Netflix Original-serie "13 Reasons Why" … Waarom zou een dood meisje liegen?

Series | Vanaf 31 maart kun je op Netflix kijken naar "13 Reasons Why", een beklijvende Netflix Original-serie. Een aanrader voor jongvolwassenen en hun ouders, en een passieproject van Selena Gomez.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"13 Reasons Why" is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2007 van Jay Asher en volgt Clay Jensen. Wanneer de tiener op een dag thuiskomt van school vindt hij op de veranda een mysterieus pakketje met zijn naam erop. Het pakket bevat zeven cassettebandjes opgenomen door Hannah Baker, een klasgenote op wie hij verliefd was. Twee weken eerder pleegde het meisje zelfmoord, en op de bandjes doet ze uit de doeken waarom: dertien redenen.



Waarom krijgt Clay de cassettes? Is hij een van de redenen? Om dat te weten te komen, zal hij naar de bandjes moeten luisteren.

13 afleveringen, 13 reasons why. Waarom zou een dood meisje liegen?

Alle afleveringen van “13 Reasons Why” zijn exclusief op Netflix te bekijken vanaf 31 maart. Elke aflevering belicht één van de redenen waarom Hannah besloot een einde te maken aan haar leven. Een mysterieus en meeslepend verhaal.

Start Netflix op Proximus TV via de on demand-knop > op aanvraag > Netflix of via het kanaal 204)!

Young adults

Het boek “13 Reasons Why” van Jay Asher kwam uit in 2007 en werd een bestseller in de categorie “Young adults”. Het verhaal werpt een aangrijpende blik op het leven van tieners, wat hen bezighoudt, hoe ze met elkaar omgaan en hoeveel impact dat heeft.

Hoe we met elkaar omgaan, is belangrijk. Heel belangrijk. Alles heeft een impact. Daden hebben gevolgen, soms grote, soms kleine. Maar gevolgen zijn er altijd, en daar moet je niet te licht over gaan … Iets om af en toe even bij stil te staan.

De makers

Jay Asher schreef het boek. Brian Yorkey maakte er een serie van, met behulp van de auteur en executive producers Selena Gomez, Mandy Teefey en Scott McCarthy, die een Oscar won met Spotlight en de eerste twee afleveringen van “13 Reasons Why” regisseerde.

Asher was naar verluidt erg blij met de adaptatie voor het scherm, omdat al deze mensen heel goed begrepen welk verhaal hij wilde vertellen met zijn boek en welke boodschap hij wilde meegeven.

Selena Gomez

Actrice en zangeres Selena Gomez is executive producer van “13 Reasons Why”. Haar moeder bezorgde haar het boek jaren geleden, Gomez las het en was meteen verkocht.

Tijdens een Netflix-panelgesprek vertelde Gomez dat ze door de jaren heen veel mensen was tegengekomen die met dezelfde problemen worstelden als de personages in het verhaal van “13 Reasons Why”. En ook zij zelf herkende veel: "Ik had geen idee wat ik wilde doen of wie ik zou worden”, vertelt ze over haar jaren op school. "Het is heel herkenbaar. Daarom wilde ik per se meewerken aan dit project." Selena Gomez wilde oorspronkelijk de rol van Hannah spelen, maar werkte uiteindelijk niet als actrice mee aan de productie.

“13 Reasons Why” vertelt een heel aangrijpend verhaal, en dat is precies waarom Selena Gomez het zo belangrijk vindt. “Ik wil alles doen om een goede invloed te hebben op deze generatie.”

Volgens Gomez zullen de kijkers als een blok vallen voor de verschillende personages. Klik verder voor een kort overzicht.

Katherine Langford is Hannah Baker

Nieuwkomer Katherine Langford (20) speelt de rol van Hannah Baker. Deze mooie Australische actrice was eerder al te zien in de kortfilms "Daughter" en "Imperfect Quadrant".

Langford studeerde af aan de Perth Modern School en volgde nadien verschillende cursussen en workshops. Vorig jaar werd ze toegelaten tot de topdramaschool in Australië, de West Australian Academy of Performing Arts (WAAPA). Ze besloot zich toch niet in te schrijven toen ze een screentest mocht doen voor haar eerste Amerikaanse auditie. Die rol kreeg ze uiteindelijk niet, maar ze deed via een opname auditie voor "13 Reasons Why" en kreeg zo haar eerste hoofdrol te pakken. In maart beginnen de opnames voor haar eerste langspeelfilm, ook in Amerika.

Dylan Minnette is Clay Jensen

Clay Jensen wordt gespeeld door Dylan Minnette, een twintigjarige Amerikaanse acteur en muzikant Dylan Minnette.

Dylan Minnette is bepaald geen nieuwkomer. Als zevenjarig jongetje werd hij gescout door een agent in Chicago, waarna hij begon te werken als model en acteur. Later verhuisde hij naar LA om zijn acteercarrière uit te bouwen.

Zijn eerste grote tv-rol was die van de jonge Charlie Sheen in "Two And A Half Man", in 2003. Hij was toen acht jaar. Hij wordt vaak herkend voor zijn rol als Jack Shepards zoon David in de dramaserie "Lost" (2004). Verder was hij onder meer te zien in series als "Prison Break", "Saving Grace", "Grey’s Anatomy", "The Mentalist", "Medium" en "Lie to Me".

Op het grote scherm was hij te zien in de romantische horrorfilm "Let Me In", "Prisoners", "Labor Day" en "Goosebumps" met Jack Black.

Brandon Flynn is Justin Foley

Brandon Flynn is een jonge Amerikaanse acteur uit Miami, die begin 2016 zijn Bachelor of Fine Arts haalde aan de Rutgers University in New Jersey. Hij was voor het eerst op het scherm te zien in de CBS-serie Braindead. In “13 Reasons Why” speelt hij een van de hoofdrollen. Hij is daarnaast ook actief in het theater.

Christian Navarro is Tony Padilla

Christian Navarro speelt in “13 Reasons Why” de rol van de mysterieuze Tony. Navarro is een Amerikaanse acteur, die onder meer ook te zien was in "Vinyl" (2016), "Rosewood" (2015) en de tv-serie “The Affair”, ook te zien op Netflix.

Hij is ook actief in het theater als acteur, regisseur en producer.

Kate Walsh is Mrs. Baker, Hannah’s moeder

Een bekend gezicht in “13 Reasons Why” is dat van Hannah’s moeder, gespeeld door Kate Walsh.

Deze mooie, vijftigjarige actrice herken je ongetwijfeld uit “Grey’s Anatomy” en de spin-offserie “Private Practice” waarin ze de rol van Dr. Addison Montgomery speelde. Ze speelde daarnaast mee in talrijke films en series (o.a. Fargo) en is ook erg actief in het theater.

In “13 Reasons Why” speelt ze de rol van Hannah’s moeder, die uiteraard erg lijdt onder het verlies van haar dochter.

Vanaf 31 maart op Netflix

Alle afleveringen van “13 Reasons Why” zijn exclusief op Netflix te bekijken vanaf 31 maart. Elke aflevering belicht één van de redenen waarom Hannah besloot een einde te maken aan haar leven. Een mysterieus en meeslepend verhaal.

Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!



Heb je vragen over zelfdoding?
Je kunt terecht op het telefoonnummer 1813 of op
www.zelfmoord1813.be.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top