Casual: comedy, liefde en internet

Series | Een vrijgezelle broer, een pas gescheiden zus en de wereld van het online daten. Comedy met een vleugje drama: drie seizoenen van ‘Casual’ zijn nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een vrijgezelle broer en een pas gescheiden zus, onder één dak. Een zestienjarige dochter erbij. En de wereld van het online daten. Stof voor een leuke comedyserie, bitterzoet en goed geschreven. Ideaal voor een gezellige winteravond!

Met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx kun je nu de eerste twee seizoenen van Casual integraal bekijken. Het derde seizoen krijgt er wekelijks een aflevering bij.

Op zoek naar casual, of iets serieus?

In Casual volgen we Valerie (Michaela Watkins), een psychologe die pas gescheiden is. Samen met haar zestienjarige dochter Laura trekt ze in bij haar broer Alex. Een eeuwige vrijgezel én de man achter een populaire datingsite. Waar hij zelf gretig gebruik van maakt.

Op die site, talloze opties om je te helpen in je zoektocht. Een van die opties: casual. Voor iedereen die graag wat gezelschap wil, maar niet meteen op zoek is naar een serieuze relatie. Ideaal voor Valerie, dus.

Een blik op acteurs en personages.

Valerie Cole (Michaela Watkins)

Psychologe Valerie Cole heeft geen haast om opnieuw te gaan daten. Haar man heeft haar verlaten voor een jongere vrouw, en ze zit nog verwikkeld in een scheidingsprocedure. Volgens Alex kan ze die ploert van een ex-echtgenoot het best vergeten door wat casual te gaan daten.

Valerie wordt gespeeld door Michaela Watkins, een actrice die ook aan het werk kan zien in The House, een comedy met Will Ferrell en Amy Poehler. Daarnaast speelde ze een rol in de met een Golden Globe bekroonde serie Transparent, de Netflix-serie Wet Hot American Summer met Bradley Cooper, Amy Poehler en Paul Rudd, en in de HBO-comedyserie Veep

Alex Cole (Tommy Dewey)

Alex Cole is 35 jaar oud, single en relaxed. Zijn vrijgezellenleven bevalt hem prima, hoewel hij zich graag op de datingmarkt begeeft. Voordeel: hij is de man achter een populaire datingsite, waar hij zelf met graagte gebruik van maakt. Als zijn zus na haar scheiding bij hem intrekt, werpt hij zich op als haar coach in de datingwereld. Het past bij hem: focussen op het liefdesleven van anderen, om maar niet te veel te moeten nadenken over dat van hemzelf. Want Alex komt dan wel heel nonchalant en zelfzeker over, ergens diep vanbinnen knaagt er toch iets.

Alex wordt gespeeld door Tommy Dewey, die eerder te zien was in de medische dramareeks Code Black en in Now We’re Talking. Verder kun je hem aan het werk zien in The Mindy Project, als Mindy’s love interest Josh Daniels en had hij onder meer gastrollen in Mad Men, Criminal Minds, Grey’s Anatomy en C.S.I.: Miami.

Laura Meyers (Tara Lynne Barr)

De dochter in het verhaal is Laura Meyers, een zestienjarige meid. Sarcastisch, maar grappig en best wijs voor haar leeftijd. Een tiener die haar weg zoekt in het leven, relaties en vriendschappen. En gaandeweg ontdekt dat het allemaal niet eenvoudig is…

Laura wordt gespeeld door Tara Lynne Barr, een jonge actrice die eerder een rol had in thriller-dramaserie Aquarius, en aan de zijde van Kevin Bacon, Lucy Fry en Jennifer Morrison speelde in The Darkness. Voor haar rol in de film God Bless America kreeg ze een Young Artist Award-nominatie in de categorie ‘Best Leading Young Actress in a Feature Film’.

Comedy met een vleugje drama

De serie geeft een grappige kijk op de moderne wereld van het daten, met gevatte dialogen en sterke acteerprestaties. Liefde en familie staan centraal in deze leuke comedyserie met een vleugje drama, die tegelijk luchtig en boeiend blijft.

De maker en executive producer van Casual is Zander Lehman (foto links), een man die eerder al een hand had in succesvolle tv-series. Toen hij nog werkte als development assistant verkocht hij de pilot van Game Show aan HBO, met David Fincher als producer. De pilot van Casual verkocht hij aan Hulu, met de Oscar-genomineerde filmmaker Jason Reitman (foto rechts) als regisseur en producer van de tien afleveringen van het eerste seizoen. Dat eerste seizoen werd in 2016 genomineerd voor een Golden Globe in de categorie ‘beste serie in comedy/musical’. Variety vermeldde Zander Lehman in 2015 als een van de TV Writers to Watch.
 
Met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx kun je nu de eerste twee seizoenen van Casual integraal bekijken. Het derde seizoen krijgt er wekelijks een aflevering bij.

Nog geen abonnement? Klik hier voor meer info!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top