Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘The Florida Project’ is een ongewoon, pakkend drama van regisseur Sean Baker, met een sterke Willem Dafoe.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: The Florida Project.
 
De film volgt een zomer in het leven van de zesjarige Moonee, die samen met haar moeder is aangespoeld in een verlopen hotel in de schaduw van Disney World. Terwijl haar onbezonnen, maar liefhebbende moeder links en rechts wat geld probeert te verdienen, wordt dochterlief vrijwel aan haar lot overgelaten. Gevolg: kattenkwaad en schuttingtaal. De enige die zich een beetje om Moonee en haar lotgenootjes bekommert, is de hoteleigenaar (Willem Dafoe).
 
Een realistisch, kleurrijk en pakkend drama van regisseur Sean Baker met een sterke vertolking van Willem Dafoe, de enige professionele acteur in de cast. Dafoe werd voor zijn rol in deze film genomineerd voor een Oscar in de categorie ‘Beste mannelijke bijrol’.
 
Regie: Sean Baker
Cast: Brooklynn Prince, Bria Vinaite en Willem Dafoe
 
The Florida Project’ is tot 15 oktober 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Hoe een film huren uit onze catalogus?