Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen! Jan tips deze week een film van Vlaamse bodem: Felix van Groeningens ‘De helaasheid der dingen’ moet je gewoon gezien hebben! Beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip. Deze week: De helaasheid der dingen!

Nu Felix van Groeningen scoort met zijn prachtige Hollywooddebuut Beautiful Boy is het misschien leuk om nog eens terug te kijken naar de film waarmee hij in 2009 in Vlaanderen doorbrak: De helaasheid der dingen.

De film is gebaseerd op de autobiografische bestseller van Dimitri Verhulst over zijn jeugd in een gemarginaliseerd Aalsters gezin.
We volgen de dertienjarige Gunther Strobbe, die met z’n vader Celle en drie nonkels bij zijn grootmoeder in Reetveerdegem woont. Hij wordt er dagelijks geconfronteerd met alcohol, rokkenjagen en schaamteloos nietsdoen. Tot Kind & Gezin de boel komt inspecteren. Kan Gunther ontsnappen aan deze helaasheid der dingen?

Van Groeningen levert met De helaasheid der dingen een mooie, warme en ook grappige film af. Vooral de relatie tussen Celle (Koen de Graeve) en zijn zoon Gunther (Kenneth Vanbaeden) is het kloppend hart van de film. Naast Koen De Graeve zie je onder meer ook Gilda De Bal, Wouter Hendrickx, Johan Heldenbergh en Bert Haelvoet.
 
Regie: Felix van Groeningen
Cast: Koen De Graeve, Kenneth Vanbaeden, Gilda De Bal, Wouter Hendrickx, Johan Heldenbergh en Bert Haelvoet
 
De helaasheid der dingen’ is tot 3 oktober 2019 te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.
 
Lees hier ons dossier over Felix van Groeningen, hier ons interview over zijn eerste Hollywoodfilm Beautiful Boy, en doe hier mee met onze wedstrijd om tickets en een boek te winnen!