Nederlandstalige series op Netflix

Nederlandstalige series op Netflix, ze zijn niet dik gezaaid. Maar daar komt binnenkort verandering in, want de streamingdienst gaat jaarlijks zo'n slordige twee miljoen euro investeren in Vlaamse fictie. En er lopen ook onderhandelingen om meer Nederlandse NPO-series op Netflix te krijgen. Goed nieuws dus voor liefhebbers van Nederlandstalige fictie.
Nederlandstalige series op Netflix © IMDb

De komende jaren zullen er veel meer Vlaamse series op Netflix verschijnen. Dat is een direct gevolg van een gesprek tussen mediaminister Sven Gatz en de streamingdienst. Daarnaast produceert Netflix voor het eerst ook een Belgische serie. Een ruwe schatting maakt duidelijk dat er in het komende jaar al zo'n twee miljoen euro zal worden geïnvesteerd. En dat is hoog nodig, want op Beau Séjour, Code 37, co-productie The Team en Tabula Rasa na, heerst er momenteel Vlaamse bloedarmoede op Netflix. Series van Nederlandse makelij zijn er nog minder te vinden, tenzij voor de allerjongsten. Een overzicht...

Undercover

Undercover © Jan De Meuleneir / Photonews

Netflix financiert samen met VRT, productiehuis De Mensen en Dutch Filmworks 'Undercover' een Vlaams-Nederlandse politieserie met Tom Waes (foto) in de hoofdrol. De reeks zal eerst bij ons op Eén uitgezonden worden, daarna zal ze wereldwijd te zien via Netflix. De tiendelige reeks gaat over twee agenten die undercover gaan in het drugsmilieu in de grensstreek tussen België en Nederland. Ferry Bouman, één van 's werelds grootste xtc-producenten, leeft er een comfortabel leven, tot twee undercoveragenten zijn netwerk proberen op te rollen.

De grote rollen in de 'zwartkomische' reeks worden vertolkt door Vlaamse en Nederlandse acteurs. Tom Waes neemt de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening en kruipt in de huid van de Belgische undercoveragent Bob Lemmens en ook Kevin Janssens krijgt een belangrijke rol. De tegenspeelster van Waes is de Nederlandse actrice Anna Drijver (bekend van de Nederlandse remake van 'Loft'). Zij speelt agente Kim De Rooy. Beide agenten worden ingezet om een Nederlandse drugsbaron in de val te lokken.

Tabula Rasa

Tabula Rasa © IMDb

Tabula rasa was in Vlaanderen een kijkcijferhit met gemiddeld meer dan 1,25 miljoen kijkers. Na Vlaanderen volgden Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Netflix heeft daarna vrijwel onmiddellijk de 9-delige serie opgepikt zodat die nu ook wereldwijd te bekijken is. Niet zonder succes trouwens, want de internationale kritieken voor deze reeks zijn meer dan lovend. Een quotering van 8.2 op IMDb is bovendien niet min.

Deze meeslepende, psychologische thrillerreeks gaat over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. Mie D'Haeze (Veerle Baetens) zit vast in een psychiatrische instelling. Ze krijgt er bezoek van politie-inspecteur Wolkers die de onrustwekkende verdwijningszaak rond Thomas De Geest probeert op te lossen. Om de spoorloze De Geest terug te vinden, moet Mie opnieuw haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar recente verleden. Geen eenvoudige opdracht door haar geheugenverlies. Samen met Mie probeer je als kijker de puzzelstukken te leggen en een antwoord te vinden op de vraag: wat is er met Thomas De Geest gebeurd? Waar kan je nog op vertrouwen als je twijfelt aan je eigen herinneringen en omgeving?

Naast een sterke Veerle Baetens schitteren onder meer Stijn Van Opstal, Gene Bervoets, Natali Broods, Peter Van den Begin, Jeroen Perceval, Hilde Van Mieghem en Lynn Van Royen in de productie. Veerle Baetens is overigens naast hoofdrolspeelster ook scenariste van de reeks, samen met Malin-Sarah Gozin (Clan) en Christophe Dirickx (De Helaasheid der Dingen). De regie was in handen van Kaat Beels (Beau Séjour) en Jonas Govaerts (Welp).

Tabula Rasa: soms is het beter om te vergeten

Tabula Rasa: 1 seizoen, te bekijken op Netflix

Beau Séjour

Beau Séjour © IMDb

Begin vorig jaar kon je op Eén tien zondagen lang genieten van topfictie van Belgische bodem: Beau Séjour, een serie van productiehuis De Mensen, geregisseerd door bedenkers Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Naast Lynn Van Royen in de rol van Kato schitteren onder meer Johan Van Assche, Inge Paulussen, Kris Cuppens, Jan Hammenecker, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Charlotte Timmers in deze productie. Beau Séjour was de allereerste Vlaamse reeks ooit die op Arte te zien was in Duitsland en Frankrijk. De productie kaapte in april 2016 ook de publieksprijs weg op Séries Mania in Parijs.

Onder het bloed en zonder herinnering ontwaakt Kato in hotel Beau Séjour en ziet haar eigen lijk liggen. De tiener begint aan een schijnbaar onmogelijke opdracht: haar eigen moordzaak oplossen. Gaandeweg ontdekt ze dat maar een handjevol mensen haar nog kan zien en horen, alsof ze toch nog onder de levenden is. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. De vijf zieners zijn een hoofdinspecteur van de lokale politie, maar ook haar vader, haar vriendin Ines, haar stiefzus Sofia en de knappe jongen Charlie. Wie heeft haar vermoord? En waarom zijn er enkele mensen die haar toch nog kunnen zien? Waarom net die mensen?

Beau Séjour: wanneer een dood tienermeisje zelf op zoek gaat naar haar moordenaar

Beau Séjour: 1 seizoen, te bekijken op Netflix

Code 37

Code 37 © IMDb

Ook de politieserie Code 37 is beschikbaar op Netflix en een absolute aanrader. Deze serie werd gereleased in 2009, met een hoofdrol voor  Veerle Baetens. Code 37 liep uiteindelijk drie seizoenen bij VTM. Het verhaal werd daarna in 2011 afgerond met een film, maar die viel – ondanks de grote belanstelling – heel wat minder in de smaak.

In Code 37 staan zedendelicten centraal en daarmee wordt tegelijk ook de titel van de serie verklaard. Het is namelijk het codenummer dat wordt gebruikt door de Parketten voor de tenlastelegging van zedendelicten. Dat Hannah Maes op de Sectie Zeden is gaan werken mag geen toeval heten. Haar verleden speelt namelijk een grote rol in de keuze voor deze richting in haar vak. Samen met haar team tracht Hannah verschillende heftige zaken op te lossen. Daarnaast bestaan er nog altijd de vragen over haar persoonlijke verleden, waar ze een antwoord op probeert te krijgen door middel van onderzoek te doen.

De cast bestaat naast Veerle Baetens uit o.a. Michael Pas, Marc Lauwrys, Gilles De Schryver, Geert Van Rampelberg, Carry Goossens, Ben Segers, Mieke De Groote, Herman Gilis en Clara Cleymans

Code 37: 3 seizoenen, te bekijken op Netflix

The team

The team © IMDb

Geen misdaadserie zonder -alweer - Veerle Baetens zou je wel kunnen zeggen. In het eerste seizoen van de serie 'The Team' vormen de Deen Harald Bjørn (Lars Mikkelsen), de Duitse Jackie Mueller (Jasmin Gerat) en Alicia Verbeek (Veerle Beatens) uit België een Europees team in de strijd tegen de internationale misdaad. Die strijd brengt ze in Den Haag, Antwepen, Kopenhagen, Berlijn, Oostenrijk en Litouwen. Onderling spreken de leden van The Team Engels, maar met landgenoten spreken ze hun eigen taal. Geen vreemde situaties dus zoals je die in andere films en series wel tegenkomt, wanneer een verhaal zich bijvoorbeeld afspeelt in Zweden, maar iedereen op wonderbaarlijke wijze toch Engels spreekt. Dat is alleszins een plus voor de taalliefhebber onder ons. Het maakt de serie ook een stuk realistischer.

Het begint allemaal wanneer in de steden Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen drie prostituees worden vermoord, nadat ze alle drie bezoek hebben gekregen van dezelfde man. Bovendien worden ze op dezelfde manier aangetroffen: ze zijn in hun linkeroog geschoten en ze missen een vinger. The Team wordt samengesteld en het is meteen duidelijk dat twee van de drie teamleden een beladen geschiedenis delen.

Het eerste seizoen van The Team 1 is een Duits-Deens-Belgisch-Oostenrijkse coproductie, maar een grotendeels Deens team geeft de serie het gevoel en de kwaliteit van Nordic Noir. Hij is geschreven door Mai Brostrøm en Peter Thorsboe en geregisseerd door Kathrine Windfeld en Kasper Gaardsø. De serie ging in 2015 dan ook in première op de Deense televisie. The Team S1 werd een internationaal succes met hoge kijkcijfers zowel in België, Denemarken en Noorwegen. Er keken meer dan tien miljoen mensen naar, verspreid over tien landen en zenders. Intussen is er ook een tweede seizoen uit, maar enkel S1 is te bekijken op Netflix.

The team : 2 seizoenen, 1 seizoen te bekijken op Netflix

Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza © IMDb

In de achtdelige serie 'Verliefd op Ibiza' volgen we de levens en romantische escapades van verschillende Nederlandse personages die op Ibiza wonen. We zien hoe ze leven op een prachtig eiland waar de zon altijd schijnt en de verleidingen op de loer liggen. Maar uiteindelijk komt het altijd weer goed. Want dit is Ibiza...
Geniet vooral van de landschappen, want die zijn adembenemend. Naast het vrouwelijk en mannelijk schoon uiteraard...
Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Louis Talpe en Rick Engelkes   

Verliefd op Ibiza, 1 seizoen, te bekijken op Netflix. Ook de film is beschikbaar op Netflix

Freddy

Freddy © IMDb

Eind 2016 ging het boek 'Judas' van Astrid Holleeder, zus van Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, als zoete broodjes over de toonbank in Nederland. Maar niet alleen Willem Holleeder is een kleurrijk figuur, ook Freddy Heineken zelf was fascinerend. Dat kan je allemaal  – inclusief de ontvoering – terugzien in de Nederlandse miniserie 'Freddy' (langere titel: 'Freddy Heineken – Leven in de brouwerij') op Netflix.

In vier afleveringen zien we hoe Freddy Heineken van ambitieuze jongen uitgroeit tot een van de meest besproken figuren uit de Nederlandse geschiedenis. We zien zijn veelzijdigheid, van zakenman tot flamboyante filmproducent tot componist. En dan is er nog de moeizame relatie met zijn dochter Charlene, zijn gedoodverfde opvolgster, die daar alleen helemaal geen zin in heeft. Voor een zakenman blijkt Freddy een onverwacht complexe man te zijn.

De serie met Thom Hoffman in de rol van Freddy Heineken sr. (die het "met afstand de gekste rol in mijn leven" noemde) was voor het eerst te zien begin februari 2013 bij de Nederlandse publieke omroep. De rest van de cast bestaat uit o.a. Xander van Vledder als de jonge Freddy, Anna Drijver, Liz Snoijink en Hannah Hoekstra.

Freddy:  1 seizoen, te bekijken op Netflix

Voor de allerjongsten

Voor de allerjongsten © IMDb

Ook voor jongste kijkertjes zijn er een aantal leuke Nederlandstalige (animatie)series beschikbaar. Wie kent er Nijntje niet? De vorig jaar overleden Dick Bruna werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over Nijntje. Van het beroemdste konijn ter wereld (Miffy in het Engels) zijn er maar liefst drie series te zien op Netflix : 'Nijntje', 'Nijntje : kleuren, cijfers en vormen' en 'Ontdek de wereld met Nijntje'.

Ook iedereen is dol op Kikker, het vrolijke hoofdpersonage uit de boeken van Max Velthuijs. Heel wat Vlaamse en Nederlandse ouders hebben de boeken van Kikker en zijn vriendjes voorgelezen aan hun kinderen, die op hun beurt (hopelijk) de traditie zullen voortzetten. Voor ouders die iets minder tijd of geduld hebben, of voor wie zondagochtend wat langer willen uitslapen, zijn er maar liefst 8 afleveringen van 'Kikker en vriendjes' beschikbaar op Netflix.

Fien & Teun is dan weer een typische 'Hollandse' animatieserie. Fien en Teun (in typische klederdracht) wonen op een boerderij waar ze liedjes zingen, leren over eten en avonturen beleven met hun dierenvrienden. 1 seizoen van 8 afleveringen is te bekijken op Netflix.

'Airport' is dan weer een Nederlandse animatireeks over het kleine vliegtuigje Winky die ervan droomt de wereld te zien en vrienden te ontmoeten op de luchthaven, zoals o.a. het transportvliegtuig Gugu en de privéjet Force King. Eén seizoen, 8 afleveringen van ongeveer 20 minuten, te bekijken op Netflix.

En last but not least is er de dertiendelige reeks 'Puppy Patrol'. Geen animatieserie deze keer, maar een reeks met echte dieren (lees : superschattige puppy's). In deze dertiendelige reeks redden Mark, Tessa, hun kleine zusje Sara en hun superslimme hond Max puppy's en lossen raadsels op in het dierenpension van hun ouders.

Al deze series zijn integraal of gedeeltelijk beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!


De beste Hollandse series
Zin een Hollands avondje? Dit zijn de beste Nederlandse films
Historische actieseries om te zien op Netflix!

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

De muziekwereld is weer een fenomeen kwijt, want zondag ging de legendarische drummer Ginger Baker van ons heen. Zijn familie meldde het trieste nieuws via Gingers Twitteraccount. Hij heette eigenlijk Peter Edward Baker, maar kreeg de bijnaam Ginger vanwege zijn rossige haardos.

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.

Hoe zou het nog zijn met ...

Hoe zou het nog zijn met ...

De openingsfoto? Crazy Town X. Wie? Kerels die ooit een hit hadden met 'Butterfly' en toen van de radar verdwenen. Of niet helemaal, maar ze bleven er wel onder. En zo zijn er wel meer bands en artiesten die een tijdje schitteren, één of twee singles of een fantastische plaat uitbrengen en dan lijken weg te deemsteren. We zochten in de kelders van de muziekindustrie naar een aantal - bijna? - vergeten parels ...

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Een nieuwe reeks van Belpop, met deze keer documentaires over de carrière van Guido Belcanto, Joost Zweegers, Bart Peeters en De Mens, én over 40 jaar Ancienne Belgique. Vanaf maandag 7 oktober op Canvas!

Niet te missen concerten in oktober

Niet te missen concerten in oktober

Een stevige dosis rock, een shot melodieuze pop of een flinke scheut soul: wie een concert wil meepikken in oktober zal vast een lekker hapje vinden in deze lijst!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Afscheid nemen bestaat niet. In september overleden jammer genoeg opnieuw enkele muziekhelden, al blijven ze voor eeuwig voortleven in hun muziek. Een van hen is LaShawn Daniels.

Wat je nog niet wist over Elton John

Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

De EuroMillions Basketball League mag dan al bezig zijn, het basketbalseizoen is pas écht begonnen als ze ook in de NBA weer aan de competitie beginnen. Eind oktober is dat weer het geval. Maar wat moet je allemaal weten vooraleer het zover is?

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

Het wielerseizoen op de weg loopt op zijn einde, en dus is koning cyclocross weer in het land. Bij de vrouwen staat er veel jong geweld te trappelen, maar de oudere garde belooft zich stevig te verweren. Deze tien dames houden we in het oog.

Tops en flops van week 5 in de NFL

Tops en flops van week 5 in de NFL

Russell Wilson en Christian McCaffrey zitten in MVP-modus, de Falcons zakken weg en de kicker van de Titans kent een offday.

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Van 4 tot 13 oktober is het Duitse Stuttgart het centrum van de turnwereld. Dan staat het WK gymnastiek op de planning. België kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de prestatie van Nina Derwael, maar er is nog veel meer om in het oog te houden. Een overzicht.

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Het veldritseizoen trekt zich op gang zonder Wout van Aert, die wellicht out is tot de eindejaarsperiode na zijn val in de Ronde van Frankrijk deze zomer. Mathieu van der Poel kiest voor een lichter winterprogramma en zal zijn wedstrijden uitkiezen. Voor de klassementen zal hij dit crossseizoen minder aandacht hebben.

Tops en flops van week 4 in de NFL

Tops en flops van week 4 in de NFL

Gardner Minshew doet Nick Foles vergeten, de NFL ontdoet zich van een van zijn bad boys en de sfeer van de grote dagen bij Chicago.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Terwijl de heren voetballers stilaan warmgedraaid zijn, loopt voor de wielrenners en tennissers het seizoen op zijn einde. Maar niet zonder nog enkele topwedstrijden af te werken. Verder trekt het NBA-seizoen zich op gang en gaan de motorsporten onverminderd voort. Je hoort het al: er valt weer veel te beleven op Proximus Pickx.

Tops en flops van week 3 in de NFL

Tops en flops van week 3 in de NFL

Daniel Jones is de King of New York, de Falcons stellen teleur, de Saints doen het best goed zonder Drew Brees, en de Chiefs zorgen zoals steeds voor spektakel.

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Er zijn enkele Belgen waar we veel van kunnen verwachten op het WK atletiek dat op 27 september van start gaat in Doha (Qatar). Denk maar aan Nafi Thiam, dé vaandeldrager van de Belgische atletiek en het uithangbord van de Belgische selectie in Doha.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tv-tips van de week (21 t.e.m. 27 oktober)

Tv-tips van de week (21 t.e.m. 27 oktober)

Een spannende film, een grappige serie, een beklijvende documentaire of eerder iets kindvriendelijks? De komende dagen zit er weer voor elk wat wils in het tv-aanbod. Hier komen onze aanraders!

Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Sommige regisseurs passen het concept van hun film ook buiten het witte doek toe. Zo zijn er ook filmaffiches die hints weggeven. Heb jij ze allemaal al gevonden?

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Na Kinderen van de collaboratie in 2017 brengt Canvas vanaf 22 oktober Kinderen van het verzet. Precies 75 jaar na de bevrijding vertellen dertien getuigen hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken, over het verlies en de pijn, over de verschrikkingen van de Nazi-concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma’s.

De gemeenste Disneyslechteriken

De gemeenste Disneyslechteriken

Met Maleficent: Mistress of Evil heeft Disney een vervolg uitgebracht op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Die vertelt het verhaal van Doornroosje vanuit het oogpunt van de heks Malafide.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Karen Damen trekt naar VTM, tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zit het niet echt snor, Familie-kijkers lachen met Erika 'Amélie' Van Tielen omdat ze er niet in slaagt om een behoorlijk pilsje te tappen en Herman Brusselmans gaat met zijn vriendin Lena op het platteland wonen. Lees er hier alles over!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Eind oktober, Halloween … en dus een ideaal moment om lekker te griezelen voor de tv. Ook voor jonge kijkers! Heksen, spookjes en monsters zorgen voor kippenvel op Cartoon Network en Boomerang, en in de Studio 100 GO app.

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

De centrale figuur in 'Breaking Bad' is scheikundeleraar Walter White, die zich toelegt op het produceren van crystal meth. Bryan Cranston speelde de rol vijf jaar lang met verve, en om dat te doen moest hij zich helemaal kunnen inleven in zijn personage. De heer Cranston leerde dus zelf crystal meth fabriceren. Hij vertelde later dat het hele proces hem haarfijn uit de doeken werd gedaan door wetenschappers. 

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

We kunnen er niet meer omheen de laatste tijd: we moeten het milieu en onze planeet beschermen tegen verdere vervuiling. Klimaatactivisten komen op straat om te protesteren, maar naast de ‘gewone man in de straat’ geven ook heel wat sterren om de toekomst van moeder Aarde. Deze acteurs en actrices geven hun tijd en geld aan goede klimaatdoelen.Lees ook: De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij selecteerden de interessantste, spannendste en opmerkelijkste programma's die je de komende dagen kan bekijken. Hier komen onze tv-aanraders van de week!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
CR4ZY kroont zich tot winnaar DreamHack Open Rotterdam

CR4ZY kroont zich tot winnaar DreamHack Open Rotterdam

Het was een spannende finale, maar uiteindelijk was het CR4ZY dat de trofee in de lucht mocht steken. Ze wisten in de finale de Denen van Heroic te verslaan. Ze verloren hun eerste wedstrijd op Nuke met 3-16, maar kwamen terug in de wedstrijd op Mirage met 16-5. De laatste map, Inferno, was een iets spannendere situatie, maar het was CR4ZY dat met 16-12 aan het langste eind trok en zo met de hoofdprijs huiswaarts keert.

Epsilon Esports roster trekt naar Tenerife Titans

Epsilon Esports roster trekt naar Tenerife Titans

Het volledig Belgische roster van CS:GO team Epsilon Esports verlaat de organisatie en sluit zich aan bij Intech Tenerife Titans. Dat kondigde zowel beide organisaties als kapitein van het team, Steven “Stev0se” Rombaut, aan op hun sociale media. Het roster is momenteel in goede vorm en won recent ook de finale van GameForce Masters tegen Game Fist. Ook zijn ze nog steeds actief binnen ESL Proximus Winter Championship, waar ze nu dus ook een andere organisatie vertegenwoordigen.

Cloud9 zet “TenZ” op bank, test “Subroza” uit

Cloud9 zet “TenZ” op bank, test “Subroza” uit

Noord-Amerikaans CS:GO team Cloud9 heeft laten weten dat Canadees Tyson “TenZ” Ngo naar de bank zal verhuizen binnen het roster. Om die leegte op te vullen heeft de organisatie besloten om een andere Canadees, Yassine “Subroza” Taoufik, op testbasis naar het team te halen. Cloud9 lijkt zo dus druk te schuiven binnen het team, want eerder raakte ook al bekend dat Soham “valens” Chowdhury de organisatie zou verlaten.

Ook Fnatic naar kwartfinales Worlds

Ook Fnatic naar kwartfinales Worlds

Eerder konden zowel G2 Esports als Splyce ontsnappen uit de groepsfase en zich al plaatsen voor de kwartfinales, maar nu is ook Fnatic daar in geslaagd. De organisatie leek echter voor een loodzware opdracht op te staan op hun laatste speeldag want om door te stoten wisten ze dat ze al hun wedstrijden zouden moeten winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen teams als SK Telecom T1 en Royal Never Give Up.

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Van 21 tot 27 oktober vindt StarSeries i-League Seizoen 8 plaats in Belek, Turkije. Daar nemen, in totaal, zestien teams het tegen elkaar op voor een prijzenpot van maar liefst 500.000 dollar. Ondertussen is bekend in welke groep de teams werden opgedeeld en tegen wie ze het zoal zullen moeten opnemen in de double-elimination groepsfase.

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Het LEC Team Splyce heeft zich kunnen plaatsen voor de play-off fase van het League of Legends World Championship 2019. Naast Splyce trekt ook FunPlus Phoenix naar de volgende ronde, nadat de twee teams bovenaan eindigden in hun groep door hun prestaties van gisteren. Splyce deed het erg goed doorheen die laatste speeldag van hun groep.

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Vandaag gaat DreamHack Open Rotterdam van start, waar acht teams het in de Nederlandse stad zullen uitvechten voor een prijzenpot van 100.000 dollar. De teams werden onderverdeeld in twee double elimination groepen, waarbij twee teams van elke groep doorstoten naar de single-elimination play-offs. Wij nemen even een kijkje naar alle deelnemers.

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Het voormalige roster van de organisatie DreamEaters, dat recent opstapte bij de organisatie na verschillende interne problemen rond betaling van de spelers, heeft een nieuwe organisatie gevonden om te vertegenwoordigen. Zo sluiten ze zich aan bij Hard Legion, een nieuwe Russische organisatie die werd opgericht door de populaire Russische streaming en Youtube persoonlijkheid Aleksei “HARDPLAY” Baranov.

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

Besiktas, dat deelneemt aan DreamHack Open Rotterdam, heeft aangekondigd dat ze Steven “blackie” Groeneveld (speler van Asterion) aan hun roster toevoegen als tijdelijke speler voor het event. DeNederlander zal invallen voor Meyssa “Missa” Bellouati, die sinds kort geen deel meer uitmaakt van de actieve line-up.

Ook “valens” weg bij Cloud9

Ook “valens” weg bij Cloud9

Soham “valens” Chowdhury zal het CS:GO team van Cloud9 verlaten. De coach is al actief bij Cloud9 sinds begin 2017 en zette in juli al een stap terug als coach om zich meer bezig te gaan houden met het analystische deel van CS:GO. Zijn grootste verwezenlijking als coach bij Cloud9 is de eerste plaats die hij met zijn lineup behaalde op de ELEAGUE Major, in 2018.

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Op de vierde speeldag van het League of Legends World Championship kwamen alle drie de Europese teams in actie. Daarnaast nam ook Cloud9, met Belg “Nisqy” in de rangen, het op tegen Griffin. Uiteindelijk werd het geen al te beste dag voor de Europese teams, met uitzondering van G2 Esports, en ook Cloud9 had het knap lastig tegen Griffin want “Nisqy” en zijn kompanen konden geen overwinning behalen.

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

CS:GO team GamerLegion en Est Kevin “HS” Tarn zijn tot een overeenkomst gekomen rond het contract van de speler. Zo zal zijn contract met de organisatie ontbonden worden, waardoor “HS” een vrije speler zal worden. Zo kan de 22-jarige CS:GO speler op zoek naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen, nadat hij een hele tijd op de bank bij GamerLegion had gespendeerd.

Top