Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen! Met ‘Borg McEnroe’ kiest Jan deze week voor een biografisch drama over twee sporthelden.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip. Deze week: Borg McEnroe!
 
Jan heeft niks met sport, en dus ook niet met tennis, maar de Zweeds-Britse coproductie over de rivaliteit tussen sportlegendes Björn Borg en John McEnroe vindt hij adembenemend.

De film bouwt op naar de Wimbledonfinale in 1980, met het tennisduel van het jaar. Publiekslieveling Björn Borg kan een record vestigen door voor de vijfde keer op rij te winnen. Hij moet daarvoor het duel aangaan met heethoofd John McEnroe, een geduchte tegenstander. Voor geen van beiden is verliezen een optie, en de rivaliteit en de spanningen lopen hoog op.

In de regisseursstoel: de Deense cineast Janus Metz, die zich met stijl en zwier van zijn taak heeft gekweten. In de hoofdrollen zie je Shia Leboeuf als McEnroe en Sverrir Gudnason als Borg.

Meer dan de moeite waard, ook als je geen fan bent van tennis dus!
 
Regie: Janus Metz
Cast: Sverrir Gudnason, Shia Leboeuf, Stellan Skarsgård
 
Borg McEnroe’ is tot 17 juli 2019 te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.