Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen! ‘The Light Between Oceans’ brengt een vleugje romantiek op koude avonden. Beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip. Deze week: The Light Between Oceans!
 
The Light Between Oceans is een onvervalst melodrama, gebaseerd op de debuutroman van M. L. Stedman.

De film speelt zich af aan de westkust van Australië, na de Eerste Wereldoorlog. Michael Fassbender speelt oorlogsveteraan Tom Sherbourne, die genoeg geweld gezien heeft en zich aanmeldt als vuurtorenwachter op het Australische eiland Janus Rock. Hij wordt verliefd op Isabel (Alicia Vikander), het koppel trouwt en besluit zich samen op het eiland te vestigen. En dan spoelt er op een dag een sloep aan, met aan boord een dode man, en zijn dochtertje…

Regisseur Derek Cianfrance liet zich eerder opmerken door twee boeiende, maar nogal rauwe films: Blue Valentine en The Place Beyond the Pines, beide met Ryan Gosling. Hoewel The Light Between Oceans soms flirt met de grenzen van de geloofwaardigheid, is deze film een aanrader voor wie zin heeft in drama en romantiek. Verwacht je aan prachtige beelden en sterke vertolkingen van Fassbender en Vikander.
 
Regie: Derek Cianfrance
Cast: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz en Jack Thompson
 
The Light Between Oceans’ is tot 16 januari 2019 te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV