Felix van Groeningen over zijn ‘Beautiful Boy’

‘Beautiful Boy’ is vanaf 21 november in de bioscoop te zien! Een aanrader, deze prachtige, ontroerende film van Felix van Groeningen. Lees hier ons interview!

Felix van Groeningen over zijn ‘Beautiful Boy’ © The Searchers - Isopix

De eerste Amerikaanse film van Felix van Groeningen is vanaf 21 november te bekijken in de Belgische bioscopen. Beautiful Boy is een prachtige, ontroerende film over de onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon, en de hartverscheurende strijd die ze voeren tegen een drugsverslaving.Een waargebeurd verhaal en een emotionele rollercoaster, die je naar de keel grijpt én even blijft nazinderen. In de hoofdrollen zie je topacteurs Steve Carell en Timothée Chalamet, die beiden een schitterende prestatie neerzetten.

Wij hadden een gesprek met Felix over zijn Amerikaanse avontuur en de mooie film die dat heeft opgeleverd.

"Alleen zo kan ik mooie dingen maken"

"Alleen zo kan ik mooie dingen maken" © The Searchers

Beautiful Boy is je eerste Hollywoodproductie. Hoe is deze film tot bij jou gekomen? En waarom wilde je hem graag maken?
 
Felix van Groeningen: "Ik was vijf jaar geleden vaak in Los Angeles om The Broken Circle Breakdown te promoten voor de Amerikaanse release en de Oscarnominaties.

The Broken Circle werd goed onthaald en was toen eigenlijk wel een beetje the talk of the town. Dat leverde veel aanbiedingen op, ontmoetingen met mensen die polsten naar mijn plannen en mogelijkheden om samen te werken. Een van de plekken waar ik langsgegaan ben, was Plan B, het productiehuis van Brad Pitt.

Beautiful Boy is gebaseerd op twee boeken en zij hadden de rechten daarop en zin om er een film van te maken. Er was al eens een project rond geweest, maar die versie is eigenlijk nooit in productie gegaan. Nadat ze The Broken Circle Breakdown hadden gezien, dachten ze: dit is de juiste man voor deze film. En ze hadden gelijk, denk ik.

Ik heb de boeken gelezen, die mensen ontmoet en ik was meteen geïnspireerd. Ik voelde dat dit een project was waarbij ik het verschil kon maken, het was gewoon echt mijn ding. Dat heb ik wel nodig om mij goed te voelen, alleen zo kan ik mooie dingen maken."

Brad Pitt, "een fijne, slimme en gevoelige mens"

Brad Pitt, "een fijne, slimme en gevoelige mens" © Isopix

Was het moeilijk om je eigen zin te kunnen doen in de Hollywoodmachine?

Felix van Groeningen: "Eigenlijk niet. Zo’n film is een heel traject, maar de reden dat het gelukt is, dat de film is wat hij is en ik er zo blij mee ben … is dat ik mijn tijd genomen heb om het juiste ding te kiezen. Ik kon mij er volledig in vinden, meeschrijven aan het scenario…

En soms word je inderdaad overweldigd door de machine, maar ik ben gewoon mezelf gebleven en heb me niet laten doen. Gaandeweg voelde ik wel dat ze dat apprecieerden en ook dingen van me aannamen. Want het leidde ook tot goede resultaten."

Je hebt voor Beautiful Boy samengewerkt met het productiehuis van Brad Pitt. Heeft hij ook zelf een inbreng gehad?

Felix van Groeningen: "Ik heb hem ontmoet en we hebben een aantal dagen samengewerkt aan het scenario. Een hele fijne, slimme en gevoelige mens.

Het is best indrukwekkend als je ineens met hem aan tafel zit, maar op een bepaald moment ben je gewoon aan het werk. En ik voel me ook wel comfortabel op mijn terrein, als het gaat over verhalen vertellen en hoe dat aan te pakken… Het was een hele fijne, creatieve dialoog en hij is met een paar supergoeie ideeën gekomen. Eigenlijk zijn er wel een paar doorbraken gekomen op zijn aanraden."

"Ik ben echt voor die familie gevallen"

"Ik ben echt voor die familie gevallen" © The Searchers

De film vertelt een waargebeurd verhaal, gebaseerd op de boeken van David en Nic Sheff. Je hebt die mensen ook ontmoet. Maakt dat een verschil om de film te maken?

Felix van Groeningen: "Goh, je kunt daar toch veel inspiratie uit halen. Bij het lezen van die boeken ben ik al echt voor die familie gevallen. Door kleine dingen, dat everything-moment bijvoorbeeld … zo schoon.
Eigenlijk ben ik op een heel natuurlijke manier bevriend geraakt met die mensen, en zij hebben zich echt voor ons opengesteld. We zijn bijvoorbeeld op bezoek geweest in Marin County, waar David woont. Eerst ik alleen, daarna met een paar mensen van de ploeg, om te voelen hoe die familie in elkaar zit. We hebben bijvoorbeeld ook veel foto’s gekregen, waarop we de kostuums gebaseerd hebben en zo. Niet dat ik heel bewust heb gedacht dat het zo moest gebeuren, maar de film heeft er wel bij gevaren denk ik."

Wat haal je zelf uit deze film?

Felix van Groeningen: "Ik vind het zelf een heel inspirerend verhaal. Terwijl ik de boeken las, vond ik ze heel aandoenlijk: zo’n familie die wel dénkt dat ze met het drugsprobleem van hun zoon kunnen omgaan, maar tegelijk laten zien dat dat eigenlijk echt niet het geval was. Máár, ze geven ook niet op. En op de een of andere manier geraken ze erdoor.

Het deed mij toch nadenken over hoe we in mijn familie of omgeving daar soms mee omgegaan zijn. Als het gaat over verslaving, is er nog veel onwetendheid, schaamte en daardoor toch een soort neerkijken op. En dan is daar die familie, die daar met zoveel empathie mee probeert om te gaan. Ik vond dat belangrijk om te vertellen, en ook voor mezelf houd ik dit over aan de film: liever omgaan met mensen die met verslaving worstelen, verslaving als een ziekte zien, proberen te helpen op alle mogelijke manieren en vooral, nooit opgeven. Natuurlijk moet je als ouder op een bepaald moment misschien grenzen stellen, zoals David ook heeft moeten doen. Maar hij is er wel altijd geweest voor zijn zoon."

Op het einde verwijs je ook naar de drugscrisis in Amerika.

Felix van Groeningen: "Ik ben een Vlaamse regisseur, maar het is een Amerikaanse film en het was daar echt wel belangrijk om het verhaal naar vandaag te trekken. Waanzinnig veel Amerikaanse gezinnen worden elke dag met die strijd geconfronteerd. Beautiful Boy legt bloot hoe er nog altijd wordt neergekeken op mensen met een verslaving, in plaats van die verslaving als een ziekte te zien. Tegelijk wordt er ook vermeld dat Nic al acht jaar clean is, dus er wordt op verschillende manier de boog naar vandaag gemaakt."

Music please!

Music please! © The Searchers

De muziek is heel aanwezig in de film, en je gebruikt uitsluitend bestaande nummers. Vanwaar die keuze?

Felix van Groeningen: "Inderdaad, het zijn allemaal bestaande nummers. Ook dat is een traject geweest, gaandeweg heeft dat vorm gekregen en dat vind ik ook wel een leuke manier van werken.

Ik was opnieuw heel erg geïnspireerd door de boeken. Muziek is heel belangrijk voor David en Nic en dat komt ook terug in de boeken, met quotes van songs en zo.

David Sheff heeft bijvoorbeeld John Lennon nog geïnterviewd, het laatste interview dat Lennon gedaan heeft. Ook voor Nic was muziek heel belangrijk en hij had ook nog eens een vrij geavanceerde smaak. Dus dat sprak tot de verbeelding, en ik wilde dat op verschillende manieren in de film steken. Er zijn dan songs in de scenario’s terechtgekomen, maar aanvankelijk hadden we ook nog een echte score, de spreekwoordelijke viool om de boel aan elkaar te lijmen.

Bij de montage werkte dat niet goed, alles bij elkaar. Nico Leunen heeft op een bepaald moment gezegd: gooi die score buiten en ga voluit voor bestaande songs. Dat klopt met die personages, en we gaan erin slagen om daar een soort score van te maken. We hebben ons daar geweldig mee geamuseerd en dat begon echt te werken. Ook met hoe de film springt in de tijd, hoe hij nostalgisch wordt, hoe het de soundtrack van hun levens wordt. Dat was het idee erachter, en Nico is een hele straffe om dat effectief vorm te geven."

Steve en Timothée

Steve en Timothée © The Searchers

De hoofdrollen zijn voor Steve Carell en Timothée Chalamet, die allebei schitterend presteren. Wat een topcast!

Felix van Groeningen: "Merci, het zijn inderdaad topmensen en topacteurs.

Steve was de eerste acteur waar we naartoe gestapt zijn, en hij heeft meteen toegezegd. Hij heeft het scenario gelezen, The Broken Circle gezien en op basis daarvan en een telefoontje van een half uur heeft hij ja gezegd. Heel dankbaar ben ik daarvoor.
Hij is geweldig getalenteerd, en ook in het echte leven een toegewijde vader. Hij leeft echt voor zijn kinderen. Ik had hem in een paar interviews gezien, en dacht meteen: het zou schoon zijn om hem in de film te hebben.

En dan Timothée, een geweldige acteur. Hij is door een auditieproces gegaan, waar heel veel jonge acteurs hebben aan meegedaan, en bij elke ronde stak hij er bovenuit. De energie waarmee hij de auditieruimte binnenkwam, dat was mooi om te zien. Ik ben echt gevallen voor zijn charme, en dat is ook belangrijk voor die rol: dat je daar meteen iets voor voelt, met hem mee bent.
Hij is ook een harde werker, en heel enthousiast. Ik had bijvoorbeeld vóór de auditie met hem afgesproken om even een koffie te drinken en een beetje te babbelen. Audities zijn zo hard en kil voor mensen, en daar hing zoveel vanaf … ik wilde dat echt op het gemak doen. Elkaar leren kennen, niet gewoon daar zitten en zeggen: toon eens een keer wat je kan. Hij is een echte babbelaar, blaast mensen daarmee soms weg. En hij had zich voorgenomen dat niet te doen, dus hij was eerst heel stil. Twee minuten heeft hij dat volgehouden, en dan haalde hij zijn rugzak boven om me van alles en nog wat te tonen. Het heeft mij volledig gecharmeerd."

Meer van dat

Meer van dat © The Searchers

Beautiful Boy is je eerste Hollywoodfilm, smaakt dat naar meer?

Felix van Groeningen: "Het is voor mij echt een enorme ervaring geweest.

Eigenlijk ben ik nogal een gewoontebeestje, ik ben heel trouw aan de mensen met wie ik werk. De vorige drie films, dat was met exact dezelfde crew. Het is top dat ik hier Nico Leunen heb kunnen meenemen, ik had dit niet zonder hem willen doen.
Maar ik heb ook met veel andere mensen gewerkt, in een andere taal … Het feit dat ik erdoor geraakt ben en het ook nog eens op mijn manier heb kunnen doen, dat heeft mij veel vertrouwen gegeven. Tegelijk heb ik ook beseft dat we het hier zeker niet slecht hebben, en dat het daar niet altijd gemakkelijker is. Moeilijker zelfs, want je kunt wel meer doen, maar er spelen ook meer belangen.

En nu? Alles ligt open. Ik heb zin in nieuwe dingen, maar ook de luxe om op mijn gemak te kunnen beslissen. En ik beslis pas als ik 100% zeker ben."

Beautiful Boy wordt intussen goed onthaald. Droom je stiekem van een nieuwe Oscarnominatie?

Felix van Groeningen: "De film wordt goed onthaald, ja, en in de States is hij ook goed gestart. Spannend!
Een nieuwe nominatie … je mag daar nooit vanuit gaan. Het zou natuurlijk fantastisch zijn, maar eigenlijk is het waanzin dat we zelfs maar daarover praten. Dat moet je constant beseffen. De film verdient het wel, vind ik. Maar als Beautiful Boy géén nominatie krijgt, doet dat geen afbreuk aan de film. En ook dat moet je altijd voor ogen houden."

Het is je gegund, en de film ook!

Ben jij benieuwd naar Beautiful Boy? De film draait momenteel in de Belgische zalen.

Interview door Petra Nysten voor Proximus

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Top