Zijn dit de meest gedenkwaardige showbizznieuwtjes van de week?

Films |

Door Pickx

Deel dit nieuws

De mallemolen van de showbizz draait ook in de vakantie door. Niet op volle toeren weliswaar maar toch voldoende om er een selectie van enkele gedenkwaardige nieuwtjes uit te puren. Zo kwam ons de oorzaak van het dubbel herseninfarct van Celien Hermans ter ore, alsook een vondst met weinig kleren om het lijf rond Marilyn Monroe, de onschuld van Tanja Dexters, een vuil zaakje met acteur Geoffrey Rush, een kloostermirakel met halve BV’s, het droevige overlijden van Aretha Franklin en nog veel meer...

Snelle pretparkattractie oorzaak van dubbel herseninfarct Celien Hermans

Celien Hermans, dochter van Margriet Hermans, kreeg begin dit jaar af te rekenen met een dubbel herseninfarct waarbij ze het gevoel verloor in haar linkerbeen. Het was lang gissen naar de oorzaak maar daar kwam nu toch duidelijkheid over.

Hoewel Celien duidelijk aan de beterhand is, zegt Margriet Hermans in Dag Allemaal zich nog altijd schuldig te voelen over de hele zaak. Volgens Margriet is de oorzaak van het herseninfarct een snelle rollercoaster in het Duitse themapark Phantasialand. “Eén die tot wel 150 kilometer per uur gaat. We waren daar in oktober. Ik voel me nog altijd schuldig dat ik haar overtuigd heb om in die attractie te stappen.” “Blijkbaar zijn haar twee halsslagaders door de snelheid half gescheurd, waardoor het bloed niet meer weg kon”, zegt Margriet.

Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin overleden

De Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin is op 76-jarige leeftijd overleden. Ze stierf in haar huis in Detroit. De "Queen of Soul" is bekend van hits als "Think", "Respect" en "I say a little prayer". Ze was al een tijdje ernstig ziek en kreeg thuis al meer dan een week palliatieve zorgen toegediend. In 2010 werd er kanker bij haar vastgesteld. 

Franklin scoorde tijdens haar carrière, die zowat zes decennia overspande, meer dan twintig nummer 1-hits in eigen land. Ze werd in totaal ook achttien keer bekroond met een Grammy Award, de muzikale tegenhanger van de Oscars. Tussen 1968 en 1975 won ze maar liefst acht jaar op rij de Grammy voor beste vrouwelijke r&b-zangers.

Franklin was ook de eerste vrouw die toetrad tot de Rock and Roll Hall of Fame. Begin vorig jaar kondigde ze haar afscheid van de muziekwereld aan.
 
Lees ook: Aretha Franklin: De beste zangeres ooit is niet meer
 

Marthe De Pillecyn en Viktor Verhulst uit elkaar

K3-zangeres Marthe De Pillecyn en Viktor Verhulst zijn geen koppel meer. Dat hebben ze allebei via een Instagram-bericht bekendgemaakt.

"Na lange en intense gesprekken zijn wij samen tot de conclusie gekomen dat het beter is om elk onze eigen weg te gaan en ons leven verder te zetten als goede vrienden. We hebben samen een fantastisch mooie tijd beleefd en hebben elkaar altijd gesteund. Dit zal niet veranderen in de toekomst", schrijven de twee op sociale media. Ze bevestigen eveneens dat ze als vrienden uit elkaar gaan. 

Marthe en Viktor waren een koppel sinds april 2016. Het was de krant Het Laatste Nieuws die de geruchten rond de relatie kon bevestigen door een woordvoerder van Studio 100. Marthe De Pillecyn maakt samen met Klaasje Meijer en Hanne Verbruggen sinds 2015 deel uit van de meidengroep K3.

“Ik ben geen echtbreekster!”

Tanja Dexters is opnieuw verliefd. Ditmaal op autohandelaar Michael Peeters.  Maar hoge bomen vangen veel wind en dat ondervindt het jonge koppel maar al te goed. Ze krijgen naar eigen zeggen nu al af te rekenen met de nodige jaloezie en roddel. Dat staat te lezen in Dag Allemaal.
 
‘Waarom gunt niemand mij m’n geluk’, vraagt Tanja zich af. Geruchten doen immers de ronde dat zij het gezin van haar nieuwe liefde uit elkaar gerukt zou hebben. “Met de hand op het hart: ik ben geen echtbreekster’, reageert ze. “Ik weet niet wie dit rondstrooit, maar het moet stoppen. Ik heb niet voor een liefdesbreuk tussen Michael en zijn ex gezorgd, die relatie was al doodgebloed voor onze eerste ontmoeting.”

“We hebben elkaar een tijdje geleden leren kennen en we amuseren ons, maar van een diepgewortelde relatie met uitgesproken engagement is nog geen sprake. We zijn aan het daten en zien wel waartoe dit leidt. Ik wil rustig de tijd nemen om te ontdekken wat dit kan worden. Maar ik kan wel zeggen dat we goed overeen­komen en regelmatig met elkaar afspreken.”
 

Bart ‘Waldek’ Van Avermaet volledig uit de kleren op het podium

We kennen hem als Waldek uit Thuis maar in het echte leven is Bart Van Avermaet ook een gevierd toneelacteur. Voor een rol in het nieuwe toneelstuk ‘Ladies Night’ moet de 57-jarige klasbak vanaf oktober volledig naakt het podium op. “Ik ga voor elke voorstelling wel eens goed douchen’, zo grapt hij in Dag Allemaal. Van Avermaet speelt aan de zijde van onder meer Jo Hens, Ivan Pecnik en Chris Van Espen. De regie is in handen van de eeuwige sidekick van Gert Verhulst: James Cooke. ‘Ladies Night’ is een bewerking van de film ‘The Full Monty’ waarin enkele werkloze vrienden moeten gaan strippen om geld te verdienen.

Luc Steeno nog steeds boos op Koen Crucke

Charmezanger Luc Steeno haalde deze week ‘de boekskes’ met zijn uitspraak dat hij zijn collega Koen Crucke liever niet meer wil zien. Luc Steeno is naar eigen zeggen nog altijd boos dat Koen Crucke zich vorig jaar in een interview liet ontvallen dat hij dacht dat Luc homo is. ‘Ik kan niet zeggen dat Koen en ik de beste vrienden zijn’, zegt Luc in Dag Allemaal. ‘We voelen ons allebei niet zo goed in elkaars gezelschap, moet ik zeggen. Ik denk dan ook dat we elkaar voortaan maar beter vermijden.’

Naaktscène Marilyn Monroe zat jarenlang verstopt in kluis

Voor haar laatste film ‘The Misfits’ blikte Marilyn Monroe naar verluidt een heuse naaktscène in maar die werd uiteindelijk uit de film geknipt door regisseur John Huston.

Regisseur John Huston vond dat de scène niets toevoegde aan het plot en gebruikte ze niet in de uiteindelijke montage, ook al was ze dus wel opgenomen. Bijna 50 jaar lang werd gedacht dat de scène vernietigd was en dat ze voor altijd verloren was. Blijkt nu dat die scène al jarenlang achter slot en grendel werd bewaard in een kluis van toenmalig producent Frank Taylor. Die gaf de sleutel van de kluis na zijn dood door aan zijn zoon Curtice en die kwam met het nieuws op de proppen.

De scène toont hoe Monroe het laken in bed laat vallen en haar naakte lichaam toont aan haar tegenspeler Clark Gable. Wat Curtice Taylor met de beelden van plan is, is niet bekend. 

"Pirates of the Caribbean-acteur is een seksueel roofdier"

“De Australische acteur Geoffrey Rush is een seksueel roofdier en gedraagt zich als een pervert”. Dat verklaren advocaten van de Australische krant The Daily Telegraph in hun pleidooi voor een rechtszaak van de acteur tegen de tabloid. Rush zou de Australische theateractrice Eryn Jean Norvill hebben betast, staat te lezen in gerechtelijke documenten die de Britse krant The Guardian kon inkijken.

De 67-jarig en Oscarwinnende acteur heeft eind vorig jaar een klacht ingediend tegen The Daily Telegraph wegens laster en eerroof. Volgens de krant zou de acteur in 2015 actrice Eryn Jean Norvill hebben lastiggevallen tijdens een productie van het toneelstuk "King Lear". Rush ontkent de feiten, maar afgelopen maand heeft de actrice alsnog een getuigenis afgelegd bij de politie. Hij zou de borsten en onderrug van Norvill hebben betast en obscene gebaren hebben gemaakt.


Ook Dana Winner, Helmut Lotti en Natalia draaien voor muzikale zestigplussers

Niet alleen Walter Grootaers, maar ook drie andere topartiesten draaien hun stoel binnenkort om voor muzikaal zangtalent van boven de zestig jaar. Dana Winner, Helmut Lotti en Natalia zullen Walter vergezellen in de bekende Voice-stoelen.

"Ik ben nog geen jurylid of coach geweest, maar The Voice Senior lijkt me nu echt iets voor mij", klinkt het bij Helmut Lotti. "Ik kijk er heel erg naar uit om met die krasse knarren club in een repertoire te duiken waar ik zelf ook erg van hou. De mensen die straks auditie komen doen, hebben wellicht allemaal een verhaal en dat helpt zeker om een nummer geloofwaardig neer te zetten. Daar wil ik hen graag bij helpen."

Ook Dana Winner kijkt er naar uit om voor het eerst de rol van coach op zich te nemen. "Doorheen 30 jaar carrière heb ik voor en met alle mogelijke leeftijden mogen zingen. Daarom kan ik met zekerheid zeggen dat op écht talent geen leeftijd staat. Ik kan dan ook niet wachten om mijn eigen team van allerbeste seniors samen te stellen want… the Winner takes it all! Ik heb er ontzettend veel goesting in."

Natalia is op Voice-gebied dan weer niet aan haar proefstuk toe. Al wordt The Voice Senior toch heel andere koek dan The Voice van Vlaanderen of The Voice Kids. "The Voice Senior wordt geweldig", blikt Natalia vooruit. "Wie in mijn team terechtkomt, garandeer ik een tweede jeugd!"

Daarmee zijn de vier coaches van The Voice Senior nu allemaal bekend en weten zestigplussers met een straffe stem door wie ze straks mogelijk worden gecoacht. Inschrijven kan nog snel via vtm.be. De opnames van The Voice Senior gaan dit najaar van start.

"Ex Johnny Depp deed haar gevoeg in bed na een ruzie"

Johnny Depp en Amber Heard kunnen klaarblijkelijk niet meer door dezelfde deur. Zo dook er in The Mirror een nieuwe, bizarre episode op omtrent het gescheidde koppel. De Britse tabloid beweert dat Heard haar gevoeg deed in bed na een verhitte discussie.

De ruzie, die teruggaat naar 2016, ging erom dat Depp een paar uur te laat thuis kwam om mee de 30ste verjaardag van Heard te vieren. Hoewel het eerst om een grap ging, bleek een dag later de schoonmaakster volgens de krant wel degelijke een drol gevonden te hebben in bed. Een anonieme bron zegt dat de acteur beweert dat er "sterk fotografisch bewijs is dat Amber verbindt aan de uitwerpselen". Ondertussen reageerde ook de woordvoerder van Heard op de hele affaire. Die zegt dat er wel degelijk sprake was van een drol, maar echter van de hond Boo. "Boo heeft ernstige darmklachten. Er was nooit sprake van een grap, het is niet gedaan om respectloos te zijn. Het gaat om iets onschuldigs, het is wat huisdieren doen. We hebben er niets anders erover te zeggen. Mevrouw Heard gaat verder en wil zich niet met deze onzin inlaten." Heard en Depp stapten in februari 2015 in het huwelijksbootje. In mei 2016 vroeg Heard de scheidingspapieren aan vanwege mishandeling.
 

Nieuwe VIJF-reeks 'Oh My God' laat partygirls bezinnen in klooster

Tv-zender VIJF zet alles op alles voor het najaar. Na de eerdere aankondiging dat het seksleven van 'Temptation'-deelnemers Pommeline en Fabrizio zou worden bestudeerd, maken ook een paar andere oude bekenden uit die serie hun opwachting... in een klooster.

In de nieuwe reeks 'Oh My God' worden vijf jonge vrouwen gevolgd tijdens hun verblijf in een klooster. Denk daarbij niet aan een groepje 'brave dutskes', maar wel rasechte femmes fatales die wel een tijdje bezinning kunnen gebruiken. In hun vrije tijd doen ze normaal niets liever dan uitgaan, shoppen en allerlei stunts uithalen waardoor ze veel aandacht krijgen - het liefst van aantrekkelijke mannen. Bij VIJF zagen ze de ideale kandidaten onder andere in voormalige 'Temptation Island'-verleidsters Yasmine en Chloë.

Het zal voor de dames een grote aanpassing zijn, want in het klooster moeten ze om te beginnen hun smartphone afgeven. Ook roken, make-up en alcohol zijn uit den boze. In plaats daarvan moeten ze zich bezighouden met bezinning, bidden en vrijwilligerswerk. Benieuwd of ze het licht gaan zien? De serie komt dit najaar op tv.

Phil Collins ziet Genesis-reünie met zoon op drums als mogelijk

Phil Collins ziet een comeback van zijn band Genesis wel zitten. Voorwaarde is dan wel een verandering in de bezetting: zijn tienerzoon Nicholas zou zijn oude plaats aan de drums moeten innemen. "Ik denk dat, als we iets zouden doen, het met Nic op de drums moet zijn."

"Omdat ik niet denk dat ik daartoe nog in staat ben", verklaarde Collins, die niet langer op zijn vroegere behendigheid met drumsticks kan rekenen sinds hij ernstige zenuwschade opliep. Hij deed die uitspraak in een interview met muziekmagazine Rolling Stone dat gisteren werd gepubliceerd.

Vader en zoon hebben al ervaring met deze rolverdeling: in de huidige solo-tour 'Not Dead Yet' van Collins begeleidt zoon Nicholas zijn 67-jarige vader op de drums. Collins denkt naar eigen zeggen dat de andere bandleden - Mike Rutherford en Tony Banks - zijn zoon "hoog genoeg inschatten om hem aan boord te nemen als onderdeel van de band".

"Ik heb het nog niet echt met Tony en Mike besproken. Ik heb het wel heel stilletjes tegen Tony gezegd, dat Nic op de drums zou moeten zitten als we weer iets zouden doen. Hij heeft niet 'nee' gezegd. Maar ik weet niet zeker of hij me echt heeft gehoord of niet."
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top