Tabula Rasa: soms is het beter om te vergeten

Series | Vanaf zondag 29 oktober schotelt Eén de kijker negen zondagen lang een stevige portie topfictie voor met de nieuwe reeks Tabula Rasa.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf zondag 29 oktober schotelt Eén de kijker negen zondagen lang een stevige portie topfictie voor met de nieuwe reeks Tabula Rasa.

Tabula Rasa is een meeslepende, psychologische thrillerreeks over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak.

Mie D’Haeze (Veerle Baetens) zit vast in een psychiatrische instelling. Ze krijgt er bezoek van politie-inspecteur Wolkers die de onrustwekkende verdwijningszaak rond Thomas De Geest probeert op te lossen. Om de spoorloze De Geest terug te vinden, moet Mie opnieuw haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar recente verleden… Geen eenvoudige opdracht door haar geheugenverlies.

Samen met Mie proberen de kijkers de puzzelstukken te leggen en een antwoord te vinden op de vraag: wat is er met Thomas De Geest gebeurd? Waar kan je nog op vertrouwen als je twijfelt aan je eigen herinneringen en omgeving? Tabula Rasa is een spannend en beklijvend drama over de duistere krachten van ons menselijke brein. Een reeks die onder je huid kruipt en niet meer loslaat!



Naast Veerle Baetens schitteren onder meer Stijn Van Opstal, Gene Bervoets, Natali Broods, Peter Van den Begin, Jeroen Perceval, Hilde Van Mieghem en Lynn Van Royen in de productie. Veerle Baetens is naast hoofdrolspeelster ook scenariste van de reeks, samen met Malin-Sarah Gozin (Clan) en Christophe Dirickx (De Helaasheid der Dingen). De regie was in handen van Kaat Beels (Beau Séjour) en Jonas Govaerts (Welp).

Bekijk Tabula Rasa zondag vanaf 21u30 waar je ook bent op proximustv.be of klik hier om het programma op te nemen.

Mie D’Haeze (Veerle Baetens)

Mie heeft geheugenproblemen na een auto-ongeval. Stress en paniek zorgen ervoor dat haar recente herinneringen telkens worden gewist. Mie zelf vergelijkt het met een zandstorm die plots opdoemt en alles uitvaagt. Ze gaat op een creatieve manier om met haar geheugenverlies en wordt daarbij geholpen door haar echtgenoot Benoit en haar familie.

Wanneer hun huis afbrandt, verhuist het gezin noodgedwongen naar het oude boshuis van de grootouders van Mie. Het vreemde huis in het bos heeft een nefaste invloed op Mie en haar dochtertje Romy, en begint langzaam maar zeker te knagen aan de fundamenten van de schijnbaar serene familierelaties. Mies wankele toestand drijft haar alsmaar verder weg van haar echtgenoot en moeder. Ze raakt zo vervreemd van de realiteit dat haar familie haar ten einde raad laat opnemen in een psychiatrische instelling.

Benoit (Stijn Van Opstal)

Benoit is de echtgenoot van Mie. Hij is een burgerlijk bouwkundig ingenieur met dure wagen, maatpak en bijhorende attitude. Wanneer zijn relatie veel meer energie vraagt dan voordien, vlucht hij in zijn werk. Benoit is te laf om emotionele confrontaties aan te gaan en rijdt zich vast in  leugentjes om bestwil.

Romy (Cécile Enthoven)

De zesjarige Romy is de dochter van Mie en Benoit. Ze speelt graag 'ik ga op reis en neem mee' en wint steevast van haar vergeetachtige mama. Die ziet ze heel graag, maar Romy heeft het niet altijd even makkelijk met de wankele mentale gezondheid van Mie. Romy’s beste vriend is Meneer beer.

Inspecteur Wolkers (Gene Bervoets)

Inspecteur Wolkers heeft met Thomas De Geest zowat de moeilijkste zaak uit zijn carrière te kraken. Wolkers gedraagt zich als een voorname gentleman die Mie in het begin in alle rust aanpakt. Maar zijn afgeknabbelde vingers verraden een nerveuze pitbull die zijn zaak niet zal lossen.

Wolkers begraaft zich in research en gaat zijn boekje te buiten met zijn verhoorpraktijken wanneer de conventionele procedures onvoldoende lijken op te leveren en de klok tikt.

Dr. Mommaerts (Natali Broods)

Dr. Mommaerts is de psychiater die Mie na haar ongeval met de emotionele verwerking van haar geheugentrauma hielp. Nu Mie in de instelling verblijft, biedt de dokter haar patiënte opnieuw psychologische bijstand om mee te peilen naar de donkere gaten in Mies geheugen.

Het kost Dr. Mommaerts heel wat moeite om haar vertrouwen te winnen, maar ze houdt geduldig vol.

Vronksy (Peter Van den Begin)

Zijn echte naam is Jan Peeters, maar deze kenner van de betere Russische romans noemt zichzelf Vronsky. Hij verblijft in dezelfde psychiatrische instelling als Mie, en koestert een fascinatie voor haar. Misschien omdat Mie haar huis per ongeluk heeft afgebrand, want Vronsky is pyromaan.

Is hij werkelijk geïnteresseerd in haar en oprecht van plan haar te helpen? Of hoopt hij van haar een pakje lucifers te versieren?

Thomas De Geest (Jeroen Perceval)

Thomas De Geest is een aan lager wal geraakte eenzaat die zijn dagen slijt als opzichter in een containerpark. Hij heeft geen geld, geen rijbewijs en woont er in een container waar hij met afval zijn eigen projectjes maakt.

Thomas ontmoet Mie, die in dezelfde angstige wereld lijkt te wonen. Thomas heeft een verleden dat hij liever zou willen vergeten. In dat opzicht benijdt hij Mie.

Rita (Hilde Van Mieghem)

De moeder van Mie heeft, ook al is ze getrouwd, altijd graag verschillende mannen om zich heen gehad. Ze is een dramaqueen met een verstikkend effect op haar dochters.

Rita is getrouwd met Walter (François Beukelaers), een ex-neuroloog met Alzheimer. Walter krijgt thuisverpleging van de jonge Griekse verpleger Mozes, een helpende hand in huis waar vooral Rita wat aan heeft. Ook zij heeft geheimen waar de familie maar beter niets van weet, hoewel Walter soms meer doorheeft dan hij laat uitschijnen.

Nikki (Lynn Van Royen)

Nikki is getrouwd met Olivier (Tom Audenaert). Samen hebben ze twee jongens, Leon en Jules. Ze lijkt zich, als jongere zus, te ontfermen over Mie ondanks het feit dat iets een wig tussen de twee heeft gedreven.

Bekijk Tabula Rasa elke zondag om 21u30 op Eén of waar je ook bent op proximustv.be. Klik hier om het programma op te nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top