In horrorfilm ‘Winchester’ speelt Helen Mirren een excentrieke erfgename die ervan overtuigd is dat haar huis bevolkt is door geesten. Bekijk hier een making-of!

Zin in spoken, koude rillingen en af en toe een hartverzakking? Winchester is precies wat je zoekt!
 
Helen Mirren kruipt hier in de huid van Sarah Winchester, de weduwe van wapenmagnaat William Wirt Winchester. Het echtpaar woonde eind negentiende, begin twintigste eeuw in het Winchester Mystery House in Californië, dat zo’n honderdzestig kamers telt.

Na de dood van haar man blijft Sarah het gigantische landhuis uitbreiden. Ze gelooft immers dat het huis bevolkt wordt door boze geesten die zich enkel rustig houden zolang er gebouwd wordt. Volgens haar wordt ze omringd door de geesten van mensen zijn die zijn omgekomen door Winchester-geweren, en het is aan psychiater Eric Price (Jason Clarke) om haar geestelijke gezondheid te evalueren.

Een film van Michael en Peter Spierig, die samen eerder de teugels in handen hadden bij Daybreakers en Jigsaw. Bekijk hier een making-of van deze film, met Helen Mirren, Jason Clarke, Sarah Snook en Finn Scicluna-O'Prey.
 
Winchester’ is tot 11 december 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.
 
Hoe een film huren uit onze Op aanvraag-catalogus?