The Crown: het nieuwste, niet te missen Netflix-juweel

Plichten. Gezin. Macht. The Crown is een prachtig, prestigieus drama dat de mens achter de Queen toont. Vanaf 4 november op Netflix.
The Crown: het nieuwste, niet te missen Netflix-juweel © Alex Bailey - Netflix

Heeft de Britse Queen een Netflix-abonnement? Deze vraag brandt op ieders lippen, nu Netflix de herfst inzet met een nieuwe Netflix Original: The Crown. Deze prachtige dramaserie gunt ons een blik op het leven van Queen Elizabeth II, die in 1953 de Britse troon besteeg en nu – meer dan zestig jaar later –nog steeds koningin is. We zien een jonge vrouw die sneller dan verwacht haar plaats op de troon moet innemen en heerst over een imperium, maar tegelijk worstelt met het leven, de liefde en de uitdagingen van de moderne tijd.Een absolute must voor fans van het Britse koningshuis: The Crown is prestigedrama van de bovenste plank, een juweel voor Netflix. Veel drama, mooie kostuums, prachtig gefilmd.

Het eerste seizoen telt tien afleveringen van telkens een uur, en is vanaf vrijdag 4 november te bekijken op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Romances en intriges

Romances en intriges © Alex Bailey - Netflix

De serie begint in 1947, op het moment dat Elizabeth in het huwelijk treedt met Philip Mountbatten, hertog van Edinburgh. We krijgen meteen een streepje drama mee, want terloops horen we dat niemand van het Britse establishment enthousiast was over het huwelijk. Maar de jonge Elizabeth zette door en kreeg wat ze wilde. In de jaren die volgen bereidt de jonge Elizabeth zich voor op het koningschap. Na het overlijden van haar vader, koning George VI, neemt ze haar plaats op de troon in. We zijn dan in 1953, de koningin is dan vijfentwintig jaar oud.

Het eerste seizoen beslaat de eerste tien jaar van haar koningschap. In totaal zouden er zes seizoenen gepland zijn. Elk seizoen gaat over een ander decennium in het koningschap van Elizabeth II en belicht enerzijds de politieke gevoeligheden van die tijd, en anderzijds de persoonlijke drama’s die zich afspelen achter de gesloten deuren van Westminster en Buckingham Palace. Intriges, geheime romances en politieke spelletjes. Interessant!

Een mens van vlees en bloed

Een mens van vlees en bloed © Alex Bailey - Netflix

“I am Queen, but I am also a woman… and a wife.” - Queen Elizabeth II

‘The Crown’ toont Elizabeth als een vrouw van vlees en bloed. De serie focust op de koningin als een vijfentwintigjarige, pas getrouwde vrouw die ineens haar leven ziet veranderen. Ze komt aan het hoofd van ‘s werelds bekendste monarchie en moet een relatie zien op te bouwen met een legendarische eerste minister: Winston Churchill.

Het Britse imperium krijgt klappen, de politieke wereld staat op zijn kop en een jonge vrouw moet haar plaats op de troon innemen. Het begin van een nieuw tijdperk … De serie belicht daarbij de persoonlijke reis van de Koningin, de mens achter de publieke facade. ‘The Crown’ nodigt je uit in de fascinerende wereld van macht en privilege, en gunt je een blik achter de gesloten deuren van Buckingham Palace.

In een interview vertelde Claire Foy, die de rol van Elizabeth speelt, over het moment waarop ze zich realiseerde dat ook koningin Elizabeth maar een mens is:

“Het was de scène waarin haar vader, de koning, overleed. Net als bij ieder mens is dat een groot moment in iemands leven … niets is daarna nog hetzelfde. En toen dacht ik: het maakt niet uit dat je vader koning is, dat moment is voor iedereen even ingrijpend.”

Een kostelijk kroonjuweel

Een kostelijk kroonjuweel © Alex Bailey - Netflix

Voor ‘The Crown’ zijn kosten noch moeite gespaard: de serie is gemaakt met een budget van honderddertig miljoen dollar. Een royaal budget, op zijn zachtst gezegd.

Het kroonjuweel van Netflix is daarmee de duurste tv-serie ooit gemaakt. Het budget voor ‘The Crown’ overstijgt vlotjes dat van HBO-serie ‘Game of Thrones’ (100 miljoen voor seizoen 6) en van Netflix-serie ‘Marco Polo’ (90 miljoen dollar).

Alleen ‘The Get Down’, ook een Netflix Original-serie, heeft met 120 miljoen een budget dat in de buurt komt, maar toch niet helemaal …

Topteam

Topteam © Alex Bailey - Netflix

Zoveel geld, daarmee kan je een topteam samenstellen. De serie brengt een Oscar-genomineerd team samen: onder meer Peter Morgan (‘The Queen’, ‘The Last King of Scotland’, ‘Frost/Nixon’), regisseur Stephen Daldry (‘The Hours’, ‘The Reader’, ‘Billy Elliot’) en producent Andy Harries (‘The Queen’) hebben meegewerkt aan het eerste seizoen.

Claire Foy speelt de hoofdrol van Koningin Elizabeth II, naast Matt Smith als Prins Philip en John Lithgow als Winston Churchill. Verder maken Victoria Hamilton (de Queen Mother), Jared Harris (Koning George V), Vanessa Kirby (Prinses Margaret) en Eileen Atkins (Koningin Mary) deel uit van de cast.
 
Klik verder voor een overzicht van de acteurs en hun personages.

Claire Foy als Queen Elizabeth II

Claire Foy als Queen Elizabeth II © Alex Bailey - Netflix

Prinses Elizabeth verwacht jaren van haar getrouwde leven als prinses te kunnen genieten, maar dat is buiten de realiteit gerekend. Haar zorgeloze leven wordt bruusk dooreengeschud als haar vader, Koning George VI, onverwacht overlijdt. Elizabeth is dan vijfentwintig jaar jong en moet haar plaats op de troon innemen. En daar horen heel wat verantwoordelijkheden bij. We zien een portret van een jonge vrouw die haar weg zoekt in een leven waar ze niet voor gekozen heeft, en daarnaast ook een vrouw is, en een echtgenote.

In het begin van haar koningschap zijn de grenzen tussen haar publieke leven en haar persoonlijke leven niet altijd duidelijk. "Are you my wife or my Queen?", vraagt Philip haar op een keer.

De Kroon kan soms een last zijn, maar Churchill raadt haar aan dat nooit te laten zien…

Waar ken je deze actrice van?

Foy speelde Anne Boleyn in Wolf Hall en had ook een rol in ‘Upstairs Downstairs’.

Matt Smith als Philip Mountbatten, Hertog van Edinburgh

Matt Smith als Philip Mountbatten, Hertog van Edinburgh © Alex Bailey - Netflix

Philip, de Hertog van Edinburgh, is in veel opzichten de tegenpool van zijn vrouw. Hij heeft moeite om zich te plooien naar het Britse establishment, en heeft in zijn eigen familie ook wat perikelen die op hem wegen. Als Elizabeth koningin wordt, ziet hij zijn gezinsleven veranderen, en daar heeft hij het lastig mee.

Acteur Matt Smith beschijft Philip als een aangename en nieuwsgierige man, met een grote honger naar vooruitgang, kennis en moderniteit. En, met een groot gevoel voor humor. Dat hem soms wel eens in de problemen brengt.

Waar ken je deze acteur van?

Matt Smith was de elfde en jongste acteur die ooit in de schoenen van Doctor Who stapte.

Jared Harris als Koning George VI

Jared Harris als Koning George VI © Alex Bailey - Netflix

King George VI, ook gekend als Albert of Bertie, was de vader van Elizabeth en Margaret. Hij was een ernstige, maar erg lieve man. Koning George was nooit helemaal op zijn gemak met de druk die gepaard gaat met de Kroon. Net als zijn dochter later, nam hij zijn taak als staatshoofd echter zeer plichtsbewust op.

Waar ken je deze acteur van?
Jared Harris ken je als Lane Pryce in ‘Mad Men’. Hij speelde ook mee in ‘The Curious Case of Benjamin Button’, ‘Sherlock Holmes: A Game of Shadows’ en ‘Lincoln’.

John Lithgow als Sir Winston Churchill

John Lithgow als Sir Winston Churchill © Alex Bailey - Netflix

John Lithgow kruipt in ‘The Crown’ in de legendarische huid van Winston Churchill, een echte staatsman. Churchill werd op 78-jarige leeftijd voor de tweede keer verkozen tot Eerste Minister. Hij focuste daarbij op zijn rol als peacemaker, in plaats van oorlogsminister.

Enkele maanden na zijn herverkiezing overleed Koning George en kwam de jonge Koningin Elizabeth aan de macht. Churchill ziet meteen mogelijkheden om zijn stempel te drukken en ontpopt zich tot haar mentor en adviseur.

Lithgow: “Hij heeft twee bijzondere drama’s omhanden: een koningin de kneepjes van het vak leren, en zijn post als Eerste Minister vasthouden”. Geen gemakkelijke taak.

Waar ken je deze acteur van?

John Litgow speelde onder meer Dr. Dick Solomon in ‘3rd Rock from the Sun’ en leende zijn stem aan Lord Farquaad in ‘Shrek’.

Vanessa Kirby als Prinses Margaret

Vanessa Kirby als Prinses Margaret © Alex Bailey - Netflix

Vanessa Kirby speelt de mooie tweede koningsdochter, die niet vies was van een feestje en voortdurend in de spotlights stond. Margaret was destijds zo wat de populairste royal ter wereld. Haar schoonheid maakte haar geliefd bij alle fotografen en haar verboden liefde werd breed uitgesmeerd in de kranten.

Die verboden liefde was haar vaders adviseur, Peter Townsend, die zestien jaar ouder dan de prinses en met een veel lagere sociale status. Margaret viel als een blok voor zijn charmes, hoewel hij getrouwd was. Deze liefde zou een stempel op haar hele leven drukken.

Waar ken je deze actrice van?

Vanessa Kirby speelde onder meer mee in ‘About Time’, ‘Everest’ en ‘Queen and Country’.


Victoria Hamilton als Koningin Elizabeth, de 'Queen Mother'

Victoria Hamilton als Koningin Elizabeth, de 'Queen Mother' © Alex Bailey - Netflix

De vrouw van Koning George heeft haar man altijd gesteund. Ze werd zijn weduwe op amper eenenvijftigjarige leeftijd en had het daarna moeilijk om haar positie te handhaven. Ze deed wat ze kon om de Britse monarchie te allen tijde te beschermen.

Waar ken je deze actrice van?

Victoria Hamilton speelde Victora in ‘Victoria and Albert’, en was te zien in diverse komedies, zoals ‘Our Ex-Wife’ en ‘The Circuit’.

Eileen Atkins als Koningin Mary van Teck

Eileen Atkins als Koningin Mary van Teck © Alex Bailey - Netflix

De matriarch van de Britse Koninklijke Familie, Queen Mary, was de vrouw van Koning George V. Ze is de laatste link met het Victoriaanse tijdperk. Mary is een eerder afstandelijke vrouw met een sterke wil, die erg toegewijd is aan haar taak als gewezen koningin en adviseur voor de toekomstige koningin. Ze heeft een sterke band met haar kleindochter Elizabeth.

Waar ken je deze actrice van?

Atkins speelde onder meer mee in ‘Cold Mountain’, ‘Robin Hood’ en ‘What a Girl Wants’.

‘The Crown’ is vanaf vrijdag 4 november te bekijken op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Weet je niet altijd wat gedaan met je (klein)kinderen tijdens de zomervakantie? Twee maanden duren inderdaad lang, en je kan niet elke dag naar de speeltuin, het zwembad of een pretpark. Waarom niet eens een filmpje meepikken in de dichtstbijzijnde bioscoop? Wij maakten een selectie van kinderfilms die deze zomer bij ons in de zalen lopen en waar je met het hele gezin naartoe kan. Met de allerkleinsten kan je naar de Vlaams gesproken versies, iets ouderen kunnen best genieten van de originele films.

Tv-tips van de week (22 t.e.m. 28 juli)

Tv-tips van de week (22 t.e.m. 28 juli)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij halen de lekkerste hapjes uit het zendschema!

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Prijzenpot The International 2019 bereikt recordhoogte

Prijzenpot The International 2019 bereikt recordhoogte

Wie denkt dat het grote prijzengeld te vinden is in League of Legends of CS:GO, die willen we toch even wijzen op The International, het grootste DOTA-tornooi ter wereld. Die zal dit jaar immers de grootste prijzenpot ooit hebben.

Evil Geniuses wil geen Call of Duty-franchise beginnen

Evil Geniuses wil geen Call of Duty-franchise beginnen

Vanaf volgend seizoen begint Activision-Blizzard met een nieuwe competitie van Call of Duty. Die is gebaseerd op de huidige Call of Duty World League, maar met franchises. Evil Geniuses heeft nu al laten weten daar niet aan mee te doen.

G2 Esports neemt opnieuw de kop in LEC

G2 Esports neemt opnieuw de kop in LEC

Nadat het enkele weken geleden de leidersplaats nog aan Fnatic moest laten, is G2 nu opnieuw alleen leider in de Summer Split van de LEC. Dat had het vooral te danken aan een bijzonder verrassende nederlaag van Fnatic.

Liquid wint nu ook IEM Chicago

Liquid wint nu ook IEM Chicago

Het lijkt alsof we een beetje in herhaling vallen, maar het Amerikaanse Liquid heeft nog maar eens een groot tornooi op zijn naam geschreven. Dit weekend was het op IEM Chicago te sterk voor de tegenstand.

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

Top