Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Deze week kiest Jan voor Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Een film van Martin McDonagh, en een absolute aanrader!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.
 
Mildred Hayes (een sublieme Frances McDormand) is een oudere, alleenstaande vrouw die alleen achterblijft als haar dochter gruwelijk verkracht en vermoord wordt. Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden, besluit Mildred de zaak wat te forceren. Op drie gigantische reclameborden net buiten de stad laat ze niet mis te verstane boodschappen achter aan het adres van de plaatselijke sheriff, William Willoughby (Woody Harrelson). Haar actie valt niet in goede aarde bij de sheriff en zijn rechterhand Jason Dixon (uitstekend gespeeld door Sam Rockwell). Mildred lijkt zelfs de hele gemeenschap tegen zich in het harnas te jagen.
 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een sterke film van de Ierse regisseur Martin McDonagh (‘In Bruges’) die ook tekende voor het uitstekende scenario. Een donker drama met humor en scherpe dialogen en een uitstekende cast. Deze film sleepte helemaal terecht vier Golden Globes en twee Oscars in de wacht.
 
Regie: Martin McDonagh
Cast: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell
 
 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ is tot 10 november 2018 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Hoe een film huren uit onze catalogus?