Zijn dit de meest gedenkwaardige showbizznieuwtjes van de week?

Zijn dit de meest gedenkwaardige showbizznieuwtjes van de week? © photonews

De mallemolen van de showbizz draait ook in de vakantie door. Niet op volle toeren weliswaar maar toch voldoende om er een selectie van enkele gedenkwaardige nieuwtjes uit te puren. Zo kwam ons de oorzaak van het dubbel herseninfarct van Celien Hermans ter ore, alsook een vondst met weinig kleren om het lijf rond Marilyn Monroe, de onschuld van Tanja Dexters, een vuil zaakje met acteur Geoffrey Rush, een kloostermirakel met halve BV’s, het droevige overlijden van Aretha Franklin en nog veel meer...

Snelle pretparkattractie oorzaak van dubbel herseninfarct Celien Hermans

Snelle pretparkattractie oorzaak van dubbel herseninfarct Celien Hermans © photonews

Celien Hermans, dochter van Margriet Hermans, kreeg begin dit jaar af te rekenen met een dubbel herseninfarct waarbij ze het gevoel verloor in haar linkerbeen. Het was lang gissen naar de oorzaak maar daar kwam nu toch duidelijkheid over.

Hoewel Celien duidelijk aan de beterhand is, zegt Margriet Hermans in Dag Allemaal zich nog altijd schuldig te voelen over de hele zaak. Volgens Margriet is de oorzaak van het herseninfarct een snelle rollercoaster in het Duitse themapark Phantasialand. “Eén die tot wel 150 kilometer per uur gaat. We waren daar in oktober. Ik voel me nog altijd schuldig dat ik haar overtuigd heb om in die attractie te stappen.” “Blijkbaar zijn haar twee halsslagaders door de snelheid half gescheurd, waardoor het bloed niet meer weg kon”, zegt Margriet.

Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin overleden

Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin overleden © photonews

De Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin is op 76-jarige leeftijd overleden. Ze stierf in haar huis in Detroit. De "Queen of Soul" is bekend van hits als "Think", "Respect" en "I say a little prayer". Ze was al een tijdje ernstig ziek en kreeg thuis al meer dan een week palliatieve zorgen toegediend. In 2010 werd er kanker bij haar vastgesteld. 

Franklin scoorde tijdens haar carrière, die zowat zes decennia overspande, meer dan twintig nummer 1-hits in eigen land. Ze werd in totaal ook achttien keer bekroond met een Grammy Award, de muzikale tegenhanger van de Oscars. Tussen 1968 en 1975 won ze maar liefst acht jaar op rij de Grammy voor beste vrouwelijke r&b-zangers.

Franklin was ook de eerste vrouw die toetrad tot de Rock and Roll Hall of Fame. Begin vorig jaar kondigde ze haar afscheid van de muziekwereld aan.
 
Lees ook: Aretha Franklin: De beste zangeres ooit is niet meer
 

Marthe De Pillecyn en Viktor Verhulst uit elkaar

Marthe De Pillecyn en Viktor Verhulst uit elkaar © BELGA

K3-zangeres Marthe De Pillecyn en Viktor Verhulst zijn geen koppel meer. Dat hebben ze allebei via een Instagram-bericht bekendgemaakt.

"Na lange en intense gesprekken zijn wij samen tot de conclusie gekomen dat het beter is om elk onze eigen weg te gaan en ons leven verder te zetten als goede vrienden. We hebben samen een fantastisch mooie tijd beleefd en hebben elkaar altijd gesteund. Dit zal niet veranderen in de toekomst", schrijven de twee op sociale media. Ze bevestigen eveneens dat ze als vrienden uit elkaar gaan. 

Marthe en Viktor waren een koppel sinds april 2016. Het was de krant Het Laatste Nieuws die de geruchten rond de relatie kon bevestigen door een woordvoerder van Studio 100. Marthe De Pillecyn maakt samen met Klaasje Meijer en Hanne Verbruggen sinds 2015 deel uit van de meidengroep K3.

“Ik ben geen echtbreekster!”

“Ik ben geen echtbreekster!” © photonews

Tanja Dexters is opnieuw verliefd. Ditmaal op autohandelaar Michael Peeters.  Maar hoge bomen vangen veel wind en dat ondervindt het jonge koppel maar al te goed. Ze krijgen naar eigen zeggen nu al af te rekenen met de nodige jaloezie en roddel. Dat staat te lezen in Dag Allemaal.
 
‘Waarom gunt niemand mij m’n geluk’, vraagt Tanja zich af. Geruchten doen immers de ronde dat zij het gezin van haar nieuwe liefde uit elkaar gerukt zou hebben. “Met de hand op het hart: ik ben geen echtbreekster’, reageert ze. “Ik weet niet wie dit rondstrooit, maar het moet stoppen. Ik heb niet voor een liefdesbreuk tussen Michael en zijn ex gezorgd, die relatie was al doodgebloed voor onze eerste ontmoeting.”

“We hebben elkaar een tijdje geleden leren kennen en we amuseren ons, maar van een diepgewortelde relatie met uitgesproken engagement is nog geen sprake. We zijn aan het daten en zien wel waartoe dit leidt. Ik wil rustig de tijd nemen om te ontdekken wat dit kan worden. Maar ik kan wel zeggen dat we goed overeen­komen en regelmatig met elkaar afspreken.”
 

Bart ‘Waldek’ Van Avermaet volledig uit de kleren op het podium

Bart ‘Waldek’ Van Avermaet volledig uit de kleren op het podium © vrt

We kennen hem als Waldek uit Thuis maar in het echte leven is Bart Van Avermaet ook een gevierd toneelacteur. Voor een rol in het nieuwe toneelstuk ‘Ladies Night’ moet de 57-jarige klasbak vanaf oktober volledig naakt het podium op. “Ik ga voor elke voorstelling wel eens goed douchen’, zo grapt hij in Dag Allemaal. Van Avermaet speelt aan de zijde van onder meer Jo Hens, Ivan Pecnik en Chris Van Espen. De regie is in handen van de eeuwige sidekick van Gert Verhulst: James Cooke. ‘Ladies Night’ is een bewerking van de film ‘The Full Monty’ waarin enkele werkloze vrienden moeten gaan strippen om geld te verdienen.

Luc Steeno nog steeds boos op Koen Crucke

Luc Steeno nog steeds boos op Koen Crucke © photonews

Charmezanger Luc Steeno haalde deze week ‘de boekskes’ met zijn uitspraak dat hij zijn collega Koen Crucke liever niet meer wil zien. Luc Steeno is naar eigen zeggen nog altijd boos dat Koen Crucke zich vorig jaar in een interview liet ontvallen dat hij dacht dat Luc homo is. ‘Ik kan niet zeggen dat Koen en ik de beste vrienden zijn’, zegt Luc in Dag Allemaal. ‘We voelen ons allebei niet zo goed in elkaars gezelschap, moet ik zeggen. Ik denk dan ook dat we elkaar voortaan maar beter vermijden.’

Naaktscène Marilyn Monroe zat jarenlang verstopt in kluis

Naaktscène Marilyn Monroe zat jarenlang verstopt in kluis © photonews

Voor haar laatste film ‘The Misfits’ blikte Marilyn Monroe naar verluidt een heuse naaktscène in maar die werd uiteindelijk uit de film geknipt door regisseur John Huston.

Regisseur John Huston vond dat de scène niets toevoegde aan het plot en gebruikte ze niet in de uiteindelijke montage, ook al was ze dus wel opgenomen. Bijna 50 jaar lang werd gedacht dat de scène vernietigd was en dat ze voor altijd verloren was. Blijkt nu dat die scène al jarenlang achter slot en grendel werd bewaard in een kluis van toenmalig producent Frank Taylor. Die gaf de sleutel van de kluis na zijn dood door aan zijn zoon Curtice en die kwam met het nieuws op de proppen.

De scène toont hoe Monroe het laken in bed laat vallen en haar naakte lichaam toont aan haar tegenspeler Clark Gable. Wat Curtice Taylor met de beelden van plan is, is niet bekend. 

"Pirates of the Caribbean-acteur is een seksueel roofdier"

"Pirates of the Caribbean-acteur is een seksueel roofdier" © photonews

“De Australische acteur Geoffrey Rush is een seksueel roofdier en gedraagt zich als een pervert”. Dat verklaren advocaten van de Australische krant The Daily Telegraph in hun pleidooi voor een rechtszaak van de acteur tegen de tabloid. Rush zou de Australische theateractrice Eryn Jean Norvill hebben betast, staat te lezen in gerechtelijke documenten die de Britse krant The Guardian kon inkijken.

De 67-jarig en Oscarwinnende acteur heeft eind vorig jaar een klacht ingediend tegen The Daily Telegraph wegens laster en eerroof. Volgens de krant zou de acteur in 2015 actrice Eryn Jean Norvill hebben lastiggevallen tijdens een productie van het toneelstuk "King Lear". Rush ontkent de feiten, maar afgelopen maand heeft de actrice alsnog een getuigenis afgelegd bij de politie. Hij zou de borsten en onderrug van Norvill hebben betast en obscene gebaren hebben gemaakt.


Ook Dana Winner, Helmut Lotti en Natalia draaien voor muzikale zestigplussers

Ook Dana Winner, Helmut Lotti en Natalia draaien voor muzikale zestigplussers © vtm

Niet alleen Walter Grootaers, maar ook drie andere topartiesten draaien hun stoel binnenkort om voor muzikaal zangtalent van boven de zestig jaar. Dana Winner, Helmut Lotti en Natalia zullen Walter vergezellen in de bekende Voice-stoelen.

"Ik ben nog geen jurylid of coach geweest, maar The Voice Senior lijkt me nu echt iets voor mij", klinkt het bij Helmut Lotti. "Ik kijk er heel erg naar uit om met die krasse knarren club in een repertoire te duiken waar ik zelf ook erg van hou. De mensen die straks auditie komen doen, hebben wellicht allemaal een verhaal en dat helpt zeker om een nummer geloofwaardig neer te zetten. Daar wil ik hen graag bij helpen."

Ook Dana Winner kijkt er naar uit om voor het eerst de rol van coach op zich te nemen. "Doorheen 30 jaar carrière heb ik voor en met alle mogelijke leeftijden mogen zingen. Daarom kan ik met zekerheid zeggen dat op écht talent geen leeftijd staat. Ik kan dan ook niet wachten om mijn eigen team van allerbeste seniors samen te stellen want… the Winner takes it all! Ik heb er ontzettend veel goesting in."

Natalia is op Voice-gebied dan weer niet aan haar proefstuk toe. Al wordt The Voice Senior toch heel andere koek dan The Voice van Vlaanderen of The Voice Kids. "The Voice Senior wordt geweldig", blikt Natalia vooruit. "Wie in mijn team terechtkomt, garandeer ik een tweede jeugd!"

Daarmee zijn de vier coaches van The Voice Senior nu allemaal bekend en weten zestigplussers met een straffe stem door wie ze straks mogelijk worden gecoacht. Inschrijven kan nog snel via vtm.be. De opnames van The Voice Senior gaan dit najaar van start.

"Ex Johnny Depp deed haar gevoeg in bed na een ruzie"

"Ex Johnny Depp deed haar gevoeg in bed na een ruzie" © photonews

Johnny Depp en Amber Heard kunnen klaarblijkelijk niet meer door dezelfde deur. Zo dook er in The Mirror een nieuwe, bizarre episode op omtrent het gescheidde koppel. De Britse tabloid beweert dat Heard haar gevoeg deed in bed na een verhitte discussie.

De ruzie, die teruggaat naar 2016, ging erom dat Depp een paar uur te laat thuis kwam om mee de 30ste verjaardag van Heard te vieren. Hoewel het eerst om een grap ging, bleek een dag later de schoonmaakster volgens de krant wel degelijke een drol gevonden te hebben in bed. Een anonieme bron zegt dat de acteur beweert dat er "sterk fotografisch bewijs is dat Amber verbindt aan de uitwerpselen". Ondertussen reageerde ook de woordvoerder van Heard op de hele affaire. Die zegt dat er wel degelijk sprake was van een drol, maar echter van de hond Boo. "Boo heeft ernstige darmklachten. Er was nooit sprake van een grap, het is niet gedaan om respectloos te zijn. Het gaat om iets onschuldigs, het is wat huisdieren doen. We hebben er niets anders erover te zeggen. Mevrouw Heard gaat verder en wil zich niet met deze onzin inlaten." Heard en Depp stapten in februari 2015 in het huwelijksbootje. In mei 2016 vroeg Heard de scheidingspapieren aan vanwege mishandeling.
 

Nieuwe VIJF-reeks 'Oh My God' laat partygirls bezinnen in klooster

Nieuwe VIJF-reeks 'Oh My God' laat partygirls bezinnen in klooster © vijf

Tv-zender VIJF zet alles op alles voor het najaar. Na de eerdere aankondiging dat het seksleven van 'Temptation'-deelnemers Pommeline en Fabrizio zou worden bestudeerd, maken ook een paar andere oude bekenden uit die serie hun opwachting... in een klooster.

In de nieuwe reeks 'Oh My God' worden vijf jonge vrouwen gevolgd tijdens hun verblijf in een klooster. Denk daarbij niet aan een groepje 'brave dutskes', maar wel rasechte femmes fatales die wel een tijdje bezinning kunnen gebruiken. In hun vrije tijd doen ze normaal niets liever dan uitgaan, shoppen en allerlei stunts uithalen waardoor ze veel aandacht krijgen - het liefst van aantrekkelijke mannen. Bij VIJF zagen ze de ideale kandidaten onder andere in voormalige 'Temptation Island'-verleidsters Yasmine en Chloë.

Het zal voor de dames een grote aanpassing zijn, want in het klooster moeten ze om te beginnen hun smartphone afgeven. Ook roken, make-up en alcohol zijn uit den boze. In plaats daarvan moeten ze zich bezighouden met bezinning, bidden en vrijwilligerswerk. Benieuwd of ze het licht gaan zien? De serie komt dit najaar op tv.

Phil Collins ziet Genesis-reünie met zoon op drums als mogelijk

Phil Collins ziet Genesis-reünie met zoon op drums als mogelijk © photonews

Phil Collins ziet een comeback van zijn band Genesis wel zitten. Voorwaarde is dan wel een verandering in de bezetting: zijn tienerzoon Nicholas zou zijn oude plaats aan de drums moeten innemen. "Ik denk dat, als we iets zouden doen, het met Nic op de drums moet zijn."

"Omdat ik niet denk dat ik daartoe nog in staat ben", verklaarde Collins, die niet langer op zijn vroegere behendigheid met drumsticks kan rekenen sinds hij ernstige zenuwschade opliep. Hij deed die uitspraak in een interview met muziekmagazine Rolling Stone dat gisteren werd gepubliceerd.

Vader en zoon hebben al ervaring met deze rolverdeling: in de huidige solo-tour 'Not Dead Yet' van Collins begeleidt zoon Nicholas zijn 67-jarige vader op de drums. Collins denkt naar eigen zeggen dat de andere bandleden - Mike Rutherford en Tony Banks - zijn zoon "hoog genoeg inschatten om hem aan boord te nemen als onderdeel van de band".

"Ik heb het nog niet echt met Tony en Mike besproken. Ik heb het wel heel stilletjes tegen Tony gezegd, dat Nic op de drums zou moeten zitten als we weer iets zouden doen. Hij heeft niet 'nee' gezegd. Maar ik weet niet zeker of hij me echt heeft gehoord of niet."
 

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Win de nieuwe LG Q60!

Win de nieuwe LG Q60!

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? De LG Q60 zal je zeker kunnen verleiden!

Music Maestro

Bekijk alles
Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Hou het moment vrij in je Dour-bands-to-see-lijstje en check Cypress Hill, hiphop van de bovenste plank (waar de pakken weed liggen), gebracht door heren van stand die zich al sinds 1995 staande houden...

Sport in de kijker

Bekijk alles
Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Golfen is hot, de sport wint steeds meer aan populariteit. Traditiegetrouw hebben de Verenigde Staten enkele wereldsterren in hun rangen, maar Europa moet niet onderdoen. Wij pikten er tien Europese toppers uit.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor seizoen 3!

La Casa de Papel: klaar voor seizoen 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Kursk, de film van de Oscargenomineerde Deense regisseur Thomas Vinterberg over de ramp met de gelijknamige Russische onderzeeër in 2000, is nu te bekijken in de op aavraag-catalogus van Proximus. Met Matthias Schoenaerts in een glansrol en internationale sterren als Colin Firth en Léa Seydoux, maar ook met bijrollen voor Vlaamse acteurs zoals Josse De Pauw, Eva Van der Gucht en Koen De Sutter.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Dit weekend vond in Los Angeles de volgende editie van de BLAST Pro Series plaats. Met acht topteams waren er heel wat op zoek naar de overwinning, maar uiteindelijk was het weer Team Liquid dat met de trofee ging lopen.

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

Dit weekend vinden de BLAST Pro Series in Los Angeles plaats en nu heeft de organisatie de map picks van de verschillende rondes bekendgemaakt.

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

De Russische organisatie forZe heeft zich moeten terugtrekken uit de IEM Chicago 2019, een tornooi met een prijzenpot van 250.000 dollar, nadat het te kampen kreeg met visumproblemen.

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

Riot Games heeft bekendgemaakt hoe groot de financiële impact van de LEC Spring Finals in Rotterdam was. Een studie heeft aangetoond dat de stad er bijna 2,5 miljoen euro aan verdiende.

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Esportsorganisatie Heretics heeft het roster van FrenchFrogs overgenomen. Dat is eigenlijk het oude CS:GO-team van 3DMAX, met daarbij onder andere de Belg David "davidp" Prins.

Top