Beau Séjour: wanneer een dood tienermeisje zelf op zoek gaat naar haar moordenaar

Series | Vanaf zondag 1 januari schotelt Eén de kijker tien zondagen lang een stevige portie topfictie voor met de nieuwe reeks Beau Séjour.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf zondag 1 januari schotelt Eén de kijker tien zondagen lang een stevige portie topfictie voor met de nieuwe reeks Beau Séjour.

Onder het bloed en zonder herinnering ontwaakt Kato in hotel Beau Séjour en ziet haar eigen lijk liggen. De tiener begint aan een schijnbaar onmogelijke opdracht: haar eigen moordzaak oplossen. Gaandeweg ontdekt ze dat maar een handjevol mensen haar nog kan zien en horen.

Naast Lynn Van Royen in de rol van Kato schitteren onder meer Johan Van Assche, Inge Paulussen, Kris Cuppens, Jan Hammenecker, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir en Charlotte Timmers in deze productie. De regie is van Nathalie Basteyns en Kaat Beels.

Beau Séjour is de allereerste Vlaamse reeks ooit die op Arte te zien zal zijn in Duitsland en Frankrijk. De productie kaapte in april 2016 ook de publieksprijs weg op Séries Mania in Parijs.

Bekijk Beau Séjour zondag vanaf 21u30 waar je ook bent op proximustv.be of klik hier om het programma op te nemen.

Wie heeft Kato vermoord?

Het tienermeisje Kato Hoeven (Lynn Van Royen) komt bij bewustzijn op een hotelkamer. Ze tast naar haar pijnlijke schedel. Haar handen hangen vol bloed. Uit de badkamer klinkt geluid. In de lavabo wast een onherkenbaar persoon bloed van zijn handen. Seconden later valt de deur in het slot. Wanneer Kato angstig de kamer verkent, ziet ze haar eigen levenloze lichaam morsdood in de badkuip liggen.

Een diepe angst maakt zich van Kato meester. Langs het raam glipt ze naar buiten. Waar is ze, verdomme? Haar blik gaat omhoog. Bovenaan het gebouw dat ze achter zich laat, prijkt in sierlijke letters de naam van het hotel: Beau Séjour.

Uitgeput en nog altijd onder het bloed, stuikt Kato binnen in het huis van haar ongeruste moeder die de huistaken van haar leerlingen verbetert. Maar haar mama, Kristel, reageert niet op haar aanwezigheid. Kato krijgt geen contact met haar. Ze roept en smijt gefrustreerd het pak papieren door de living, maar haar moeder merkt er niets van. Langzaam maar zeker dringt het tot Kato door: ze is dood.

Vijf 'zieners'

Niemand kan Kato nog zien of horen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat er toch een handvol mensen zijn die haar nog wél zien, alsof ze nog onder de levenden is. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. De vijf zieners zijn een hoofdinspecteur van de lokale politie, maar ook haar vader, haar vriendin Ines, haar stiefzus Sofia en de knappe jongen Charlie.

Wie heeft haar vermoord? En waarom zijn er enkele mensen die haar toch nog kunnen zien? Waarom net die mensen?

Kato Hoeven (Lynn Van Royen) - Moordslachtoffer

Het laatste wat Kato zich nog herinnert na haar dood, is dat ze die ochtend naar haar motorcrosslessen is vertrokken. Een existentiële zoektocht begint. Ze wordt geconfronteerd met het aanvaarden van haar eigen verlies. Maar ook het verdriet van haar familie en vrienden moet ze een plaats kunnen geven. Het heftigst voor haar is de confrontatie met de pijn van haar moeder, waar ze een goede band mee had.

Zo start Kato haar zoektocht naar de waarheid. Ze probeert de puzzelstukken bij elkaar te leggen over wat er met zichzelf gebeurd is. Gaandeweg ontdekt ze dat er in haar kleine Limburgse gemeente Dilsen-Stokkem veel geheimen onder het oppervlak sluimeren.

Kristel Brouwers (Inge Paulussen) - Moeder van Kato

Kato’s moeder Kristel geeft les op de middelbare school. Toen Kristel jaren geleden verliefd werd op een andere man, kwam ze in een vechtscheiding terecht met Kato's vader Luc. Deze vechtscheiding is nog altijd niet verteerd. Kristel had gehoopt dat het anders kon.

Wanneer Kristel hoort dat haar dochter gestorven is, rouwt ze intens. Kato was haar enige dochter en het voelt alsof ze alles kwijt is, ook al heeft ze veel steun aan haar moeder Renée, haar nieuwe man Marcus en haar stiefkinderen Sofia en Cyril. Terwijl Marcus Kristel voorzichtig probeert te overhalen om het verlies in te zien, klampt ze zich meer en meer vast aan het verleden. Ze kan maar niet aanvaarden dat haar dochter dood is.

Luc Hoeven (Kris Cuppens) - Vader van Kato (en ziener)

Kato's vader Luc is een verbitterde schooldirecteur en penningmeester op de motorcross. Hij heeft een vechtscheiding achter de rug met Kato’s moeder Kristel, en worstelt met een alcoholprobleem. Het liefst van al wil hij zijn oude gezinnetje terug.

Luc is helemaal verbaasd als hij hoort dat zijn dochter verdwenen is. Hij kan haar immers wel nog zien. Maar zijn gevoel is dubbel, want hij denkt dat mensen hem nooit gaan geloven met zijn alcoholprobleem. Langzaam ontdekt Luc dat zijn dode dochter hem weer dichterbij zijn ex-vrouw Kristel kan brengen.

Alexander Vinken (Johan Van Assche) - Lokale hoofdinspecteur van de politie (en ziener)

Alexander werkt als hoofdinspecteur bij de lokale politie. Hij staat bekend als een bekwame drugsflik die alle labo’s in de buurt oprolt, maar hij is niet helemaal zuiver op de graat. Hij graait maar al te graag mee als het lukt.

Alexander heeft in feite twee huishoudens waar hij voor zorgt. Toen zeven jaar geleden zijn oudere broer stierf, zwoor hij diens vrouw Melanie en zijn neefje Leon te helpen. Hij hielp financieel mee met de opbouw van Melanies hotel en maakte van Leon een crosskampioen.

Thuis verloopt alles minder goed: zijn eigen zoon Charlie heeft net in een psychiatrische instelling gezeten en is voor Alexander een complete teleurstelling. Zijn vrouw Hild ziet de getroebleerde relatie tussen vader en zoon met lede ogen aan. Ze ziet haar man doodgraag, maar het huwelijk gaat heel moeizaam.

Sofia Otten (Charlotte Timmers) - Stiefzus van Kato (en ziener)

Sofia is de stiefzus van Kato. Ze is de mooie tienerdochter van Marcus Otten, die hertrouwde met Kato's moeder Kristel. Sofia heeft een heel laag zelfbeeld. Ze heeft het gevoel dat niemand naar haar omkijkt. En haar grootste probleem is dat ze stiekem verliefd is op lokale crossheld Leon, die het liefje was van Kato.

Wanneer Kato dood wordt aangetroffen, denkt Sofia dat ze Leon misschien wel voor zichzelf kan winnen. Beetje bij beetje slaagt Sofia erin om Leon dichter bij haar te krijgen. Ze kan eindelijk echt Kato’s plaats innemen. Maar dat moet ze wel verborgen houden voor Kato, met wie ze ook nog altijd kan communiceren.

Ines Anthoni (Joke Emmers) - Beste vriendin van Kato (en ziener)

Ines is de schutterskoningin van het dorp en de beste vriendin van Kato. Ze lijkt optimistisch in het leven te staan en werkt lange uren bij Otten Fruit, de lokale fruitwinkel van Marcus Otten. Maar Ines heeft het financieel niet breed. Ze woont zelfs nog op kamers bij een oude hospita.

Wanneer Kato sterft, is Ines van slag. Maar al snel blijkt ze Kato ook nog te kunnen zien. Ze ontpopt zich tot dé vertrouwenspersoon. Maar Kato weet niet dat Ines achter haar rug een plan bekokstooft om snel geld te verdienen.

Charlie Vinken (Joren Seldeslachts) - Mysterieuze jongen (en ziener)

Charlie is de enige zoon van de lokale flik Alexander Vinken en Hild Jacobs. Hij komt net uit een psychiatrische instelling en zoekt naar werk zodat hij alleen kan gaan wonen. Charlie voelt al zijn hele leven dat zijn vader niet hem, maar wel zijn neef en crosskampioen Leon voortrekt. Dit staat in fel contrast met de band die Charlie heeft met zijn moeder Hild die hem net enorm bemoedert. Wanneer Charlie Kato blijkt te kunnen zien, is hij geïntrigeerd door het knappe meisje. Toch is hij vooral bang dat iedereen hem nu echt zot gaat verklaren. Hij ziet immers een dode.

Bekijk Beau Séjour zondag vanaf 21u30 waar je ook bent op proximustv.be of klik hier om het programma op te nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top