Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze, ondeugende Pieter Konijn is in een prachtige live-action animatiefilm gegoten. Bekijk hier een making-of met onder meer Margot Robbie en James Corden!

De film volgt de avonturen van Pieter Konijn en zijn familie in en rond de moestuin van meneer Verhoef en zijn buurvrouw Bea. Pieter Konijn leidt een perfect leventje in de groententuin bij hem om de hoek, met wortels in overvloed. Totdat de tuin in handen valt van meneer Verhoef, die hem en zijn vrienden weg wil hebben. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Maar tegelijkertijd proberen ze ook allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Peter Rabbit, of Pieter Konijn, is een film van Will Gluck. In de originele versie hoor en zie je onder meer James Corden, Domhnall Gleeson, Margot Robbie, Rose Byrne en Elizabeth Debicki aan het werk.

In de Vlaamse versie van Pieter Konijn laat Sven De Ridder de stem van Pieter klinken als een charmante gekke bengel. Evelien BosmansIni Massez en Leen Dendievel nemen de stemrollen van de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart op zich terwijl Bill Barberis in de huid kruipt van de chagrijnige meneer Verhoef.

In deze making-of vertellen de regisseur en enkele leden van de stemmencast waarom Peter Rabbit zo leuk is om met het hele gezin te bekijken.
 
Pieter Konijn’ is nog tot 28 november 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.
 
Hoe een film huren uit onze Op aanvraag-catalogus?