Nu op Netflix: superhelden à volonté in Marvel's The Defenders!

Series | Marvel-fans kunnen hun geluk niet op, want in ‘The Defenders’ slaan vier helden uit het Marvel-universum de handen in elkaar als een oude, machtige groep New York bedreigt. Nu op Netflix!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit is niet zomaar een team. Marvel's The Defenders gaat over vier helden die de handen ineen slaan als een oude, machtige groep New York bedreigt. Deze Netflix Original-serie is wereldwijd in première gegaan op 18 augustus.



In Marvel’s The Defenders volgen we Daredevil Matt Murdock (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) en Iron Fist Danny Rand (Finn Jones). Deze vier helden uit het Marvel-universum hebben één gemeenschappelijk doel: New York City redden van de ondergang. Dit is het verhaal van vier figuren die normaal alleen werken en elk worstelen met hun eigen problemen, maar willens nillens ondervinden dat ze misschien toch sterker staan als ze samenwerken…

Alle acht afleveringen van Marvel’s The Defenders zijn nu te bekijken op Netflix.
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Niet voor de eeuwigheid

Het team van de Defenders is niet bedoeld om tot in de eeuwigheid samen te blijven. De helden bundelen hun krachten omdat er een gezamenlijke vijand op hun pad komt, maar de samenwerking is slechts tijdelijk. Uiteindelijk gaan de Defenders weer elk hun eigen weg.

De verschillende Marvel-series overigens ook, want Netflix kondigde van alle vier de series al een nieuw seizoen aan. Sommige zijn zelfs al in pre-productie. Of Marvel’s The Defenders genoeg succes zal hebben om ook een tweede seizoen te krijgen, valt nog af te wachten. De verwachtingen zijn alleszins hoog gespannen.

Cast en crew

Marvel’s The Defenders is van de hand van showrunner Marco Ramirez (Marvel’s Daredevil Season 2, Fear the Walking Dead), Douglas Petrie (Marvel’s Daredevil, American Horror Story), Jeph Loeb (Marvel’s Daredevil, Marvel's Jessica Jones, Marvel's Luke Cage, Marvel’s Iron Fist) en Jim Chory (Marvel’s Daredevil, Marvel's Jessica Jones, Marvel's Luke Cage, Marvel’s Iron Fist).
We zien onder meer Sigourney Weaver (Avatar, Alien), Elodie Yung (Marvel’s Daredevil, Gods of Egypt), Jessica Henwick (Marvel’s Iron Fist , Game of Thrones), Rosario Dawson (Marvel’s Luke Cage, Sin City), Rachael Taylor (Marvel’s Jessica Jones, Transformers), Eka Darville (Marvel’s Jessica Jones), Elden Henson (Marvel’s Daredevil, Hunger Games), Deborah Ann Woll (Marvel’s Daredevil, True Blood), Scott Glenn (Marvel’s Daredevil, The Leftovers), Carrie-Anne Moss (Marvel’s Jessica Jones, The Matrix Trilogy) en Simone Missick (Marvel’s Luke Cage).

Een snelle blik op de vier helden en de snoodaard van dienst!

Je hoeft niet alle series gezien te hebben om te kunnen genieten van Marvel’s The Defenders. De serie is ook leuk voor wie de personages en de voorafgaande plots niet kent.

Daredevil

Daredevil was de eerste Marvel-serie op Netflix.

De held van het verhaal, Matt Murdock, is blind maar juist daardoor heeft hij zijn andere zintuigen exceptioneel ontwikkeld. Overdag is hij een advocaat die onschuldige slachtoffers uit de gevangenis wil houden, ’s nachts komt hij zelf in actie tegen het kwaad als Daredevil.

Het derde seizoen van Daredevil komt eraan op Netflix, en dat begint met een tragedie...

Bij het begin van The Defenders is Murdock een herstellende superheld. Hij heeft zijn Daredevil-pak aan de haak gehangen en doet veel pro-bono advocatenwerk, maar negeert de noodkreten die zijn supergehoor opvangt. Op de een of andere manier wordt hij blijkbaar toch terug in de actie gezogen als de ‘Devil of Hell’s Kitchen’.

Jessica Jones

Aan het begin van The Defenders zien we Jessica Jones tooghangen in een of andere bar. De fans zijn niet verbaasd. Jessica is gestopt met haar detectivewerk en rommelt eigenlijk maar wat aan.

Een nieuwe mysterieuze zaak trekt echter haar aandacht… en brengt haar face-to-face met The Hand. Daar zat Jessica Jones nu eens absoluut niet op te wachten, net zoals ze niet staat te springen om deel uit te maken van de Defenders. Dat brengt haar echter ook weer oog in oog met haar vroegere lover Luke Cage, die sindsdien weliswaar een relatie begonnen is met Claire Temple (Rosario Dawson).

Luke Cage

Aan het begin van The Defenders is Luke Cage net vrijgelaten uit de gevangenis, en wordt hij met open armen ontvangen door zijn lief, Claire Temple. Al snel ontdekt hij dat The Hand jongeren aan het rekruteren is in ‘zijn’ Harlem. Dat passeert niet, zoals ze zeggen.

Seizoen 1 van Marvel’s Luke Cage was enorm populair op Netflix, en scoorde goed bij fans én recensenten. Seizoen 2 komt er dus aan. Het personage, gespeeld door Mike Colter, had eerst bekendheid opgedaan in Marvel’s Jessica Jones.

Iron Fist

En dan is er nog Danny Rand, oftewel de Iron Fist, de man die ineens in New York opdook nadat hij gedurende vijftien jaar vermist was.

In The Defenders rekent The Hand vreemd genoeg op zijn aanwezigheid, of vooral op zijn chiVoordat de Defenders kun krachten bundelden, reisde Danny Rand en zijn Colleen Wing (Jessica Henwick) de wereld af om jacht te maken op The Hand. Tevergeefs. Nu staan ze tegenover elkaar in New York City.

Ook Marvel’s Iron Fist krijgt een tweede seizoen op Netflix, mét een nieuwe showrunner: Raven Metzner, die eerder al werkte aan “Sleepy Hollow”, “Heroes Reborn” en Falling Skies”.

Sidekicks present

In Marvel’s The Defenders zien we niet alleen de vier Marvel-superhelden zelf – Daredevil (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) en Iron Fist (Finn Jones).

Hun avontuur om New York City te redden van de in- en inslechte organisatie The Hand is groots genoeg om ook de sidekicks op te voeren. De love interest van Iron Fist, Colleen Wing (Jessica Henwick), de beste vriendin van Jessica Jones, Trish Walker (Rachael Taylor), ieders favoriete verpleegster Claire Temple (Rosario Dawson) en de vrienden van Daredevil, Karen Page (Deborah Ann Woll) en Foggy Nelson (Elden Henson) hebben allemaal een rol, net als Detective Misty Knight (Simone Missick).

Foto: Mike Colter en Simone Missick.

Elektra

Naast de verschijning van de vier superhelden in één serie, hebben de fans ook uitgekeken naar de terugkeer van Elektra. De teruggekeerde Elektra is niet meer dezelfde: een schaduw van wie ze was door het trauma van haar dood.
 
Elodie Yungs legendarische krijgster keert terug van de doden dankzij Alexandra, gespeeld door niemand minder dan Sigourney Weaver. Hoe dat precies in zijn werk is gegaan, kom je allemaal te weten in The Defenders, en zag je misschien ook al gebeuren in seizoen 2 van Daredevil en seizoen 1 van Iron Fist.
 
Alle acht afleveringen van Marvel’s The Defenders zijn nu te bekijken op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top