Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Deze week tipt Jan een prachtige animatiefilm van Wes Anderson: Isle of Dogs.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Isle of Dogs.

Deze animatiefilm van Wes Anderson speelt zich af in het Japan van de nabije toekomst. Door een aanhoudend probleem met hondengriep worden alle viervoeters door massaal verbannen naar een afgelegen eiland. Zeer tegen de zin van Atari, het neefje van de burgemeester die het bevel tot verbanning heeft gegeven. Hij is vastberaden om zijn hond Spots terug te halen en is niet van plan zich door iemand te laten tegenhouden.

Het klinkt misschien als een typische kinderfilm, maar vergis je niet. Isle of Dogs is een gelaagd, slim, creatief en visueel rijk verhaal waar je met plezier en verwondering naar zit te kijken.

Een prachtige animatiefilm, met de stemmen van een resem bekende acteurs. Onder meer Edward Norton, Bryan Cranston, Scarlett Johansson en Frances McDormand lenen hun stemmen aan de personages.

Deze film werd genomineerd voor twee Golden Globes, in de categorieën ‘beste animatiefilm’ en ‘beste soundtrack’. De muziek is van de hand van Alexandre Desplat.
 
Regie: Wes Anderson

Cast: Bryan Cranston, Edward Norton, Frances McDormand, Greta Gerwig, Bill Murray, Bob Balaban, Scarlett Johansson en Jeff Goldblum.
 
Isle of Dogs’ is tot 6 maart 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.