Nederlandstalige series op Netflix

Nederlandstalige series op Netflix, ze zijn niet dik gezaaid. Maar daar komt binnenkort verandering in, want de streamingdienst gaat jaarlijks zo'n slordige twee miljoen euro investeren in Vlaamse fictie. En er lopen ook onderhandelingen om meer Nederlandse NPO-series op Netflix te krijgen. Goed nieuws dus voor liefhebbers van Nederlandstalige fictie.
Nederlandstalige series op Netflix © IMDb

De komende jaren zullen er veel meer Vlaamse series op Netflix verschijnen. Dat is een direct gevolg van een gesprek tussen mediaminister Sven Gatz en de streamingdienst. Daarnaast produceert Netflix voor het eerst ook een Belgische serie. Een ruwe schatting maakt duidelijk dat er in het komende jaar al zo'n twee miljoen euro zal worden geïnvesteerd. En dat is hoog nodig, want op Beau Séjour, Code 37, co-productie The Team en Tabula Rasa na, heerst er momenteel Vlaamse bloedarmoede op Netflix. Series van Nederlandse makelij zijn er nog minder te vinden, tenzij voor de allerjongsten. Een overzicht...

Undercover

Undercover © Jan De Meuleneir / Photonews

Netflix financiert samen met VRT, productiehuis De Mensen en Dutch Filmworks 'Undercover' een Vlaams-Nederlandse politieserie met Tom Waes (foto) in de hoofdrol. De reeks zal eerst bij ons op Eén uitgezonden worden, daarna zal ze wereldwijd te zien via Netflix. De tiendelige reeks gaat over twee agenten die undercover gaan in het drugsmilieu in de grensstreek tussen België en Nederland. Ferry Bouman, één van 's werelds grootste xtc-producenten, leeft er een comfortabel leven, tot twee undercoveragenten zijn netwerk proberen op te rollen.

De grote rollen in de 'zwartkomische' reeks worden vertolkt door Vlaamse en Nederlandse acteurs. Tom Waes neemt de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening en kruipt in de huid van de Belgische undercoveragent Bob Lemmens en ook Kevin Janssens krijgt een belangrijke rol. De tegenspeelster van Waes is de Nederlandse actrice Anna Drijver (bekend van de Nederlandse remake van 'Loft'). Zij speelt agente Kim De Rooy. Beide agenten worden ingezet om een Nederlandse drugsbaron in de val te lokken.

Tabula Rasa

Tabula Rasa © IMDb

Tabula rasa was in Vlaanderen een kijkcijferhit met gemiddeld meer dan 1,25 miljoen kijkers. Na Vlaanderen volgden Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Netflix heeft daarna vrijwel onmiddellijk de 9-delige serie opgepikt zodat die nu ook wereldwijd te bekijken is. Niet zonder succes trouwens, want de internationale kritieken voor deze reeks zijn meer dan lovend. Een quotering van 8.2 op IMDb is bovendien niet min.

Deze meeslepende, psychologische thrillerreeks gaat over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. Mie D'Haeze (Veerle Baetens) zit vast in een psychiatrische instelling. Ze krijgt er bezoek van politie-inspecteur Wolkers die de onrustwekkende verdwijningszaak rond Thomas De Geest probeert op te lossen. Om de spoorloze De Geest terug te vinden, moet Mie opnieuw haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar recente verleden. Geen eenvoudige opdracht door haar geheugenverlies. Samen met Mie probeer je als kijker de puzzelstukken te leggen en een antwoord te vinden op de vraag: wat is er met Thomas De Geest gebeurd? Waar kan je nog op vertrouwen als je twijfelt aan je eigen herinneringen en omgeving?

Naast een sterke Veerle Baetens schitteren onder meer Stijn Van Opstal, Gene Bervoets, Natali Broods, Peter Van den Begin, Jeroen Perceval, Hilde Van Mieghem en Lynn Van Royen in de productie. Veerle Baetens is overigens naast hoofdrolspeelster ook scenariste van de reeks, samen met Malin-Sarah Gozin (Clan) en Christophe Dirickx (De Helaasheid der Dingen). De regie was in handen van Kaat Beels (Beau Séjour) en Jonas Govaerts (Welp).

Tabula Rasa: soms is het beter om te vergeten

Tabula Rasa: 1 seizoen, te bekijken op Netflix

Beau Séjour

Beau Séjour © IMDb

Begin vorig jaar kon je op Eén tien zondagen lang genieten van topfictie van Belgische bodem: Beau Séjour, een serie van productiehuis De Mensen, geregisseerd door bedenkers Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Naast Lynn Van Royen in de rol van Kato schitteren onder meer Johan Van Assche, Inge Paulussen, Kris Cuppens, Jan Hammenecker, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Charlotte Timmers in deze productie. Beau Séjour was de allereerste Vlaamse reeks ooit die op Arte te zien was in Duitsland en Frankrijk. De productie kaapte in april 2016 ook de publieksprijs weg op Séries Mania in Parijs.

Onder het bloed en zonder herinnering ontwaakt Kato in hotel Beau Séjour en ziet haar eigen lijk liggen. De tiener begint aan een schijnbaar onmogelijke opdracht: haar eigen moordzaak oplossen. Gaandeweg ontdekt ze dat maar een handjevol mensen haar nog kan zien en horen, alsof ze toch nog onder de levenden is. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. De vijf zieners zijn een hoofdinspecteur van de lokale politie, maar ook haar vader, haar vriendin Ines, haar stiefzus Sofia en de knappe jongen Charlie. Wie heeft haar vermoord? En waarom zijn er enkele mensen die haar toch nog kunnen zien? Waarom net die mensen?

Beau Séjour: wanneer een dood tienermeisje zelf op zoek gaat naar haar moordenaar

Beau Séjour: 1 seizoen, te bekijken op Netflix

Code 37

Code 37 © IMDb

Ook de politieserie Code 37 is beschikbaar op Netflix en een absolute aanrader. Deze serie werd gereleased in 2009, met een hoofdrol voor  Veerle Baetens. Code 37 liep uiteindelijk drie seizoenen bij VTM. Het verhaal werd daarna in 2011 afgerond met een film, maar die viel – ondanks de grote belanstelling – heel wat minder in de smaak.

In Code 37 staan zedendelicten centraal en daarmee wordt tegelijk ook de titel van de serie verklaard. Het is namelijk het codenummer dat wordt gebruikt door de Parketten voor de tenlastelegging van zedendelicten. Dat Hannah Maes op de Sectie Zeden is gaan werken mag geen toeval heten. Haar verleden speelt namelijk een grote rol in de keuze voor deze richting in haar vak. Samen met haar team tracht Hannah verschillende heftige zaken op te lossen. Daarnaast bestaan er nog altijd de vragen over haar persoonlijke verleden, waar ze een antwoord op probeert te krijgen door middel van onderzoek te doen.

De cast bestaat naast Veerle Baetens uit o.a. Michael Pas, Marc Lauwrys, Gilles De Schryver, Geert Van Rampelberg, Carry Goossens, Ben Segers, Mieke De Groote, Herman Gilis en Clara Cleymans

Code 37: 3 seizoenen, te bekijken op Netflix

The team

The team © IMDb

Geen misdaadserie zonder -alweer - Veerle Baetens zou je wel kunnen zeggen. In het eerste seizoen van de serie 'The Team' vormen de Deen Harald Bjørn (Lars Mikkelsen), de Duitse Jackie Mueller (Jasmin Gerat) en Alicia Verbeek (Veerle Beatens) uit België een Europees team in de strijd tegen de internationale misdaad. Die strijd brengt ze in Den Haag, Antwepen, Kopenhagen, Berlijn, Oostenrijk en Litouwen. Onderling spreken de leden van The Team Engels, maar met landgenoten spreken ze hun eigen taal. Geen vreemde situaties dus zoals je die in andere films en series wel tegenkomt, wanneer een verhaal zich bijvoorbeeld afspeelt in Zweden, maar iedereen op wonderbaarlijke wijze toch Engels spreekt. Dat is alleszins een plus voor de taalliefhebber onder ons. Het maakt de serie ook een stuk realistischer.

Het begint allemaal wanneer in de steden Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen drie prostituees worden vermoord, nadat ze alle drie bezoek hebben gekregen van dezelfde man. Bovendien worden ze op dezelfde manier aangetroffen: ze zijn in hun linkeroog geschoten en ze missen een vinger. The Team wordt samengesteld en het is meteen duidelijk dat twee van de drie teamleden een beladen geschiedenis delen.

Het eerste seizoen van The Team 1 is een Duits-Deens-Belgisch-Oostenrijkse coproductie, maar een grotendeels Deens team geeft de serie het gevoel en de kwaliteit van Nordic Noir. Hij is geschreven door Mai Brostrøm en Peter Thorsboe en geregisseerd door Kathrine Windfeld en Kasper Gaardsø. De serie ging in 2015 dan ook in première op de Deense televisie. The Team S1 werd een internationaal succes met hoge kijkcijfers zowel in België, Denemarken en Noorwegen. Er keken meer dan tien miljoen mensen naar, verspreid over tien landen en zenders. Intussen is er ook een tweede seizoen uit, maar enkel S1 is te bekijken op Netflix.

The team : 2 seizoenen, 1 seizoen te bekijken op Netflix

Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza © IMDb

In de achtdelige serie 'Verliefd op Ibiza' volgen we de levens en romantische escapades van verschillende Nederlandse personages die op Ibiza wonen. We zien hoe ze leven op een prachtig eiland waar de zon altijd schijnt en de verleidingen op de loer liggen. Maar uiteindelijk komt het altijd weer goed. Want dit is Ibiza...
Geniet vooral van de landschappen, want die zijn adembenemend. Naast het vrouwelijk en mannelijk schoon uiteraard...
Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Louis Talpe en Rick Engelkes   

Verliefd op Ibiza, 1 seizoen, te bekijken op Netflix. Ook de film is beschikbaar op Netflix

Freddy

Freddy © IMDb

Eind 2016 ging het boek 'Judas' van Astrid Holleeder, zus van Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, als zoete broodjes over de toonbank in Nederland. Maar niet alleen Willem Holleeder is een kleurrijk figuur, ook Freddy Heineken zelf was fascinerend. Dat kan je allemaal  – inclusief de ontvoering – terugzien in de Nederlandse miniserie 'Freddy' (langere titel: 'Freddy Heineken – Leven in de brouwerij') op Netflix.

In vier afleveringen zien we hoe Freddy Heineken van ambitieuze jongen uitgroeit tot een van de meest besproken figuren uit de Nederlandse geschiedenis. We zien zijn veelzijdigheid, van zakenman tot flamboyante filmproducent tot componist. En dan is er nog de moeizame relatie met zijn dochter Charlene, zijn gedoodverfde opvolgster, die daar alleen helemaal geen zin in heeft. Voor een zakenman blijkt Freddy een onverwacht complexe man te zijn.

De serie met Thom Hoffman in de rol van Freddy Heineken sr. (die het "met afstand de gekste rol in mijn leven" noemde) was voor het eerst te zien begin februari 2013 bij de Nederlandse publieke omroep. De rest van de cast bestaat uit o.a. Xander van Vledder als de jonge Freddy, Anna Drijver, Liz Snoijink en Hannah Hoekstra.

Freddy:  1 seizoen, te bekijken op Netflix

Voor de allerjongsten

Voor de allerjongsten © IMDb

Ook voor jongste kijkertjes zijn er een aantal leuke Nederlandstalige (animatie)series beschikbaar. Wie kent er Nijntje niet? De vorig jaar overleden Dick Bruna werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over Nijntje. Van het beroemdste konijn ter wereld (Miffy in het Engels) zijn er maar liefst drie series te zien op Netflix : 'Nijntje', 'Nijntje : kleuren, cijfers en vormen' en 'Ontdek de wereld met Nijntje'.

Ook iedereen is dol op Kikker, het vrolijke hoofdpersonage uit de boeken van Max Velthuijs. Heel wat Vlaamse en Nederlandse ouders hebben de boeken van Kikker en zijn vriendjes voorgelezen aan hun kinderen, die op hun beurt (hopelijk) de traditie zullen voortzetten. Voor ouders die iets minder tijd of geduld hebben, of voor wie zondagochtend wat langer willen uitslapen, zijn er maar liefst 8 afleveringen van 'Kikker en vriendjes' beschikbaar op Netflix.

Fien & Teun is dan weer een typische 'Hollandse' animatieserie. Fien en Teun (in typische klederdracht) wonen op een boerderij waar ze liedjes zingen, leren over eten en avonturen beleven met hun dierenvrienden. 1 seizoen van 8 afleveringen is te bekijken op Netflix.

'Airport' is dan weer een Nederlandse animatireeks over het kleine vliegtuigje Winky die ervan droomt de wereld te zien en vrienden te ontmoeten op de luchthaven, zoals o.a. het transportvliegtuig Gugu en de privéjet Force King. Eén seizoen, 8 afleveringen van ongeveer 20 minuten, te bekijken op Netflix.

En last but not least is er de dertiendelige reeks 'Puppy Patrol'. Geen animatieserie deze keer, maar een reeks met echte dieren (lees : superschattige puppy's). In deze dertiendelige reeks redden Mark, Tessa, hun kleine zusje Sara en hun superslimme hond Max puppy's en lossen raadsels op in het dierenpension van hun ouders.

Al deze series zijn integraal of gedeeltelijk beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!


De beste Hollandse series
Zin een Hollands avondje? Dit zijn de beste Nederlandse films
Historische actieseries om te zien op Netflix!

Music Maestro

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canapé: de experimentele postrock van Son Lux

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Willy geeft Belgische artiesten duwtje in de rug

Het zijn geen fijne tijden voor artiesten, zeker niet nu alle massa-evenementen gedurende deze zomer zijn afgezegd. Radiozender Willy steunt artiesten al vanaf het begin van de coronacrisis en lanceer

Proximus Pickx Live bij je thuis – Elke avond om 21u: een exclusief concert (25 – 29 mei)

Het bedrijfsleven komt stilaan op gang, en shoppen behoort ook opnieuw tot de mogelijkheden maar het coronavirus maakt het nog altijd onmogelijk om live een concert bij te wonen. Proximus doet daarom

AB Canapé: de Schotse synthpop van Chvrches

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canapé: sidder en beef dankzij de intense post-metal van Amenra

Nu de lockdownmaatregelen beetje per beetje worden versoepeld, komt het normale leven stelselmatig weer op gang. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepi

Vijf filmsoundtracks die in het collectief geheugen gegrift staan

Een pakkende soundtrack leidt films naar hogere sferen: filmmuziek heeft dan ook het vermogen om van mediocre films een memorabele kijk- en luisterervaring te maken. Deze filmmuziek tilde zowel uitste

AB Canapé: fleurige flamenco met Rodrigo y Gabriela

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

'Topickx of the week' - Dena haalt de innerlijke gothic van stal

In de gloednieuwe Proximus Pickx-reeks 'Topickx of the week' zet comédienne Dena Vahdani elke week haar tanden in de wereld van de showbizz. In de tweede aflevering duikt de Brusselse in haar eigen ve

Klara biedt alternatief voor Koningin Elisabethwedstrijd

De laatste week van mei had normaal gezien de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano moeten plaatsvinden. Omwille van de coronacrisis is de prestigieuze internationale muziekwedstrijd ec

Sport in de kijker

Drievoudig Engels kampioen Blackburn Rovers verkommert in de Championship

In de loopgraven van de Championship mag Blackburn Rovers met een achterstand van slechts drie punten op een play-offplaats nog hopen op een ticketje voor de Premier League voor volgend seizoen. Maar

Jan Van den Bergh: "Of ik de promotiefinale bij OH Leuven kan meespelen, is een keuze die in mijn plaats genomen zal worden"

Een nieuwe week betekent een nieuwe aflevering van Proximus Sports Remote! Deze week bespreekt Nicolas De Brabander samen met zijn gasten Mo Messoudi en Jan Van den Bergh de Belgische en international

One day, one goal: Michael Owen bezorgt Argentijnse defensie een verkoudheid

Sommige doelpunten worden jaren na datum nog uitgebreid besproken, omwille van de schoonheid van uitvoering, de perfecte timing of de wedstrijdomstandigheden. Zo ook op het WK 1998, waar de amper 18-j

Het Signal Iduna Park of de arena van de gevreesde Gele Muur

Borussia Dortmund dankt zijn successen in grote mate aan zijn fervente supporters die iedere keer opnieuw en masse afzakken naar het Signal Iduna Park. Maar wat is het verhaal achter het mythische sta

One day, one goal: Pirlo etaleert zijn genialiteit tegen Parma

Sommige goals zijn iconisch vanwege de omstandigheden – een WK, bijvoorbeeld – andere behoren dan weer tot het grootboek der voetbalistieke wonderen omwille van hun intrinsieke schoonheid. Tot die laa

Nice to meet u ... Oliver Naesen

Nu het halve wielerpeloton omwille van de coronacrisis moet vrezen of ze volgend jaar überhaupt nog een werkgever zullen hebben, heeft Oliver Naesen zijn contract bij het Franse World Tour-team AG2R L

On this day: RSC Anderlecht wordt boven de doopvont gehouden

Dag op dag 112 jaar geleden werd Sporting Club Anderlecht opgericht. De Brusselse club zou uitgroeien tot de vaandeldrager van het Belgische voetbal en naast successen in eigen land eind jaren 70, beg

One day, one goal: Eden Hazard krijgt het stade Vélodrome stil

Voordat hij het mooie weer maakte bij Chelsea en Real Madrid, excelleerde Eden Hazard bij Lille. De Rode Duivel ontsteeg met zijn natuurtalent al snel de Ligue 1. Op 4 maart 2011 liet hij een staaltje

De ultieme elf van de Rode Duivels: de linkermiddenvelder

In de zesde aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels laten we je opnieuw kiezen uit een viertal kandidaten voor de felbegeerde positie van linkermiddenvelder.

One day, one goal: Kompany knalt City richting de titel

Vincent Kompany heeft gedurende de afgelopen 11 jaar in Engeland naam en faam gemaakt als één van de beste verdedigers ter wereld. Met Manchester City heeft hij meerdere malen op beslissende momenten

Tour de France: 10 klassementsrenners om naar uit te kijken

De wielerfans hebben opnieuw iets om naar uit te kijken!

Fratsen fnuiken tennistalent Nick Kyrgios

In de nieuwste aflevering van onze rubriek 'Enfants terribles' zoomen we in op Nick Kyrgios. De nog steeds maar 25-jarige tennisser draait al 7 jaar mee op het ATP-circuit, waarin hij vooral met zijn

Focus op films, series & tv

De vijf meest populaire soaps te zien op televisie!

Sturm der Liebe, Home and Away, Mooi en Meedogenloos, het zijn allemaal reeksen die je dagelijks op televisie tegen kan komen bij het zappen. Liefhebbers volgen de series, die allemaal al jarenlang lo

5 topfilms met een stevig Belgisch randje

Nu het er voor veel mensen steeds meer naar uit ziet dat ze de vakantie in eigen land zullen moeten doorbrengen, duikt Proximus Pickx in het filmarchief op zoek naar pareltjes die ons vaderland een pl

Van ongemakkelijk tot compleet absurd: dit zijn de meest spraakmakende datingshows

Het Britse datingprogramma Naked Attraction deed heel wat stof opwaaien over het Kanaal omwille van het expliciete, in your face-naakt dat op het scherm passeert. Toch, of misschien net daarom, is de

Ken je dit al in de Studio 100 GO Pass?

De Studio 100 GO Pass, dat is onbeperkt toegang tot alle series, films, shows, specials en muziekclips van Studio 100 op je tv en in de app, waar je ook 33 spelletjes vindt met jouw favoriete helden,

Hollywood, de nieuwe Netflix-serie die de naoorlogse cinema traceert

Streamingplatform Netflix stort zich op de gouden jaren van Hollywood in een zevendelige miniserie, met Ryan Murphy aan het roer.

Brainfood in coronatijden: deze TED-talks zijn eye-openers van formaat

Altijd verhelderend, meestal inspirerend, bijwijlen verbijsterend, niet zelden ontroerend, sporadisch komisch en soms zelfs verontrustend: deze TED-talks belichten de zwarte gaten in je kennis, verbre

Nieuw op Netflix deze week

Heb je je favoriete serie in één ruk uitgekeken? Niet getreurd, want Netflix verrijkt elke week haar platform met nieuwe releases. Een greep uit het aanbod voor deze week.

Nieuw op Netflix

Netflix vuurt deze keer verschillende topreeksen en -films met een futuristisch kantje op je af.

De winter is opnieuw op komst op CAZ

Vanavond zendt CAZ de allereerste aflevering van de fantasyserie ‘Game of Thrones’ uit, een mooie kans om opnieuw kennis te maken met de mythische wereld die George R.R. Martin heeft gecreëerd. De ser

Reizen Waes: een opmerkelijke kijk op Japan

Toen Tom Waes in februari naar Japan trok, had hij niet durven vermoeden dat dit zijn laatste buitenlandse reis van dit jaar zou worden. Het nieuwe coronavirus zou er anders over beslissen. Toch laat

Lance Armstrong: "Of ik kanker kreeg door dopinggebruik? Ik zeg niet 'neen'"

Zondagavond 24 mei ging de tweedelige ESPN-documentaire "Lance" in première. De documentaire, die in totaal 3 uur en 20 min in beslag neemt, overspant de jeugd, opmars en neergang van de voormalige 7-

Nieuw in de Op aanvraag-catalogus: ‘Bad Boys for Life’!

Tinseltown was het Vlaamse regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah al een tijdje aan het opgeilen en met ‘Bad Boys for Live’ is het meteen raak: hun eerste Hollywoodfilm ooit werd een kassasucces

Nieuws van het esports-front

Kortrijk-speler Manse: “Mijn profiel paste heel goed bij de club”

Na de ontmoeting met REGO en Nycom hebben we een afspraak met Manse “Manse01” Bogaerts, de speler die al twee seizoenen lang de kleuren van KV Kortrijk vertegenwoordigt. Zonder echt te hebben gedroomd

NumberOne: Lamif springt naar de eerste plaats, ook TheDice blijft ongeslagen

Speeldag drie van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive is afgewerkt. Twee teams blijven ongeslagen, drie andere teams moeten hun eerste overwinning nog boeken. De avond begon opni

Verrassingen, teleurstellingen en sensaties: een terugblik op het reguliere seizoen van de Proximus ePro League

Enkele weken geleden volgde je de reguliere competitie van de Proximus ePro League. De competitie werd een adembenemend spektakel met heel wat verrassingen, omwentelingen en zelfs teleurstellingen. Di

VUB start met eerste universitaire opleiding e-sports

De Vrije Universiteit Brussel lanceert in oktober 2020 met "Expert Class in Esports Management" als eerste universiteit in de Lage Landen een postuniversitair programma voor e-sports als specifiek vak

European Leagues Stay2Score: volg de ontknoping live

De Stay2Score European Leagues-toernooi kent zijn ontknoping; de halve finales en de finale zijn live te volgen op zaterdag 23 mei op de zender Proximus Pickx Live en het Twitch-kanaal van Proximus.

Rainbow Six Benelux League: Epsilon in moeilijkheden, Defusekids is gekwalificeerd

Epsilon heeft een slechte week achter de rug. Het team valt van het podium en blijft binnen het bereik van de eerste achtervolgers. Defusekids onderstreept daarentegen zijn leiderschap. Achter DK volg

NumberOne: TheDice, Lamiff en Tenerife Titans nemen de leiding

Het Counter Strike: Global Offensive NumberOne-circuit is nu goed en wel vertrokken. Na de tweede kampioenschapsdag lijken drie teams zich te onderscheiden van de concurrentie. Donderdagavond begon me

Zijn de Belgische spelers op niveau op FIFA 20?

Deze week vergelijken we het niveau van de Belgische spelers op FIFA 20 met de andere spelers op de planeet. Worden onze landgenoten beter of slechter beoordeeld dan andere voetbalsterren? Je leest he

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.

ESL One: Road to Rio: Belg Nivera verrast, ontgoocheling voor Keoz

De weg naar de Major van Rio wordt lang voor de teams die zich willen kwalificeren. Twee Belgen begonnen hun reis afgelopen weekend, ondanks een gelijkaardig resultaat, met een verschillend gevoel. De

NumberOne is terug: dit zijn de resultaten van de eerste speeldag

De Counter Strike: Global Offensive NumberOne-competitie is opnieuw van start gegaan. De eerste wedstrijden van de Legend Stage werden op dinsdagavond afgewerkt. Het NumberOne-circuit op CSGO, in eers

Rainbow Six Siege: Ubisoft onthult zijn grote metamorfose

Op woensdagavond onthulde Ubisoft zijn grote transformatie die reeds tijdens de laatste Six Invitational werd aangekondigd. Het gloednieuwe competitiesysteem begint met nationale competities. De herzi

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.