Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen: ‘The Glass Castle’ is een aangrijpend drama met uitstekend acteerwerk van Woody Harrelson en Naomi Watts.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip! Deze week: The Glass Castle!

Hoe ga je om met ouders die ondanks ongetwijfeld goede intenties je leven tot een hel maken? The Glass Castle’ heeft geen sluitend antwoord, maar laat zien wat er gebeurt als de kinderen van het gezin zich tegen hun ouders keren.

De film volgt de getalenteerde journaliste Jeannette Walls (Brie Larson), die woont en werkt in New York. Haar leven lijkt perfect, maar niemand weet hoe hard ze heeft moeten vechten. Jarenlang is ze de enige houvast geweest voor haar jongere broer en zussen, terwijl haar charismatische maar uiterst dysfunctionele vader (Woody Harrelson) en haar onverantwoordelijke, artistieke moeder (Naomi Watts) het gezin meesleuren van stad naar stad, opgejaagd door deurwaarders. Ondanks vele momenten van liefde en poëzie weegt de excentrieke levensstijl zwaar door. De kinderen dromen maar van één ding... een normaal leven.
 
‘The Glass Castle’ is een film van Destin Daniel Cretton, gebaseerd op de roman van Jeannette Walls, met uitstekende vertolkingen van onder meer Woody Harrelson, Naomi Watts en Brie Larson.
 
Regie: Destin Daniel Cretton
Cast: Woody Harrelson, Naomi Watts, Brie Larson, Ella Anderson en Sadie Sink.

‘The Glass Castle’ is tot 27 juli 2019 beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV.