Sekssymbolen uit de jaren tachtig die uit beeld verdwenen zijn

Films | In de jaren tachtig speelden ze een hoofdrol in de fantasie van heel wat mannen, maar ondertussen zijn deze sekssymbolen al lang vergeten in Hollywood. Terwijl hun schoonheid vervaagde, geraakte bij de meesten ook hun carrière in het slop.

Ken jij deze nog? Houd je vast voor een trip down memory lane!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daryl Hannah werd wereldberoemd als de verleidelijke zeemeermin Madison uit Splash, een film van Ron Howard uit 1984. Nog in de jaren tachtig was ze te zien in Blade Runner, Wall Street en Steel Magnolia’s. Daarna verdween ze uit de belangstelling, al pikte Quentin Tarantino haar nog op voor Kill Bill en was ze een tijd geleden te zien in de Netflix serie Sense8.

Kelly McGillis

In de jaren tachtig was Kelly McGillis een echte superster. Na haar doorbraak in Witness, een thriller met Harrison Ford, vertolkte ze vlieginstructeur Charlie in de kaskraker Top Gun met Tom Cruise en Val Kilmer. Na The Accused uit 1988 met Jodie Foster bleven de successen echter uit.

Elisabeth Shue

Nog zo’n klassieker uit de jaren tachtig is Cocktail. Deze keer was het Elisabeth Shue die in de armen van Tom Cruise terecht kwam. In 1984 was Shue ook al te zien in The Karate Kid. Later volgde ook nog succes met Leaving Las Vegas en Hollow Man. De laatste jaren speelde ze een rol in CSI: Crime Scene Investigation. Niet helemaal van het toneel verdwenen dus, maar al lang geen superster meer.

Kathleen Turner

De verleidelijke Kathleen Turner brak in 1981 door dankzij de erotische thriller Body Heat. Romancing the Stone van Robert Zemeckis met Turner en Michael Douglas in de hoofdrol werd in 1984 dan weer een kaskraker. Een jaar later volgde met The Jewel of the Nile dan ook een sequel. Mede door reuma geraakte haar carrière daarna in het slop.

Kirstie Alley

Kirstie Alley brak door dankzij Star Trek II: The Wrath of Khan maar was vooral de ster van de komische serie Cheers. Ook met Look Who’s Talking uit 1989 had ze nog succes. Net als haar gewicht schommelde haar carrière daarna hevig, met de serie Veronica’s Closet eind jaren negentig als een van weinige de hoogtepunten. Enkele jaren geleden vertolkte ze een rol in de Netflixserie Scream Queens.

Phoebe Cates

Phoebe Cates werd wereldberoemd in 1982 toen ze haar bikini uitdeed in Fast Times at Ridgemont High. Twee jaar later speelde ze de hoofdrol in de tienerklassieker Gremlins. De film van Joe Dante kreeg nog een vervolg, maar daarna was het zo goed als gedaan met de acteercarrière van Cates, die zich dan maar focuste op haar gezin met acteur Kevin Kline.

Victoria Principal

De populairste soap uit de jaren tachtig was Dallas en één van de babes uit het programma was Victoria Principal als Pamela Barnes Ewing. De rol leverde haar zelf een nominatie op voor de Golden Globes. Na negen jaar verliet Principal de serie. Daarna was ze vooral te zien in tv-films en richtte ze zich op het ondernemerschap met een eigen cosmeticalijn.

Brigitte Nielsen

Brigitte Nielsen begon haar carrière als model en brak door als actrice in de fantasyfilm Red Sonja uit 1985, aan de zijde van Arnold Schwarzenegger. Datzelfde jaar stapte ze in het huwelijksbootje met Sylvester Stallone, met wie ze samen speelde in Rocky IV en Cobra. Na Beverly Hills Cop II uit 1987 volgden vooral B-films. Haar laatste wapenfeit? In 2012 won ze de Duitse realityreeks Ich bin ein Star – Holt mich hier raus!.

Olivia D’Abo

Olivia D’Abo was amper vijftien toen ze in 1984 de temperatuur de hoogte in joeg in sexy outfits in de films Conan the Destroyer en Bolero. Eind jaren tachtig vertolkte ze dan weer de rebelse tienerdochter van Kevin Arnold in The Wonder Years. Pas in 2002 kwam ze opnieuw boven water dankzij de serie Law & Order: Criminal Intent. Daarnaast moet ze het tegenwoordig vooral stellen met stemmenwerk of gastrollen.

Bo Derek

Bo Derek werd wereldberoemd dankzij een vrijscène op de tonen van de Bolero van Ravel in de film 10. In de jaren tachtig maakte ze drie films met haar echtgenoot John Derek: Tarzan, the Ape Man; Bolero en Ghosts Can’t Do It. Hoewel ze ook in deze films duchtig uit de kleren ging, bleef het grote succes uit. De films leverden haar bovendien drie jaar op rij de Razzie op als slechtste actrice.

Lisa Bonet

Lisa Bonet speelde vanaf 1984 de knappe Denise in The Cosby Show. In 1987 nam ze een korte break in de populaire sitcom voor de spin-off rond haar personage, A Different World. Datzelfde jaar speelde ze de hoofdrol in de film Angel Heart. Vanwege enkele expliciete scènes met haar tegenspeler Mickey Rourke werd de film R-rated in de VS. In de jaren negentig was Bonet nog te zien in de film Enemy of the State, maar verder speelde ze nog nauwelijks rollen van betekenis.

Lea Thompson

Lea Thompson stal in de jaren tachtig de show in de Back to the Future trilogie van Robert Zemeckis. In diezelfde periode was ze ook te zien in films als Howard the Duck, Red Dawn, Casual Sex? en Some Kind of Wonderful. Daarna was haar glorieperiode voorbij en focuste ze zich noodgedwongen op tv-films.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top