Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘Lady Bird’ is een ontroerend en grappig coming-of-ageverhaal van Greta Gerwig, met een onwaarschijnlijk sterke Saoirse Ronan in de titelrol.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Lady Bird.

Sacramento, 2002. Christine ‘Lady Bird’ McPherson is een zeventienjarig meisje dat haar weg zoekt in het mijnenveld van het laatste jaar humaniora én in de moeilijke relatie die ze heeft met haar moeder.

Een klassiek verhaal over een opgroeiend tienermeisje en al het drama dat daarbij hoort? Toch niet. Lady Bird is een echte must-see: een subliem, slim geschreven scenario, scherpe en grappige dialogen en uitstekende acteerprestaties.

Saoirse Ronan en Laurie Metcalf schitteren als Lady Bird en haar moeder, en verder zijn er onder meer rollen voor Timothée Chalamet en Tracie Letts.

Greta Gerwig maakte al naam in de filmwereld als actrice en scenarioschrijfster, maar met Lady Bird tekent ze voor het eerst als regisseur én scenarist. Uitstekend werk, want de film kreeg dit jaar maar liefst vijf Oscarnominaties, in de categorieën Beste film, Beste vrouwelijke hoofdrol, Beste vrouwelijke bijrol, Beste regie en Beste scenario.
 
Regie: Greta Gerwig
Cast: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracie Letts en Timothée Chalamet
 
Lady Bird’ is tot 2 december 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.
Hoe een film huren uit onze catalogus?