Artiesten die de boel belazerden

Fans van Dotan konden hun oren niet geloven toen een paar weken geleden uitlekte dat hun idool hele verhalen bij elkaar loog om zijn carrière vooruit te helpen.

De Nederlandse zanger, die door menig vrouw van middelbare leeftijd werd gezien als ideale schoonzoon, zette meer dan 40 valse profielen op de sociale media en veinsde een ontmoeting met een zieke fan. Tot overmaat van ramp liet hij de sociale media van onder meer Marco Borsato vol kliederen met onflatteuze commentaren. Nadat zijn praktijken uitlekten, sloeg de man mea culpa en verdween hij in de anonimiteit. De voorbeelden van artiesten die niet vies zijn van een leugentje zijn helaas legio: de volgende bekende namen kunnen er ook wat van!

The White Stripes

Wie voor stevige rockmuziek te vinden is, zit goed bij The White Stripes. Broer en zus samen in een rockband: dat vond de goegemeente geweldig. Alleen klopte er geen snars van: journalisten visten uit dat Jack en Meg White getrouwd waren. Dat moesten ze achteraf ruiterlijk toegeven, maar zelfs na hun split bleven ze zichzelf als broer en zus voorstellen. ‘Een artistieke relatie tussen broer en zus is veel interessanter’, verklaarde de heer White in een interview met Rolling Stone.

Seasick Steve

Seasick Steve maakte school als een door het leven getekende zwerver van in de zeventig, die per toeval door iemand met een neus voor talent van straat werd geplukt toen hij er stond te musiceren.  Festivalorganisatoren waren er als de kippen bij om sympathieke Steve op hun affiches te zetten, en hij werd de lieveling van hipsters met flanellen ruitjeshemden en iets strakker getrimde baarden dan de zijne. Het publiek had een grenzeloos respect voor de man die naar eigen zeggen de States doorkruiste in goederentreinen en zijn eten in vuilnisbakken zocht. Tot de Britse muziekjournalist Matthew Wright een biografie over de bluesmuzikant wilde schrijven. Steve werd al zeeziek van de vraag alleen, maar wilde Wright wel telefonisch te woord staan. Tijdens dat gesprek reed hij zich hopeloos vast in zijn eigen leugens. Hij is tien jaar jonger dan hij aanvankelijk beweerde, heeft nooit op straat geleefd en was ooit de frontman van een discogroepje. Bovendien zou hij in Californië geboren zijn, en niet in Mississipi, zoals hij beweerde. De pers weet de verzinsels al gauw aan de overdreven hang naar authenticiteit die de muziekindustrie plaagt.

Rick Ross

Rapper Rick Ross maakte het minstens even bont: het heerschap liet in het verleden geen kans onbenut om op te scheppen over zijn gangsterverleden en de tijd die hij in de nor doorbracht. De Amerikaan, die eigenlijk William Leonard Roberts heet maar z’n artiestennaam leende van ex-drugbaron Ricky Ross, zou zich ingelaten hebben met louche figuren en verdovende middelen. Ross bleek wel degelijk een gevangenisverleden te hebben, maar hij had het een beetje verkeerd voorgesteld: dat bleek toen iemand een foto van hem in cipiersuniform openbaar maakte. Hij kon niet anders dan de leugen toegeven: ‘Gevangenisbewaarders zijn niet zo populair in het hiphopmilieu’, luidde z’n verklaring.

Milli Vanilli

Girl, You Know It’s True was slechts één van de hits waarmee Milli Vanilli eind jaren tachtig, begin jaren negentig lof, roem en gejubel oogstte. Tot uitlekte dat ze geen van die nummers zelf hadden geschreven en enkel playbackten. De Grammy voor beste nieuwe artiest die ze hadden gekregen moesten ze weer teruggeven, hun platenfirma bedankte hen voor bewezen diensten en een rechter besliste dat eenieder die hun plaat had gekocht, het daarin geïnvesteerde geld mocht terugeisen. Een comeback onder de naam Rob & Fab, waarbij ze wel zelf zongen, mislukte jammerlijk. Met Pilatus, de helft van het duo, ging het nadien ferm bergafwaarts. Hij probeerde zijn polsen over te snijden, dreigde ermee uit het raam van een hotel te springen en draaide de bak in op beschuldiging van vandalisme, geweldpleging en een mislukte roofoverval. Twintig jaar geleden werd de man dood teruggevonden na een overdosis, kort nadat hij met z’n partner in crime opnieuw een comeback zou maken. Die andere helft van Milli Vanilli, Fab Morvan, maakte aan het begin van het millennium zijn wederoptreden met de plaat Love Revolution, en is tegenwoordig behalve met deejayen ook bezig met schrijven, schilderen en het ontwerpen van kleren.

Bob Dylan

Scott Warmuth is een verwoed fan van Bob Dylan, die de teksten uit Chronicles, de biografie van de zanger, nader onderzocht. Heel wat Dylan-bewonderaars verteerden zijn bevindingen bijzonder slecht. Al gauw bleek namelijk dat feit en fabel tot een smakelijke cocktail werden gemixt in het omvangrijke werk. Woorden die uit de koker van Ernest Hemingway komen en stukken die werden gekopieerd uit een boek over het Monica Lewinksy-schandaal, werden voorgesteld alsof ze van Dylan kwamen. Voor de plaat Love And Theft speelde hij dan weer leentjebuur bij een boek over de Japanse maffia, waaruit hele alinea’s werden overgenomen. ‘Schaamteloos plagiaat’ volgens sommigen, ‘Een bewijs dat hij een meesterlijke speelvogel is’, dixit fans die groen uitslaan bij elk zweempje kritiek op hun idool. Volgens de man zelf is het allemaal muggenzifterij: ‘Mensen die daar aanstoot aan nemen zijn doetjes’, verklaarde hij in Rolling Stone.

Shania Twain

Shania Twain heeft Indiaans bloed en daar is ze bijzonder fier op. Dat beweerde ze toch jarenlang: haar stiefvader Jerry was wel degelijk van Indiaanse afkomst, maar Shania’s biologische pa helemaal niet. Een lokale krant uit de woonplaats van Twain onthulde de waarheid, wat de zangeres het schaamrood op de wangen bezorgde. ‘Misschien ben ik dan wel niet half-Indiaans, maar ik ben wel door een Indiaan grootgebracht en heb nooit anders geweten dan dat ik deel uitmaakte van zijn cultuur. Ik ben trots op die erfenis’, was de commentaar die ze ter verdediging uitbracht.

James Blunt

Artiesten die potten willen breken bij een jong publiek, liegen over hun leeftijd dat het een lieve lust is. Toen James Blunt een wereldhit scoorde met You’re Beautiful was hij 31, maar omdat de beminnelijke Blunt vooral succes had bij jongedames, vond zijn platenfirma het niet problematisch om hem in persberichten als drie jaar jonger neer te zetten. En hij is heus niet de enige: ook Jennifer Lopez, Eminem en Geri Halliwell namen in het verleden een loopje met het verstrijken van de jaren.

Britney Spears

Britney Spears schreeuwde jarenlang van de daken dat ze maagd was, in de hoop dat het onschuldige American virgin-imago de platenverkoop de hoogte in zou jagen. Tot Justin Timberlake een flinke wolk roet in haar eten gooide door te stellen dat Britney en hij wel degelijk de geslachtsdaad hadden bedreven.

Music Maestro

Zet samen met K3, Bart Peeters, Will Tura & co jouw coronaheld(in) in de bloemetjes

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

One hit wonder Ice Ice Baby veroverde 30 jaar geleden de hitlijsten

Het nummer Ice Ice Baby van Vanilla Ice viert deze zomer zijn 30-jarig bestaan. Redenen genoeg dus om deze one hit wonder nog eens van onder het stof te halen.

Deze Vlaamse artiesten maakten het Nederlands opnieuw hip

Op 11 juli vieren we de Vlaamse feestdag. Een uitstekende gelegenheid om een blik te werpen op enkele artiesten die het Nederlands en haar vele Vlaamse dialecten in recente jaren opnieuw razendpopulai

Beleef een alternatieve festivalzomer dankzij Proximus Pickx!

De coronapandemie heeft de traditionele Belgische festivalzomer danig in de war gestuurd. Enkele festivals zijn uitgesteld tot volgend jaar, terwijl andere een virtuele editie op poten zetten. We lijs

5 markante momenten uit het bewogen leven van Jessica Simpson

Op vrijdag 10 juli viert zangeres en showbizzicoon Jessica Simpson haar 40ste verjaardag. Behalve in de muziek, waagde de Amerikaanse zich ook aan uitstapjes als actrice, schrijfster en modedesigner.

Jason Derulo zet met Coño TikTok opnieuw in vuur en vlam

Jason Derulo is zich onwijs populair aan het maken bij de gebruikers van de applicatie TikTok. Voor de tweede maal herwerkt hij een populair nummer op de social media-app. Deze keer zal hij met Coño d

Festival Musiq3: voor ieder wat wils

Het coronavirus gijzelt de muziekwereld en er zijn geen grote festivals deze zomer. De tiende editie van Musiq'3 Festival werd uitgesteld naar 2021. Toch werd er een alternatief gevonden met optredens

Ringo Starr wordt 80: dit zijn de mooiste momenten uit zijn carrière

Ringo Starr - Sir Richard Starkey voor de vrienden - is vandaag 80 jaar geworden. De Beatle werd op 7 juli 1940 geboren in Liverpool, terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedde. Wij kijk

Het allerbeste van filmcomponist Ennio Morricone

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden. De muziek die hij schreef voor de spaghettiwesterns van Sergio Leone is tot het collectief geheugen gaan behoren.

Buitenlandse festivalzomers vallen in het water

Door de coronapandemie is het festivalseizoen ook in het buitenland op een sisser uitgedraaid. Honderden artiesten, tientallen bands en duizenden fans moeten het deze zomer voor één keer zonder festiv

Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Placebo

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast

Het opmerkelijke verhaal achter de wereldhit 'Yéké Yéké'

In de rubriek ‘One hit wonders’ duikt Proximus Pickx in de muziekgeschiedenis en licht het hits uit die artiesten een gloriemoment hebben bezorgd. Deze keer vertellen we het verhaal van ‘Yéké Yéké’.

Sport in de kijker

One day, one goal: Robin van Persie scoort zijn 'mooiste goal ooit' voor Arsenal

Robin van Persie was een geniale voetballer die zijn beste periode bij Arsenal kende. In 2006 scoorde hij één van zijn mooiste doelpunten uit zijn carrière. Charlton was het slachtoffer. Een terugblik

Deze sporters zetten Vlaanderen op de sportkaart

Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag licht Proximus Pickx er vijf iconische Vlaamse sporters uit, die elk op hun manier hun stempel drukten op de Vlaamse sportgeschiedenis. Een overzicht.

Waarom is teletekst nog steeds zo populair in Duitsland?

Lang voor het digitale tijdperk was teletekst het favoriete kanaal om snel informatie te vergaren. Ook al lijkt het systeem vandaag de dag ouderwets te zijn, in Duitsland maakt een kwart van de bevolk

Herstart NBA: voorbeschouwing

Op 30 juli is het zo ver. Dan staat de NBA voor haar heropstart.

Waarom Lev Jasjin nooit een opvolger zal kennen als Gouden Bal

Dag op dag 60 jaar geleden won de Sovjet-Unie het allereerste Europese kampioenschap voetbal met Lev Jasjin tussen de palen. Drie jaar later zou de Sovjet doelman de eerste en voorlopig ook laatste ke

On This Day: Frankrijk doorprikt WK-droom van Rode Duivels

Dag op dag twee jaar geleden dompelde Frankrijk ons land in een diepe rouw. De Gouden Generatie aan Rode Duivels ambieerde goud op het WK voetbal van 2018, maar een stug Frankrijk belette België van e

One day, one goal: Ibrahimovic tovert tot eigen verbazing tegen Bologna

Zlatan Ibrahimovic begint stilaan een vaste klant te worden in onze rubriek One day, one goal. De Zweed maakte doorheen zijn carrière al tal van pareltjes. Vandaag staan we stil bij het weergaloze doe

One day, one goal: listig lobje Lampard hult Camp Nou in stilte

In Camp Nou kan het op matchdagen altijd spoken. Vraag dat maar aan Frank Lampard, die op Halloween in 2006 met een magistrale lob Victor Valdes aan de grond genageld liet staan. Volgens de voormalige

Nice to meet you ... Delfine Persoon

Zal het er dan toch van komen? Volgens Eddie Hearn, de promotor van Katie Taylor, is een "akkoord heel dichtbij" voor een rematch tussen Taylor en Delfine Persoon. Reden genoeg voor een portret van de

In deze iconische tempels werd voetbalgeschiedenis geschreven

De afgelopen tien weken lijstte Proximus Pickx de meest iconische voetbaltempels wereldwijd op. Tien aantrekkingspolen voor groundhoppers, waar je de geschiedenis kunt opsnuiven en je voetbalhart net

Deze voetballers belandden na hun carrière in de armoede

In het moderne voetbal kan je tegenwoordig een ferme zak geld verdienen met je prestaties. Tijdens hun loopbaan vergaren heel wat voetballers tonnen aan geld wat niet altijd eenvoudig te managen valt.

One day, one goal: de fenomenale volley van Maxi Rodriguez tegen Mexico

Maxi Rodriguez maakte het mooie weer bij onder meer Newell's Old Boys, Atlético Madrid en Liverpool. Toch is het in het shirt van Argentinië dat hij zich wist te onderscheiden. Meer bepaald op het WK

Focus op films, series & tv

Zet samen met K3, Bart Peeters, Will Tura & co jouw coronaheld(in) in de bloemetjes

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

Titanic: 5 weetjes die je nog niet wist over Jack en Rose

Komende zaterdag om 20u25 haalt VTM de filmklassieker Titanic vanonder het stof. Iedereen weet hoe het afliep met Jack, Rose en de ijsberg. Maar er vallen nog vijf interessante wist-je-datjes te verte

Hoe Ryan Gosling tegen wil en dank uitgroeide tot een sekssymbool

De 39-jarige Canadese acteur Ryan Gosling groeide na zijn glansprestatie in het romantische "The Notebook" in geen tijd uit tot het sekssymbool van zijn generatie. Maar waar heeft de immer bescheiden

Uitgelicht: 7 liedjes die werden geschreven voor film

Film en muziek zijn voor elkaar gemaakt. Maar wist jij dat heel wat nummers speciaal voor films werden geschreven? Proximus Pickx geeft een overzicht van de zeven bekendste nummers die voor films werd

Zet het weekend goed in met deze filmtips!

Hoera, de werkweek zit erop. Dankzij het grijze weer krijg je komend weekend de kans om voor de buis te hangen en weg te dromen met deze geweldige films en series.

Best of Netflix: 5 sciencefictionseries van de bovenste plank

Elke maand selecteren we voor jou de beste Netflix-series per genre. Deze week nemen de beste sciencefictionseries onder de loep.

Kijk je mee naar deze grappige internetfilmpjes?

Elke week diept Proximus Pickx de grappigste internetfilmpjes voor jou op. Ook deze week beloven we dat je zal dubbel liggen van het lachen.

Al Pacino in "Cruising", een rol die hij liever wenst te vergeten

"Cruising" is zonder enige twijfel een van Al Pacino's meest emblematische films. In de film haalt de acteur zich een uitdagende rol op de hals, waarvoor hij zich dient te overstijgen om er later met

De vijf meest memorabele rollen van Tom Hanks

Tom Hanks is vandaag op deze 9de juli 64 jaar geworden. De ideale gelegenheid om zijn meest gedenkwaardige filmrollen even op te lijsten.

De opmerkelijkste rollen die Megan Fox al vertolkt heeft

Donderdagavond 9 juli serveert zender Q2 de film Transformers. Deze film, waarin buitenaardse robots een belangrijke rol vertolken, zou de filmdoorbraak betekenen van Megan Fox. Als sekssymbool scoord

Wat maakt een Tarantino-film zo uniek?

Wanneer de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino een film maakt, wordt er vaak reikhalzend naar het resultaat uitgekeken. Elk van zijn films is anders, maar een aantal elementen zien we telkens weer

In deze films verlopen de eerste ontmoetingen met schoonouders niet vlekkeloos

Woensdagavond 8 juli zendt Q2 de film Meet the Parents uit. De komedie, die twee vervolgfilms kreeg, geeft ons de perfecte mogelijkheid om enkele grappige films op te lijsten waar schoonouders een cru

Nieuws van het esport-front

Voetbalclub River Plate richt zich op Counter Strike

De mythische Argentijnse voetbalclub River Plate investeerde enkele jaren geleden al in esports en heeft nu besloten om zijn horizon te verbreden door zich toe te leggen op Counter Strike: Global Offe

FIFA Play x Unite 2020: Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe vertegenwoordigen ons land (+LIVESTREAM)

Na enkele maanden afwezigheid is het Belgische nationale team terug en klaar om de strijd aan te gaan met andere landen gedurende het FIFA Play x Unite 2020-toernooi. Proximus is partner van het evene

Regional Major Rankings bepaalt welke teams naar Major van Rio mogen

Als gevolg van de uitzonderlijke gezondheidsmaatregelen van de laatste maanden moesten er dit jaar wijzigingen worden doorgevoerd aan de kwalificaties voor de major van Counter-Strike: Global Offensiv

Underdogs League of Legends: Belg Moopz uitgeschakeld in kwartfinales, Vitality wint toernooi

De succesvolle web tv O’Gaming heeft zijn beroemde Underdogs-competitie afgesloten met een bijeenkomst van de beste Franse organisaties. De editie, waarbij heel wat Belgische spelers betrokken waren,

Anderlecht reageert, Brussels Guardians stort in

Nog steeds even spannend als altijd had de zomersplit van het Belgische League of Legends-kampioenschap nogmaals enkele leuke verrassingen voor ons in petto. Opnieuw strijden de teams nek aan nek voor

Belg is Frans kampioen van de e-LIGUE 1 op PS4

Stefano Pinna heeft voor een heel knappe prestatie gezorgd door vice-kampioen van de e-LIGUE 1 te worden in het shirt van LOSC. Hij won wel de nationale titel op de Playstation 4. Onze beste vertegenw

Valorant: Belg kwalificeert zich voor main event van Vitality European Open

David “davidp” Prins en zijn G2-team wonnen de kwalificaties van het Valorant-toernooi georganiseerd door Team Vitality. De gloednieuwe competitie integreert het “Ignition Series”-circuit. In volle ex

BIG is grote winnaar van de cs_summit 6

Berlin International Gaming versloeg Team Vitality in de finale van de cs_summit 6 met 3-2 en maakte zo een einde aan de reeks overwinningen van de Fransen sinds de start van het toernooi. Team Vitali

Thibaut Courtois wordt aandeelhouder van Spaanse esports-organisatie DUX Gaming

Onze nationale doelman heeft een nieuwe stap gezet! Thibaut Courtois, nummer een bij Real Madrid en de Rode Duivels, is een gepassioneerde esportsfan en is voortaan aandeelhouder van een grote Spaanse

ZES duikt in de wereld van de e-sports

Bij gebrek aan grote sportevenementen deze zomer zet ZES vanaf zondag 5 juli in op een ander soort sport, ééntje die zich perfect houdt aan de social distancing-regels: e-sports.

Esportskalender: juli

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIË League of Legends Belgian League| 1e juni t.em. 10 augustus © Be

Grote verrassing in Belgian League: Aethra vloert Sector One

Niemand zag het aankomen! De tweede helft van de groepsfase wordt reeds gekenmerkt door dé verrassing van het Belgisch kampioenschap op League of Legends. Het onverslaanbaar gewaande Sector One verloo

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.