meisje te vermoorden. Alyssa heeft een problematische thuissituatie en vertrekt om op zoek te gaan naar haar vader, die wegging toen ze een ukkepuk was.
 
Een topper, deze!

Meer over The End of the Fu***ing World

Misdadig goed

Misdadig goed © Netflix

Collateral
 
Een vierdelige miniserie die Netflix produceerde met de BBC, met een verhaal dat zich afspeelt over een periode van vier dagen in Londen.
 
De misdaad: een pizzabezorger komt om het leven bij een schietincident, aan een huis waar elke week pizza wordt bezorgd. ‘Toevallig’ werd niet de normale bezorger eropuit gestuurd voor de levering, maar wel de Syrische vluchteling Abdullah Asif.
 
Carey Mulligan schittert als Kip Glaspie, de inspecteur die de moord moet onderzoeken.
 
Meer over Collateral

La Casa de Papel, deel 2
 
Een groep van acht criminelen laat zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje, met de bedoeling weer buiten te wandelen met een buit van – jawel – 2,4 miljard euro. Om dat gigantische bedrag te kunnen binnenhalen, hebben ze elf dagen toegang nodig tot de drukmachines van de Koninklijke Munt.
 
El Profesor en de zijnen zetten de energie van het eerste seizoen dit jaar verder met deel twee. Opgepast, deze serie is best verslavend! Nu op Netflix.
 
Meer over La Casa de Papel
 
Marcella, seizoen 2
 
De ideale mix tussen een Scandinavische crimeserie en Britse kwaliteit: Marcella is de eerste Engelstalige serie van de schrijver Hans Rosenfeldt, die ook The Bridge uit zijn pen liet vloeien.

Anna Friel kruipt in de huid van Marcella Backland, een politie-inspecteur die na jaren afwezigheid weer aan de slag gaat en terug op een oude zaak wordt gezet.

Probleem: Marcella heeft zo haar eigen demonen. En haar echtgenoot heeft haar net laten zitten voor een andere vrouw. Om maar te zeggen: Marcella zit niet zo goed in haar vel en heeft soms agressieve neigingen. En black-outs.

Momenteel zijn de eerste twee seizoenen beschikbaar op Netflix. Seizoen drie wordt in de loop van volgend jaar verwacht.

Meer over Marcella
 
Safe
 
Een gated community, of omheinde woonwijk. Veiligheid troef, zou je denken. Maar misschien loert daar wel evenveel gevaar als in de wereld buiten de hekken. Dat ondervindt ook Tom Delaney, een kinderchirurg die in actie schiet als zijn oudste dochter mysterieus verdwijnt na een feestje.
 
In de hoofdrol: Dexters Michael C. Hall! Nu te zien op Netflix.
 
Meer over Safe

Complotten en terreur

Complotten en terreur © Netflix - MGM

Bodyguard
 
De best bekeken serie van het jaar op de BBC, en wat ons betreft zeker op zijn plaats in dit rijtje.
 
Richard Madden speelt David Budd, een ex-militair die gehavend is teruggekomen uit Afghanistan en nu aan de slag is bij een beveiligingseenheid van de Londense politie. Wanneer hij erin slaagt een bomaanslag op een trein te voorkomen, wordt hij gepromoveerd tot lijfwacht van Julia Montague, de minister van Binnenlandse Zaken.
 
De serie dendert binnen met een geweldige, zenuwslopende scène en laat je de volgende zes uur niet meer los. Een sterk verhaal waarin niet is wat het lijkt. Trefwoorden: actie, terreur en politiek drama. Nu op Netflix.
 
Meer over Bodyguard
 
Condor
 
Drama, spionage, verraad en terreur vind je ook in Condor, een bloedstollende spionagethriller met Max Irons en William Hurt.
 
De serie is gebaseerd op Sydney Pollacks Three Days of the Condor (1975) en brengt een moderne versie van het verhaal. Irons speelt Joe Turner, een techie die werkt voor de CIA en een paar jaar eerder een algoritme ontwikkelde om terroristen in het buitenland op te sporen. Op een dag worden al zijn collega’s op kantoor in koelen bloede doodgeschoten. Irons moet op de vlucht en kan niémand vertrouwen.

Nu in de Movies & Series Pass van Proximus TV. 
Meer over Condor 

Nordic noir

Nordic noir © Lumière

Een portie Scandinavische kwaliteit mag niet ontbreken in dit lijstje, want er was weer heel wat goeds te zien dit jaar. Hieronder drie series die op de redactie goed gesmaakt werden.
 
Hassel
 
Grove stoppelbaard, leren jack, zwart mutsje. Roland Hassel (Ola Rapace) is een stoere flik, een die wel eens de grenzen van de wet opzoekt om een zaak op te lossen. Samen met zijn team bindt hij de strijd aan tegen de georganiseerde misdaad in Stockholm, en dat durft er al eens hard aan toe gaan.

Nu in de Movies & Series Pass van Proximus TV.
Meer over Hassel 
 
Springvloed, seizoen 2
 
De prachtige Julia Ragnarsson was dit jaar terug voor het tweede seizoen van Springvloed. Ragnarsson stapt opnieuw in de schoenen van Olivia Rönning en krijgt in dit tweede deel het gezelschap van Kjell Bergqvist, als Tom Stilton, en Dar Salim, als haar vriend Abbas.
 
Moord en een ogenschijnlijke zelfmoord in Marseille en Stockholm, een spannend verhaal, duistere sfeer en sterke cast.

Nu in de Movies & Series Pass van Proximus TV.
Meer over Springvloed 
 
The Bridge, seizoen 4
 
Canvas verblijdde ons dit jaar met het vierde en laatste seizoen van topkrimi The Bridge, en dat was even sterk en spannend als de vorige seizoenen.
 
De eerste reeks begon met een moord op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden. De tweede ging van start met een tanker die tegen diezelfde brug botste en de derde met de moord in Zweden op een Deense vrouw. Ook in de vierde reeks is er opnieuw een link tussen beide Scandinavische landen.
 
De eerste drie seizoenen van The Bridge zijn momenteel te zien op Netflix en het vierde laat niet erg lang meer op zich wachten: vanaf 1 januari is ook dat beschikbaar op de streamingdienst.

Comedy met soms een vleugje drama

Comedy met soms een vleugje drama © Netflix

Big Mouth

Big Mouth is een animated comedy van Nick Kroll en Andrew Goldberg over de heerlijke nachtmerrie die puberteit heet. Gierende hormonen, een lichaam dat niet luistert en gênante romances … deze periode in ons leven is niet altijd prettig, maar levert wel materiaal voor een geweldig grappige serie.

De makers lieten zich inspireren door hun eigen adolescentie in New York, en schuwen geen enkel onderwerp. Verwacht je aan veel ongepaste humor en grove beledigingen, maar vergis je niet: de serie kan ook slim en gevoelig uit de hoek komen.

Meer over Big Mouth en andere animatieseries voor volwassenen, nu te bekijken op Netflix.

GLOW, seizoen 2
 
Worstelende vrouwen, strakke glitterpakjes, body slams en véél haarlak. Gorgeous Ladies of Wrestling brengt het fictieve – maar op ware gebeurtenissen geïnspireerde – verhaal van een bont team van vrouwelijke pro-wrestlers in de jaren ’80.
 
Afgelopen jaar kwam het tweede seizoen online, en het is de moeite! Ook voor wie niet van worstelen houdt. GLOW brengt op Netflix een mix van comedy en drama, en een verrassend intiem verhaal met verschillende lagen. En alles baadt in de sfeer van de eighties.
 
Meer over GLOW

Een portie horror?

Een portie horror? © Netflix

The Haunting of Hill House
 
Een familiedrama verpakt als een horrorverhaal. Wie zin heeft in een dosis hartverzakkingen en Michiel Huisman zit helemaal goed met deze serie.
 
Jaren 90. Henry en Olivia Crain nemen met hun vijf kinderen hun intrek in wat later het beroemdste spookhuis van Amerika zou worden. In het begin lijkt alles koek en ei, maar al snel blijken er paranormale krachten aan het werk.
Dertig jaar later zijn de kinderen volwassen en worden ze door een tragedie opnieuw samengebracht. Ze keren terug naar Hill House, en opnieuw wordt pijnlijk duidelijk dat de ellende nog niet gedaan is.
 
Meer over The Haunting of Hill House, nu te bekijken op Netflix.

Dystopieën en rampscenario’s

Dystopieën en rampscenario’s © Netflix - MGM

The Handmaid’s Tale, seizoen 2
 
Als er nu één serie was die in 2017 potten brak, was het wel ‘The Handmaid’s Tale’. Het eerste seizoen werd alom geprezen en kaapte maar liefst vijf Emmy’s en twee Golden Globes weg.
 
In 2018 kwam Elizabeth Moss terug voor een tweede seizoen, en dat was even sterk als het eerste. Prachtige en ijzingwekkende beelden, een meeslepend verhaal en een ijzersterke cast. Praise be!
 
Meer over The Handmaid’s Tale. Het tweede seizoen is nog steeds beschikbaar in de Movies & Series Pass, en het derde seizoen komt eraan in het voorjaar van 2019.
 
The Rain 
 
Een agressief virus in de regen. Eén druppel en je bent er geweest.
 
In de Deense survival-thriller The Rain wordt de Scandinavische bevolking bijna volledig uitgeroeid. Bijna, want er zijn enkele overlevenden. En die hebben een plan nodig om te kunnen overleven.
 
Een duistere, spannende serie over een virus waar niemand op zit te wachten, en een maatschappij waarin alles anders is na de apocalyps.
 
Meer over The Rain, nu te bekijken op Netflix.

Terug in de tijd

Terug in de tijd © Netflix - Isopix

Af en toe gaan we op de redactie eens graag terug in de tijd, maar dan wel met een serie die bijblijft.
 
Anne with an E, seizoen 2
Anne with an E kwam afgelopen zomer met een tweede seizoen naar Netflix. Een verhaal met een zonnige kant en ook (behoorlijk wat) schaduw. Showrunner en auteur van het scenario is Moira Walley-Beckett, die eerder werkte aan Breaking Bad.
Stijlvol gemaakt, met prachtige landschappen en hartverwarmende lessen over liefde, verlies en opgroeien. Voer voor fans van L.M. Montgomery’s Anne of Green Gables en hartverscheurend drama.
 
Versailles, seizoen 3
 
Fans van historische tv-series konden dit najaar op Eén kijken naar het derde en laatste seizoen van kostuumdrama Versailles. Een seizoen dat opnieuw draait rond drama, intrige en gekonkelfoes aan het hof van de Zonnekoning, die in deze derde reeks oppermachtig is.
 
Vikings, seizoen 4
 
Ook bij Q2 viel er historie te rapen dit jaar, en wel met het geweldige vierde seizoen van Vikings.
 
Realistisch en gruwelijk, met verhaallijnen die geïnspireerd zijn door ware gebeurtenissen: Vikings is een serie die bol staat van politieke spelletjes, lust, veroveringen en harde vechtpartijen. Het vierde seizoen draait rond Ragnar en zijn zonen, verraad en verandering.

Van Vlaamse bodem

Van Vlaamse bodem © VRT

Salamander, seizoen 2
 
Begin 2018 opende Eén opnieuw de jacht op Salamander. Met – uiteraard – Filip Peeters als politie-inspecteur Gerardi, die deze keer een samenzwering rond het bezit van diamantmijnen op het spoor komt.

Meer over Salamander
 
Professor T., seizoen 3 
 
Ook dit jaar: het derde en laatste seizoen van Professor T.
 
De briljante - en de soms ook iets te directe - politieconsultant Jasper Teerlinck, alias professor T. (Koen De Bouw), schoot eind vorig seizoen de corrupte commissaris Serge Lauwers neer om zijn grote liefde Christina Flamant te beschermen. Het derde seizoen van Professor T. begon dus met Jasper achter tralies, en dat was een helse beproeving voor de man met autisme en smetvrees.
 
Professor T. is op zondagavond afgelost door Over water, een nieuwe serie van Tom Lenearts. Lees er hier alles over!

Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Sport in de kijker

Bekijk alles
De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Wanneer de naam Rik Verheye valt, denkt de doorsnee tv-kijker aan Callboys, de serie waarin de acteur gestalte geeft aan gigolo Jay Vleugels. Een paar jaar voor die reeks een schot in de roos zou worden, was Verheye echter te zien in de sappige telenovelle Ella, en wel als de lichtjes verwijfde kapper Anthony.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Casual: comedy, liefde en internet

Casual: comedy, liefde en internet

Een vrijgezelle broer, een pas gescheiden zus en de wereld van het online daten. Comedy met een vleugje drama: drie seizoenen van ‘Casual’ zijn nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx!

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Een beklijvende film, een ontspannende show of een ongemeen interessante documentaire? Er staat weer voor elk wat wils op het tv-menu de komende dagen. Onze aanraders!

Deze films en series serveert Netflix in november

Deze films en series serveert Netflix in november

Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Zij blijven Forever Young

Zij blijven Forever Young

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

In november zitten we op de snelweg richting winter Ideaal dus om je gezellig in de zetel voor de tv te nestelen. Als Tuttimus en Familus-klant kan je ook deze maand weer je keuze maken uit een mooie bonusfilm uit onze exclusieve op aanvraag-catalogus. Er is voor ieder wat wils. Geniet ervan!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot Games, de developer achter de populaire MOBA League of Legends, werkt mogelijk aan een wereldkampioenschap voor de game. Volgens verschillende bronnen wil Riot zo kapitaliseren op het succes van Worlds. Het wereldkampioenschap is niet te verwarren met League of Legends Worlds, dat momenteel meer vergelijkbaar is met de Champions League uit het voetbal, waar de beste teams het tegen elkaar opnemen. In het wereldkampioenschap zouden de beste spelers uit een land samenspelen om andere landen het vuur aan de schenen leggen.

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH, de esports organisatie van bekende Belgische DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike, heeft aangekondigd dat ze het voor bekeken houden met hun huidige CS:GO roster. De aankondiging komt er twee maanden nadat het roster voor de organisatie begon te spelen. Een concrete reden voor het releasen van het roster werd niet meegegeven, maar SMASH zou ondertussen wel al een ander roster op het oog hebben die voor hen zou gaan spelen.

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

De organisator achter de BLAST Pro Series events, RFRSH Entertainment, heeft hun planning en schema voor de Global Finals van de BLAST Pro Series uit de doeken gedaan. Op die Global Finals nemen de vier beste teams uit de afgelopen BLAST Pro Series competitie het tegen elkaar op in Bahrein voor een prijzenpot van 500.000 dollar.

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

De Nederlandse coach Joey “Youngbuck” Steltenpool maakt niet langer deel uit van het League of Legends team van Fnatic, waar we ook de Belgische top laner Gabriël “Bwipo” Rau terugvinden. Dat heeft de organisatie zelf aangekondigd via hun website en sociale media. Onder het toeziend oog van “Youngbuck” bereikte Fnatic de finale van Worlds 2018 als eerste Europese team sinds 2011, toen Fnatic de eerste editie won.

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Het zijn drukke tijden voor de Belgische presentatrice, want enkele dagen geleden stond ze nog op het podium als host voor de finale van League of Legends Worlds, waar FunPlus Phoenix de jongens van G2 Esports versloeg. “Sjokz” heeft al jarenlange ervaring als host binnen League of Legends en won zo onder andere ook de … "Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten" verder lezen

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

Noord-Amerikaanse esports organisatie Singularity zal voor hun deelname in het tweede deel van de ESL Pro League Seizoen 10 Americas Robin “robiin” Sjögren gebruiken als hun vijfde speler. Hij zal met het team spelen als tijdelijke wisselspeler, omdat Singularity momenteel niet over een volledig roster beschikt. Singularity neemt deel aan de ESL Pro League Seizoen 10 Americas omdat Complexity een stap terug moest zetten.

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

De twee groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals zijn geloot en ondertussen ook bekendgemaakt. In die groepen vinden we enkele van de beste teams ter wereld terug, die grotendeels eerlijk tussen de twee groepen verdeeld werden. In het enorm stevige deelnemersveld nemen de teams het tegen elkaar op voor een totale prijzenpot van 500.000 dollar.

“TeSeS” naar Copenhagen Flames

“TeSeS” naar Copenhagen Flames

De Deense esports organisatie Copenhagen Flames heeft een nieuwe speler aangekondigd. Het gaat om de eveneens Deense Rene “TeSeS” Madsen, die eerder actief was voor het ondertussen verdwenen OpTic Gaming team. De nog steeds maar 18 jaar oude Madsen tekende een contract bij de organisatie nadat hij eerder een maand actief was voor Copenhagen Flames als tijdelijke testspeler.

Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis, het Deense CS:GO team, staat momenteel opnieuw helemaal bovenaan de HLTV CS:GO ranking. Om dat te verwezenlijken stoten ze Evil Geniuses van de troon, dat eventjes op de eerste plaats mocht vertoeven na een aantal sterke prestaties, maar na enkele inconsistente performances zijn ze hun plekje alweer kwijt. Astralis maakte een sterke run naar boven dankzij hun overwinningen op IEM Beijing, waar ze wonnen van onder andere ViCi, maar ook 100 Thieves en FaZe. Dat allemaal zonder ook maar één map te verliezen.

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

Esports organisatie heeft de nieuwe coach voor hun League of Legends team aangekondigd. Het gaat om Tony “Zikz” Gray, die de rol in het seizoen van 2020 voor zijn rekening zal gaan nemen. Gray was eerder al actief bij Team SoloMid, waar hij ongeveer een jaar werkte. Daarvoor was hij meerdere jaren actief bij CLG,eerst als analist en later als coach.

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

Het is ondertussen tijd voor de tweede set van Icon Swaps objectives, waarmee je Icon Swaps kan verdienen die in te ruilen zijn voor Icon Spelers in FIFA Ultimate Team. Deze keer heeft EA het duidelijk niet makkelijk gemaakt om de kaartjes te verdienen, want de opdrachten die je moet uitvoeren onder andere in Rivals en Squad Battles zijn allesbehalve makkelijk.

Ben’s Anime Team trekt naar Chaos Esports Club

Ben’s Anime Team trekt naar Chaos Esports Club

Ben’s Anime Team, het CS:GO team onder leiding van Joshua “steel” Nissan, zal in de toekomst onder de banner van organisatie Chaos gaan spelen. Daarvoor trekken ze naar Atlanta, in Georgia. De aankondiging komt er nadat bekend werd dat Ben’s Anime Team de vervanger zou worden van Cloud9 op DreamHack Open Atlanta, maar de onderhandelingen rond de overgang zouden al bijna een maand lopen.

Top