Het sappigste showbizznieuws van de week

Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!
Het sappigste showbizznieuws van de week

Yana uit Temptation Island vraagt de vrijspraak voor een vermeende handtasdiefstal die ze met klem ontkent, sociale contacten leggen in België verloopt tamelijk moeizaam voor Klaasje van K3, zangeres Sanne vertelde over posters waarop haar ogen werden uitgebrand en niet iedereen is lovend over Niet Schieten, een langverwachte film over de Bende van Nijvel. Lees verder en ontdek er meer over!

Yana uit Temptation Island ontkent vermeende handtasdiefstal en vraagt vrijspraak

Yana uit Temptation Island ontkent vermeende handtasdiefstal en vraagt vrijspraak © sbs belgium

Ze zou Pommeline snel doen vergeten in Temptation Island: dat was tenminste het plan van Yana Daems toen ze zich inschreef voor het veelbesproken tv-niemendalletje. Het draaide echter anders uit: de Oostendse blondine verliet het eiland der verleidingen al in de beginfase en kwam even later op een minder frisse manier in het nieuws: ze zou op café een handtas gestolen hebben, en werd daarvoor bij verstek veroordeeld tot vier maanden cel. Nu vraagt ze in de rechtbank de vrijspraak. ‘Ik dacht dat het de handtas was van mijn vriendin. Pas buiten merkte ik dat het niet zo was. Akkoord, het was fout om de inhoud weg te kieperen, maar het was helemaal niet de bedoeling om iets te stelen’, betoogde Yana in de pers. De vermeende diefstal vond twee jaar geleden plaats op 29 december, en al snel duidde men de jongedame met hulp van camerabeelden aan als vermoedelijke dader. Uitspraak op 21 november.
 

Klaasje voelt zich nog niet helemaal thuis in België: 'Ik praat anders en ben de vreemde eend in de bijt'

Klaasje voelt zich nog niet helemaal thuis in België: 'Ik praat anders en ben de vreemde eend in de bijt' © Isopix

Klaasje van K3 woont tegenwoordig in Antwerpen, maar haar draai heeft ze in België nog niet gevonden. Ze voelt zich in Nederland naar eigen zeggen ook niet altijd begrepen, maar Vlaanderen blijkt nog een ander paar mouwen: ‘Het lukt me niet om hier een sociaal netwerk op te bouwen. Ik praat anders en ik ben de vreemde eend in de bijt’, vertelde ze aan James Cooke in de talkshow Gert Late Night. Ze praatte ook over de wereld der bekende mensen, die ze niet enkel door een roze bril ziet: ‘Ik was totaal geen showbizzmeisje. Nog steeds niet echt eigenlijk. Showbizz vind ik toch wel een beetje nep, een beetje leeg. Maar zolang er voor mij genoeg uitdaging in zit, kan ik dit lang volhouden’, liet ze optekenen.
 

Michael Jackson wilde James Bond worden

Michael Jackson wilde James Bond worden © Isopix

Michael Ovitz is een Amerikaans talentenjager die zopas zijn biografie, getiteld ‘Who is Michael Ovitz?’ heeft uitgegeven. Hij schrijft daarin hoe hij ooit een gesprek had met Michael Jackson, die ‘m toevertrouwde dat hij de volgende James Bond wilde worden. Ovitz legt uit dat hij de King Of Pop probeerde diets te maken dat hij niet geschikt was voor de rol: ‘Je bent smal gebouwd, je bent te gevoelig, je zal niet geloofwaardig zijn als man van staal. Natuurlijk zou je het kunnen, maar het is slecht voor je carrière’, vertrouwde hij Jackson naar eigen zeggen toe.

Kritiek op marketingcampagne rond 'Niet Schieten'

Kritiek op marketingcampagne rond 'Niet Schieten' © Gianni Barbieux / Photo News

Niet iedereen kijkt reikhalzend uit naar Niet Schieten, de film over de Bende van Nijvel van Stijn Coninx, die binnenkort in de bioscopen te zien is. In het Canvas-praatprogramma De Afspraak deed een vrouw wiens vader na één van de aanslagen omkwam, haar relaas: ‘Dit is een fictiefilm die is gesubsidieerd. Ik heb daar een groot probleem mee. De subsidies waren op 3 jaar rond, terwijl de rechtshulp voor de nabestaanden al 32 jaar uitblijft. Waar zijn we mee bezig?’, stak ze van wal, waarna ze ook kritiek uitte op de marketingcampagne rond de film: ‘Mensen krijgen 2 gratis bioscooptickets als ze een sticker van 'Niet schieten' op hun wagen hangen. Ik kan in Aalst geen straat passeren of ik zie die sticker’, klonk het.

Temptation Fabrizio in 'Dancing With The Stars': 'Pommeline was heel teleurgesteld dat ze niet mocht meedoen'

Temptation Fabrizio in 'Dancing With The Stars': 'Pommeline was heel teleurgesteld dat ze niet mocht meedoen' © SBS Belgium

Temptation Fabrizio is één van de in het oog springende deelnemers aan het Vier-programma Dancing With The Stars, waarin BV’s moeten tonen hoe het met hun dansbewegingen gesteld is. Ook onder meer Karen Damen en Ian Thomas doen mee. 'Of het meevalt? Ik zou de repetities alvast heftig noemen. Ik heb nooit eerder in mijn leven gedanst’, vertelde hij in Het Belang Van Limburg. Zijn vriendin Pommeline mocht niet meedoen: ‘Ze heeft ook auditie gedaan, en was heel teleurgesteld toen ze vernam dat alleen ik mocht opdraven’, besloot hij.

Lees ook:
Zij zetten hun beste beentje voor in Dancing With The Stars

'Op alle affiches waren mijn ogen uitgebrand met een sigaret'

'Op alle affiches waren mijn ogen uitgebrand met een sigaret' © Isopix

Toen begin jaren ’90 bekend raakte dat de 17-jarige zangeres Sanne een relatie had met Erik Van Neygen, stond de Vlaamse showbizz in rep en roer. Van Neygen was namelijk 39 en had een vrouw en twee kinderen. ‘Ik reed op mijn fiets door Bornem toen ik plots allemaal affiches van Story aan krantenwinkels zag hangen, met daarop ‘de verboden liefde’ en een foto van Erik en mij. We wisten niet dat ze het nieuws gingen uitbrengen. Op al die affiches waren mijn ogen uitgebrand met een sigaret, maar ik heb geen moment gedacht: hier gaan we niet mee door’, aldus Sanne in Buurman, Wat Doet U Nu, een programma met Cath Luyten. ‘Het is voor mij een heel moeilijke periode geweest’, voegde Erik daaraan toe.

'Ik was er bijna mee gestopt'

'Ik was er bijna mee gestopt' © Isopix

Jo Vally heeft wat te vieren: hij zal volgende week zestig worden. De zanger vertelt in Story dat hij zo hard voor zijn carrière moest knokken dat hij het bijna opgaf. ‘Ik was negen toen ik ontdekte dat muziek mijn grote liefde is. Ik timmerde al sinds de jaren '70 aan de weg in de muziek, maar eind jaren '80 heb ik op het punt gestaan om te stoppen met zingen, na de zoveelste flop. Ik bracht wel platen uit, maar geen enkele werd echt een hit. Maar op aanraden van anderen bleef ik doorgaan, en plots was daar Tien Om Te Zien. Plots gingen alle deuren open, scoorde ik hits en had ik vaak acht optredens in één weekend. Na het stopzetten van het programma werd het toch weer een pak minder’, legt de zanger uit.

Eerste seizoen van serie 'Undercover' met Tom Waes nog niet uitgezonden, of er komt al een vervolg

Eerste seizoen van serie 'Undercover' met Tom Waes nog niet uitgezonden, of er komt al een vervolg © Isopix

Binnenkort kan je de acteurskwaliteiten van Tom Waes bewonderen in de misdaadserie Undercover. Nog voor het eerste seizoen op het scherm is geweest, werd al beslist dat er een vervolg komt. De serie werd gemaakt door het productiehuis DeMensen en werd genomineerd voor de competitie op het festival Cannesséries. De eerste jaargang komt volgend jaar op de buis.
 

Kanye West wil voortaan YE genoemd worden

Kanye West wil voortaan YE genoemd worden © Isopix

Kanye West laat altijd wel van zich spreken: onlangs liet de rapper zich opmerken met een tweet over slavernij die de wenkbrauwen deed fronsen (hij is van mening dat Amerikaanse politici de wet moeten afschaffen waardoor slavernij verboden is), en hij laat nu ook weten dat hij  artiestennaam Ye aanneemt. West is klaarblijkelijk van mening dat Kanye te vermoeiend is om uit te spreken. ‘Ik ben YE’, twitterde hij om de wereld te informeren van dit belangwekkende nieuwsfeit. Een paar maanden geleden bracht hij al een album met die titel uit. ‘Ik denk dat 'Ye' het meest voorkomende woord in de bijbel is. In de bijbel betekent het 'jij'. Dus ik ben jij, ik ben ons, het is ons’, luidden zijn gevleugelde woorden toen.

Walter Capiau is overleden

Walter Capiau is overleden © Photo News

Walter Capiau is op 80-jarige leeftijd overleden, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag. De voormalige radio- en televisiepresentator heeft zijn hele leven in de spotlights gestaan en maakte van Hoger, Lager en Rad Van Fortuin begrippen. Maar na beschuldigingen van kindermisbruik, schuwde hij de laatste jaren van zijn leven alle publiciteit. In augustus raakte bekend dat Capiau (foto rechts) ernstig ziek was, nu blijkt hij in alle stilte te zijn overleden.

Lees ook:
Walter Capiau, een gevallen icoon van de Vlaamse showbizz

David Beckham kocht pub

David Beckham kocht pub © Photo News

Een pint gaan pakken bij David Beckham, het kan binnenkort. Hij heeft namelijk een pub gekocht in de Londense wijk Notting Hill. Je neemt wel beter wat geld mee, want het zou een exclusief etablissement moeten worden. Beckham kocht het pand samen met Guy Ritchie, die zijn eigen bier brouwt en al eigenaar was van een bar. De aankoop zou hen 3,8 miljoen euro hebben gekost. ‘Ik was toe aan een nieuwe uitdaging’, reageerde Beckham in de pers.
 

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Win de nieuwe LG Q60!

Win de nieuwe LG Q60!

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? De LG Q60 zal je zeker kunnen verleiden!

Music Maestro

Bekijk alles
Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tijd voor film: nu in de bioscoop (24 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (24 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Weet je niet altijd wat gedaan met je (klein)kinderen tijdens de zomervakantie? Twee maanden duren inderdaad lang, en je kan niet elke dag naar de speeltuin, het zwembad of een pretpark. Waarom niet eens een filmpje meepikken in de dichtstbijzijnde bioscoop? Wij maakten een selectie van kinderfilms die deze zomer bij ons in de zalen lopen en waar je met het hele gezin naartoe kan. Met de allerkleinsten kan je naar de Vlaams gesproken versies, iets ouderen kunnen best genieten van de originele films.

Tv-tips van de week (22 t.e.m. 28 juli)

Tv-tips van de week (22 t.e.m. 28 juli)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij halen de lekkerste hapjes uit het zendschema!

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Prijzenpot The International 2019 bereikt recordhoogte

Prijzenpot The International 2019 bereikt recordhoogte

Wie denkt dat het grote prijzengeld te vinden is in League of Legends of CS:GO, die willen we toch even wijzen op The International, het grootste DOTA-tornooi ter wereld. Die zal dit jaar immers de grootste prijzenpot ooit hebben.

Evil Geniuses wil geen Call of Duty-franchise beginnen

Evil Geniuses wil geen Call of Duty-franchise beginnen

Vanaf volgend seizoen begint Activision-Blizzard met een nieuwe competitie van Call of Duty. Die is gebaseerd op de huidige Call of Duty World League, maar met franchises. Evil Geniuses heeft nu al laten weten daar niet aan mee te doen.

G2 Esports neemt opnieuw de kop in LEC

G2 Esports neemt opnieuw de kop in LEC

Nadat het enkele weken geleden de leidersplaats nog aan Fnatic moest laten, is G2 nu opnieuw alleen leider in de Summer Split van de LEC. Dat had het vooral te danken aan een bijzonder verrassende nederlaag van Fnatic.

Liquid wint nu ook IEM Chicago

Liquid wint nu ook IEM Chicago

Het lijkt alsof we een beetje in herhaling vallen, maar het Amerikaanse Liquid heeft nog maar eens een groot tornooi op zijn naam geschreven. Dit weekend was het op IEM Chicago te sterk voor de tegenstand.

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

Top