Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Met ‘A Quiet Place’ kiest Jan deze week voor een dosis horror en sciencefiction. Een aanrader, zelfs voor wie niet meteen fan is van het genre!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: A Quiet Place.

In een niet zo verre toekomst wordt de aarde geteisterd door agressieve aliens. Voordeel: ze zijn stekeblind. Nadeel: ze horen bijzonder goed en maken jacht op alles wat geluid maakt. Stil zijn is dus de boodschap, en de handvol overlevende mensen hebben dat geleidelijk aan geleerd.

De familie Abbott woont met hun twee kinderen in een afgelegen hoeve. Hun penibele situatie wordt nog ingewikkelder als er een baby op komst is. Want baby’s zijn lief, maar niét stil …

Een verrassende, subtiele thriller die terecht een van de bioscoophits van het voorjaar werd. De cast is uitstekend, met scenarist-regisseur John Krasinski die eveneens de hoofdrol speelt, en wel aan de zijde van zijn echtgenote Emily Blunt.
 
Regie: John Krasinski
Cast: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds, Noah Jupe
 
A Quiet Place’ is tot 20 januari 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Hoe een film huren uit onze catalogus?