Zijn dit de meest gedenkwaardige showbizznieuwtjes van de week?

Zijn dit de meest gedenkwaardige showbizznieuwtjes van de week? © photonews

De mallemolen van de showbizz draait ook in de vakantie door. Niet op volle toeren weliswaar maar toch voldoende om er een selectie van enkele gedenkwaardige nieuwtjes uit te puren. Zo kwam ons de oorzaak van het dubbel herseninfarct van Celien Hermans ter ore, alsook een vondst met weinig kleren om het lijf rond Marilyn Monroe, de onschuld van Tanja Dexters, een vuil zaakje met acteur Geoffrey Rush, een kloostermirakel met halve BV’s, het droevige overlijden van Aretha Franklin en nog veel meer...

Snelle pretparkattractie oorzaak van dubbel herseninfarct Celien Hermans

Snelle pretparkattractie oorzaak van dubbel herseninfarct Celien Hermans © photonews

Celien Hermans, dochter van Margriet Hermans, kreeg begin dit jaar af te rekenen met een dubbel herseninfarct waarbij ze het gevoel verloor in haar linkerbeen. Het was lang gissen naar de oorzaak maar daar kwam nu toch duidelijkheid over.

Hoewel Celien duidelijk aan de beterhand is, zegt Margriet Hermans in Dag Allemaal zich nog altijd schuldig te voelen over de hele zaak. Volgens Margriet is de oorzaak van het herseninfarct een snelle rollercoaster in het Duitse themapark Phantasialand. “Eén die tot wel 150 kilometer per uur gaat. We waren daar in oktober. Ik voel me nog altijd schuldig dat ik haar overtuigd heb om in die attractie te stappen.” “Blijkbaar zijn haar twee halsslagaders door de snelheid half gescheurd, waardoor het bloed niet meer weg kon”, zegt Margriet.

Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin overleden

Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin overleden © photonews

De Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin is op 76-jarige leeftijd overleden. Ze stierf in haar huis in Detroit. De "Queen of Soul" is bekend van hits als "Think", "Respect" en "I say a little prayer". Ze was al een tijdje ernstig ziek en kreeg thuis al meer dan een week palliatieve zorgen toegediend. In 2010 werd er kanker bij haar vastgesteld. 

Franklin scoorde tijdens haar carrière, die zowat zes decennia overspande, meer dan twintig nummer 1-hits in eigen land. Ze werd in totaal ook achttien keer bekroond met een Grammy Award, de muzikale tegenhanger van de Oscars. Tussen 1968 en 1975 won ze maar liefst acht jaar op rij de Grammy voor beste vrouwelijke r&b-zangers.

Franklin was ook de eerste vrouw die toetrad tot de Rock and Roll Hall of Fame. Begin vorig jaar kondigde ze haar afscheid van de muziekwereld aan.
 
Lees ook: Aretha Franklin: De beste zangeres ooit is niet meer
 

Marthe De Pillecyn en Viktor Verhulst uit elkaar

Marthe De Pillecyn en Viktor Verhulst uit elkaar © BELGA

K3-zangeres Marthe De Pillecyn en Viktor Verhulst zijn geen koppel meer. Dat hebben ze allebei via een Instagram-bericht bekendgemaakt.

"Na lange en intense gesprekken zijn wij samen tot de conclusie gekomen dat het beter is om elk onze eigen weg te gaan en ons leven verder te zetten als goede vrienden. We hebben samen een fantastisch mooie tijd beleefd en hebben elkaar altijd gesteund. Dit zal niet veranderen in de toekomst", schrijven de twee op sociale media. Ze bevestigen eveneens dat ze als vrienden uit elkaar gaan. 

Marthe en Viktor waren een koppel sinds april 2016. Het was de krant Het Laatste Nieuws die de geruchten rond de relatie kon bevestigen door een woordvoerder van Studio 100. Marthe De Pillecyn maakt samen met Klaasje Meijer en Hanne Verbruggen sinds 2015 deel uit van de meidengroep K3.

“Ik ben geen echtbreekster!”

“Ik ben geen echtbreekster!” © photonews

Tanja Dexters is opnieuw verliefd. Ditmaal op autohandelaar Michael Peeters.  Maar hoge bomen vangen veel wind en dat ondervindt het jonge koppel maar al te goed. Ze krijgen naar eigen zeggen nu al af te rekenen met de nodige jaloezie en roddel. Dat staat te lezen in Dag Allemaal.
 
‘Waarom gunt niemand mij m’n geluk’, vraagt Tanja zich af. Geruchten doen immers de ronde dat zij het gezin van haar nieuwe liefde uit elkaar gerukt zou hebben. “Met de hand op het hart: ik ben geen echtbreekster’, reageert ze. “Ik weet niet wie dit rondstrooit, maar het moet stoppen. Ik heb niet voor een liefdesbreuk tussen Michael en zijn ex gezorgd, die relatie was al doodgebloed voor onze eerste ontmoeting.”

“We hebben elkaar een tijdje geleden leren kennen en we amuseren ons, maar van een diepgewortelde relatie met uitgesproken engagement is nog geen sprake. We zijn aan het daten en zien wel waartoe dit leidt. Ik wil rustig de tijd nemen om te ontdekken wat dit kan worden. Maar ik kan wel zeggen dat we goed overeen­komen en regelmatig met elkaar afspreken.”
 

Bart ‘Waldek’ Van Avermaet volledig uit de kleren op het podium

Bart ‘Waldek’ Van Avermaet volledig uit de kleren op het podium © vrt

We kennen hem als Waldek uit Thuis maar in het echte leven is Bart Van Avermaet ook een gevierd toneelacteur. Voor een rol in het nieuwe toneelstuk ‘Ladies Night’ moet de 57-jarige klasbak vanaf oktober volledig naakt het podium op. “Ik ga voor elke voorstelling wel eens goed douchen’, zo grapt hij in Dag Allemaal. Van Avermaet speelt aan de zijde van onder meer Jo Hens, Ivan Pecnik en Chris Van Espen. De regie is in handen van de eeuwige sidekick van Gert Verhulst: James Cooke. ‘Ladies Night’ is een bewerking van de film ‘The Full Monty’ waarin enkele werkloze vrienden moeten gaan strippen om geld te verdienen.

Luc Steeno nog steeds boos op Koen Crucke

Luc Steeno nog steeds boos op Koen Crucke © photonews

Charmezanger Luc Steeno haalde deze week ‘de boekskes’ met zijn uitspraak dat hij zijn collega Koen Crucke liever niet meer wil zien. Luc Steeno is naar eigen zeggen nog altijd boos dat Koen Crucke zich vorig jaar in een interview liet ontvallen dat hij dacht dat Luc homo is. ‘Ik kan niet zeggen dat Koen en ik de beste vrienden zijn’, zegt Luc in Dag Allemaal. ‘We voelen ons allebei niet zo goed in elkaars gezelschap, moet ik zeggen. Ik denk dan ook dat we elkaar voortaan maar beter vermijden.’

Naaktscène Marilyn Monroe zat jarenlang verstopt in kluis

Naaktscène Marilyn Monroe zat jarenlang verstopt in kluis © photonews

Voor haar laatste film ‘The Misfits’ blikte Marilyn Monroe naar verluidt een heuse naaktscène in maar die werd uiteindelijk uit de film geknipt door regisseur John Huston.

Regisseur John Huston vond dat de scène niets toevoegde aan het plot en gebruikte ze niet in de uiteindelijke montage, ook al was ze dus wel opgenomen. Bijna 50 jaar lang werd gedacht dat de scène vernietigd was en dat ze voor altijd verloren was. Blijkt nu dat die scène al jarenlang achter slot en grendel werd bewaard in een kluis van toenmalig producent Frank Taylor. Die gaf de sleutel van de kluis na zijn dood door aan zijn zoon Curtice en die kwam met het nieuws op de proppen.

De scène toont hoe Monroe het laken in bed laat vallen en haar naakte lichaam toont aan haar tegenspeler Clark Gable. Wat Curtice Taylor met de beelden van plan is, is niet bekend. 

"Pirates of the Caribbean-acteur is een seksueel roofdier"

"Pirates of the Caribbean-acteur is een seksueel roofdier" © photonews

“De Australische acteur Geoffrey Rush is een seksueel roofdier en gedraagt zich als een pervert”. Dat verklaren advocaten van de Australische krant The Daily Telegraph in hun pleidooi voor een rechtszaak van de acteur tegen de tabloid. Rush zou de Australische theateractrice Eryn Jean Norvill hebben betast, staat te lezen in gerechtelijke documenten die de Britse krant The Guardian kon inkijken.

De 67-jarig en Oscarwinnende acteur heeft eind vorig jaar een klacht ingediend tegen The Daily Telegraph wegens laster en eerroof. Volgens de krant zou de acteur in 2015 actrice Eryn Jean Norvill hebben lastiggevallen tijdens een productie van het toneelstuk "King Lear". Rush ontkent de feiten, maar afgelopen maand heeft de actrice alsnog een getuigenis afgelegd bij de politie. Hij zou de borsten en onderrug van Norvill hebben betast en obscene gebaren hebben gemaakt.


Ook Dana Winner, Helmut Lotti en Natalia draaien voor muzikale zestigplussers

Ook Dana Winner, Helmut Lotti en Natalia draaien voor muzikale zestigplussers © vtm

Niet alleen Walter Grootaers, maar ook drie andere topartiesten draaien hun stoel binnenkort om voor muzikaal zangtalent van boven de zestig jaar. Dana Winner, Helmut Lotti en Natalia zullen Walter vergezellen in de bekende Voice-stoelen.

"Ik ben nog geen jurylid of coach geweest, maar The Voice Senior lijkt me nu echt iets voor mij", klinkt het bij Helmut Lotti. "Ik kijk er heel erg naar uit om met die krasse knarren club in een repertoire te duiken waar ik zelf ook erg van hou. De mensen die straks auditie komen doen, hebben wellicht allemaal een verhaal en dat helpt zeker om een nummer geloofwaardig neer te zetten. Daar wil ik hen graag bij helpen."

Ook Dana Winner kijkt er naar uit om voor het eerst de rol van coach op zich te nemen. "Doorheen 30 jaar carrière heb ik voor en met alle mogelijke leeftijden mogen zingen. Daarom kan ik met zekerheid zeggen dat op écht talent geen leeftijd staat. Ik kan dan ook niet wachten om mijn eigen team van allerbeste seniors samen te stellen want… the Winner takes it all! Ik heb er ontzettend veel goesting in."

Natalia is op Voice-gebied dan weer niet aan haar proefstuk toe. Al wordt The Voice Senior toch heel andere koek dan The Voice van Vlaanderen of The Voice Kids. "The Voice Senior wordt geweldig", blikt Natalia vooruit. "Wie in mijn team terechtkomt, garandeer ik een tweede jeugd!"

Daarmee zijn de vier coaches van The Voice Senior nu allemaal bekend en weten zestigplussers met een straffe stem door wie ze straks mogelijk worden gecoacht. Inschrijven kan nog snel via vtm.be. De opnames van The Voice Senior gaan dit najaar van start.

"Ex Johnny Depp deed haar gevoeg in bed na een ruzie"

"Ex Johnny Depp deed haar gevoeg in bed na een ruzie" © photonews

Johnny Depp en Amber Heard kunnen klaarblijkelijk niet meer door dezelfde deur. Zo dook er in The Mirror een nieuwe, bizarre episode op omtrent het gescheidde koppel. De Britse tabloid beweert dat Heard haar gevoeg deed in bed na een verhitte discussie.

De ruzie, die teruggaat naar 2016, ging erom dat Depp een paar uur te laat thuis kwam om mee de 30ste verjaardag van Heard te vieren. Hoewel het eerst om een grap ging, bleek een dag later de schoonmaakster volgens de krant wel degelijke een drol gevonden te hebben in bed. Een anonieme bron zegt dat de acteur beweert dat er "sterk fotografisch bewijs is dat Amber verbindt aan de uitwerpselen". Ondertussen reageerde ook de woordvoerder van Heard op de hele affaire. Die zegt dat er wel degelijk sprake was van een drol, maar echter van de hond Boo. "Boo heeft ernstige darmklachten. Er was nooit sprake van een grap, het is niet gedaan om respectloos te zijn. Het gaat om iets onschuldigs, het is wat huisdieren doen. We hebben er niets anders erover te zeggen. Mevrouw Heard gaat verder en wil zich niet met deze onzin inlaten." Heard en Depp stapten in februari 2015 in het huwelijksbootje. In mei 2016 vroeg Heard de scheidingspapieren aan vanwege mishandeling.
 

Nieuwe VIJF-reeks 'Oh My God' laat partygirls bezinnen in klooster

Nieuwe VIJF-reeks 'Oh My God' laat partygirls bezinnen in klooster © vijf

Tv-zender VIJF zet alles op alles voor het najaar. Na de eerdere aankondiging dat het seksleven van 'Temptation'-deelnemers Pommeline en Fabrizio zou worden bestudeerd, maken ook een paar andere oude bekenden uit die serie hun opwachting... in een klooster.

In de nieuwe reeks 'Oh My God' worden vijf jonge vrouwen gevolgd tijdens hun verblijf in een klooster. Denk daarbij niet aan een groepje 'brave dutskes', maar wel rasechte femmes fatales die wel een tijdje bezinning kunnen gebruiken. In hun vrije tijd doen ze normaal niets liever dan uitgaan, shoppen en allerlei stunts uithalen waardoor ze veel aandacht krijgen - het liefst van aantrekkelijke mannen. Bij VIJF zagen ze de ideale kandidaten onder andere in voormalige 'Temptation Island'-verleidsters Yasmine en Chloë.

Het zal voor de dames een grote aanpassing zijn, want in het klooster moeten ze om te beginnen hun smartphone afgeven. Ook roken, make-up en alcohol zijn uit den boze. In plaats daarvan moeten ze zich bezighouden met bezinning, bidden en vrijwilligerswerk. Benieuwd of ze het licht gaan zien? De serie komt dit najaar op tv.

Phil Collins ziet Genesis-reünie met zoon op drums als mogelijk

Phil Collins ziet Genesis-reünie met zoon op drums als mogelijk © photonews

Phil Collins ziet een comeback van zijn band Genesis wel zitten. Voorwaarde is dan wel een verandering in de bezetting: zijn tienerzoon Nicholas zou zijn oude plaats aan de drums moeten innemen. "Ik denk dat, als we iets zouden doen, het met Nic op de drums moet zijn."

"Omdat ik niet denk dat ik daartoe nog in staat ben", verklaarde Collins, die niet langer op zijn vroegere behendigheid met drumsticks kan rekenen sinds hij ernstige zenuwschade opliep. Hij deed die uitspraak in een interview met muziekmagazine Rolling Stone dat gisteren werd gepubliceerd.

Vader en zoon hebben al ervaring met deze rolverdeling: in de huidige solo-tour 'Not Dead Yet' van Collins begeleidt zoon Nicholas zijn 67-jarige vader op de drums. Collins denkt naar eigen zeggen dat de andere bandleden - Mike Rutherford en Tony Banks - zijn zoon "hoog genoeg inschatten om hem aan boord te nemen als onderdeel van de band".

"Ik heb het nog niet echt met Tony en Mike besproken. Ik heb het wel heel stilletjes tegen Tony gezegd, dat Nic op de drums zou moeten zitten als we weer iets zouden doen. Hij heeft niet 'nee' gezegd. Maar ik weet niet zeker of hij me echt heeft gehoord of niet."
 

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Dit waren de zomerhits van 2019

Dit waren de zomerhits van 2019

Niels Destadsbader won dan wel voor het derde jaar op rij de Radio 2 Zomerhit 2019 met 'Mee Naar Boven', er werden deze zomer nog heel wat andere zomerse hits gescoord! Wij zetten de nummers op een rij die je voor altijd zullen terug katapulteren naar de hete zomer van 2019!

De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Een vader steekt zijn zoon neer en zegt zich niets meer te herinneren. Of je investeert met drie in een muziekstudio, maar krijgt dan ruzie. Op klaarlichte dag wordt iemand zeven keer beschoten voor de ogen van een bus schoolkinderen. Wat als je zoon zo agressief was dat je hem pas tot rede kan brengen in de rechtbank? Wat doe je als rechter als een vrouw plots haar hele verhaal van partnergeweld wijzigt? Of je moeder heeft geheugenproblemen en iemand heeft haar bankkaart gebruikt ... Met dit en nog zoveel meer worden zes nieuwe en vier bekende rechters vanaf maandag 26 augustus, geconfronteerd in het negende seizoen van De Rechtbank.

Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Er zit een haar in de boter tussen Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht, de nieuwe Eén-talkshow met Danira Boukhriss Terkessidis heet 'Vandaag', Rik Verheye maakt een nieuwe reeks met West-Vlaamse inslag, Dwayne Johnson is de best betaalde acteur en Flip Kowlier zorgt voortaan voor de muziek in 'De Ideale Wereld'. Wat reilde en zeilde er de afgelopen dagen in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Er is de laatste weken heel wat te doen over de Vlaamse canon, een voorstel dat de onderhandelaars die zich moeten buigen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering onder ogen kregen. Volgens het document is het ‘een lijst van ankerpunten uit onze Vlaamse cultuur en geschiedenis, die Vlaanderen als Europese natie typeren’. Meteen kwamen behulpzame Twitteraars op de proppen met allerlei voorstellen: Suske en Wiske, lintbebouwing, het Le Lac Du Connemara-dansje-inclusief-servietten dat op geen enkel feest mag ontbreken en F.C. De Kampioenen werden aangehaald als onmisbare fenomenen uit de Vlaamse cultuur. Maar welke films en series verdienen eigenlijk een plaatsje in zo’n canon? Wat volgt is alvast een verdienstelijke poging om een paar onvergetelijke meesterwerken op te lijsten.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film, en die trend zet zich ook dit jaar voort. Er gingen al heel wat nieuwe Vlaamse en Waalse films in première tijdens de eerste helft van 2019. En het zit er nog niet op voor dit jaar, want aan het einde van deze zomer en in het najaar verschijnen er met o.a. 'De Patrick' (foto), 'The Best of Dorien B', 'Bastaard', 'Torpedo', 'Cleo' en 'Yummy' nog enkele parels van eigen bodem die je absoluut niet mag missen.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

De Belgische zomer staat niet altijd garant voor zonnige dagen en zwoele temperaturen. Maar niet getreurd. Je kan het zomergevoel zelf maken en je woonkamer vullen met zon door naar een vrolijke, zomerse film te kijken. Van muzikale komedies gefilmd op zonnige locaties tot films over zomerse romances… Check onze 10 favoriete films om de vakantie tot bij jou te brengen.

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

Wat is er de komende dagen de moeite waard om op tv te bekijken? Dat lees je hier!

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

In Australië heeft het gerecht zes mensen opgepakt in een zaak rond matchfixing binnen CS:GO. Ze zouden afspraken gemaakt hebben rond het vervalsen van wedstrijden om er vervolgens weddenschappen op af te sluiten.

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group, dat onlangs werd afgesplitst van RFRSH Entertainment om de teams in onder te brengen, heeft nu ook een eigen FIFA-team gelanceerd. Future FC komt zo naast Astralis en Origen terecht.

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians heeft gisteren op Twitter laten weten dat het zijn team in League of Legends heeft laten gaan. Die beslissing maakt het nadat het al een tijdje de zwakke prestaties aan elkaar rijgt.

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid, een van de grootste esportsorganisaties in de wereld, heeft aangekondigd dat het een nieuw trainingscomplex gaat openen. Dat krijgt zowaar een plek in Utrecht.

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Rabobank en H20 Esports investeren samen in de creatie van het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Dat moet het eerste volwaardige esportsstadion in Nederland worden.

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Het CS:GO-team van Fnatic heeft met Xizt en Twist twee spelers op de bank gezet. Het hoopt met de veranderingen opnieuw te kunnen doorgroeien naar de top van de ranking.

Ford lanceert eigen esportsteam

Ford lanceert eigen esportsteam

Het Amerikaanse automerk Ford heeft met Fordzilla een eigen esportsteam opgericht. Het team zal in eerste instantie deelnemen aan toernooien in Forza Motorsport 7, maar ook andere games staan op het programma.

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC heeft een vervanger gevonden voor Niels-Christain "NaToSaphiX" Sillassen. Die werd na amper drie maanden weggestuurd bij HEROIC. Zijn plek wordt nu ingenomen door Johannes "b0RUP" Borup.

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Acitivision Blizzard heeft aangekondigd dat het nog eens twee slots in de vernieuwde Call of Duty League heeft verkocht. Kroenke Sports & Entertainment en Misfits Gaming vervoegen het lijstje.

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Top