Deze acteurs willen een zitje in de gemeenteraad

Films | Op 14 oktober moeten we met z’n allen naar de stembus voor de lokale verkiezingen. En misschien kan jij deze keer wel stemmen op je favoriete acteur!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 14 oktober moeten we met z’n allen naar de stembus voor de lokale verkiezingen. En misschien kan jij deze keer wel stemmen op je favoriete acteur! Meer en meer BV’s lijken in de politiek te stappen, terwijl anderen ondertussen al wat jaren ervaring op de teller hebben staan. Deze acteurs dingen naar jouw stem!

Walter De Donder

Walter De Donder is het best bekend voor zijn rollen in de Studio 100-series Kabouter Plop (als het gelijknamige hoofdpersonage) en Samson en Gert, als 'meneer de burgemeester'. In zijn gemeente Affligem is hij ook al jaren politiek actief. In 2000 werd hij voor het eerst verkozen in de gemeenteraad voor CD&V. In 2006 werd hij zelfs schepen en op 1 januari 2011 nam hij zoals afgesproken de burgemeesterssjerp over. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 was hij lijsttrekker voor de Lijst van de Burgemeester en kon die ambitie ook waarmaken. Ook deze keer is hij lijsttrekker in de hoop om nog wat langer 'meneer de burgemeester' te blijven! Op de provinciale lijst van CD&V in Vlaams-Brabant is De Donder te vinden op plaats achttien.

Marijn De Valck

Marijn De Valck is onsterfelijk in Vlaanderen als Balthasar Boma uit F.C. De Kampioenen. In 2012 kwam hij voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen in zijn woonplaats Brakel voor Open VLD. Met succes, want De Valck is er schepen van Cultuur en Feestelijkheden en OCMW-voorzitter. Op 14 oktober staat hij op plaats vijf.

Loes Van den Heuvel

Ook Loes Van den Heuvel is bekend dankzij F.C. De Kampioenen, als Carmen. Zij staat op 14 oktober voor het eerst op een kieslijst, als lijstduwer voor Groen in Keerbergen. Van den Heuvel is al jarenlang lid van Groen en is meter van verschillende acties die pleiten voor dier en milieu. Ze pleit voor meer aandacht voor dierenwelzijn.

Ben Rottiers

Met Ben Rottiers staat er nog een derde Kampioen op de kieslijsten. De acteur die Pol De Tremmerie vertolkt in de serie, staat op plaats 53 voor de PVDA in Antwerpen. Rottiers kwam in 2014 ook al op voor de Kamerverkiezingen, maar raakte ondanks 2030 voorkeurstemmen niet verkozen.

Frank Van Erum

Tot voor kort was Frank Van Erum nog dagelijks op ons scherm te zien als Renzo in Thuis, tegenwoordig heeft hij zijn eigen theater in Hamme. Het is ook daar dat hij zich voor het eerst politiek engageert voor Open VLD. Vanop plaats 20 wil hij de cultuur in zijn gemeente naar een hoger niveau tillen.

Filip Peeters

Als acteur is Filip Peeters vooral bekend van zijn hoofdrollen in Recht op Recht, De Hel van Tanger en Salamander. Begin dit jaar kreeg hij het aan de stok met zijn burgemeester Koen T’Sijen van Boechout. Peeters verzet zich tegen een woonproject en openbaar park naast zijn tuin. In juni startte hij samen met radiopresentator Sven Speybrouck de nieuwe partij ’t Dorp. Tijdens de verkiezingen is hij de lijstduwer.

Mark Tijsmans

Mark Tijsmans raakte bekend als acteur in Thuis en Flikken en is tegenwoordig ook auteur van jeugdboeken. Hij prijkt op plaats 51 op de N-VA lijst van de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen. Met zijn politiek debuut wil hij de brug maken tussen de partij en de culturele sector.

Joke Devynck

Joke Devynck kennen we als actrice dankzij haar rollen in Flikken, Het Goddelijke Monster en Vermist. In 2010 kwam ze voor het eerst op voor Groen bij de federale verkiezingen op de senaatslijst. In 2014 stond ze op de elfde plaats van de Oost-Vlaamse lijst bij de Kamerverkiezingen. Dit jaar steunt ze voor het eerste de lokale lijst van Aalst vanop plaats 22.

Het Goddelijke Monster is nu te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Tine Van den Brande

Tine Van den Brande raakte bekend als actrice in onder andere Diamant, De Kotmadam, Windkracht 10 en Witse en was presentatrice van programma’s als Temptation Island en Stressvakantie. In 2012 kwam ze op bij de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen als onafhankelijke op de sp.a-lijst en raakte verkozen. In april van dit jaar stapte ze over naar Groen en nam daarop ontslag uit de gemeenteraad. Ze staat op plaats 42 van de Mechelse Stadslijst.

Dirk Tuypens

Met zijn rollen in Heterdaad, Witse en Katarakt raakte acteur Dirk Tuypens bekend bij het grote publiek. Maar daarnaast is hij ook bekend dankzij zijn links engagement. Tuypens kwam bij de federale verkiezingen van 2003 op voor het kartel Resist van de PVDA en de Arabisch Europese Liga. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 was hij lijsttrekker van de PVDA in Mechelen. De 3,1 % die zijn partij haalde was onvoldoende voor een zetel. Ook deze keer is Tuypens lijsttrekker.

Mieke Bouve

Mieke Bouve is bekend als actrice uit Merlina, Wittekerke, Thuis en Spring. Maar ze doorzwom ook al heel wat politiek watertjes. Bij de lokale verkiezingen van 2000 stelde ze zich voor het eerst kandidaat op de VU&ID-lijst van Gent, maar werd niet verkozen. In 2006 stond ze op de 34ste plaats van het progressieve kartel sp.a-spirit en raakte ze als plaatsvervanger enkele keren in de gemeenteraad. In 2012 stond ze op de lijst van sp.a-Groen en sinds 2015 zetelt ze in de gemeenteraad, opnieuw als plaatsvervanger. Misnoegd over het Gentse circulatieplan en het beleid inzake gekraakte woningen stapte ze in april van dit jaar over naar Open VLD. Daar prijkt ze nu op de 9de plaats.

Ingrid De Vos

Ingrid De Vos heeft jaren ervaring als actrice en was de laatste jaren nog te zien in Als de Dijken Breken, Chaussée d’Amour en Le Ciel Flamand. Ook in de gemeentepolitiek is ze niet aan haar proefstuk toe. Zowel in 2006 en 2012 was ze lijstduwer van de lokalen lijst Durven in Ruiselede. Deze keer staat het gemeenteraadslid op de tweede plaats en deelt ze de lijst met haar 96-jarige vader!

Ook zij staan op de lijst

Op de Antwerpse PVDA-lijst vinden we naast Ben Rottiers nog twee bekende namen: Mitta Van der Maat (bekend van de Familie Backeljau) en Dahlia Pessemiers, die we kennen van De Ridder. Guillaume Devos (ex-Familie) staat op de lijst van Open VLD in Ronse. Ook Jeremy Vandoorne (Rox) komt op voor Open VLD in Menen. Bij N-VA Brasschaat vinden we Alex Van Haecke, vroeger te zien in Wittekerke. Huidig gemeenteraadslid Koen Vijverman (ex-Familie) waagt opnieuw zijn kans op de Centrumlijst voor Haaltert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top