Wie wordt de Slimste Mens ter Wereld?

Films | De voorbije maanden werden al enkele grote namen gelost, maar nu maakte VIER alle 32 deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld bekend. Onder hen 21 mannen, 11 vrouwen en enkele namen waar je ongetwijfeld nog nooit van gehoord hebt. Voor de gelegenheid zijn ze allemaal te zien als ruimtevaarders. De populaire quiz begint op 15 oktober aan zijn zestiende seizoen. Ontdek hier alle kandidaten!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voorbije maanden werden al enkele grote namen gelost, maar nu maakte VIER alle 32 deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld bekend. Onder hen 21 mannen, 11 vrouwen en enkele namen waar je ongetwijfeld nog nooit van gehoord hebt. Voor de gelegenheid zijn ze allemaal te zien als ruimtevaarders. De populaire quiz begint op 15 oktober aan zijn zestiende seizoen. Ontdek hier alle kandidaten!

Pieter Delanoy

34 jaar. Priester, leerkracht en de mol 2018.

"Om de mol te zijn in De Mol moet je heel slim zijn, heel competitief, en moet je veel voorsprong nemen op je medekandidaten."
Erik Van Looy

Frank Boeckx

31 jaar. Doelman bij RSC Anderlecht.

"Meestal is het jaren zoeken naar een voetballer die de uitdaging aandurft om onze arena te betreden."
Erik Van Looy

Annelies Van Herck

43 jaar. VRT-Nieuwsanker.

"Van nieuwsankers en journalisten wordt sowieso wat meer verwacht. Annelies heeft ooit al eens deelgenomen en toen was ze al een vrij sterke speler met veel inzicht in het spel. Met wat geluk kan ze het ver brengen."
Erik Van Looy

Youri Mulder

49 jaar. Nederlands voetbalanalist en voormalig voetballer. Zoon van Jan Mulder.

"Volgens mij doet hij in de eerste plaats mee om te bewijzen dat hij sterker is dan zijn vader, wat ook weer niet zo moeilijk is, want Jan lag er na zijn eerste deelname al uit."
Erik Van Looy

Saartje Vandendriessche

43 jaar. Actrice, presentatrice bij Eén en sportieve durf-al.

"Wat zij met Op de Man af getoond heeft aan doorzettingsvermogen en wilskracht, vind ik bewonderingswaardig."
Erik Van Looy

Wouter Vandenhaute

56 jaar. Voorzitter De Vijver media, bezieler Flanders Classics en Couvert Couvert, medeoprichter Let’s Play.

"Ik vraag al jaren aan Wouter Vandenhaute om deel te nemen. Maar hij liet mij steeds verstaan dat dat onmogelijk was zolang hij mijn baas was. Nu hij dat niet meer is, kon hij er niet meer onderuit."
Erik Van Looy

Viktor Verhulst

24 jaar. Televisieredacteur en scenarist bij Studio 100.

"Ik verwacht naast beauty toch ook flink wat brains. Of hij die van zijn vader heeft, durf ik niet zeggen, maar bij de cafétest bleek hij toch over heel wat kennis te beschikken."
Erik Van Looy

Wim Lybaert

50 jaar. Televisiemaker.

"Hij is enorm leergierig, een echte Columbus, en spit volgens mij even graag eens in zijn kennis als in zijn moestuin."
Erik Van Looy

Rani De Coninck

48 jaar. Radiopresentatrice op JOE.

"Ik kan jullie verklappen dat ze eigenlijk overtuigd werd door Wouter Vandenhaute. Die zou enkel toezeggen als zij het ook deed. Twee vliegen in een klap!"
Erik Van Looy

Clara Cleymans

29 jaar. Actrice.

"Clara stond al jaren op mijn wenslijst en voelt zich nu eindelijk klaar voor de kwis. 'Ik ben geen domme hé,' sprak ze aan de telefoon, 'dus ik doe mee'. Zoiets hoor ik graag.’"
Erik Van Looy

Dominique Van Malder

42 jaar. Acteur, theatermaker en televisiemaker. Bekend van Radio Gaga op Canvas.

"Wie weet volgt hij dit seizoen wel in de voetsporen van zijn 'Radio Gaga'-collega Joris Hessels, die destijds tot zijn eigen verbazing de finaleweken bereikte."
Erik Van Looy

Boris Van Severen

29 jaar. Acteur en theatermaker.

"Bij het grote publiek vooral bekend van ‘Salamander’. Piepjong ook, amper 29. Nu ja, ik kom op een leeftijd waarbij ik bijna iedereen piepjong vind."
Erik Van Looy

Liesa Naert

36 jaar. Actrice.

"Liesa speelde een glansrol in de Eén-serie ‘Gevoel voor tumor’ en heeft, dat is algemeen geweten van onder andere ‘De ideale wereld’, héél veel gevoel voor humor."
Erik Van Looy

Luca Brecel

23 jaar. Topsnookerspeler.

"'The Bullet'. Vaak hebben sportmensen het spel tactisch erg goed door en nemen ze onder grote druk de juiste beslissingen."
Erik Van Looy

Niels Albert

32 jaar. Voormalig Belgische veldrijder en wereldkampioen. Heeft nu z’n eigen fietsenwinkel en is actief in het wielermilieu.  

"Niet evident als kersverse vader met een chronisch slaaptekort. Heel welkom en heel veel zin in zijn kurkdroge opmerkingen."
Erik Van Looy

Peter Van de Veire

46 jaar. MNM- DJ en één-presentator.

"Snelle geest, snelle tong, snelle man. De Slimste Mens combineren met de ochtendshow is pittig, maar hij houdt denk ik wel van die uitdaging."
Erik Van Looy

Julie Colpaert

38 jaar. Journalist bij VTM-nieuws en presentatrice van o.a. Telefacts.

"Ze is de eerste van de VTM-nieuwsdienst, sinds Dany Verstraeten, die deelneemt en ze is bijzonder intelligent, charmant en geestig."
Erik Van Looy

Hans Vanaken

26 jaar. Voetballer Club Brugge en Rode Duivel.

"Profvoetballer van het jaar en kersvers Rode Duivel, en naar het schijnt ook nog eens een goede kwisser."
Erik Van Looy

Hugo Borst

56 jaar. Nederlands schrijver, columnist, radiopresentator, televisiepersoonlijkheid en voetbalcriticus.

"Iemand die geen blad voor de mond neemt en graag voor de humor gaat. Of hij ook een goede kwisser is, weet ik niet. Hijzelf weet dat denk ik ook niet."
Erik Van Looy

Tourist LeMC

34 jaar. Johannes Faes is een hiphop-en kleinkunstartiest.

"Ik ben grote fan van zijn muziek en ik beloof bij deze plechtig dat ik geen nummer zal nazingen... Of misschien heel even bij de soundcheck."
Erik Van Looy

Saïd Boumazoughe

31 jaar. Acteur en theatermaker. Ook rapper bij NoMoBS en SLM, bekend van het nummer ‘Ewa ja’.

"Nog een tip van Adil El Arbi. Supercreatief theatermaker, acteur, rapper en razend bekend van het nummer ‘Ewa ja’. Ja, dat grapje ga ik dus wel maken. Sorry!"
Erik Van Looy

Brigitte Kaandorp

56 jaar. Nederlandse cabaretière en actrice.

"Bekend van het bijzonder geweldige lied “Ik heb een heel zwaar leven”. Ik hoop dat ik haar leven kan verlichten met wat kwisplezier."
Erik Van Looy

Hakim Chatar

29 jaar. DJ en producer.

"Fijne jongeman met een Fellainiaans kapsel waar ik groen jaloers op ben."
Erik Van Looy

Michèle Cuvelier

26 jaar. Radiopresentatrice bij Studio Brussel.

"Ook met Studio Brussel hebben we een langdurende en zeer gewaardeerde liaison. Dit jaar sturen ze jong geweld Michèle Cuveliers uit."
Erik Van Looy

Guy T’sjoen

47 jaar.  Diensthoofd endocrinologie aan het UZ Gent. Leidt het Centrum Seksuologie en Gender. Bekend van Topdokters op VIER. Auteur van 'Onder de gordel' over de mannelijke seksualiteit.

"Een topkandidaat! Sinds de deelname van Rik Torfs begin ik niet aan een seizoen slimste mens zonder professor. Dus heel dankbaar dat hij in zijn drukke agenda hier tijd voor wilt maken."
Erik Van Looy

Layla El-Dekmak

30 jaar. Presentatrice bij Radio 1.

"Bij de collega’s van Radio 1 hebben we gekozen voor een innemende persoonlijkheid, Layla El-Dekmak een vrouw met een stem, en niet alleen op de radio."
Erik Van Looy

Jeroen van Koningsbrugge

45 jaar. Nederlands acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator. Hij speelde mee in de Nederlandse Loft.

"Wereldberoemd in Nederland en hoog tijd dat hij Vlaanderen verovert. Ik ben grote supporter van een nog intensievere uitwisseling tussen België en Nederland."
Erik Van Looy

Omar Souidi

32 jaar. Advocaat.

"Hij neemt geen blad voor de mond en durft, zoals het voor een echte advocaat hoort, elke verbale uitdaging aan. Opletten dat hij mij niet overtuigt om een fout antwoord goed te rekenen."
Erik Van Looy

Soe Nsuki

30 jaar. Comedian, bgirl en DJ. Werkt aan een eigen tv-programma voor Eén.

"Ze zegt ook dat ze een Bgirl is. Ik moet haar eens vragen wat dat precies is. Ik ben namelijk niet zo hip. Haar naam spreek ik wel graag tien keer heel snel achter elkaar uit."
Erik Van Looy

Sven Gatz

51 jaar. Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel, Open VLD.

"Laten we eerlijk zijn, politici hebben a hell of a job. Ik heb veel bewondering voor die mensen en hoop dat ze zich bij ons gewoon eens een avondje komen amuseren."
Erik Van Looy

Pieter De Crem

56 jaar. Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, CD&V.

Jinnih Beels

41 jaar. Criminologe, ex-politiecommissaris en onafhankelijke kandidaat op de Antwerpse sp.a-lijst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top