Interview: Kevin Janssens over ‘Tueurs’

Vanaf 10 november kun je ‘Tueurs’ bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV: een spannende, Franse policier met Kevin Janssens, over gangsters die een overval plegen en daarna ongewild meegesleept worden in een zaak van bijna dertig jaar geleden. Lees hier ons interview!
Interview: Kevin Janssens over ‘Tueurs’ © Versus Production

‘Tueurs’ is een Belgische misdaadthriller van ex-topcrimineel François Troukens en Jean-François Hensgens, met een 100% Belgische cast. Onder de acteurs: grote namen in Wallonië, maar ook een paar Vlamingen: Kevin Janssens, Johan Leysen en Tibo Vandenborre, in het Frans!

Wij hadden een leuk gesprek met Kevin Janssens, die met deze film zijn eerste anderstalige project op zijn cv kon zetten!

Lees hier ons interview en bekijk hier de making-of!
 
‘Tueurs’ is een coproductie van Proximus. Vanaf 10 november te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV!

Interview voor Proximus TV door P. N.

Tueurs: het verhaal

Tueurs: het verhaal © Versus Production

‘Tueurs’ volgt het verhaal van Frank Valken, een gangster die nog een laatste overval wil plegen om daarna met vrouw en kind andere oorden op te zoeken. De overval loopt zoals gepland, dénkt hij. Want nadat Frank en zijn bende weg zijn, verschijnt er een moordcommando dat alle getuigen van de overval uitschakelt. Eén daarvan: een magistraat die onderzoek doet naar de Bende van Nijvel. Valken krijgt de schuld in zijn schoenen geschoven en heeft geen andere keuze dan te vluchten en te proberen zijn onschuld te bewijzen…

Kevin Janssens, over de film

Kevin Janssens, over de film © Versus Production

De makers omschrijven 'Tueurs' als de eerste echte actiethriller die in Franstalig België is geproduceerd. Kun je iets vertellen over de film?

‘Tueurs’ is een politiethriller over een bende die bankovervallen pleegt. Als ze bezig zijn met hun laatste klus, worden er – door een andere groep – getuigen doodgeschoten, onder wie een rechter. Natuurlijk worden zij – onterecht dus – beschuldigd van die moorden, en ze slaan op de vlucht. De bendeleider wordt echter opgepakt en heeft geen andere keuze dan te proberen zijn onschuld te bewijzen. Ondertussen wordt er een beerput opengelegd van oude zaken die bovendrijven en worden er een link gelegd met de Bende van Nijvel. Ik speel Vik, een van de gangsters.

Je belangrijkste tegenspelers zijn in Vlaanderen misschien niet zo bekend, maar wel allemaal grote namen in het zuiden van ons land. Hoe vond je de samenwerking?

“Heel fijn. Ik kende Olivier Gourmet van zijn werk met de broers-Dardenne. Daar heb ik wel wat films van gezien. Lubna Azabal kende ik van ‘Incendies’, een fantástische film van Denis Villeneuve. Bouli Lanners kende ik ook, maar niet echt goed. In ieder geval, het waren stuk voor stuk zeer fijne collega’s en aangename mensen. Heel warme, professionele acteurs. Ik voelde me echt thuis op de set.”

François Troukens, regisseur en ex-gangster

François Troukens, regisseur en ex-gangster © Versus Production

Het is de eerste film van François Troukens, een ex-topcrimineel die ook voor overvallen in de gevangenis heeft gezeten. Vandaag is hij regisseur en presentator op radio en televisie. Dat is op zich al een indrukwekkend verhaal, vind je niet?

“Ja, dat is zeker waar. Het verhaal speelt zich af in het gangstermilieu en hij heeft een geschiedenis in dat milieu. Ik vond dat wel intrigerend, vooral als we actiescènes gingen draaien. Het eerste half uur van de film bijvoorbeeld, wanneer je de werkmethode van die bende ziet … je weet gewoon dat het heel authentiek is, dat zoiets echt op die manier wordt voorbereid.”

Hoe was hij als regisseur voor jou?

“Als mens is hij een heel fijne, warme, aimabele man. Als regisseur wist hij heel goed wat hij wilde maken. Wat we nu hebben, het resultaat van die film, dat is waar hij heel hard op had gehoopt. En ik denk dat hij heel fier mag zijn.”

En français

En français © Versus Production

‘Tueurs’ is een Franstalige productie. Was het je eerste anderstalige film?

“Ja, ‘Tueurs’ was de eerste anderstalige film voor mij. Ik heb daarna nog aan andere Franse films gewerkt, ‘Revenge’ en ‘Les Confins du Monde’. ‘Tueurs’ was wel de eerste, en ik vond dat het heel goed meeviel, het was leuk."

Hoe was het om te acteren in een andere taal? Voelde dat meteen comfortabel, of was het toch even wennen?

“Ik heb in het theater ook al wel in een andere taal gespeeld. Ik vond het een leuke ervaring, zeker voor herhaling vatbaar. Ik had eigenlijk meteen zoiets van … dat smaakt naar meer.”

En het Frans, gaat dat vlot voor jou? Of heb je je Frans voor de film bijgespijkerd?

“Ik weet me in het dagelijks leven wel te redden in het Frans, maar je hoort heel hard mijn accent. Als ik een tekst kan voorbereiden of inlezen, is dat accent toch iets minder. Je hoort het nog wel, in de film ook, maar dat maakt niet uit. Het vraagt gewoon iets meer voorbereiding, maar het viel allemaal goed mee. In het begin is het misschien even wennen, maar als je op een set staat waar iedereen altijd Frans spreekt, gaat het op den duur bijna vanzelf.”

De voorbereiding

De voorbereiding © Versus Production

Hoe heb je je voorbereid op je rol in ‘Tueurs’?

“Wel, ik heb heel veel met François gepraat. Ik wist ook wel veel over het onderwerp van de Bende van Nijvel, hoewel het op zich natuurlijk niet daarover gaat. We zijn ook samengekomen met alle acteurs, hebben veel gelezen en veel over onze personages en over de scènes gepraat. Daarnaast hebben we ook schietoefeningen gedaan met verschillende wapens, en ex-gangsters leerden ons zelfs overvalstechnieken. Ze toonden hoe ze dat vroeger deden. Het was allemaal heel interessant.”

Een cursus, als het ware.

“Ja inderdaad, een cursus, haha. Maar ik ga dat niet in het dagelijks leven gebruiken, hoor! Ik houd het toch maar bij de film.”

De casting

De casting © Isopix

Hoe komt een rol tot bij jou? Hoe is dat bijvoorbeeld gegaan voor ‘Tueurs’?

“Ik kreeg een mail van een castingbureau, om dat scenario eens te lezen. François had D’Ardennen gezien en was geïnteresseerd in mij. Toen ik het scenario had gelezen, voelde ik direct: dit wil ik heel graag doen. Het was ook het eerste ‘buitenlandse’ project en mijn aandeel in de film was niet zo heel groot … ik vond het een perfect project om voor het eerst iets in een andere taal te gaan doen. We hebben dan eens afgesproken, en na een uur gepraat te hebben over de film hebben we gezegd “kom, we gaan dat samen doen”. Dat was heel fijn.

Zó klein is jouw rol in de film nu toch ook weer niet…

“Nee, het valt nog mee hé?”

Ga je anders wel eerder actief op zoek naar rollen?

“Actief op zoek gaan, dat doe ik eigenlijk niet. Zoiets komt op je pad … Je gaat van het ene naar het andere project. Ik ben ervan overtuigd dat projecten naar mij toe komen. De juiste dingen passeren wel. En als ze niet komen, dan is dat zo en dan is het even wat minder.”

Het is de laatste jaren niet minder geweest he?

“Nee inderdaad, absoluut niet. Ik heb de laatste jaren veel gedaan, maar niet genoeg naar mijn goesting. Ik wil altijd werken, haha. Ik zit niet graag thuis, of eerder: ik zit niet graag stil. Ik werk graag, en ik film graag. Als het de juiste projecten zijn … dan houd ik ervan om constant bezig te blijven.
Ik heb het ook wel nodig om bezig te blijven, hoewel ik heel hard kan genieten van niks doen. Thuis zitten, niets speciaals op het programma en veel series kijken. Zalig, maar maximaal een maand of zo en dan moet ik terug werken.”

Het gaat heel goed met jouw carrière. Ben je soms toch nog onzeker?

“Natuurlijk, voortdurend. Ik voel me goed en zit goed in mijn vel, maar als mens ben je soms toch onzeker. Maar die onzekerheid houdt je scherp en ze helpt me in mijn werk, dus ik vind dat zeker geen obstakel.”

Buikgevoel

Buikgevoel © Isopix

Zijn er bepaalde criteria die je voor jezelf hanteert om een rol aan te nemen of niet?

“Ik denk dat ik daar toch vooral mijn buikgevoel volg; dat heb ik nu toch wel geleerd de laatste tijd. Als ik voel dat een bepaald project een uitdaging is of dat ik een rol graag wil spelen, dan is het goed. Daarentegen, als ik een scenario aan het lezen ben en ik leg het al snel opzij en grijp er ook niet meteen naar terug … tja, dan is het niet voor mij denk ik.”

Gebeurt het vaak, dat je iets neerlegt en er niet naar teruggrijpt?

“Dat gebeurt wel eens, ja. Pas op, er zijn momenten dat je bezig bent en ineens veel aanbiedingen krijgt. Dan heb je gewoon geen tijd. Maar soms ben je vrij en komt er niks.”

Maar dan ga je toch niet voor iets gaan dat niet goed voelt…

“Vroeger wel, denk ik. Ik heb vroeger dingen gedaan waarvan ik nu denk: waarom heb ik dat in godsnaam gedaan? Maar goed, je leert daaruit en je weet dat dan voor in het vervolg. Daarbij, zonder die dingen zou ik misschien nu niet staan waar ik sta. Er zal dus wel een reden voor geweest zijn, maar ik probeer daar toch wat voorzichtiger in te zijn en meer mijn gevoel te volgen.”

Hollywood

Hollywood © Versus Production

Zou je meer willen doen in het buitenland? Zou je bijvoorbeeld nog naar Amerika willen of zo?

“Vroeger was dat mijn grote droom, maar nu … nee. Ik ben heel blij dat ik hier in België kan werken, en misschien in Frankrijk en Nederland wat dingen kan doen. Pas op, als er ooit een vraag komt zal ik dat zeker bekijken en misschien ook wel doen, maar ik ga dat niet nastreven of zo. Ik ben geen twintig jaar meer hé. Ik heb geen zin om naar ginder te gaan en van casting naar casting te lopen. Als er iets naar me toe komt, dat is iets anders … maar ik ga er zeker niet op zitten te wachten.”

Met welke regisseur of acteur zou jij graag nog eens samenwerken? Heb je een verlanglijstje?

“Oh ja, maar ik pin me daar niet op vast. Er zijn eigenlijk heel veel mensen met wie ik nog wel eens zou willen samenwerken, maar ik vind het niet nodig om dat te zeggen. Het lijkt dan alsof je aan het solliciteren bent, en dat is niet de bedoeling.”

Afwisseling

Afwisseling © VRT - Instagram @kevnjanssens

Je speelt zowel in films als in series. ‘Tueurs’ (foto rechts) komt nu in de zalen. Verder zul je ook te zien zijn in ‘Over Water’ (foto links) en ‘Undercover’, twee Vlaamse series. Doe je beide even graag? Waar liggen de verschillen?

“In wezen is er eigenlijk niet veel verschil, vind ik, op het vlak van hoe ze gemaakt worden dan. Een film is wel compact, dat zijn een dertig tot veertig draaidagen. Met een serie ben je langer bezig… Maar ik doe de twee graag, en een beetje afwisseling vind ik wel fijn.”

Zijn er ook dingen die je liever niet zou doen?

“Goh, dat weet ik niet. Ik ben heel ruimdenkend en ik sta voor heel veel dingen open, maar alles hangt af van het scenario of van de mensen die meewerken … Ik laat veel op mij afkomen en aan de hand daarvan beslis ik. Ik heb niet van tevoren al zoiets van, oh nee, dat wil ik niet doen.”

De man met de hamer

De man met de hamer © Versus Production

Welke rol was voor jou tot nu toe de grootste uitdaging?

“Die zit eraan te komen, denk ik. Ik ga meespelen in ‘De Patrick’, een film van Tim Mielants die zich afspeelt in een nudistenkamp. Ik moet proberen daar vijftien tot twintig kilo voor bij te komen, dat is althans de bedoeling. Dat wordt een uitdaging, denk ik, door dat feit en door de rol op zich.”

Kun je er al iets over zeggen?

“Wel, het verhaal gaat over Patrick, een man die een existentiële zoektocht inzet naar zijn verloren hamer. Dat klinkt raar, hé? Het is een film met zwarte humor, en ook wat drama."

De film speelt zich af in een nudistenkamp. Wil dat zeggen dat je zelf ook naakt bent?

“Ik veronderstel van wel ja, in een nudistenkamp.”

Maar je moet er dus wel nog een flink aantal kilo’s voor bijkomen. Hoe ga je dat aanpakken?

“Dat moet ik nog bekijken, de opnames zijn pas volgend jaar. Ik heb voordien nog andere dingen op het programma staan, maar het wordt alleszins een uitdaging.”
 

Maar eerst is er dus ‘Tueurs’, een film van Jean-François Hensgens en François Troukens met o.a. Olivier Gourmet, Kevin Janssens, Johan Leysen en Tibo Vandenborre. Vanaf 10 november te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV!

Meer info over het Entertainment-aanbod van Proximus TV? Klik hier!
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.


Interview door P. N. voor Proximus TV.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Top