Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Met ‘I, Tonya’ kiest Jan voor een bizar, maar waargebeurd verhaal met een fenomenale Margot Robbie in de titelrol.
 

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: I, Tonya.
 
Robbie speelt in deze biopic op fenomenale wijze de titelrol van Tonya Harding, een kunstschaatser in de jaren 90 die opviel door haar kunde, maar haar ‘white trash’ afkomst tegen had. Ze werd wereldnieuws toen haar grote rivale Nancy Kerrigan in de aanloop naar de Olympische Spelen in Lillehammer het slachtoffer werd van een brutale aanval. Harding zou daarvan op de hoogte geweest zijn. De film vertelt het relaas van haar leven en ‘het incident’: een mooie, soms hilarische en vaak schrijnende film, die nu te huur is in onze Op aanvraag-catalogus. Een aanrader!

Een film van regisseur Craig Gillespie, prachtig in beeld gebracht door cameraman Nicolas Karakatsanis. I, Tonya leverde Margot Robbie haar eerste Oscarnominatie op, maar zij moest het beeldje laten aan Frances McDormand. Tegenspeelster Allison Janney wist haar nominatie wel te verzilveren.
 
Regie: Craig Gillespie
Cast: Margot Robbie, Allison Janney en Sebastian Stan
 
I, Tonya’ is tot 30 september 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Hoe een film huren uit onze catalogus?