Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Deze week kiest Jan voor ‘Patser’, de derde film van het hippe regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Patser.
 
Patser vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers: snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa's, veel bling bling en... respect. Ze stoppen hun neus in high-profile drugszaken en ontketenen zo een bendeoorlog van Antwerpen tot Amsterdam, en zelfs Colombia.

Een flitsende gangsterfilm en een straf verhaal, maar het is vooral de trefzekere en frisse stijl van de film die opvalt. Fotografie, muziek en montage springen eruit, en Matteo Simoni schittert als Adamo. Naast Matteo Simoni zie je onder meer Nora Gharib, Werner Kolf en Ali B.
 
Regie: Adil El Arbi en Bilall Fallah
Cast: Matteo Simoni, Nora Gharib, Noureddine Farihi, Werner Kolf en Ali B.
 
 
Patser’ is tot 25 september 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.
Lees hier ons interview met Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Hoe een film huren uit onze catalogus?