De smakelijkste showbizzhapjes van de week

De smakelijkste showbizzhapjes van de week

Wendy en Franske zijn uit elkaar, Tom Waes heeft af te rekenen met iemand die met zijn naam een nepprofiel aanmaakte, in Het Witte Huis zijn ze kwaad op een rapper die een clip maakte met een strippende lookalike van de presidentsvrouw in de hoofdrol en Prins Laurent krijgt volgend jaar een financieel extraatje. Lees er hier alles over!

Wendy Van Wanten en Franske niet langer een koppel

Wendy Van Wanten en Franske niet langer een koppel © Isopix

Wendy Van Wanten en Frans ‘Franske’ Vancoppenolle zijn uit elkaar. De mededeling die Vancoppenolle op Instagram postte, doet de media vermoeden dat hij moeilijk door één deur kon met Wendy’s zoon Dylan. ‘Plots stond ik op straat. Met niets, en dat na twaalf jaar alles te hebben gedaan uit liefde voor haar. Helaas is iemand tussen ons komen te staan die van in het begin tegen mij was’, schreef hij onder meer. De zangeres reageerde zelf ook, eveneens op Instagram: ‘We hebben besloten om minstens tijdelijk uit elkaar te gaan en elkaar de tijd te geven om na te denken, te helen en tot rust te komen. We beseffen ook wel dat met een korte mededeling van deze feiten, het risico op een kwalijke geruchtenmolen niet onbestaande is. Geen vragen stellen en een beetje geduld hebben zou ons zeer veel helpen. Veel dankbaarheid bij voorbaat daarvoor, niet alleen van onszelf maar ook van de kinderen’, stond er in haar bericht te lezen. Wendy en Frans ontmoetten elkaar in het programma Wie Wordt De Man Van Wendy? op vtm.

Alex uit Temptation Island deelde klappen uit op straat

Alex uit Temptation Island deelde klappen uit op straat © SBS Belgium

Alex en Niels, twee ex-Temptation Island-figuren, bekomen momenteel van een stevig rondje knokken op straat. Alex, die tijdens het programma de koffer in dook met Niels’ vriendin Rosanna, daagde zijn rivaal uit voor een gevecht in de ring. Toen Niels daar niet op inging, besloot hij de man aan te pakken op straat. ‘De grootste snotneus van Nederland Niels uitgedaagd om voor 1x te laten zien dat hij toch een beetje ballen heeft en een man is’, schreef Alex eerst op de sociale media. ‘Hij overviel ons samen met een vriend toen we een seksbeurs gingen bezoeken. Twee zielige mannetjes’, vertelde Rosanna in de pers. De heren kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

'Ik dronk een fles whisky, een fles porto en vijftien pinten per dag'

'Ik dronk een fles whisky, een fles porto en vijftien pinten per dag' © Isopix

Herman Brusselmans heeft op de openbare omroep verteld dat hij vroeger een zware drinker was. Dat deelde hij met tv-kijkend Vlaanderen toen het in de talkshow Van Gils en Gasten ging over Tipsy, het nieuwe programma waarin Kat Kerkhofs en haar zus Lyn de invloed van dagelijkse alcoholinname onderzoeken. ‘Ik was een voetballer, dus ik dronk niet. Toen ik stopte met voetballen ben ik last beginnen te krijgen van angstaanvallen. Ik had veel minder last van die angstaanvallen – die echt wel heel erg waren en die heel mijn sociaal leven bepaalden – als ik dronk. Dus ik dronk eigenlijk niet omdat ik het lekker vond, niet omdat ik per se zat wilde zijn, maar om die angst te verdoven. En dat is op korte tijd uitgegroeid tot een verslaving. Ik dronk één fles whisky, één fles porto en vijftien pinten per dag. Ik had mezelf de regel opgelegd: ik mag niet drinken voor halfvijf ’s middags, maar ik stond pas op om vier uur. Je gaat allerlei dingen zoeken om toch maar te kunnen drinken’, aldus Brusselmans. Hij kon gelukkig stoppen voor de drank permanente schade aanrichtte.

Meghan Markle in verwachting, wedkantoren hebben namenlijst klaar

Meghan Markle in verwachting, wedkantoren hebben namenlijst klaar © Isopix

Meghan Markle is zwanger, en da’s groot nieuws aan de andere kant van Het Kanaal. Britse wedkantoren hebben al een lijstje met kanshebbers qua namen opgesteld. Alice, Victoria en Mary staan bovenaan bij de meisjesnamen, Alexander, Arthur en Philip voeren de rangschikking met jongensnamen aan. Anderen denken dan weer dat het een heel andere naam zal worden, omdat Meghan en Harry iets minder rekening houden met tradities dan de overige leden van het Britse hof.

Een toemaatje voor Prins Laurent

Een toemaatje voor Prins Laurent © Isopix

Het nieuws haalde maanden geleden alle kranten: Prins Laurent was kwaad omdat zijn dotatie verminderd werd. Hij had zonder toestemming in legeruniform een plechtigheid bijgewoond in de Chinese ambassade, en dus moest er een sanctie komen in de vorm van een boete. Sindsdien blijft Laurent weg van officiële plechtigheden. Nu blijkt dat die boete geen enkele invloed heeft op zijn dotatie: hij ontvangt volgend jaar zelfs meer geld. De Prins krijgt volgend jaar 320 000 euro, of 6000 euro meer dan dit jaar. ‘De eenmalige sanctie die hij opgelegd kreeg, wordt op een administratieve manier doorgevoerd, en hoeft dus niet opgenomen te worden in de begroting’, legt de kabinetschef van de kamervoorzitter uit. In totaal kost het Belgische koningshuis de belastingbetaler volgend jaar ongeveer 36,6 miljoen euro, of 200 000 euro meer dan dit jaar.

Stapt Lady Gaga weldra in het huwelijksbootje?

Stapt Lady Gaga weldra in het huwelijksbootje? © Isopix

Tijdens een gala van het magazine Elle heeft Lady Gaga haar vriend Christian haar verloofde genoemd. Ze vormen sinds vorig jaar een koppel. Of er een officiële bevestiging komt, is niet geweten, want de zangeres vertelt niet graag honderduit over haar relatie. Een hele tijd geleden had ze ook trouwplannen met haar ex Taylor Kinney, maar het liep spaak tussen de twee.

Iemand maakte profiel aan op naam van Tom Waes

Iemand maakte profiel aan op naam van Tom Waes © Isopix

Tom Waes heeft te kampen met een nepversie van zichzelf. Op Instagram dan toch, want daar heeft iemand een profiel aangemaakt op naam van Waes. De onbekende copycat heeft zelfs de foto van het echte profiel gekopieerd. Het verschil tussen de echte versie en het nepaccount is een punt. ‘Ik ben tomwaes, de imitator heet tom.waes’, aldus de echte Tom Waes in een reactie.

Commotie in de U.S.A. om strippende nep-Melania Trump

Commotie in de U.S.A. om strippende nep-Melania Trump

De Amerikaanse rapper T.I. schopte keet met een filmpje waarin een dubbelgangster van Melania Trump voor hem stript in The Oval Office. De video kadert in de promotie van Dime Trap, het nieuwste album van de rapper. De dame in het filmpje draagt een jas met het opschrijft I really don’t care, do u?: da’s een verwijzing naar het kledingstuk dat Melania droeg tijdens haar bezoek aan migrantenkinderen in Texas. De nep-Melania trekt alles uit en begint poedelnaakt op een bureau te dansen. Intussen is de video al meer dan twee miljoen keer bekeken. Niet iedereen kan het grapje smaken: de actrice uit de clip kreeg zelfs doodsbedreigingen. Stephanie Grisham, de woordvoerder van Melania, roept op tot een boycot van de rapper: ‘Hoe kan dit acceptabel zijn?, vroeg ze zich af in een reactie.


Politie voert onderzoek naar Mel B. nadat man meppen kreeg

Politie voert onderzoek naar Mel B. nadat man meppen kreeg © Isopix

De politie voert een onderzoek naar ex-Spice Girl Mel B. Ze zou een mannelijk model twee keer geslagen hebben, zo meldde TMZ.com. Dat is naar verluidt afgelopen zaterdag gebeurd, toen de vrouw een modeshow in Los Angeles bezocht. De man had een foto van zichzelf met de zangeres, maar was niet tevreden met het resultaat en wilde een nieuw kiekje laten nemen. Dat was klaarblijkelijk niet naar de zin van de zangeres, waarna ze hem een mep zou hebben verkocht. Toen hij haar achtervolgde, zou ze dat opnieuw gedaan hebben. Hij raakte niet gewond maar nam wel contact op met de arm der wet, die nu blijkbaar een onderzoek voert.

Oplichters Véronique De Kock krijgen boete en celstraf

Oplichters Véronique De Kock krijgen boete en celstraf © Isopix

Twee mannen die een hele reeks klanten, onder wie Véronique De Kock, hebben opgelicht, zijn veroordeeld. Ze kregen beiden een effectieve celstraf van 37 maanden en een boete van 3000 euro. De heren namen handtassen en dure spullen over van klanten om die door te verkopen, maar die klanten kregen hun geld niet en de twee verdwenen spoorloos. Het spoor leidde de politie naar een winkel in Hasselt. In totaal zouden ze meer dan 20 slachtoffers hebben gemaakt. De daders hadden vooral dure handtassen, portefeuilles en juwelen in het vizier. Véronique De Kock heeft recht op een schadevergoeding van 18 650 euro en een rechtsplegingsvergoeding van 750 euro, maar of ze dat geld ooit zal zien is een hoogst onzekere zaak.
 

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

Waar was jij toen Compact Disk Dummies in 2012 HUMO's Rock Rally wonnen? Vlak voor het podium? Dan was je erbij toen er muziekgeschiedenis geschreven werd, want Compact Disk Dummies waren de eerste dance-act ooit die een Rock Rally op hun naam mochten schrijven.

The National: 20 jaar oud, 2 keer Pukkelpop, zelfde editie

The National: 20 jaar oud, 2 keer Pukkelpop, zelfde editie

Je zal het misschien niet geloven, maar The National bestaat al 20 jaar. Het grote succes kwam wel pas later, maar je ziet: wie op dezelfde spijker blijft meppen, raakt dieper.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Danny Fabry verloor twee tanden na een ongelukje, Kaye Styles moet een gevangenisstraf uitzitten, Hof Ter Smissen uit Thuis gaat gedeeltelijk tegen de vlakte en Evy Gruyaert brengt een boek uit over migraine. Lees hier wat er de afgelopen dagen reilde en zeilde in BV-land en Hollywood!

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Get moving: de meest sportieve films

Get moving: de meest sportieve films

Of het nu een warme zomeravond is of een regenachtige herfstdag, sporten is altijd gezond. Heb je je favoriete sport nog niet gevonden? Bekijk dan zeker deze 10 sportieve films en wie weet vind je een nieuwe hobby, van dans tot tennis, basketbal of zelfs boksen!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Goed nieuws voor liefhebbers van Spaanse series met een stevig vleugje zuiders drama: Las Chicas del Cable heeft er intussen een vierde seizoen bij.

De tv-tips van de week (12 t.e.m. 18 augustus)

De tv-tips van de week (12 t.e.m. 18 augustus)

Zomer, dus niets op tv? Toch wel! Wij zetten de interessantste programma's van de komende dagen op een rijtje!

Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Live-actionfilms zijn de laatste maanden niet meer weg te denken uit de cinemazalen. De techniek gebruikt fotografie in plaats van animatie. Vaak gaat het om een remake van originele animatiefilms, maar ook om actiefilms waarin mensen naast fictieve wezens spelen. Het mag dan ook niet verbazen dat Walt Disney een kei is in het maken van live action movies. Onze favoriete sprookjesfiguren en pluizige beestjes komen tot leven en ‘spelen’ zij aan zij naast echte acteurs. Maar ook actiefilms en superhelden krijgen een nieuwe dimensie dankzij live action.

True crime: nagelbijtende reeksen om je zomervakantie mee te vullen

True crime: nagelbijtende reeksen om je zomervakantie mee te vullen

True crime kent de laatste jaren een enorme stijging in populariteit. Waarom kijken mensen zo graag naar (onopgeloste) moordzaken? Het mysterie errond? Het grote whodunnit-gehalte? Of om in het brein van een moordenaar te kunnen kijken? Wij weten het niet, maar pluis gerust zelf deze tien series en documentaires over waargebeurde zaken uit en vorm je eigen mening!

Het heetste showbizznieuws van de week

Het heetste showbizznieuws van de week

Er gaat geen week voorbij zonder verse showbizzroddels… Brigitta Callens werd beschuldigd van diefstal, Jo Vally biechtte zijn overspel op en Rihanna haalde uit naar Donald Trump. De opmerkelijkste nieuwtjes uit het BV- en Hollywooduniversum lees je hier!

Straffe duo’s: de leukste buddyfilms

Straffe duo’s: de leukste buddyfilms

Na hun confrontatie in Fast & Furious 7, zijn FBI-agent Hobbs (Dwayne Johnson) en buitenbeentje Shaw (Jason Statham) terug in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw.Een film waarbij twee qua karakter erg verschillende personen samen een klus moeten klaren: het is de succesformule van de buddyfilm. Wij zetten nog enkele onvergetelijke duo’s op een rij.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

De reguliere competitie van de Summer Split in de LEC nadert zijn conclusie. Het voorbije weekend was het voorlaatste voor de play-offs en de plekjes geraken stilaan ingevuld.

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

Alle deelnemers voor ESL One New York zijn bekend. OpTic was het laatste team dat zich kon plaatsen voor ESL One New York, nadat het zich de beste had getoond in de GG.BET New York Invitational.

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

We lieten onlangs al even vallen dat de prijzenpot van het Dota 2-toernooi The International 9 naar ongekende hoogtes was gestegen en een week voor de start van het toernooi blijft die prijzenpot maar groeien.

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One heeft woensdag de nieuwe truitjes voor het team gepresenteerd en heeft daarnaast de terugkeer van Eli 'Tafikay' Bonny gevierd. Die komt het team wel niet versterken als speler.

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Het voorbije weekend vond EVO 2019 plaats, de hoogmis voor alle esporters in fighting games. Ook België was vertegenwoordigd en er werden zelfs mooie resultaten opgetekend.

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux heeft zijn line-up voor zijn Rainbow Six-team voorgesteld. Het team zal bestaan uit vijf Nederlanders en één Finse wisselspeler.

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

We naderen stilaan de eindfase van de reguliere competitie voor de Summer Split in de LEC en de spanning begint zachtjes toe te nemen. Dat zagen we ook dit weekend met enkele verrassende uitslagen.

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

Dit weekend werd de FIFA eWorld Cup afgehaspeld in de O2 Arena in Londen. Met Stefano Pinna hadden we ook een ijzer in het vuur, maar hij slaagde er jammer genoeg niet in om zijn prestatie van vorig jaar te herhalen.

AVANGAR laat fitch vertrekken

AVANGAR laat fitch vertrekken

Het Kazachse AVANGAR heeft laten weten dat Bektiyar "fitch" Bahytov voortaan een free agent is. De speler stond al een tijdje op de transferlijst, maar mag nu dus gewoon vertrekken.

Top