Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Deze keer kiest Jan voor een weliswaar harde western, die prachtig in beeld gebracht is. Hostiles is te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Hostiles.

De film speelt zich af in 1892, ergens in New Mexico. Christian Bale speelt de harde legerkapitein Joseph Blocker, die een afkeer heeft van indianen en nota bene de opdracht krijgt een stervend stamhoofd en zijn familie veilig over te brengen naar zijn geboortegrond in Montana. Onderweg botsen ze op Rosalee Quaid (Rosamund Pike), de enige overlevende van een aanval van Comanche-indianen. Ze sluit zich aan bij het gezelschap, maar de spanningen in de groep lopen hoog op. En ondertussen loert overal gevaar…

Hostiles is een uitstekende film van regisseur Scott Cooper, met een uitstekende cast. Wees wel gewaarschuwd: het is geen ontspannen avondje film kijken. Het Wilde Westen toont zich hier wild, hard en gruwelijk.
 
Regie: Scott Cooper
Cast: Christian Bale, Scott Sheperd, Rosamund Pike en Ava Cooper
 
Hostiles’ is tot 2 januari 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.