Bob Dylan is een levende legende. De man die ons verblijdde met monumentale songs als 'Like a Rolling Stone', 'Knockin' On Heaven's door', 'Blowin' in the Wind' en 'Stay with me' begon zijn carrière in de jaren '60 en heeft een plek in de platenkast van elke rechtgeaarde muziekliefhebber.
Zijn recente plaat 'Shadows in the night' werd enthousiast onthaald. 'Bitterzoet, pakkend en de beste stem die hij de laatste vijfentwintig jaar liet horen', schreef Neil McCormick van de Britse krant The Telegraph in een vijfsterrenrecensie.
Nu brengt de Nobelprijswinnaar voor het eerst in zijn carrière een triple album uit, dat 'Triplicate' heet. Het gaat om nieuwe opnames. Op elk schijfje staan tien songs die thematisch bij elkaar aansluiten: allen klassieke nummers van grote Amerikaanse songwriters die Dylan op meesterlijke wijze onder handen heeft genomen. Bij Rolling Stone hebben ze het in ieder geval begrepen: daar kreeg 'Triplicate' een 4,5 op 5 beoordeling. Dat laat zich vertalen naar "fenomenaal goed".
 
Vind steeds de laatste informatie over Legacy Music op hun Facebookpagina.
Bob Dylan staat op 24/4 op de planken van de Lotto Arena. Info en tickets hier.
Bob Dylan - 'Triplicate' op iTunes.

Ontdek het gevarieerde oeuvre van Bob Dylan  aan de hand van 3 verschillende playlists op Spotify: