Welkom in de fysieke winkel van de toekomst

Hoe zit het met de fysieke winkel?

Hoe zit het met de fysieke winkel? © Zapp2Photo

Offline winkels zullen altijd blijven bestaan, maar ze krijgen wel een andere look and feel. Beleving staat er meer dan ooit centraal. En technologie krijgt er een ontzettend belangrijke rol. We tonen in dit dossier wat er vandaag al allemaal mogelijk is en wat je in de nabije toekomst kunt verwachten. Van robots en virtual reality-brillen tot intelligente pashokjes, slimme spiegels, augmented reality en mobiele betaalsystemen.

Contactloos betalen

Contactloos betalen © Kaspars Grinvalds

Steeds meer winkels bieden vandaag contactloos betalen aan. Dat kan simpelweg via je bancontact-betaalkaart. De enige voorwaarde is dat er een zogenoemde NFC-chip in je kaart verwerkt zit. Om contactloos te betalen volstaat het om je bankkaart even tegen de betaalterminaal aan de kassa te houden. Een pincode is niet nodig, maar contactloos betalen is enkel geschikt voor kleine bedragen tot maximaal 25 euro. Bij opeenvolgende transacties is de grens 50 euro. Je kunt je bankkaart met NFC aanvragen via je financiële instelling. Gevaarlijk? Als je je portefeuille verliest, is het verstandig om dat onmiddellijk te melden via CardStop en de lokale politie. Iedereen kan immers contactloze transacties met jouw kaart uitvoeren. Contactloos betalen kan daarnaast ook via je Android-smartphone met NFC-chip. Ook hier geldt dat je geen pincode moet invoeren voor bedragen kleiner dan 25 euro. Wie een iPhone heeft, kan in België nog niet contactloos betalen. Apple werkt aan haar eigen betaalsysteem: Apple Pay. Dat werkt niet enkel via iPhone maar ook via Apple Watch. Momenteel is de mobiele dienst al beschikbaar in onder andere de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar nog niet in ons land. Dat we in de nabije toekomst helemaal anders zullen betalen, staat in ieder geval vast. Neem nu Zweden. Daar is contant geld vandaag al zeldzaam en je vindt er amper nog een geldautomaat in de straten.

Pientere pashokjes

Pientere pashokjes © JBC

Kleding kopen? Als je weet welke maat je nodig hebt, kan dat heel gemakkelijk online. In het andere geval is het toch nog aangewezen om alles gewoon eerst even te passen. Maar ook daar stapelen de problemen zich af en toe op. De broek die je hebt meegenomen naar het pashokje blijkt immers net niet jouw maat te zijn. Of je had dat bloesje graag even in een andere kleur gepast. Bij JBC kun je voortaan de hulp inschakelen van het Pientere Pashok. Dat is een paskamer uitgerust met een interactief scherm. Je krijgt er extra inspiratie op basis van je klantenprofiel voorgeschoteld, of de mogelijkheid om een andere kleur of maat te selecteren. Met één druk op het scherm worden de shopmedewerkers op de hoogte gebracht en brengen ze het gevraagde kledingstuk of komen ze jou persoonlijk begeleiden. Via dit interactieve systeem wil de kledingketen je op een intuïtieve en vooral relevante manier bijstaan tijdens het winkelen. Momenteel loopt het pilootproject in twee winkels in België. Als het een succes blijkt te zijn, zullen er ongetwijfeld snel extra winkels met intelligente pashokjes volgen.

Intelligente spiegel

Intelligente spiegel © Samsung

Een gelijkaardig concept is de Smart Mirror van Samsung. Dat is een groot, interactief aanraakscherm dat bijvoorbeeld twee verschillende outfits toont op een splitscherm. Op die manier kun je heel goed vergelijken vooraleer je over een eventuele aankoop beslist. Winkelverantwoordelijken kunnen zelf ook suggesties doen voor extra accessoires of alternatieve stukken. Het is zelfs mogelijk om de kleuren van bepaalde kledingstukken snel te wisselen. Je krijgt dus een gepersonaliseerde service op een spiegel. Hoe zo'n Smart Mirror precies werkt? Het is een digitaal scherm met een flinterdunne transparante glasplaat waarin je jezelf perfect kunt spiegelen. De andere content verschijnt op de achterliggende display. In onderstaand filmpje zie je perfect hoe zo'n Smart Mirror precies werkt.

Zonder kassa?

Zonder kassa? © Amazon

Zijn er eigenlijk nog wel kassa's nodig? Dat is een vraag die heel wat retailexperts zich al jaren stellen. De eerste testprojecten lopen al een tijdje. Wat blijkt? Kassa's zijn passé. Amazon Go, in de Verenigde Staten, is zo de allereerste kassaloze winkel. Een supermarkt met self-scans dan? Nee, ook dat niet. Klanten betalen simpelweg automatisch via hun Amazon-account wanneer ze naar buiten stappen. Hoe dat werkt? Zodra je binnenstapt, check je in met je Amazon Go-app door de QR-code aan de ingang te scannen. Vervolgens zoek je alle voedingsmiddelen, kant-en-klare lunches of drankjes die je nodig hebt. Wanneer je naar buiten stapt, weet de winkel aan de hand van machine learning, allerlei sensoren en artificiële intelligentie wat je gekocht hebt. Het verschuldigde bedrag gaat simpelweg van je Amazon-account af. De rekening met alle details vind je terug in je app. In theorie lijkt het allemaal perfect te werken. Of dat ook in de praktijk zo is, valt nog een beetje af te wachten. Het grootste voordeel is uiteraard dat er geen wachttijd meer is om af te rekenen. Er loopt momenteel een test in de winkel in Seattle. Wij zijn benieuwd of er snel extra winkels zullen volgen. Iets dichterbij, bij onze noorderburen, staan er in ieder geval gelijkaardige experimenten gepland. Zo start Albert Heijn in 2018 met vier 'AH-to-go' winkels zonder kassa's..

Virtuele beleving

Virtuele beleving © Halfpoint

Ook virtuele brillen zullen steeds vaker opduiken in de retailsector. Neem nu een reisagent. Daar kun je tegenwoordig al een voorsmaakje krijgen van je reisbestemming. Niet via mooie foto's of brochures, maar via een virtuele wandeling doorheen de straten van een metropool zoals New York. Je krijgt onmiddellijk een idee van de sfeer ter plekke en dat zou je nog sneller moeten doen beslissen om de reis effectief te boeken. De VR-bril zal ook niet meer lang weg te denken zijn in een autoconcessie of keukenzaak. Je zou via een VR-headset perfect rond je toekomstige wagen kunnen lopen om alle details en opties te bewonderen. Hetzelfde geldt voor je toekomstige keuken. Een 3D-render zegt al veel, maar als je effectief in een virtuele versie van de keuken van je dromen kunt lopen, ben je ongetwijfeld nog een stapje dichter bij de realiteit. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar het betekent voor de retailer uiteraard wel dat ie fors moet investeren om zijn klanten zo'n unieke beleving te bieden.

Humanoïdes in de winkel?

Humanoïdes in de winkel? © Mediamarkt

Menselijke robots of zogenoemde humanoïdes die je welkom heten in een winkel? Ook dat is geen toekomstmuziek meer. Mediamarkt experimenteert volop met digitale verwelkomers in de vernieuwde pilotstores in Wilrijk en het Nederlandse Eindhoven. Ook hier staat beleving opnieuw centraal. Pepper - de bekende robot van het Oostendse bedrijf Zora Bots - verwelkomt bezoekers op gepaste wijze. Pepper herkent emoties en kan daar onmiddellijk op inspelen. Hij kan je helpen om een bepaald product te zoeken. Sterker nog, hij kan je zelfs begeleiden naar de juiste plek in de winkel. Producten die niet in voorraad zijn, kun je via de tablet op zijn buik bestellen. De humanoïde is altijd vriendelijk en goedgezind en weet vanaf dag één in de winkel ontzettend veel over de verschillende producten die je er kunt kopen. Dankzij tal van sensoren, camera's en microfoons ziet en hoort Pepper alles. Ook niet onbelangrijk: de robot ziet er ook heel elegant uit. Bovendien beweegt ie - in tegenstelling tot andere robots - niet houterig maar erg soepel. Wij staan er niet van te kijken als je Pepper - of een gelijkaardige robot - weldra tegen het virtuele lijf loopt in meerdere elektrozaken, doe-het-zelfwinkels of supermarkten.

Augmented reality

Augmented reality © Engine Creative

Ook van augmented reality ga je heel wat te horen krijgen in retailzaken. De eerste voorbeelden zijn er al. Het Franse kledingmerk Lacoste heeft bijvoorbeeld stickers op de vloer van haar winkels gekleefd in de vorm van een voet. Als je op zo'n sticker gaat staan, kun je via een app op je eigen telefoon schoenen passen zonder ze effectief aan te trekken. Nadat je voet gescand wordt, krijg je te zien welke modellen er nog in jouw maat beschikbaar zijn. Switchen tussen verschillende schoenen is op die manier echt kinderspel. Een ander mooi voorbeeld komt van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Via de AH-app kunnen bezoekers bepaalde producten in de winkelrekken scannen. Ze krijgen vervolgens meer informatie. Recepten, bijvoorbeeld. Op dezelfde manier zou je ook de positie van bepaalden producten veel makkelijker kunnen bepalen. Neem nu dat je in een supermarkt op zoek bent naar tomatensaus in blik: door simpelweg 'tomatensaus' in de app te typen - of in te spreken - krijg je via een extra laag over je camerabeelden te zien welke richting je uit moet stappen.

Robotachtige rekkenvullers

Robotachtige rekkenvullers © Walmart

Schrik niet als je binnenkort autonome robots tussen de rekken ziet rijden. Bij Walmart, een grote supermarktketen uit de Verenigde Staten, wordt er momenteel volop geëxperimenteerd met robots die de voorraden in de rekken controleren. De zelfrijdende robots scannen volledig autonoom de voorraden, ontbrekende prijsetiketten en misplaatste producten. Als er een klant in de buurt is, wacht de robot tot de weg terug vrij is. Dankzij de beeldherkenningstechnologie 'ziet' de robot in één oogopslag of er nog voldoende producten in het rek staan. Producten bijvullen kan ie nog niet. Hij stuurt wel een melding naar een winkelmedewerker en laat weten welke producten aangevuld moeten worden. Voorlopig gaat de Amerikaanse supermarktketen de menselijke medewerkers dus nog niet vervangen door robots, maar dankzij de slimme rekkenscanners houden de medewerkers wel meer tijd over om de klanten te bedienen. In de innovatieve pilotstores van MediaMarkt in Wilrijk en Eindhoven rijden dan weer robots rond die zware toestellen voor jou naar de kassa brengen. Neem nu een stofzuiger of mobiele airco. Dat is onhandig en zwaar om te dragen. Bovendien heb je je handen niet meer vrij om nog andere spullen mee te nemen. Je kunt die producten dan gewoon op de robot plaatsen. Terwijl jij nog lekker verder winkelt, staan je producten al aan de kassa op je te wachten.

Supermarkten blijven bestaan

Supermarkten blijven bestaan © Carrefour

En wat met de supermarkten? Zullen die blijven bestaan? Ondanks dat we meer en meer boodschappen online bestellen, moeten we niet vrezen dat de supermarkten snel uit het straatbeeld zullen verdwijnen. Wat wel opvalt is dat ook hier fors ingezet wordt op beleving, klantenbinding en ... gemak. De Hello Fresh-achtige maaltijdboxen vind je tegenwoordig ook al bij Carrefour en Colruyt. De dozen bevatten alle ingrediënten voor drie maaltijden voor twee personen. Voor de consument zijn er verschillende voordelen: je spendeert minder kostbare tijd in de supermarkt, je hebt precies de juiste hoeveelheden van alle ingrediënten en je eet gevarieerd. En vaak zelfs nog gezond ook. Zelfs wie geen keukenprins(es) is, kan op deze manier een lekkere maaltijd op tafel toveren, want je vindt in de doos ook nog een gebruiksvriendelijk stappenplan.

Offline + online

Offline + online © Gorodenkoff

E-commerce is geen bedreiging maar een versterking voor de offline shop. We zullen in de toekomst dus nog meer samenwerkingen zien tussen webstores en fysieke winkels. Is er iets niet meer in voorraad in de fysieke winkel? Dan kun je het bijvoorbeeld via een groot interactief scherm onmiddellijk bestellen. De volgende dag wordt het netjes aan de deur geleverd. Gemak en loyaliteit zal dus nog meer dan ooit centraal staan. In de fysieke winkels ligt de focus dan weer op (merk)beleving en service. Je zal producten kunnen voelen en uitgebreid testen. Heb je vragen? Dan krijg je van een verkoper professionele uitleg. Op maat!

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2019 is iets meer dan halfweg. Hoog tijd om vooruit te blikken op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten die in 2020 potten zullen breken. Glazen bol-modus aan!

Tien tributebands om in de gaten te houden!

Tien tributebands om in de gaten te houden!

Het is een fenomeen van de laatste jaren: tributebands. Tributebands verschillen van coverbands in die zin dat ze enkel het repertoire van één band spelen. En ze hebben succes, jazeker! Je zou denken: waarom beginnen muzikanten niet zelf een groep en schrijven ze geen eigen songs? Maar soms zit het plezier van het spelen gewoon in de vertolking van de muziek van je idolen. Tributebands zijn hot. We selecteerden er tien, waarvan sommige het succes van het origineel quasi benaderen...

New Wave: levend en wel!

New Wave: levend en wel!

New Wave leeft. En hoe! Wie de affiche van het jaarlijkse W-Fest bekijkt, belandt in een donkere oase van all things new wave. Oud en nieuw staan er broederlijk/zusterlijk naast elkaar. Dat kan maar één ding betekenen: new wave leeft.

De blues: een verzamelnaam voor heel wat stijlen…

De blues: een verzamelnaam voor heel wat stijlen…

De blues is in de loop van de 19de eeuw ontstaan op de plantages in het zuiden van de Verenigde Staten. Het zijn de klaagliederen van de zwarte slaven die onder sobere instrumentale begeleiding hun leed, armoede, ellende… onder woorden brengen. Muziek waarin heel wat mensen zich dus kunnen herkennen. Alleen al in de Verenigde Staten bestaan er een tiental verschillende soorten blues. En wereldwijd zijn er veel blueslike of bluesy genres te vinden die er wat van weg hebben.

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Augustus was opnieuw een maand waarin we afscheid moesten nemen van een paar muziekhelden. Een overzicht van de legendes die de voorbije maand niet overleefden.

Vlaanderen goed vertegenwoordigd op Zeeland Nazomerfestival

Vlaanderen goed vertegenwoordigd op Zeeland Nazomerfestival

Van 27 augustus tot en met 7 september barst de 19de editie van Zeeland Nazomerfestival los met theater op locatie in Zeeland en muziek op het Abdijplein in Middelburg. Deze nazomer staan er drie grote locatietheatervoorstellingen op het programma, en op het Abdijplein in Middelburg, traditiegetrouw het hart van het Zeeland Nazomerfestival, spelen ook dit jaar weer grote namen uit de Nederlandse muziekscene. Het het Vlaamse saxofoonkwartet BL!NDMAN gaat er tijdens de openingsavond van het Abdijplein de klassieke tour op met het bekroonde programma '32 FOOT / the Organ of Bach', en ook Zeeuws talent krijgt een podium, want het voorprogramma wordt dagelijks verzorgd door PopaanZee.

Start to jazz: deze 10 platen horen absoluut in je platenkast!

Start to jazz: deze 10 platen horen absoluut in je platenkast!

Door de ene verguisd, door de andere aan het hart gedrukt: jazz. Onder de noemer jazz huizen heel wat artiesten. Maar welke moet je bij wijze van introductie absoluut in je platenkast staan hebben?

De rode loper van de MTV Video Music Awards

De rode loper van de MTV Video Music Awards

Op de uitreiking van de 35ste MTV Video Music Awards ging Taylor Swift aan de haal met de hoofdprijs voor Beste Video. Ook Lil Nas X, Billy Ray Cyrus, Shawn Mendes en Camila Cabello vielen in de prijzen. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

De tien meest legendarische rockclubs ooit

De tien meest legendarische rockclubs ooit

We kennen allemaal de coolste Belgische rockzalen, zoals de AB, 4AD, De Vooruit, Reflektor... maar weet je ook welke clubs wereldwijd tot de meest legendarische gerekend worden? Wij zochten het even uit en kwamen terug van een reis vol rock-‘n-roll en verhalen.

Dit waren de zomerhits van 2019

Dit waren de zomerhits van 2019

Niels Destadsbader won dan wel voor het derde jaar op rij de Radio 2 Zomerhit 2019 met 'Mee Naar Boven', er werden deze zomer nog heel wat andere zomerse hits gescoord! Wij zetten de nummers op een rij die je voor altijd zullen terug katapulteren naar de hete zomer van 2019!

De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Sport in de kijker

Bekijk alles
De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Op 17 september is het weer zover. Dan weerklinkt in verschillende stadions de hymne van de UEFA Champions League. Voor het zover is, praten we je nog even bij.

Tops en flops van week 1 in de NFL

Tops en flops van week 1 in de NFL

Lamar Jackson is de koning in de lucht, bij de Browns gaat het mis bij het opstijgen, de Jets missen hun landing en de Patriots zijn al van de grond.

De Euromillions Basketball League is er weer: wat moet je weten?

De Euromillions Basketball League is er weer: wat moet je weten?

De Belgische basketballiefhebber kan ontwaken uit zijn zomerslaap. De Euromillions Basketball League staat weer voor de deur, mét nieuwe formule. Wat moet je allemaal weten?

NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen

NFL: Ontdek de 32 ploegen die de Super Bowl willen spelen

Het 100ste seizoen van de NFL gaat donderdag van start met een wedstrijd tussen de Chicago Bears en de Green Bay Packers, twee ploegen die al bestonden toen de competitie in 1920 werd opgericht. Gedurende 5 maanden zullen 32 teams een verwoede strijd leveren met als inzet de kwalificatie voor de play-offs en een plek in de Super Bowl, die op 2 februari in Miami zal doorgaan. Volg het spektakel op Proximus Pickx via Eleven Sports.

"Back to School" voor de Jupiler Pro League

"Back to School" voor de Jupiler Pro League

Het seizoen 2018/2019 kreeg met Racing Genk een mooie kampioen en zag met KV Mechelen een club uit de Proximus League de beker winnen. Het voorbije seizoen kende echter ook enkele minder fraaie momenten. De Operatie Propere Handen zorgde voor een schokgolf door de Belgische voetbalwereld.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in september allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in september allemaal volgen bij Proximus Pickx

In september draai je als sportliefhebber overuren. De Europese voebalcompetities zijn begonnen, er staan interlands gepland en de UEFA Champions League is gearriveerd. Daarnaast staat ook de vernieuwde Euromillions League basket voor de deur en is het uitkijken naar de ontknoping op de US Open en in de Vuelta, om nog maar te zwijgen van het WK wielrennen. Zoals je ziet: het aanbod van Proximus Pickx zit weer bomvol.

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten elke maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, maar een aantal minder opvallende titels vallen vaak dikwijls uit de boot.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (18 september)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (18 september)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Exotische luxe en veel bling bling in Monacovrouwen

Exotische luxe en veel bling bling in Monacovrouwen

VIJF pakt dit najaar uit met de spraakmakende reeks Monacovrouwen.

De winnaars van de Ensors 2019

De winnaars van de Ensors 2019

Afgelopen zaterdag 14 september werden de Ensors uitgereikt tijdens een feestelijk gala in Oostende. Een overzicht van de winnaars!

De tv-tips van de week (van 16 t.e.m. 22 september)

De tv-tips van de week (van 16 t.e.m. 22 september)

Wat is er de komende dagen op de buis? Dat verneem je hier!

De beste documentaires op Netflix

De beste documentaires op Netflix

Sommige merken gebruiken hun bekendheid voor een doel dat ze belangrijk vinden. Bij outdoorspecialist Patagonia is de planeet hun grootste bezorgdheid.

Bradley Cooper in vorm: zijn beste films

Bradley Cooper in vorm: zijn beste films

De Amerikaanse superster Bradley Cooper is een veelgevraagde acteur en minstens even begeerd bij de vrouwen vanwege zijn looks. Hij startte relatief laat met acteren, op zijn 24ste, dankzij een rolletje in 'Sex and the City'. Maar sindsdien is zijn filmografie een lange lijst, verschijnt hij bijna elk jaar op het grote scherm en was hij zelfs drie jaar lang de best betaalde acteur. We sommen graag even de filmische hoogtepunten op uit zijn carrière.

Zij zoeken de liefde in Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond

Zij zoeken de liefde in Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond

Liefde kent geen grenzen, dat heeft het eerste seizoen van Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond dubbel bewezen met de mooie koppels Jan en Romina en Manu en Hilde. Ook dit jaar gaan vijf Vlaamse boeren in het buitenland, onder wie ook één vrouw, op zoek naar een lief van hier.

Het sappigste showbizznieuws van de week

Het sappigste showbizznieuws van de week

Er gaat geen week voorbij zonder verse showbizzroddels… Natalia is in blijde verwachting, ook Lesley-Ann Poppe gooit zich op de CBD-markt en Adele vraagt de scheiding aan. De opmerkelijkste nieuwtjes uit het BV- en Hollywooduniversum lees je hier!

IJzingwekkende Franse horrorserie Marianne nu op Netflix

IJzingwekkende Franse horrorserie Marianne nu op Netflix

Netflix voegt dagelijks nieuwe titels toe aan het aanbod, en dat is deze week niet anders. Uitschieter is de nieuwe Franse horrorserie 'Marianne', die onze favoriete streamingsdienst op vrijdag 13 september - de datum is niet toevallig gekozen - op je loslaat. De eerste beelden zijn in elk geval bloedstollend en jagen je al onmiddelijk de stuipen op het lijf.

Netflixtoppers op Filmfestival Venetië

Netflixtoppers op Filmfestival Venetië

Vorig jaar ging de Gouden Leeuw voor het eerst naar een Netflixfilm, met name de prachtige zwartwitvertelling 'Roma' van Alfonso Cuarón, en ook dit jaar waren de Netfix (co)producties goed vertegenwoordigd op het filmfestival van Venetië. In de prijzen vielen ze deze keer niet, ook al waren Noah Baumbachs 'Marriage Story' en Steven Soderberghs 'The Laundromat' (foto) getipt voor een award. De hoofdprijs ging dit jaar naar 'Joker', een dure studiofilm over de legendarische Batman-slechterik van regisseur Todd Phillips met Joaquin Phoenix in de hoofdrol.

Maak kennis met de wereldbewoners van Donderen in Keulen

Maak kennis met de wereldbewoners van Donderen in Keulen

Met veel humor en een beetje show trapte Sven de Leijer zondagavond zijn gloednieuwe quiz Donderen in Keulen af.Sven heeft van negen erg uiteenlopende landen in de wereld – van Turkije en Colombia tot Senegal en de Verenigde Staten – telkens drie inwoners de kleren van het lijf gevraagd. Het is aan de quizzende Belgen om in dit mondiale kluwen hun eigen vooroordelen te ontmaskeren, en de stereotypen te bevestigen of ontkrachten.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
AGO toont nieuwe line-up

AGO toont nieuwe line-up

CS:GO team AGO heeft aangekondigd dat het eindelijk een volledige line-up heeft dankzij de komst van vier nieuwe spelers. Milosz “mhL” Knasiak, Eryk “Ieman” Koceba, Patryk “Sidney” Korab en Maciej “F1KU” Miklas komen op permanente basis voor AGO spelen. Ze tekenden recent hun nieuw contract, na eerst een proefperiode bij het team te hebben gedraaid.

Syman (met Belg in de rangen) vervangt AVANGAR op Games Clash Masters

Syman (met Belg in de rangen) vervangt AVANGAR op Games Clash Masters

De organisatoren van de Games Clash Masters hebben aangekondigd dat team Syman team in vorm AVANGAR zal vervangen in groep A van het event in Polen. AVANGAR trok zich terug uit de competitie na hun overwinning in de BLAST Pro Series Moskou Grand Finals, waar ze ForZe wisten te kloppen. Volgens hen zijn hun spelers te vermoeid om te kunnen aantreden en willen ze de spelers dan ook de nodige rust gunnen.

“kioShiMa” gaat invallen voor G2

“kioShiMa” gaat invallen voor G2

CS:GO team G2 heeft aangekondigd dat Fabien “kioShiMa” Fiey voor hen zal invallen. Hij wordt de wisselspeler voor Richard “shox” Papillon voor de komende twee evenementen. Dat was een ontwikkeling die te verwachten was, nadat “shox” eerder al naar de bank werd verwezen door G2 nadat hij openlijk flirt met een transfer naar de Franse rivalen van G2, Team Vitality.

Envy klopt eUnited en vervolledigt deelnemerslijst DreamHack Malmö

Envy klopt eUnited en vervolledigt deelnemerslijst DreamHack Malmö

Envy heeft zich als laatste team kunnen plaatsen voor DreamHack Malmö met een overwinning tegen eUnited. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 3-1. De Amerikanen van Envy bleven ongeslagen in de upper bracket van de qualifier en moesten zich zelfs maar op 1 map gewonnen geven tegen de jongens van Swole Patrol.

BLAST Pro Series kondigt BLAST Premier aan met prijzenpot van 4.25 miljoen dollar

BLAST Pro Series kondigt BLAST Premier aan met prijzenpot van 4.25 miljoen dollar

BLAST Pro Series heeft een nieuw Counter-Strike: Global Offensive toernooi aangekondigd dat de naam BLAST Premier meekrijgt. Het toernooi zal een totale prijzenpot van 4.25 miljoen dollar tellen en zal doorgaan in 2020. Het circuit heeft twee Season Finals waarbij de winnaar telkens 500.000 dollar mee naar huis neemt. In de Global Final kan de winnaar zelfs 1.000.000 dollar winnen.

Esport team PSV promoveert Yusufcan Ercan

Esport team PSV promoveert Yusufcan Ercan

PSV Esports heeft zich versterkt met Yusufcan Ercan (19) voor hun FIFA team. PSV maakte het nieuws bekend via hun Twitter pagina en hun website. Ercan heeft grote schoenen om te vullen bij PSV, want hij moet fungeren als de vervanger van Belg Stefano Pinna, die bij PSV en internationaal hoge toppen kon scheren.

Defusekids verliest nipt van Fnatic Rising op EU Masters

Defusekids verliest nipt van Fnatic Rising op EU Masters

Gisterenavond nam Defusekids het op tegen Fnatic Rising in z’n eerste wedstrijd binnen hun aartsmoeilijke groep. Een dik halfuur leek het erop dat Defusekids met de overwinning naar huis zou kunnen gaan, maar Fnatic Rising vocht terug en door een aantal foutjes bij Defusekids gaven ze de zege nog uit handen.

Nederlander “ChrisJ” naar DreamHack Malmö met mousesports

Nederlander “ChrisJ” naar DreamHack Malmö met mousesports

Nederlander Chris “ChrisJ” de Jong heeft zich met zijn CS:GO teamgenoten bij mousesports kunnen kwalificeren voor DreamHack Malmö. Ze klopten onderweg naar de finale teams als FATE en GamerLegion en keken in die finale dan het Servische CR4ZY in de ogen, dat ze uiteindelijk wisten te verslaan.

“DaddyJordi” en “ThomasLol” weg bij mCon Esports

“DaddyJordi” en “ThomasLol” weg bij mCon Esports

Esports organisatie mCon Esports heeft via hun Twitter pagina aangekondigd dat ze afscheid zullen nemen van Jordi “DaddyJordi” Bust en Thomas “ThomasLol” van Schaik, respectievelijk de jungler en support van hun League of legends team. Daardoor zal de organisatie op zoek moeten naar een nieuwe jungler. Een nieuwe support speler vonden ze al in Gijs “Gijsje” Boschman.

Splyce trekt naar play-in Worlds, Fnatic naar groepsfase

Splyce trekt naar play-in Worlds, Fnatic naar groepsfase

De afgelopen drie dagen vonden de Regional Qualifiers van de LEC plaats, waar vier teams het tegen elkaar opnemen voor twee plaatsjes op het wereldkampioenschap. Die teams waren Fnatic, Splyce, Schalke 04 en Origen. G2 Esports had al een plaatsje op worlds na hun overwinning in de LEC.

AVANGAR klopt ForZe en wint BLAST Pro Series Moskou

AVANGAR klopt ForZe en wint BLAST Pro Series Moskou

Het hing in de lucht na hun glansprestatie op de StarLadder Major in Berlijn waar ze de tweede prijs mee naar huis namen, maar nu wint AVANGAR ook BLAST Pro Series Moskou. Daarmee zet AVANGAR zichzelf nog wat extra in de verf als één van de meest interessante en veelbelovende CS:GO teams van het moment.

Sector One neemt afscheid van “Forsaken”, stelt “Nightmares” voor

Sector One neemt afscheid van “Forsaken”, stelt “Nightmares” voor

Belgische esports organisatie Sector One heeft op twitter een wijziging in hun League of Legends line-up aangekondigd. De Nederlander Dennis “Forsaken” Kroes, die voor Sector One de support rol invulde, zal het team gaan verlaten. Om de leegte die hij achterlaat op te vullen, doet de organisatie voortaan beroep op de kwaliteiten van Nederlander Richard “Nightmares” Gielisse

Top