Het sappigste showbizznieuws van de week

Films | Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Yana uit Temptation Island vraagt de vrijspraak voor een vermeende handtasdiefstal die ze met klem ontkent, sociale contacten leggen in België verloopt tamelijk moeizaam voor Klaasje van K3, zangeres Sanne vertelde over posters waarop haar ogen werden uitgebrand en niet iedereen is lovend over Niet Schieten, een langverwachte film over de Bende van Nijvel. Lees verder en ontdek er meer over!

Yana uit Temptation Island ontkent vermeende handtasdiefstal en vraagt vrijspraak

Ze zou Pommeline snel doen vergeten in Temptation Island: dat was tenminste het plan van Yana Daems toen ze zich inschreef voor het veelbesproken tv-niemendalletje. Het draaide echter anders uit: de Oostendse blondine verliet het eiland der verleidingen al in de beginfase en kwam even later op een minder frisse manier in het nieuws: ze zou op café een handtas gestolen hebben, en werd daarvoor bij verstek veroordeeld tot vier maanden cel. Nu vraagt ze in de rechtbank de vrijspraak. ‘Ik dacht dat het de handtas was van mijn vriendin. Pas buiten merkte ik dat het niet zo was. Akkoord, het was fout om de inhoud weg te kieperen, maar het was helemaal niet de bedoeling om iets te stelen’, betoogde Yana in de pers. De vermeende diefstal vond twee jaar geleden plaats op 29 december, en al snel duidde men de jongedame met hulp van camerabeelden aan als vermoedelijke dader. Uitspraak op 21 november.
 

Klaasje voelt zich nog niet helemaal thuis in België: 'Ik praat anders en ben de vreemde eend in de bijt'

Klaasje van K3 woont tegenwoordig in Antwerpen, maar haar draai heeft ze in België nog niet gevonden. Ze voelt zich in Nederland naar eigen zeggen ook niet altijd begrepen, maar Vlaanderen blijkt nog een ander paar mouwen: ‘Het lukt me niet om hier een sociaal netwerk op te bouwen. Ik praat anders en ik ben de vreemde eend in de bijt’, vertelde ze aan James Cooke in de talkshow Gert Late Night. Ze praatte ook over de wereld der bekende mensen, die ze niet enkel door een roze bril ziet: ‘Ik was totaal geen showbizzmeisje. Nog steeds niet echt eigenlijk. Showbizz vind ik toch wel een beetje nep, een beetje leeg. Maar zolang er voor mij genoeg uitdaging in zit, kan ik dit lang volhouden’, liet ze optekenen.
 

Michael Jackson wilde James Bond worden

Michael Ovitz is een Amerikaans talentenjager die zopas zijn biografie, getiteld ‘Who is Michael Ovitz?’ heeft uitgegeven. Hij schrijft daarin hoe hij ooit een gesprek had met Michael Jackson, die ‘m toevertrouwde dat hij de volgende James Bond wilde worden. Ovitz legt uit dat hij de King Of Pop probeerde diets te maken dat hij niet geschikt was voor de rol: ‘Je bent smal gebouwd, je bent te gevoelig, je zal niet geloofwaardig zijn als man van staal. Natuurlijk zou je het kunnen, maar het is slecht voor je carrière’, vertrouwde hij Jackson naar eigen zeggen toe.

Kritiek op marketingcampagne rond 'Niet Schieten'

Niet iedereen kijkt reikhalzend uit naar Niet Schieten, de film over de Bende van Nijvel van Stijn Coninx, die binnenkort in de bioscopen te zien is. In het Canvas-praatprogramma De Afspraak deed een vrouw wiens vader na één van de aanslagen omkwam, haar relaas: ‘Dit is een fictiefilm die is gesubsidieerd. Ik heb daar een groot probleem mee. De subsidies waren op 3 jaar rond, terwijl de rechtshulp voor de nabestaanden al 32 jaar uitblijft. Waar zijn we mee bezig?’, stak ze van wal, waarna ze ook kritiek uitte op de marketingcampagne rond de film: ‘Mensen krijgen 2 gratis bioscooptickets als ze een sticker van 'Niet schieten' op hun wagen hangen. Ik kan in Aalst geen straat passeren of ik zie die sticker’, klonk het.

Temptation Fabrizio in 'Dancing With The Stars': 'Pommeline was heel teleurgesteld dat ze niet mocht meedoen'

Temptation Fabrizio is één van de in het oog springende deelnemers aan het Vier-programma Dancing With The Stars, waarin BV’s moeten tonen hoe het met hun dansbewegingen gesteld is. Ook onder meer Karen Damen en Ian Thomas doen mee. 'Of het meevalt? Ik zou de repetities alvast heftig noemen. Ik heb nooit eerder in mijn leven gedanst’, vertelde hij in Het Belang Van Limburg. Zijn vriendin Pommeline mocht niet meedoen: ‘Ze heeft ook auditie gedaan, en was heel teleurgesteld toen ze vernam dat alleen ik mocht opdraven’, besloot hij.

Lees ook:
Zij zetten hun beste beentje voor in Dancing With The Stars

'Op alle affiches waren mijn ogen uitgebrand met een sigaret'

Toen begin jaren ’90 bekend raakte dat de 17-jarige zangeres Sanne een relatie had met Erik Van Neygen, stond de Vlaamse showbizz in rep en roer. Van Neygen was namelijk 39 en had een vrouw en twee kinderen. ‘Ik reed op mijn fiets door Bornem toen ik plots allemaal affiches van Story aan krantenwinkels zag hangen, met daarop ‘de verboden liefde’ en een foto van Erik en mij. We wisten niet dat ze het nieuws gingen uitbrengen. Op al die affiches waren mijn ogen uitgebrand met een sigaret, maar ik heb geen moment gedacht: hier gaan we niet mee door’, aldus Sanne in Buurman, Wat Doet U Nu, een programma met Cath Luyten. ‘Het is voor mij een heel moeilijke periode geweest’, voegde Erik daaraan toe.

'Ik was er bijna mee gestopt'

Jo Vally heeft wat te vieren: hij zal volgende week zestig worden. De zanger vertelt in Story dat hij zo hard voor zijn carrière moest knokken dat hij het bijna opgaf. ‘Ik was negen toen ik ontdekte dat muziek mijn grote liefde is. Ik timmerde al sinds de jaren '70 aan de weg in de muziek, maar eind jaren '80 heb ik op het punt gestaan om te stoppen met zingen, na de zoveelste flop. Ik bracht wel platen uit, maar geen enkele werd echt een hit. Maar op aanraden van anderen bleef ik doorgaan, en plots was daar Tien Om Te Zien. Plots gingen alle deuren open, scoorde ik hits en had ik vaak acht optredens in één weekend. Na het stopzetten van het programma werd het toch weer een pak minder’, legt de zanger uit.

Eerste seizoen van serie 'Undercover' met Tom Waes nog niet uitgezonden, of er komt al een vervolg

Binnenkort kan je de acteurskwaliteiten van Tom Waes bewonderen in de misdaadserie Undercover. Nog voor het eerste seizoen op het scherm is geweest, werd al beslist dat er een vervolg komt. De serie werd gemaakt door het productiehuis DeMensen en werd genomineerd voor de competitie op het festival Cannesséries. De eerste jaargang komt volgend jaar op de buis.
 

Kanye West wil voortaan YE genoemd worden

Kanye West laat altijd wel van zich spreken: onlangs liet de rapper zich opmerken met een tweet over slavernij die de wenkbrauwen deed fronsen (hij is van mening dat Amerikaanse politici de wet moeten afschaffen waardoor slavernij verboden is), en hij laat nu ook weten dat hij  artiestennaam Ye aanneemt. West is klaarblijkelijk van mening dat Kanye te vermoeiend is om uit te spreken. ‘Ik ben YE’, twitterde hij om de wereld te informeren van dit belangwekkende nieuwsfeit. Een paar maanden geleden bracht hij al een album met die titel uit. ‘Ik denk dat 'Ye' het meest voorkomende woord in de bijbel is. In de bijbel betekent het 'jij'. Dus ik ben jij, ik ben ons, het is ons’, luidden zijn gevleugelde woorden toen.

Walter Capiau is overleden

Walter Capiau is op 80-jarige leeftijd overleden, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag. De voormalige radio- en televisiepresentator heeft zijn hele leven in de spotlights gestaan en maakte van Hoger, Lager en Rad Van Fortuin begrippen. Maar na beschuldigingen van kindermisbruik, schuwde hij de laatste jaren van zijn leven alle publiciteit. In augustus raakte bekend dat Capiau (foto rechts) ernstig ziek was, nu blijkt hij in alle stilte te zijn overleden.

Lees ook:
Walter Capiau, een gevallen icoon van de Vlaamse showbizz

David Beckham kocht pub

Een pint gaan pakken bij David Beckham, het kan binnenkort. Hij heeft namelijk een pub gekocht in de Londense wijk Notting Hill. Je neemt wel beter wat geld mee, want het zou een exclusief etablissement moeten worden. Beckham kocht het pand samen met Guy Ritchie, die zijn eigen bier brouwt en al eigenaar was van een bar. De aankoop zou hen 3,8 miljoen euro hebben gekost. ‘Ik was toe aan een nieuwe uitdaging’, reageerde Beckham in de pers.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top