Love is in the air: 10 tips voor Valentijn op Netflix

De een gaat uit eten, de ander blijft lekker thuis en kruipt gezellig met zijn lief op de bank. Glaasje bubbels, de juiste film of serie erbij en je bent vertrokken voor een heerlijk romantische avond.
Love is in the air: 10 tips voor Valentijn op Netflix © Netflix

Liefde in al zijn facetten: romantisch, hartverscheurend, passioneel of pikant. Netflix heeft het allemaal. Wij speurden even rond en vonden een leuke selectie voor Valentijnsdag.

Of daar enig Netflix and chill bij te pas komt, laten we volledig aan jou over.

Love

Love © Netflix

Met de liefde mag al eens gelachen worden. ‘Love’ is een leuke Netflix Original-serie over een geeky koppel, Gus en Mickey, die elkaar toevallig ontmoeten in een winkel nadat ze beiden hun foute relaties hebben beëindigd. Terwijl ze proberen hun gebroken harten én hun ego's te herstellen, ontstaat er een band tussen de twee.

Een romantische comedyserie van regisseur Judd Apatow (Girls, Knocked Up, This is 40), met een eerlijke kijk op moderne relaties. Gillian Jacobs en Paul Rust spelen de hoofdrollen.

‘Love’ was een stil succes voor Netflix. Er werd niet te veel tamtam rond gemaakt, maar de serie scoorde heel goed bij het publiek. Het eerste en tweede seizoen zijn beschikbaar op Netflix, het derde komt eraan op 9 maart 2018.

Our Souls at Night

Our Souls at Night © Netflix

Een Netflix Original-film, met twee levende legendes: Robert Redford en Jane Fonda spelen opnieuw zij aan zij, en dat was lang geleden. De titel klinkt misschien een beetje zwaar, maar ‘Our Souls at Night’ is een mooi, ontroerend drama dat leuk begint.

Jane Fonda speelt Addie Moore, een weduwe die op een dag onverwacht aanklopt bij haar buurman Louis Waters (Robert Redford), die ook al jaren alleen is. Ze heeft een speciaal verzoek: of hij misschien zin heeft om bij haar te slapen, kwestie van niet allebei ergens eenzaam in een bed te liggen. Daar valt iets voor te zeggen natuurlijk, en het vervolg laat zich raden.

Verwacht geen verrassende plotwendingen in deze film, maar de chemie tussen de twee hoofdrolspelers knettert van het scherm. Als kers op de taart: Matthias Schoenaerts speelt eveneens een (kleine) rol in deze film, en Fonda was naar verluidt erg onder de indruk van zijn talent.

Verder zie je onder meer Bruce Dern (Nebraska), Judy Greer (Jurassic World) en Lain Armitage (Big Little Lies).

Lovesick

Lovesick © Netflix

Een hele leuke serie voor de liefhebbers van romantische comedy, waarvan je nu vier seizoenen kunt bekijken op Netflix.

Tijdens zijn zoektocht naar de ware liefde heeft Dylan - een romanticus die van het ene vriendinnetje naar het andere gaat maar nooit vindt wat hij zoekt – een soa opgelopen. Hij gaat, samen met zijn beste vrienden Evie en Luke, op zoek naar al zijn ex-partners, om hen op de hoogte te brengen van het slechte nieuws. Al zijn romantische misstappen passeren de revue.

On Body and Soul

On Body and Soul © Netflix

‘On Body and Soul’ is een ietwat vreemde romcom die zich afspeelt tegen de achtergrond van een … slachthuis.

De asociale directeur Endre valt er voor de veel jongere en introverte voedselinspectrice María, maar hun romance loopt op zijn zachtst gezegd wat moeizaam. Tot ze ontdekken dat ze ’s nachts dezelfde droom delen waarin ze als herten ronddartelen in een besneeuwd bos. Ze besluiten hun dromen overdag na te spelen.

Deze hartverwarmende Hongaarse film van regisseuse Ildikó Enyedi werd tijdens de Berlinale 2017 bekroond met de Gouden Beer. Verwacht je aan een bijzonder verhaal, subtiele humor en droomsequenties met prachtige beelden van wilde dieren.

You Me Her

You Me Her © Netflix

Een serie over een bijzonder thema: de polyromantische liefde.

‘You Me Her’ is een romcom over een driehoeksverhouding tussen een man en twee vrouwen.

Jack (Greg Poehler) en Emma (Rachel Blanchard) zijn een gelukkig getrouwd yuppenstel, maar ze vervelen zich een beetje. Om hun seksleven wat op te krikken, besluiten ze een beroep te doen op Izzy (Priscilla Faia), een beginnende escort. Er ontstaat een “regeling” tussen de drie, die uitgroeit tot een echte romance…

De eerste twee seizoenen van deze serie zijn nu beschikbaar op Netflix. Een derde seizoen komt eraan, maar een datum is nog niet bekend.

The Best of Me

The Best of Me © Netflix

Romantiek à volonté!

‘The Best of Me’ is een film van Michael Hoffman, gebaseerd op een de gelijknamige bestseller van Nicholas Sparks (die ook tranentrekkers ‘The Notebook’ en ‘A Walk To Remember’ schreef).

We volgen Dawson en Amanda, die in hun jonge jaren smoorverliefd op elkaar waren, maar door een tragisch voorval toch niet samen bleven en elk hun eigen weg gingen. Twintig jaar later keren ze terug naar hun thuisstadje voor een begrafenis, en de vonk slaat opnieuw over.

De jonge versies van de geliefden worden gespeeld door Luke Bracey en Amanda, maar het zijn vooral de acteurs die de oudere Dawson en Amanda spelen die eruit springen: James Marsden en Michelle Monaghan.

The Affair

The Affair © Netflix

Overspelige liefde én misdaad in The Affair, een spannende en provocerende serie die eenzelfde verhaal van twee kanten belicht. Wat gebeurt er als de verveling toeslaat, of de passie het overneemt?

Als Noah, zijn vrouw en hun vier kinderen een tussenstop maken in een restaurant in Montauk, Long Island, voelen hij en de mooie serveerster Alison zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Het begin van een passionele zomer…

Met Ruth Wilson (Luther), Maura Tierney (The Good Wife, ER), Dominic West (The Hour) en Joshua Jackson (Dawson’s Creek).
The Affair werd bekroond met twee Golden Globes, waaronder een in de categorie ‘Beste dramaserie’. De eerste twee seizoenen zijn te bekijken op Netflix.

Below Her Mouth

Below Her Mouth © Netflix

Wie niet meteen op zoek is naar zeemzoete romantiek, en het liever wat stomender heeft: ‘Below Her Mouth’ is een film van de Canadese regisseuse April Mullen, waarin de lesbische liefde centraal staat.

We volgen de androgyne dakwerker Dallas (Erika Linder), die in een van haar eerste scenes achteloos een einde maakt aan de relatie met haar vriendin, en Jasmine (Natalie Krill), een succesvolle moderedactrice die verloofd is met Rile (Sebastian Pigott), die vaak op zakenreis is. Als Dallas de mooie Jasmine opmerkt, is het liefde – of lust – op het eerste gezicht. Ze twijfelt geen seconde en probeert Jasmine te verleiden, maar die is in eerste instantie wel gevleid, maar een beetje afstandelijk. In eerste instantie, want de vrouwen beginnen een turbulente affaire die hun levens overhoop dreigt te halen.

Grace and Frankie

Grace and Frankie © Netflix

Romcom met een vleugje drama, ‘Grace and Frankie’ is een heerlijke Netflix Original-serie, voor een leuke, ontspannende avond.

We volgen Jane Fonda en Lily Tomlin als Grace en Frankie, twee vrouwen die platonisch bij elkaar intrekken als hun echtgenoten op minder platonische wijze verliefd op elkaar blijken te zijn. En al jaren een affaire hebben. Die mannen in kwestie worden gespeeld door oude rotten in het vak Martin Sheen en Sam Waterson. Viermaal talent!Een van de makers van ‘Grace and Frankie’ is Marta Kauffman. Die naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar toch is ze niet zomaar iemand: Kaufman is vooral bekend als co-creator van ‘Friends’.

Vier seizoenen van ‘Grace and Frankie’ zijn nu beschikbaar op Netflix.

Please Like Me

Please Like Me © Netflix

‘Please Like Me’ is een Australische dramedy-serie van en met schrijver-acteur Josh Thomas.

We volgen Josh, een jonge kerel die door zijn vriendinnetje Claire gedumpt wordt met de woorden dat het eigenlijk niet zo erg is, omdat hij immers toch homoseksueel is. Hij neemt deze uitspraak ter harte en gaat meteen op onderzoek uit, met de aantrekkelijke Geoffrey die hij diezelfde dag ontmoet. Intussen trekt hij in bij zijn suïcidale moeder, die onder geen beding alleen mag blijven wonen.

Het klinkt allemaal misschien een beetje té als je het zo ziet staan, maar ‘Please Like Me’ is een erg leuke serie, waar je gerust een avondje naar kunt blijven kijken. Op Netflix kun je kijken naar alle vier seizoenen.
 
Al deze films en series zijn nu beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Music Maestro

Clip van de week: Level of Concern

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen komt het openbare leven zoetjesaan weer op gang na enkele zware maanden van gedwongen zelfisol

De Muziekkapel brengt Beethoven op 17 juni tot in jouw huiskamer

Ondanks deze coronatijden worden de fans van klassieke muziek niet aan hun lot overgelaten. Op woendag 17 juni pakt de Muziekkapel Koningin Elisabeth namelijk uit met een Beethovenconcert dat je integ

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Er gaat geen maand voorbij zonder afscheid te moeten nemen van enkele muzikale grootheden. Een in memoriam.

AB Canape: New Wave rock van The Cure

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canape: sfeervolle genremix van The Cat Empire

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Canvas selecteert: een bloemlezing van de Koningin Elisabethwedstrijd

Nu de prestigieuze Koningin Elsabethwedstrijd deze jaargang uitgesteld is, komt Canvas met een alternatief op de proppen. De cultuurzender grasduinde in de geschiedenis van het concours en zendt het k

AB Canapé: de oorstrelende indietronica van gouden trio Alt-J

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Aflevering 3: Dena's Iraanse roots

In de derde aflevering van 'Topickx of the week' dompelt comédienne Dena Vahdani ons onder in haar Iraanse roots. Veel mensen kennen Iran voornamelijk als aartsvijand van de VS, maar de Brusselse toon

Mel B, van Spice Girl tot X Factor

Mel B doet bij iedereen een belletje rinkelen als voormalig lid van de Spice Girls. Toch houdt ze zich tot op de dag van vandaag op in de muziekwereld, zij het voornamelijk als jurylid bij talentensho

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Sport in de kijker

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (2/2)

Voor de negende aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels schotelen we jou opnieuw vier kandidaten voor om het felbegeerde tweede plaatsje als centrale middenvelder in t

One day, one goal: de verfijnde krulbal van stilist Thierry Henry

Thierry Henry behoort tot de beste voetballers die onze planeet ooit gekend heeft. Zijn doelpunt tegen Sparta Praag in de eerste groepswedstrijd van de Champions League editie 2005/2006 was daar één v

Tien ploegen op zoek naar de gloriedagen van weleer

De afgelopen tien weken liet Proximus Pickx haar licht schijnen over tien voormalige succesformaties die afgezakt zijn naar de lagere echelons van hun respectievelijke competities. Ploegen op zoek naa

Dodi Lukebakio: waardige kandidaat voor de Rode Duivels?

Hertha Berlijn gaat zaterdag op bezoek in de arena van Borussia Dortmund op de 30ste speeldag van de Bundesliga. De hoofdstedelingen rekenen als underdog opnieuw op hun rechterwinger Dodi Lukebakio om

Perugia dei miracoli: provincieclub Perugia eindigt ongeslagen seizoen zonder titel

Het seizoen 1978-1979 staat in gouden letters neergeschreven in de geschiedenis van het calcio. Dat seizoen verbijsterde het nietige Perugia de voetbalwereld door een heel seizoen lang ongeslagen te b

One day, one goal: de wereldgoal van Philippe Mexès tegen Anderlecht

Philippe Mexès zal die Champions League-avond op 21 november 2012 in Anderlecht niet snel vergeten. De Franse verdediger scoorde toen wellicht zijn mooiste doelpunt ooit. Op de sociale media komt de o

Nice to meet u ... Jadon Sancho

Na zijn hattrick tegen Paderborn en zijn eerbetoon aan de overleden George Floyd afgelopen weekend is Jadon Sancho nog meer dan voorheen de talk of the town in de voetbalwereld. De Britse voetbalsensa

Deze iconische sportgebaren ondersteunen de strijd tegen discriminatie

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd, die geweldadig om het leven werd gebracht door een blanke politieagent in Minneapolis, staan de Verenigde Staten in rep en roer. Het lokte afgelopen week

One day, one goal: de raket van Benjamin Pavard bevrijdt Frankrijk

Net geen twee jaar geleden vestigde Benjamin Pavard definitief zijn naam door een magistraal doelpunt te scoren in de achtste finales van het WK in Rusland. Een keerpunt in het toernooi voor de Franse

Mythische Kop verschaft Anfield aura van onoverwinnelijkheid

De mythische voetbaltempel Anfield ademt voetbal. Onder impuls van de steeds passionele en rumoerige Kop worden de bezoekers van meet af aan bij de keel gegrepen. Maar The Reds zijn niet altijd de vas

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (1/2)

We zijn intussen toe aan de achtste aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels. Ook vandaag laten we jullie kiezen uit vier voormalige en huidige internationals. Nu is he

Lance Armstrong: "Het kon erger. Ik kon Floyd Landis zijn en elke dag ontwaken als een stuk stront"

Na het eerste deel vorige week legt deel 2 van de documentaire "Lance" de glorieperiode en de graduele ondergang van Lance Armstrong bloot. Ook al lijkt The Boss bij momenten gelouterd te zijn, toch s

Focus op films, series & tv

Ontluisterend racisme: deze films stemmen tot nadenken

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd bij zijn arrestatie in Minneapolis door politiegeweld is in de hele Verenigde Staten protest uitgebroken tegen racisme. Dat racisme diepgeworteld is in Am

Maak kennis met de nieuwste tienersuperhelden: ‘Teen Titans Go!’

Zeg hallo tegen Robin, Cyborg, Starfire, Raven en Beastboy: jouw trouwe DC-superhelden maar dan in hun tienerjaren. Samen bestrijden deze vijf vrienden hun ergste vijanden en leren ze wat het betekent

VIER strikt Peter Van de Veire voor vernieuwde versie van 'Het Rad van Fortuin'

Goed nieuws voor de fans van 'Het Rad van Fortuin'. VIER heeft de terugkeer van het programma aangekondigd, met Peter Van de Veire als nieuwe presentator. 'Het Rad', zoals het vanaf heden door het lev

De 5 beste films van Angelina Jolie

Angelina Jolie wordt 45 en ter ere van haar verjaardag maakte Proximus Pickx voor jou een kleine selectie van haar beste films. 

Deze onnavolgbare Vlaamse sketchprogramma's trainden onze lachspieren

Vanavond is het weer schuddebuiken voor de buis met ‘Wat Als’ op VTM, de komische sketchshow van productiehuis Shelter die bekroond werd met een Emmy. Vlaanderen heeft een rijke traditie wat sketchsho

Aftellen naar het vierde seizoen van '13 Reasons Why' op 5 juni!

Sinds augustus 2019 was het aftellen, en nu is het eindelijk zover: het vierde seizoen van de Netflix-sensatie ‘13 Reasons Why’ gaat op 5 juni in première op het streamingplatform. Als de lijn van de

Brainfood in coronatijden: verken je diepste innerlijke zelf met spiritualiteit op je scherm

Spiritualiteit om je geest te verbreden, je innerlijk bewustzijn aan te wakkeren of gewoon tot de diepste innerlijke rust te komen: zweef in hogere sferen met deze vijf films/series – of blijf netjes

Dit zijn de vijf beste afleveringen van Breaking Bad

De veelbekroonde AMC-reeks ‘Breaking Bad’, over een terminale chemieleraar (Bryan Cranston in de rol van zijn leven) die het criminele pad opgaat om zijn gezin financiële zekerheid te kunnen bieden na

Anekdotes vanop de filmset: de improvisatie van Louis de Funès in "La Grande Vadrouille"

"La Grande Vadrouille", ondertussen meer dan 50 jaar oud, blijft tot op de dag van vandaag een van de grootste kaskrakers in de geschiedenis van de Franse film. Hij prijkt nog steeds in de top 5 van d

Deze biopics brengen hulde aan historische figuren uit de wereldgeschiedenis

Vanavond is op CAZ de grandioze biopic 'Darkest Hour' te zien, met Gary Oldman in de hoofdrol van de weerbarstige staatsman Winston Churchill. Biopics bestaan in alle soorten, maten en gewichten, maar

The Muscles from Brussels verovert Hollywood in de jaren 90

Als je een Amerikaan vraagt wat ze over België weten, komt Jean-Claude Van Damme gegarandeerd als een van de eerste zaken ter sprake. De filmster met roots in Brussel schopte het eind de jaren 90 tot

Nieuw op Netflix deze week

Heb je je favoriete serie in één ruk uitgekeken? Niet getreurd, want Netflix verrijkt elke week haar platform met nieuwe releases. Een greep uit het aanbod voor deze week.

Nieuws van het esports-front

Epic Games schrapt zijn WK Fortnite

Een teleurstelling voor de fans en een nieuwe klap voor esports: geconfronteerd met de gezondheidsbeperkingen besloot de speluitgever van Fortnite het WK eenvoudigweg te annuleren. Het is een nieuwe d

Red Bull Solo Q: het League of Legends 1vs1-toernooi is terug!

Red Bull heeft de terugkeer van zijn grote internationale circuit op League of Legends aangekondigd. Wie kroont er zich tot 1v1-kampioen? De competitie van de energiedrankproducent keert terug onder e

NumberOne: Apologis verslaat TheDice, Epsilon boekt eerste overwinning

Tussen verrassingen en bevestigingen door heeft de nieuwe speeldag van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive ons opnieuw heel wat spektakel aangeboden. © LouvardGame Speeldag vijf

Belgian League: Sector One en Anderlecht beginnen aan Summer Split met 6 op 6

De Belgian League op League of Legends is terug! Op deze eerste maandag van de competitie namen Sector One en Anderlecht al afstand van de rest. Afgelopen maandag is League of Legends terug van weggew

Esportskalender: juni

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! De maand juni wordt gekenmerkt door continuïteit en play-offs. Voor de

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 2

De tweede van drie speeldagen staat voor de deur en sommige spelers kunnen zich al geen nederlaag meer veroorloven. Andere spelers kunnen zich dan weer nu al plaatsen voor de volgende ronde.Abdullah W

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.In poul

G2 Esports European Brawl II: de Belgen blijven verbazen op Valorant

Sinds de komst van de game Valorant blijven verschillende Belgen zich onderscheiden op het internationale toneel. Dit was opnieuw het geval tijdens de European Brawl II, georganiseerd door de organisa

Belg Nivera is Frans kampioen op CSGO

Nivera, de jonge Belgische profspeler is met Team Heretics Frans kampioen geworden op Counter-Strike tijdens het ECN. Na een quasi perfect seizoen (13 overwinningen tegenover één nederlaag in dit seiz

Rainbow 6 Benelux League: mCon en uX gaming strijden om het laatste kwalificatieticket

Naarmate het einde van de groepsfase nadert, kennen meer en meer ploegen hun verdict. Terwijl drie teams nu al zeker zijn van de play-offs, zijn drie andere reeds uitgeschakeld. Een van de kleine nieu

NumberOne CSGO: Lamif en TheDice blijven aan de leiding, Clear veegt de nul weg

Terwijl Lamif en TheDice ongeslagen aan de top van het Legend Stage-klassement blijven, heeft Clear zijn eerste puntje beet in deze competitie op Counter Strike: Global Offensive. Naarmate de weken vo

Top 5 wedstrijden Regular Season van de Proximus ePro league

Het reguliere seizoen zit erop en we bleven zeker niet op onze honger zitten. In totaal hebben we 120 wedstrijden gezien. Wedstrijden die spannend waren, leuk om volgen en waarin vaak ook mooie doelpu

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.