Wat gebeurde er deze week in het showbizzuniversum?

Films | In BV-land en Hollywood is het zelden windstil

Door Pickx

Deel dit nieuws

Weldra kunnen bierdrinkers in de betere herberg een Zatte Rita bestellen, Beyoncé heeft een kerk gekocht en Pieter uit De Mol is vanwege het celibaat niet van plan om z'n hele leven priester te blijven. Lees er hier alles over!

Zatte Rita is nu ook een bier

Zatte Rita is niet alleen een soapfenomeen, maar nu ook een bier: Kusttheater ’t Colisee in Blankenberge heeft het brouwsel op de markt gebracht. Dat doen ze omdat Jacky Lafon al jaren in hun zomershows speelt, en om haar legendarische personage uit Familie in de verf te zetten. Het bier heeft zowel een blonde als bruine variant, en zal van hoge gisting zijn. Op het flesje komt een karikatuur van Jacky Lafon, getekend door Marc De Roo. De actrice zelf is er best trots op: ‘Een zeer leuk idee. Maar ik heb wel niet direct ja gezegd, hoor. Ik wilde er eerst alles over weten’, reageerde ze.
 

Beyoncé koopt een kerk

Wat moet je uitrichten wanneer je niet weet wat te doen met je geld? Een kerk kopen leek Beyoncé een goed idee. De waarde van de kerk werd op 721 500 euro geschat. Hoeveel de zangeres neertelde, weten we niet. Het bouwwerk staat in New Orleans, is ruim honderd jaar oud en doet al een hele tijd geen dienst meer voor misvieringen. Het is vooralsnog niet duidelijk waarvoor de Amerikaanse haar kerk wil gebruiken.

VRT schrapt uitzending 'Wereldkampioenen' met Radja Nainggolan

Door het niet-selecteren van Radja Nainggolan voor het WK moest de VRT knippen in het programma Wereldkampioenen, over de Rode Duivels. De uitzending werd 2 weken geleden opgenomen in de veronderstelling dat de voetballer erbij zou zijn in Rusland, maar dat pakte anders uit. Ben Crabbé sprak in de geschrapte aflevering met Kamagurka, Karl Vannieuwkerke en Olivier Deschacht over de kwaliteiten van Nainggolan, over hoe hij België wereldkampioen zou maken en hoe zijn preciaire verhouding met de bondscoach zou evolueren. Nainggolan verdwijnt dus uit het rijtje, er volgen nog afleveringen met Eden Hazard, Romelu Lukaku en Vincent Kompany als centrale figuren.

'Ik zal zeker niet tot mijn tachtigste priester blijven'

Een deel van tv-kijkend Vlaanderen trilt nog na omdat priester Pieter de verrader bleek in De Mol. De man loog en vloekte dat het een lieve lust was en bleek een kei in misleiding. In een interview met Humo verraste hij door te stellen dat hij niet zijn hele leven priester zal blijven. Hij haalde het celibaat aan als de voornaamste reden: ‘Ik zal zeker niet tot mijn tachtigste priester blijven. Het is niet fair dat ik de mooie kant van de job moet afwegen tegenover een totaal gebrek aan intimiteit en lichamelijkheid. Ik heb ervoor gekozen om priester te zijn, niet om celibatair te leven. Als we niet oppassen, zorgen we voor een generatie die zichzelf niet kan zijn, die ongelukkig is, die onderdrukt wordt. En dat stoort me nog het meest aan het celibaat. Het onderdrukt, terwijl de kerk een plaats moet zijn die je in de armen sluit’, luidde zijn uitgesproken mening.

Will Smith zingt WK-lied met Nicky Jam en Era Istrefi

Will Smith zingt samen met zijn collega-muzikanten Nicky Jam en Era Istrefi het officiële WK voetbal-lied, dat Live It Up werd genoemd. Dat maakte de wereldvoetbalbond FIFA bekend. De Amerikaanse dj Diplo is producent. Het drietal brengt het nummer vlak voor de finale, op 15 juli in het Loezjniki-stadion te Moskou.

Trouwe metgezel van Wim Helsen in 'Winteruur' overleden

Boris, de labrador die drie seizoenen lang samen met Wim Helsen Winteruur presenteerde op Canvas, is niet meer. De hond lag traditioneel languit op de bank terwijl de gasten van Helsen de teksten die ze gekozen hadden, voorlazen, en werd de mascotte van het programma. De Golden Retriever, die eigenlijk van het vrouwelijke geslacht was en Fiecke heette, kampte al een tijdlang met gezondheidsproblemen. ‘Ze was een zwijgend criticus, die zich niet door naam of faam op een dwaalspoor liet brengen’, luidde de mededeling van het productiehuis Panenka. Helsen speelde trouwens ooit met het idee om een koe of schaap in de studio te posteren, maar een hond bleek een beter idee.

Goodiebags 'Royal Wedding' voor harde duiten verkocht op eBay

Een scrolbeurt op veilingsite eBay leerde de pers dat enkele aanwezigen op het huwelijk van de Britse prins Harry en Meghan de goodiebag die ze op het feest kregen, proberen te slijten voor grof geld. In het zakje - dat ze gratis kregen - zaten onder meer koekjes, een exclusieve chocolademunt, een magneet met daarop de woorden 'Harry And Meghan’s Wedding' en een flesje water dat vriendelijk werd aangeboden door Windsor Castle.  Er werd al tot ongeveer 580 euro geboden voor een zakje. Enkele verkopers beweren dat de opbrengsten naar het goede doel gaan.

Nederlandse parodie op winnend Songfestivalnummer zet kwaad bloed

Bij de Israëlische ambassade in Nederland werd woedend gereageerd op een parodie die cabaretière Sanne Wallis de Vries liet maken op het winnende Eurosongnummer van Netta. Dat gebeurde in het programma Sanne Wallis De Show. In het liedje, waarin zangeres Martine Sandifort de rol van Netta vertolkte, ging het onder meer over de Al-Aqsamoskee en het schieten met 'Buk-rakketten' naar Palestijnen. Ook online vond een aantal mensen het liedje nogal plat, een brug te ver, en zelfs antisemitisch. ‘Wie verzint deze infantiele, ongemakkelijke, op geen enkele manier grappige teksten?’, schreef iemand op de sociale media. Een Joodse organisatie gaf al tweetend puntsgewijze commentaar op de tekst. Bij omroep BNNVARA leken ze niet onder de indruk: ‘In de show van Sanne Wallis worden gebeurtenissen van de afgelopen week op satirische wijze besproken. De afgelopen week viel het winnende lied van het Songfestival van Israël toevallig samen met het oplaaiende conflict in de Gazastrook. De parodie stelt het beleid van Israël ter discussie, en is nadrukkelijk geen aanklacht tegen de Joodse gemeenschap’, aldus hun woordvoerder. Het programma werd vorige zaterdagavond uitgezonden.

Isabelle A is al een jaar vrijgezel

Isabelle A en haar vriend Hans zijn uit elkaar. De split geschiedde al ruim een jaar geleden, maar het nieuws raakte nu pas bekend. Tot voor kort ontkende de zangeres de breuk, maar nu gaf ze in een interview met Story toe dat het over en uit is tussen hen. ‘Hans en ik zijn eigenlijk al meer dan een jaar uit elkaar en we wonen sinds een paar maanden ook niet meer samen. We waren gewoon uit elkaar gegroeid en hebben in de beste verstandhouding beslist om een punt te zetten achter onze relatie. In het belang van onze zoon vonden we het belangrijk om onze breuk rustig en goed aan te pakken’, verklaarde ze. De twee hadden gedurende 10 jaar een relatie.

Hugh Grant stapt in het huwelijksbootje

Hugh Grant trouwt één van de volgende weken met zijn Zweedse vriendin Anna. De twee zijn 6 jaar samen en hebben 3 kinderen. De Britse acteur was eerder 13 jaar samen met model Elizabeth Hurley en hij heeft ook 2 kinderen met Tinglan Hong, een receptioniste uit Londen. Hugh heeft geen onbesproken reputatie op het gebied van vrouwen: hij werd ooit betrapt met een prostituee toen hij samen was met Elizabeth Hurley, en in 2012 zouden Tinglan Hong en Anna gelijktijdig zwanger van hem zijn geweest.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top