De beste Hollandse series

Op één loopt op zondagavond al een tijdje de politieserie 'Flikken Maastricht' en op zaterdagavond werd je tot net voor de zomer ook al op één getrakteerd op de Nederlandse topcrimi 'Penoza' (foto). Iedereen herinnert zich ook nog 'Baantjer', waarvan na 12 jaar en remake én een film gemaakt wordt. Ook van de in Nederlandd superpopulaire serie uit Nederland 'De Luizenmoeder' komt er een Vlaamse versie.
De beste Hollandse series © IMDb

En wie maar niet afgekickt geraakt van het voetbal staat er binnenkort de nieuwe Nederlandse dramareeks 'Voetbalmaffia' op het programma. Deze serie dompelt de kijkers onder in de wereld van voetbal en matchfixing. Als je het zo bekijkt worden er bij onze noorderburen toch wel heel wat goeie series gemaakt. Onze favorieten ...

Voetbalmaffia

Voetbalmaffia © VRT

Wie van voetbal en van fictie houdt, zit gebeiteld met 'Voetbalmaffia'. Die dramareeks uit Nederland dompelt de kijker onder in de wereld van voetbal en matchfixing. Centraal staat Johnny de Graaf, een voetballer die na een blessure opnieuw de selectie van Bologna probeert te halen. Omdat een investeerder andere plannen met hem heeft, mag hij niet eens op de bank plaatsnemen. Bovendien heeft hij schulden bij een schimmige aannemer.

Vanaf 30 juli van maandag tot donderdag rond 21.10 u op één

De Luizenmoeder

De Luizenmoeder © IMDb

'De Luizenmoeder' is het best bekeken programma van de Nederlandse televisiezender NPO 3 ooit. Dat succes is te wijten aan verschillende factoren, maar toch vooral de herkenbaarheid. Elke ouder of grootouder heeft wel zijn of haar verhalen van aan de schoolpoort, en die worden in de komische serie zonder gêne in de kijker gezet. “Maar ook als je kinderloos bent,” zegt regisseur Jan Albert de Weerd aan AD. “Want je hebt toch zélf ook op school gezeten?”

Het verhaal zich af op de basisschool ‘De Klimop’. Op de eerste schooldag brengt moeder Hannah, die nieuw is in de buurt, haar dochter Floor naar haar nieuwe klas. Na kennis te maken met de andere moeders, de voorzitster van de ouderraad en de schooldirecteur, slaagt Hannah er niet in haar dochtertje op tijd de klas in te krijgen. Een valse start waar de juf weinig begrip voor heeft. Als Floor ook nog eens hoofdluis blijkt te hebben, wordt Hannah prompt als luizenmoeder gekozen. Het is een banale introductie in een schoolomgeving, maar wel een met humoristische taferelen die soms alle verbeeldingen tarten en tegelijkertijd bekend in de oren klinken.

De combinatie van onwennige dialogen, onderlinge rivaliteit en een flinke dosis (zwarte) humor, maakt dat televisiekijkend Nederland nu al uitkijkt naar een tweede seizoen van ‘De Luizenmoeder’.

Productiehuis Lecter Media kocht intussen de rechten voor een Vlaamse remake. Niemand minder dan Lynn Van Royen zal de hoofdrol spelen in de Vlaamse versie, naast o.a. Els Dottermans en Tom Audenaert. Wanneer de reeks precies op televisie te zien zal zijn, is nog niet geweten.

Flikken Maastricht / Flikken Rotterdam

Flikken Maastricht / Flikken Rotterdam © IMDb

'Flikken Maastricht' en 'Flikken Rotterdam' zijn dan weer Nederlandse spin-offs van de Vlaamse politieserie 'Flikken', die zich afspeelde in Gent. 'Flikken Maastricht' kwam voor het eerst op tv in 2007 en telt 12 seizoenen. Sinds september 2008 wordt de serie ook bij ons uitgezonden op één. Na de succesreeksen 'Flikken' en 'Flikken Maastricht' kon je sinds 2016 ook de zaken van het Rotterdamse rechercheteam en de officier van justitie volgen in 'Flikken Rotterdam'. De beproefde formule van 'Flikken' zorgde in de twee Nederlandse spin-offs voor een spannende mix van whodunits en de verwikkelingen in de persoonlijke levens van de rechercheteams. Op de Nederlandse televisie wordt de originele Vlaamse serie dan weer uitgezonden onder de naam 'Flikken Gent'.

Flikken Maastricht : seizoen 10, elke zondag rond 20.50u op één en is eveneens beschikbaar op vrtnu . Seizoen 2002 van Flikken is momenteel beschikbaar op vrtnu.

Penoza

Penoza © IMDb

NRC-recensent Hans Beerekamp prees Penoza vorig jaar als "een van de beste Nederlandse series ooit". "Penoza valt op doordat het een genreserie durft te zijn", legt hij uit. "Daar zijn we in Nederland niet erg goed in. Daardoor vallen mensen die in dat opzicht hun hoofd boven het maaiveld uitsteken meteen op: denk ook aan 'Brimstone' van Martin Koolhoven, of aan het oeuvre van Dick Maas."

Penoza behoort tot de meest succesvolle Nederlandse misdaadseries aller tijden. Vijf seizoenen lang werden de bloedstollende avonturen van Carmen van Walraven, maffiabaas tegen wil en dank, gevolgd door een groot en trouw kijkerspubliek. De serie werd diverse malen genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring en actrice Monic Hendrickx werd voor haar ijzersterke vertolking van de hoofdpersoon zelfs bekroond met een Gouden Kalf. Dat Penoza ook in het buitenland in de smaak viel, blijkt wel uit het feit dat er in vele landen (waaronder de Verenigde Staten) remakes van de serie werden gemaakt. Tot teleurstelling van de vele fans besloten de makers van het Nederlandse origineel dat het vijfde seizoen - sterker en spannender dan ooit - ook het laatste zou zijn. Maar er komt wel een speelfilm van de reeks. Penoza was bij ons te zien op één.

Vuurzee

Vuurzee © www.filmbieb.nl

'Vuurzee' is een psychologische thrillerserie van de VARA die zich afspeelt in de fictieve Noord-Hollandse plaats Boedzand. In het eerste seizoen staat de verdwijning van Yasmin Aslan centraal. Wat is er met haar gebeurd en wat heeft het filmpje waar Yasmin met Merel en Sonja in te zien zijn met haar verdwijning te maken? De verdwijning heeft Boedzand in zijn greep en zet iedereen in het dorp op scherp. Aan deze topreeks werkte een sterke cast mee, met bekende namen als Sylvia Hoeks, Victoria Koblenko, Mark Rietman en Ali Cifteci.

Van 'Vuurzee' zijn twee seizoenen gemaakt. Opvallend is wel dat er tussen seizoen een en seizoen twee ontzettend veel tijd zat. Het eerste seizoen werd door VARA in 2005 en begin 2006 uitgezonden. Drie jaar later was Vuurzee seizoen 2 pas klaar om uit te zenden. Bij ons was 'Vuurzee' te zien op één.

Klem

Klem © IMDB

De spannende Nederlandse succesreeks Klem werd eind vorig jaar uitgezonden op één. In deze dramaserie komt Hugo Warmond erachter dat zijn jongste dochter hartsvriendinnen is met de dochter van de gevaarlijke crimineel Marius Milner. Bij toeval redt Hugo het leven van Marius, die hem vanaf dan als zijn beste vriend beschouwt. Helaas heeft Hugo een hoge functie bij de belastingdienst en kan hij dus beter niet in de buurt van een crimineel gezien worden. Door zijn connectie met Marius komt de keurige belastinginspecteur langzaam in de criminele wereld terecht... Het tweede seizoen verschijnt vermoedelijk in het najaar van 2018 op de buis.

Meiden van de Wit

Meiden van de Wit

In deze dramaserie staan de drie zusjes De Wit, Frederique (Angela Schijf), Roos (Frederique Huydts) en Floor (Eva Duijvestein) centraal, die de fabriek van hun vader overnemen nadat die werd doodgeschoten en op eigen en onconventionele wijze hun plaats in de zuivelwereld veroveren. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot, en ze worden aardig tegengewerkt door hun stiefmoeder Beth de Wit (Renée Soutendijk) en haar minnaar.

De drie seizoenen van 'Meiden van De Wit' (2002-2005) haalden enorm hoge hoge kijkcijfers in Nederland. Daarnaast is de reeks tweemaal bekroond met de BNN Hoofdprijs voor Beste Dramaserie. Eva Duijvestein ontving in 2004 persoonlijk nog het Gouden Beeld voor Beste Hoofdrol voor haar rol als Floor in de serie.

Bij ons werd 'Meiden van de Wit' uitgezonden op één en Vitaya

Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen © IMDb

Eén van de meest succesvolle Nederlandse series van het afgelopen decennium is zonder twijfel 'Gooische Vrouwen', een Nederlandse variant op Amerikaanse series als 'Desperate Hpousewives' of 'Sex And The City'. 'Gooische Vrouwen' is een mix van comedy en drama en won onlangs nog een Nederlandse Academy Award. De serie vertelt het verhaal van Cheryl, Anouk, Claire en Willemijn. Ze wonen in dezelfde buurt, midden in 't Gooi, een streek tussen Utrecht en Amersfoort, beter bekend als het 'Nederlandse Hollywood', waar veel bekende Nederlanders wonen. In de reeks gaat het veelal om uiterlijkheden, reputaties, geld, de Gooische matras, Range Rovers, kinderen op dure scholen, mooie huizen en bekende Nederlanders.

Het leuke aan 'Gooische Vrouwen' is dat niks au sérieux wordt genomen en dat alles erg uitvergroot wordt. Ondanks het gebrek aan pure ernst is er toch een groot samenhorigheidsgevoel en ben je begaan met het lot van de dames. Hoewel elke aflevering een apart verhaal heeft, loopt er door de vijf seizoenen toch ook een rode draad die het geheel samenhoudt. Dat de serie nog steeds een zeer grote fanbase heeft, mag blijken uit het waanzinnig succes dat de bioscoopfilm in 2011 te beurt viel. De film scoorde het ene record na het andere.


'Gooische Vrouwen' werd bij ons uitgezonden op VTM.

De film Gooische Vrouwen is te zien op Netflix

Baantjer

Baantjer © IMDb

In Baantjer speelde Piet Römer 11 seizoenen lang een oudere, rustige, nuchtere, soms knorrige inspecteur De Cock ('Met cee oo cee ka'), die vanuit het bureau aan de Warmoesstraat in Amsterdam moordzaken oplost. Geen Miami Vice-toestanden met gierende banden en schietpartijen. "Baantjer is heel rustig, anekdotisch en erg Amsterdams", zei Römer daarover in 2000. De serie hield op RTL 4 en VRT jarenlang miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd. Hoofdrolspeler Piet Römer is de enige acteur die drie maal de Gouden Televizier-Ring won, zowat de belangrijkste Nederlandse prijs voor televisieprogramma's. In 2007 ontving hij het ereburgerschap van Amsterdam.

Begin jaren '60 kwam schrijver en oud-politieman Appie Baantjer met het personage De Cock op de proppen, dat gebaseerd was op twee collega's van hem. In 1963 schreef hij zijn eerste boek over De Cock, 'De Cock en een strop voor Bobby'. In totaal zijn er ongeveer 70 boeken van Baantjer verschenen. De televisieserie 'Baantjer' is gebaseerd op figuren uit die boeken. Van deze boeken zijn er al ruim 7 miljoen verkocht.

Serie 'Baantjer' keert terug op Nederlandse televisie
Belg schrijft filmscenario nieuwe 'Baantjer' film


Flodder

Flodder © IMDb

!De tv-reeks 'Flodder' werd in 2016 door lezers van het tijdschrift Veronica Magazine uitgeroepen tot de beste Nederlandse tv-serie van de afgelopen 25 'Gooische Vrouwen' eindigde in de verkiezing op de tweede plaats, 'Baantjer' staat op de derde plek. Veronica Magazine-hoofdredacteur Debby Nobel zei toen: “Flodder is de meest herhaalde serie op de Nederlandse tv. Dat is natuurlijk niet voor niets.” De tv-serie Flodder liep van 1993 tot 1998. In totaal werden er 62 afleveringen ingeblikt. De eerste Flodderfilm werd in 1986 uitgebracht en groeide uit tot een kaskraker. Daarna volgden nog 2 films ('Flodder in Amerika!' uit 1992 en 'Flodder 3' uit 1995), die even succesvol waren. Het was echter de serie die de grootste populariteit genoot.

Iedereen kent natuurlijk de familie Flodder! Ineens kwamen ze in de wijk 'Zonnedael' wonen en zetten er meteen de boel op stelten. Ze waren de minst geliefde familie uit de buurt. Ze waren apart, wat 'marginaal', asociaal en opvallend, maar eigenlijk ook heel vriendelijk. Van deze video worden wij alvast heel nostalgisch!

Zin in een Hollands avondje? Dit zijn de beste Nederlandse films

Meer series kijken op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)! En uiteraard kan je ook terecht in onze Movies & Series Pass

Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Sport in de kijker

Bekijk alles
De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Zij blijven Forever Young

Zij blijven Forever Young

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Ook deze maand zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

In november zitten we op de snelweg richting winter Ideaal dus om je gezellig in de zetel voor de tv te nestelen. Als Tuttimus en Familus-klant kan je ook deze maand weer je keuze maken uit een mooie bonusfilm uit onze exclusieve op aanvraag-catalogus. Er is voor ieder wat wils. Geniet ervan!

Tv-tips van de week (4 t.e.m. 10/11)

Tv-tips van de week (4 t.e.m. 10/11)

Een spannende film, een beklijvende serie, een partijtje voetbal of een reis door de dierenwereld: er is voor elk wat wils op tv de komende dagen. Onze aanraders!

De films met de langste productietijd

De films met de langste productietijd

Het shooten van een langspeelfilm kan soms heel wat tijd in beslag nemen. Soms zelfs té veel tijd. Orson Welles is met 48 jaar de recordhouder. Maar hij is niet de enige die zijn tijd nam!

Alle sporen leiden naar Molenbeek in The Team 2

Alle sporen leiden naar Molenbeek in The Team 2

Lynn Van Royen speelt één van de drie hoofdrollen in het tweede seizoen van The Team, de serie over speurders die over de grenzen heen een misdaad met internationale vertakkingen proberen op te lossen. Een web van intriges dat van de Syrische woestijn leidt naar de straten van het Brusselse Molenbeek.

Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten elke maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, maar een aantal minder opvallende titels vallen vaak dikwijls uit de boot.

Van tv-stunt naar de hitparade

Van tv-stunt naar de hitparade

Een paar weken geleden was Jan Smit te gast bij Gert Verhulst en James Cooke op de boot van Gert Late Night en daar is toen spontaan het idee ontstaan om samen een liedje te maken. En zo geschiedde: hun meezinger Altijd kwam uit als single en laat het grote publiek duidelijk niet onberoerd.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis opnieuw op eerste plaats CS:GO ranking

Astralis, het Deense CS:GO team, staat momenteel opnieuw helemaal bovenaan de HLTV CS:GO ranking. Om dat te verwezenlijken stoten ze Evil Geniuses van de troon, dat eventjes op de eerste plaats mocht vertoeven na een aantal sterke prestaties, maar na enkele inconsistente performances zijn ze hun plekje alweer kwijt. Astralis maakte een sterke run naar boven dankzij hun overwinningen op IEM Beijing, waar ze wonnen van onder andere ViCi, maar ook 100 Thieves en FaZe. Dat allemaal zonder ook maar één map te verliezen.

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

100 Thieves stelt nieuwe coach “Zikz” voor

Esports organisatie heeft de nieuwe coach voor hun League of Legends team aangekondigd. Het gaat om Tony “Zikz” Gray, die de rol in het seizoen van 2020 voor zijn rekening zal gaan nemen. Gray was eerder al actief bij Team SoloMid, waar hij ongeveer een jaar werkte. Daarvoor was hij meerdere jaren actief bij CLG,eerst als analist en later als coach.

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

Het is ondertussen tijd voor de tweede set van Icon Swaps objectives, waarmee je Icon Swaps kan verdienen die in te ruilen zijn voor Icon Spelers in FIFA Ultimate Team. Deze keer heeft EA het duidelijk niet makkelijk gemaakt om de kaartjes te verdienen, want de opdrachten die je moet uitvoeren onder andere in Rivals en Squad Battles zijn allesbehalve makkelijk.

Ben’s Anime Team trekt naar Chaos Esports Club

Ben’s Anime Team trekt naar Chaos Esports Club

Ben’s Anime Team, het CS:GO team onder leiding van Joshua “steel” Nissan, zal in de toekomst onder de banner van organisatie Chaos gaan spelen. Daarvoor trekken ze naar Atlanta, in Georgia. De aankondiging komt er nadat bekend werd dat Ben’s Anime Team de vervanger zou worden van Cloud9 op DreamHack Open Atlanta, maar de onderhandelingen rond de overgang zouden al bijna een maand lopen.

“Tekkz” wint meteen de eerste FUT Champions Cup

“Tekkz” wint meteen de eerste FUT Champions Cup

De Britse professionele FIFA 20 esporter Donovan “Tekkz” Hunt, die recent de overstap maakte naar Fnatic, heeft al meteen een trofee mee naar huis genomen voor z’n nieuwe team. Hij wist de Braziliaan Falvio “Fifilza” Brito met een fikse 3-0 overwinning naar huis te sturen, waardoor hij de winnaar is geworden van de 2020 FUT Champions Cup Stage 1.

G2 gaat ten onder, FunPlus Phoenix wint Worlds

G2 gaat ten onder, FunPlus Phoenix wint Worlds

Na de editie van vorig jaar waar Europa vertegenwoordigt werd door Fnatic had Europa opnieuw kans om Worlds te winnen, deze keer via G2 Esports. Toch mocht het ook deze keer niet zijn voor onze regio, want G2 Esports ging ten onder tegen een dominant FunPlus Phoenix. Uiteindelijk werd het zelfs een volledige ‘clean sweep’ aangezien FunPlus Phoenix geen enkele match verloor tegen de Europese grootmacht

Astralis klopt 100 Thieves en wint IEM Beijing

Astralis klopt 100 Thieves en wint IEM Beijing

Het Deense CS:GO team Astralis heeft zich tot winnaar van IEM Beijing gekroond door te winnen van 100 Thieves. Doorheen het toernooi toonde het team meerdere keren waar ze toe in staat waren met enkele eenzijdige wedstrijden. Ze spoelen zo hun mindere prestatie op BLAST Pro Series Kopenhagen door en namen ze ook revanche op FaZe Clan in de halve finale, dat hen in Kopenhagen een zware nederlaag wist toe te dienen.

Upsets in groepsfase IEM Beijing

Upsets in groepsfase IEM Beijing

IEM Beijing ging gisteren van start en we zagen enkele van de hoogst gerankte CS:GO teams ter wereld het tegen elkaar opnemen. We zagen enkele verwachte overwinningen, maar toch was er een team dat een behoorlijke upset teweeg kon brengen tegen één van de hoogst gerankte teams ter wereld.

Groepen DreamHack Atlanta bekend, net als vervanger Cloud9

Groepen DreamHack Atlanta bekend, net als vervanger Cloud9

DreamHack Open Atlanta heeft bekend gemaakt hoe de groepen er zullen uitzien voor het evenement. De acht deelnemende teams worden onderverdeeld in twee double-elimination groepen. Voor de openingswedstrijden zal een best-of-one systeem worden gebruikt, terwijl voor de play-offs en de eliminatiewedstrijden een best-of-three zal worden gehanteerd. Daarnaast is ondertussen ook bekend wie Cloud9 zal gaan vervangen.

KVMechelen zet met Miran Salim stappen in FIFA 20

KVMechelen zet met Miran Salim stappen in FIFA 20

Belgische voetbalclub KV Mechelen heeft een hoop nieuwe zaken aangekondigd voor het komende FIFA 20 seizoen. Naast het inlijven van een gloednieuwe esporter (en meer) komen ze op de proppen met een heus ‘Gaming Department’ binnen de voetbalclub. Daarmee zullen ze niet alleen deelnemen aan verschillende esport competities, maar willen ze ook meer engagement en contact met hun fans door middel van gaming.

“Tekkz” gaat FIFA spelen voor Fnatic

“Tekkz” gaat FIFA spelen voor Fnatic

Esports organisatie Fnatic heeft aangekondigd dat Donovan “Tekkz” Hunt hun nieuwe FIFA 20 speler zal worden. De nog steeds maar 17-jarige Brit tekende een contract bij de organisatie tot het einde van de levensduur van FIFA 21. De aankondiging zat er al een tijdje aan te komen, want Tekkz zat ook al enige tijd zonder team.

Twee Belgen in achtste Team of The Week FIFA 20

Twee Belgen in achtste Team of The Week FIFA 20

Ondertussen heeft EA Sports ons al het achtste team of the week voorgeschoteld en ook deze keer kunnen we weer enkele Belgen terugvinden tussen al dat voetbalgeweld. Daarnaast barst het Team of The Week deze keer van de bruikbare kaartjes, met enkele grote namen voor de Bundesliga, maar vooral voor de Serie A.

Top