Nederlandstalige series op Netflix

Nederlandstalige series op Netflix, ze zijn niet dik gezaaid. Maar daar komt binnenkort verandering in, want de streamingdienst gaat jaarlijks zo'n slordige twee miljoen euro investeren in Vlaamse fictie. En er lopen ook onderhandelingen om meer Nederlandse NPO-series op Netflix te krijgen. Goed nieuws dus voor liefhebbers van Nederlandstalige fictie.
Nederlandstalige series op Netflix © IMDb

De komende jaren zullen er veel meer Vlaamse series op Netflix verschijnen. Dat is een direct gevolg van een gesprek tussen mediaminister Sven Gatz en de streamingdienst. Daarnaast produceert Netflix voor het eerst ook een Belgische serie. Een ruwe schatting maakt duidelijk dat er in het komende jaar al zo'n twee miljoen euro zal worden geïnvesteerd. En dat is hoog nodig, want op Beau Séjour, Code 37, co-productie The Team en Tabula Rasa na, heerst er momenteel Vlaamse bloedarmoede op Netflix. Series van Nederlandse makelij zijn er nog minder te vinden, tenzij voor de allerjongsten. Een overzicht...

Undercover

Undercover © Jan De Meuleneir / Photonews

Netflix financiert samen met VRT, productiehuis De Mensen en Dutch Filmworks 'Undercover' een Vlaams-Nederlandse politieserie met Tom Waes (foto) in de hoofdrol. De reeks zal eerst bij ons op Eén uitgezonden worden, daarna zal ze wereldwijd te zien via Netflix. De tiendelige reeks gaat over twee agenten die undercover gaan in het drugsmilieu in de grensstreek tussen België en Nederland. Ferry Bouman, één van 's werelds grootste xtc-producenten, leeft er een comfortabel leven, tot twee undercoveragenten zijn netwerk proberen op te rollen.

De grote rollen in de 'zwartkomische' reeks worden vertolkt door Vlaamse en Nederlandse acteurs. Tom Waes neemt de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening en kruipt in de huid van de Belgische undercoveragent Bob Lemmens en ook Kevin Janssens krijgt een belangrijke rol. De tegenspeelster van Waes is de Nederlandse actrice Anna Drijver (bekend van de Nederlandse remake van 'Loft'). Zij speelt agente Kim De Rooy. Beide agenten worden ingezet om een Nederlandse drugsbaron in de val te lokken.

Tabula Rasa

Tabula Rasa © IMDb

Tabula rasa was in Vlaanderen een kijkcijferhit met gemiddeld meer dan 1,25 miljoen kijkers. Na Vlaanderen volgden Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Netflix heeft daarna vrijwel onmiddellijk de 9-delige serie opgepikt zodat die nu ook wereldwijd te bekijken is. Niet zonder succes trouwens, want de internationale kritieken voor deze reeks zijn meer dan lovend. Een quotering van 8.2 op IMDb is bovendien niet min.

Deze meeslepende, psychologische thrillerreeks gaat over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. Mie D'Haeze (Veerle Baetens) zit vast in een psychiatrische instelling. Ze krijgt er bezoek van politie-inspecteur Wolkers die de onrustwekkende verdwijningszaak rond Thomas De Geest probeert op te lossen. Om de spoorloze De Geest terug te vinden, moet Mie opnieuw haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar recente verleden. Geen eenvoudige opdracht door haar geheugenverlies. Samen met Mie probeer je als kijker de puzzelstukken te leggen en een antwoord te vinden op de vraag: wat is er met Thomas De Geest gebeurd? Waar kan je nog op vertrouwen als je twijfelt aan je eigen herinneringen en omgeving?

Naast een sterke Veerle Baetens schitteren onder meer Stijn Van Opstal, Gene Bervoets, Natali Broods, Peter Van den Begin, Jeroen Perceval, Hilde Van Mieghem en Lynn Van Royen in de productie. Veerle Baetens is overigens naast hoofdrolspeelster ook scenariste van de reeks, samen met Malin-Sarah Gozin (Clan) en Christophe Dirickx (De Helaasheid der Dingen). De regie was in handen van Kaat Beels (Beau Séjour) en Jonas Govaerts (Welp).

Tabula Rasa: soms is het beter om te vergeten

Tabula Rasa: 1 seizoen, te bekijken op Netflix

Beau Séjour

Beau Séjour © IMDb

Begin vorig jaar kon je op Eén tien zondagen lang genieten van topfictie van Belgische bodem: Beau Séjour, een serie van productiehuis De Mensen, geregisseerd door bedenkers Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Naast Lynn Van Royen in de rol van Kato schitteren onder meer Johan Van Assche, Inge Paulussen, Kris Cuppens, Jan Hammenecker, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Charlotte Timmers in deze productie. Beau Séjour was de allereerste Vlaamse reeks ooit die op Arte te zien was in Duitsland en Frankrijk. De productie kaapte in april 2016 ook de publieksprijs weg op Séries Mania in Parijs.

Onder het bloed en zonder herinnering ontwaakt Kato in hotel Beau Séjour en ziet haar eigen lijk liggen. De tiener begint aan een schijnbaar onmogelijke opdracht: haar eigen moordzaak oplossen. Gaandeweg ontdekt ze dat maar een handjevol mensen haar nog kan zien en horen, alsof ze toch nog onder de levenden is. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. De vijf zieners zijn een hoofdinspecteur van de lokale politie, maar ook haar vader, haar vriendin Ines, haar stiefzus Sofia en de knappe jongen Charlie. Wie heeft haar vermoord? En waarom zijn er enkele mensen die haar toch nog kunnen zien? Waarom net die mensen?

Beau Séjour: wanneer een dood tienermeisje zelf op zoek gaat naar haar moordenaar

Beau Séjour: 1 seizoen, te bekijken op Netflix

Code 37

Code 37 © IMDb

Ook de politieserie Code 37 is beschikbaar op Netflix en een absolute aanrader. Deze serie werd gereleased in 2009, met een hoofdrol voor  Veerle Baetens. Code 37 liep uiteindelijk drie seizoenen bij VTM. Het verhaal werd daarna in 2011 afgerond met een film, maar die viel – ondanks de grote belanstelling – heel wat minder in de smaak.

In Code 37 staan zedendelicten centraal en daarmee wordt tegelijk ook de titel van de serie verklaard. Het is namelijk het codenummer dat wordt gebruikt door de Parketten voor de tenlastelegging van zedendelicten. Dat Hannah Maes op de Sectie Zeden is gaan werken mag geen toeval heten. Haar verleden speelt namelijk een grote rol in de keuze voor deze richting in haar vak. Samen met haar team tracht Hannah verschillende heftige zaken op te lossen. Daarnaast bestaan er nog altijd de vragen over haar persoonlijke verleden, waar ze een antwoord op probeert te krijgen door middel van onderzoek te doen.

De cast bestaat naast Veerle Baetens uit o.a. Michael Pas, Marc Lauwrys, Gilles De Schryver, Geert Van Rampelberg, Carry Goossens, Ben Segers, Mieke De Groote, Herman Gilis en Clara Cleymans

Code 37: 3 seizoenen, te bekijken op Netflix

The team

The team © IMDb

Geen misdaadserie zonder -alweer - Veerle Baetens zou je wel kunnen zeggen. In het eerste seizoen van de serie 'The Team' vormen de Deen Harald Bjørn (Lars Mikkelsen), de Duitse Jackie Mueller (Jasmin Gerat) en Alicia Verbeek (Veerle Beatens) uit België een Europees team in de strijd tegen de internationale misdaad. Die strijd brengt ze in Den Haag, Antwepen, Kopenhagen, Berlijn, Oostenrijk en Litouwen. Onderling spreken de leden van The Team Engels, maar met landgenoten spreken ze hun eigen taal. Geen vreemde situaties dus zoals je die in andere films en series wel tegenkomt, wanneer een verhaal zich bijvoorbeeld afspeelt in Zweden, maar iedereen op wonderbaarlijke wijze toch Engels spreekt. Dat is alleszins een plus voor de taalliefhebber onder ons. Het maakt de serie ook een stuk realistischer.

Het begint allemaal wanneer in de steden Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen drie prostituees worden vermoord, nadat ze alle drie bezoek hebben gekregen van dezelfde man. Bovendien worden ze op dezelfde manier aangetroffen: ze zijn in hun linkeroog geschoten en ze missen een vinger. The Team wordt samengesteld en het is meteen duidelijk dat twee van de drie teamleden een beladen geschiedenis delen.

Het eerste seizoen van The Team 1 is een Duits-Deens-Belgisch-Oostenrijkse coproductie, maar een grotendeels Deens team geeft de serie het gevoel en de kwaliteit van Nordic Noir. Hij is geschreven door Mai Brostrøm en Peter Thorsboe en geregisseerd door Kathrine Windfeld en Kasper Gaardsø. De serie ging in 2015 dan ook in première op de Deense televisie. The Team S1 werd een internationaal succes met hoge kijkcijfers zowel in België, Denemarken en Noorwegen. Er keken meer dan tien miljoen mensen naar, verspreid over tien landen en zenders. Intussen is er ook een tweede seizoen uit, maar enkel S1 is te bekijken op Netflix.

The team : 2 seizoenen, 1 seizoen te bekijken op Netflix

Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza © IMDb

In de achtdelige serie 'Verliefd op Ibiza' volgen we de levens en romantische escapades van verschillende Nederlandse personages die op Ibiza wonen. We zien hoe ze leven op een prachtig eiland waar de zon altijd schijnt en de verleidingen op de loer liggen. Maar uiteindelijk komt het altijd weer goed. Want dit is Ibiza...
Geniet vooral van de landschappen, want die zijn adembenemend. Naast het vrouwelijk en mannelijk schoon uiteraard...
Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Louis Talpe en Rick Engelkes   

Verliefd op Ibiza, 1 seizoen, te bekijken op Netflix. Ook de film is beschikbaar op Netflix

Freddy

Freddy © IMDb

Eind 2016 ging het boek 'Judas' van Astrid Holleeder, zus van Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, als zoete broodjes over de toonbank in Nederland. Maar niet alleen Willem Holleeder is een kleurrijk figuur, ook Freddy Heineken zelf was fascinerend. Dat kan je allemaal  – inclusief de ontvoering – terugzien in de Nederlandse miniserie 'Freddy' (langere titel: 'Freddy Heineken – Leven in de brouwerij') op Netflix.

In vier afleveringen zien we hoe Freddy Heineken van ambitieuze jongen uitgroeit tot een van de meest besproken figuren uit de Nederlandse geschiedenis. We zien zijn veelzijdigheid, van zakenman tot flamboyante filmproducent tot componist. En dan is er nog de moeizame relatie met zijn dochter Charlene, zijn gedoodverfde opvolgster, die daar alleen helemaal geen zin in heeft. Voor een zakenman blijkt Freddy een onverwacht complexe man te zijn.

De serie met Thom Hoffman in de rol van Freddy Heineken sr. (die het "met afstand de gekste rol in mijn leven" noemde) was voor het eerst te zien begin februari 2013 bij de Nederlandse publieke omroep. De rest van de cast bestaat uit o.a. Xander van Vledder als de jonge Freddy, Anna Drijver, Liz Snoijink en Hannah Hoekstra.

Freddy:  1 seizoen, te bekijken op Netflix

Voor de allerjongsten

Voor de allerjongsten © IMDb

Ook voor jongste kijkertjes zijn er een aantal leuke Nederlandstalige (animatie)series beschikbaar. Wie kent er Nijntje niet? De vorig jaar overleden Dick Bruna werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over Nijntje. Van het beroemdste konijn ter wereld (Miffy in het Engels) zijn er maar liefst drie series te zien op Netflix : 'Nijntje', 'Nijntje : kleuren, cijfers en vormen' en 'Ontdek de wereld met Nijntje'.

Ook iedereen is dol op Kikker, het vrolijke hoofdpersonage uit de boeken van Max Velthuijs. Heel wat Vlaamse en Nederlandse ouders hebben de boeken van Kikker en zijn vriendjes voorgelezen aan hun kinderen, die op hun beurt (hopelijk) de traditie zullen voortzetten. Voor ouders die iets minder tijd of geduld hebben, of voor wie zondagochtend wat langer willen uitslapen, zijn er maar liefst 8 afleveringen van 'Kikker en vriendjes' beschikbaar op Netflix.

Fien & Teun is dan weer een typische 'Hollandse' animatieserie. Fien en Teun (in typische klederdracht) wonen op een boerderij waar ze liedjes zingen, leren over eten en avonturen beleven met hun dierenvrienden. 1 seizoen van 8 afleveringen is te bekijken op Netflix.

'Airport' is dan weer een Nederlandse animatireeks over het kleine vliegtuigje Winky die ervan droomt de wereld te zien en vrienden te ontmoeten op de luchthaven, zoals o.a. het transportvliegtuig Gugu en de privéjet Force King. Eén seizoen, 8 afleveringen van ongeveer 20 minuten, te bekijken op Netflix.

En last but not least is er de dertiendelige reeks 'Puppy Patrol'. Geen animatieserie deze keer, maar een reeks met echte dieren (lees : superschattige puppy's). In deze dertiendelige reeks redden Mark, Tessa, hun kleine zusje Sara en hun superslimme hond Max puppy's en lossen raadsels op in het dierenpension van hun ouders.

Al deze series zijn integraal of gedeeltelijk beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!


De beste Hollandse series
Zin een Hollands avondje? Dit zijn de beste Nederlandse films
Historische actieseries om te zien op Netflix!

Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Sport in de kijker

Bekijk alles
De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Wanneer de naam Rik Verheye valt, denkt de doorsnee tv-kijker aan Callboys, de serie waarin de acteur gestalte geeft aan gigolo Jay Vleugels. Een paar jaar voor die reeks een schot in de roos zou worden, was Verheye echter te zien in de sappige telenovelle Ella, en wel als de lichtjes verwijfde kapper Anthony.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Casual: comedy, liefde en internet

Casual: comedy, liefde en internet

Een vrijgezelle broer, een pas gescheiden zus en de wereld van het online daten. Comedy met een vleugje drama: drie seizoenen van ‘Casual’ zijn nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx!

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Een beklijvende film, een ontspannende show of een ongemeen interessante documentaire? Er staat weer voor elk wat wils op het tv-menu de komende dagen. Onze aanraders!

Deze films en series serveert Netflix in november

Deze films en series serveert Netflix in november

Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Zij blijven Forever Young

Zij blijven Forever Young

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

In november zitten we op de snelweg richting winter Ideaal dus om je gezellig in de zetel voor de tv te nestelen. Als Tuttimus en Familus-klant kan je ook deze maand weer je keuze maken uit een mooie bonusfilm uit onze exclusieve op aanvraag-catalogus. Er is voor ieder wat wils. Geniet ervan!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

EA heeft vandaag het negende Team of the Week vrijgegeven en in dat team vinden we twee Belgen terug, die de afgelopen week indrukwekkende prestaties hebben neergezet. Verder mogen we het negende Team of the Week één van de beste tot nu toe noemen, met een hele hoop bruikbare en nuttige kaartjes van enkele belangrijke spelers. Vooral de Italiaanse en Spaanse competities mogen zich in de handen wrijven.

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot Games, de developer achter de populaire MOBA League of Legends, werkt mogelijk aan een wereldkampioenschap voor de game. Volgens verschillende bronnen wil Riot zo kapitaliseren op het succes van Worlds. Het wereldkampioenschap is niet te verwarren met League of Legends Worlds, dat momenteel meer vergelijkbaar is met de Champions League uit het voetbal, waar de beste teams het tegen elkaar opnemen. In het wereldkampioenschap zouden de beste spelers uit een land samenspelen om andere landen het vuur aan de schenen leggen.

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH, de esports organisatie van bekende Belgische DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike, heeft aangekondigd dat ze het voor bekeken houden met hun huidige CS:GO roster. De aankondiging komt er twee maanden nadat het roster voor de organisatie begon te spelen. Een concrete reden voor het releasen van het roster werd niet meegegeven, maar SMASH zou ondertussen wel al een ander roster op het oog hebben die voor hen zou gaan spelen.

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

De organisator achter de BLAST Pro Series events, RFRSH Entertainment, heeft hun planning en schema voor de Global Finals van de BLAST Pro Series uit de doeken gedaan. Op die Global Finals nemen de vier beste teams uit de afgelopen BLAST Pro Series competitie het tegen elkaar op in Bahrein voor een prijzenpot van 500.000 dollar.

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

De Nederlandse coach Joey “Youngbuck” Steltenpool maakt niet langer deel uit van het League of Legends team van Fnatic, waar we ook de Belgische top laner Gabriël “Bwipo” Rau terugvinden. Dat heeft de organisatie zelf aangekondigd via hun website en sociale media. Onder het toeziend oog van “Youngbuck” bereikte Fnatic de finale van Worlds 2018 als eerste Europese team sinds 2011, toen Fnatic de eerste editie won.

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Het zijn drukke tijden voor de Belgische presentatrice, want enkele dagen geleden stond ze nog op het podium als host voor de finale van League of Legends Worlds, waar FunPlus Phoenix de jongens van G2 Esports versloeg. “Sjokz” heeft al jarenlange ervaring als host binnen League of Legends en won zo onder andere ook de … "Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten" verder lezen

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

Noord-Amerikaanse esports organisatie Singularity zal voor hun deelname in het tweede deel van de ESL Pro League Seizoen 10 Americas Robin “robiin” Sjögren gebruiken als hun vijfde speler. Hij zal met het team spelen als tijdelijke wisselspeler, omdat Singularity momenteel niet over een volledig roster beschikt. Singularity neemt deel aan de ESL Pro League Seizoen 10 Americas omdat Complexity een stap terug moest zetten.

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

De twee groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals zijn geloot en ondertussen ook bekendgemaakt. In die groepen vinden we enkele van de beste teams ter wereld terug, die grotendeels eerlijk tussen de twee groepen verdeeld werden. In het enorm stevige deelnemersveld nemen de teams het tegen elkaar op voor een totale prijzenpot van 500.000 dollar.

“TeSeS” naar Copenhagen Flames

“TeSeS” naar Copenhagen Flames

De Deense esports organisatie Copenhagen Flames heeft een nieuwe speler aangekondigd. Het gaat om de eveneens Deense Rene “TeSeS” Madsen, die eerder actief was voor het ondertussen verdwenen OpTic Gaming team. De nog steeds maar 18 jaar oude Madsen tekende een contract bij de organisatie nadat hij eerder een maand actief was voor Copenhagen Flames als tijdelijke testspeler.

Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis, het Deense CS:GO team, staat momenteel opnieuw helemaal bovenaan de HLTV CS:GO ranking. Om dat te verwezenlijken stoten ze Evil Geniuses van de troon, dat eventjes op de eerste plaats mocht vertoeven na een aantal sterke prestaties, maar na enkele inconsistente performances zijn ze hun plekje alweer kwijt. Astralis maakte een sterke run naar boven dankzij hun overwinningen op IEM Beijing, waar ze wonnen van onder andere ViCi, maar ook 100 Thieves en FaZe. Dat allemaal zonder ook maar één map te verliezen.

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

Esports organisatie heeft de nieuwe coach voor hun League of Legends team aangekondigd. Het gaat om Tony “Zikz” Gray, die de rol in het seizoen van 2020 voor zijn rekening zal gaan nemen. Gray was eerder al actief bij Team SoloMid, waar hij ongeveer een jaar werkte. Daarvoor was hij meerdere jaren actief bij CLG,eerst als analist en later als coach.

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

Het is ondertussen tijd voor de tweede set van Icon Swaps objectives, waarmee je Icon Swaps kan verdienen die in te ruilen zijn voor Icon Spelers in FIFA Ultimate Team. Deze keer heeft EA het duidelijk niet makkelijk gemaakt om de kaartjes te verdienen, want de opdrachten die je moet uitvoeren onder andere in Rivals en Squad Battles zijn allesbehalve makkelijk.

Top