Netflix in maart: dit komt eraan!

Series | Ook in maart legt Netflix ons graag in de watten. Deze nieuwe films, series en docu’s komen eraan!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie denkt aan maart, denkt aan de lente … maar die laat nog even op zich wachten. Het is nog steeds winter én koud, en dus ideaal weer om ’s avonds nog even gezellig in de zetel te kruipen. Mét een portie Netflix!

Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je graag, met dit overzicht van nieuwigheden die onze favoriete streamingdienst in maart op het menu zet. Enjoy!

Jessica Jones, seizoen 2

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag, en de terugkeer van sterke vrouw Jessica Jones op Netflix.

We zagen Miss Jones (Krysten Ritter) eerder al opduiken in Marvel’s The Defenders, maar nu krijgt ze net als Daredevil en Luke Cage een tweede seizoen erbij.

Privédetective Jessica Jones (Krysten Ritter) staat in New York City bekend als een oppermachtige killer nadat ze Kilgrave - de man die haar in zijn macht had - heeft vermoord. Ze probeert haar leven weer op orde te krijgen. Een nieuwe zaak dwingt haar echter om terug in het verleden te duiken en op zoek te gaan naar antwoorden.

Een blik op de trailer leert ons alvast dat superheldin Jessica nog steeds kwaad is:


Collateral, miniserie

Eentje voor de fans van Britse misdaadverhalen is de nieuwe miniserie ‘Collateral’. In de hoofdrol zie je de Britse actrice Carey Mulligan, die een Oscarnominatie kreeg voor haar rol in ‘An Education’ en die je in ‘Drive’ zag aan de zijde van Ryan Gosling.

Het verhaal speelt zich af over een periode van vier dagen in Londen. Een pizzabezorger komt om het leven bij een schietincident. Inspecteur Kip Glaspie (Carey Mulligan) wordt op de zaak gezet en ontdekt al snel dat de manager ‘toevallig’ de Syrische vluchteling Abdullah Asif (Sam Otto) eropuit stuurde om de pizza te leveren, in plaats van de normale bezorger. Ze weigert te geloven dat het gaat om een daad van zinloos geweld waarbij Addullah op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was, en gaat vastberaden op onderzoek om de duistere waarheid te achterhalen.



De serie is geschreven door David Hare (The Hours, The Reader) en geregisseerd door SJ Clarkson (Marvel’s Jessica Jones, The Defenders). Collateral is op Netflix te zien vanaf 9 maart.

Love, seizoen 3

‘Love’ is een romantische comedyserie van regisseur Judd Apatow (Girls, Knocked Up, This is 40), met een eerlijke kijk op moderne relaties.

We volgen een geeky koppel, Gus en Mickey, die elkaar toevallig ontmoeten in een winkel nadat ze beiden hun foute relaties hebben beëindigd. Terwijl ze proberen hun gebroken harten én hun ego's te herstellen, ontstaat er een band tussen de twee.
‘Love’ was een stil succes voor Netflix. Er werd niet te veel tamtam rond gemaakt, maar de serie scoorde heel goed bij het publiek.

Het eerste en tweede seizoen zijn al beschikbaar op Netflix, het derde en laatste seizoen komt eraan op 9 maart 2018.

Ricky Gervais: Humanity

Vanaf 13 maart kun je exclusief op Netflix terecht voor een nieuwe portie stand-up comedy van Ricky Gervais.

Gervais brengt met ‘Humanity’ een special waarin hij ons trakteert op zijn kijk op ouder worden, verwend worden en kinderen krijgen, enz. De show is gefilmd in het Apollo Hammersmith in Londen.

On My Block, seizoen 1

Op 16 maart komt er een nieuwe high-school comedyserie aan: On My Block.



“De middelbare school is de basis voor de rest van je leven. Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken, dus werk hard. En ga niet naar het middelbaar zonder back-up.”

Zo begint de officiële trailer van ‘On My Block’, een nieuwe Netflix Original-serie van Lauren Iungerich (Awkward) en de schrijvers van All Eyez On Me, Eddie Gonzalez en Jeremy Haft.

De serie speelt zich af in South Central LA, een vrij ruige buurt, en volgt een groepje van vier jonge vrienden die samen het leven op de middelbare school ontdekken. In de cast zie je voornamelijk jonge, vaak relatief onbekende acteurs: Diego Tinoco (Teen Wolf) als Cesar, Jason Genao (Netflix’s The Get Down) als Ruby, Sierra Capri als Monse, Brett Gray als Jamal, Ronni Hawk als Olivia en Jessica Marie Garcia (Liv and Maddie) als Jasmin.

Take Your Pills, docu

Er is steeds meer druk om te presteren, en een gevolg daarvan is een stijging in het gebruik van stimulerende middelen op recept, zoals Adderall en Ritalin. Wat is de drijfveer achter deze trend? En wat is de prijs die daarvoor betaald wordt?

In deze Netflix Original-documentaire focust de bekroonde documentairemaker Alison Klayman (Ai Weiwei: Never Sorry) op de geschiedenis, de feiten en de alomtegenwoodigheid van stimulerende geneesmiddelen in scholen, op de werkvloer en overal waar prestatiedrang en ambitie de boventoon voeren. Executive producers zijn Maria Shriver en Christina Schwarzenegger. Vanaf 16 maart op Netflix.

The Defiant Ones, docureeks

Een docureeks voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van hip-hop en moderne popmuziek. The Defiant Ones vertelt het verhaal van Jimmy Iovine en Dr. Dre - de ene zoon van een havenarbeider uit Brooklyn, de andere straight out of Compton. De reeks zoomt in op hun onwaarschijnlijke samenwerking en verrassende bijdrage aan onze hedendaagse popcultuur.

In de serie komen muziekiconen zoals Bono, David Geffen, Eminem, Nas, Stevie Nicks, Ice Cube, Gwen Stefani, Jon Landau, Tom Petty, Trent Reznor, Snoop Dogg, Bruce Springsteen, Diddy en will.i.am., en dus ook Dre en Iovine aan bod.



Alle vier de afleveringen zijn vanaf 23 maart 2018 beschikbaar op Netflix.

Alexa & Katie, seizoen 1

Een nieuwe Netflix Original-comedyreeks over twee boezemvriendinnen, Alexa en Katie dus. Ondanks het feit dat Alexa (Paris Berelc - Mighty Med, Lab Rats: Elite Force) een behandeling tegen kanker moet ondergaan, blijft ze enthousiast. Een van de redenen daarvoor is haar vriendschap met de grappige en soms vreemde Katie (Isabel May). De twee vriendinnen zijn helemaal klaar voor de start op hun nieuwe school, maar voelen zich soms een beetje buitenstaanders, net op een moment in hun leven dat het zo belangrijk is erbij te horen…

De moeder van Alexa wordt gespeeld door Tiffany Thiessen, die je eerder onder meer aan het werk kon zien in ‘White Collar’ en ‘Beverly Hills 90210’.

Het eerste seizoen van Alexa & Katie omvat dertien afleveringen en is beschikbaar vanaf 23 maart.

Santa Clarita Diet, seizoen 2

Ook het toch wat vreemde Santa Clarita Diet krijgt er een tweede seizoen bij: Drew Barrymore en Timothy Olyphant zijn terug voor een extra portie horror-comedy.

Het tweede seizoen gaat verder waar het eerste eindigde. Joel en Sheila proberen het beste te maken van Sheila’s toestand als ondode, hoewel zij er alles aan doet om vast te houden aan haar levensstijl en niet door het leven te gaan als ‘gewoon’ een monster. Het gezin heeft zich steeds meer bekwaamd in de kunst van het moorden, alleen is het wel een nadeel dat het aantal mensen vermiste personen in Santa Clarita groot wordt. Dat moet stilaan toch opvallen …
 
Het eerste seizoen van Santa Clarita Diet omvat tien afleveringen en is nu beschikbaar. De tien afleveringen van seizoen 2 worden op 23 maart toegevoegd.

A Series of Unfortunate Events, seizoen 2

Ook Graaf Olaf is terug. Vanaf 30 maart kun je op Netflix terecht voor het tweede seizoen van 'A Series of Unfortunate Events', gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Lemony Snicket (pseudoniem van Daniel Handler).

De teaser voor het tweede seizoen past alvast helemaal bij de fratsen van Graaf Olaf:



Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events vertelt het tragische verhaal van Violet, Klaus en Sunny Baudelaire die hun ouders verliezen door een mysterieuze brand. Hun boosaardige voogd, Graaf Olaf, deinst voor niets terug om hun erfenis in handen te krijgen. De kinderen moeten hem steeds te slim af zijn, en zijn snode plannen en bizarre vermommingen doorzien.

In de cast zie je onder meer Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Joan Cusack en Louis Hynes.

Het eerste seizoen van deze reeks werd goed gesmaakt door het publiek. Seizoen 2 komt er dus aan op 30 maart en onlangs bevestigde Neil Patrick Harris - Graaf Olaf himself - in een interview met TV Guide dat de serie een zinderend einde zal kennen in het derde en laatste seizoen.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top