Narcos, seizoen 2: Wie vermoordde Pablo Escobar?

Series | Netflix Original-serie ‘Narcos’ gaat over de opkomst en de ondergang van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar en zijn Medellín-kartel. Het tweede seizoen is nu beschikbaar, en net zo verslavend als het eerste!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een fascinerend, op ware feiten gebaseerd verhaal, knap acteerwerk, gespekt met echte beeldfragmenten uit de tijd… Zodra je begint te kijken, heeft de Netflix Original-serie ‘Narcos’ je te pakken.

Het eerste seizoen toonde hoe Pablo Escobar in de cocaïnehandel stapte en in de vijftien jaar die daarop volgden opklom tot de leider van een van de belangrijkste drugskartels uit die tijd.

Seizoen twee begint waar het eerste eindigde. De ontsnapping van Escobar uit La Catedral, de gevangenis die hij voor zichzelf liet bouwen, geeft het startsein voor een grootscheepse klopjacht. We zien een Pablo Escobar op de vlucht. Het verhaal volgt de gebeurtenissen zoals ze zich hebben voorgedaan. Escobars lot was bezegeld vanaf het moment dat hij ontsnapte. Een jaar later was hij dood.

In seizoen 2 is Pablo meedogenlozer dan ooit en vloeit het bloed rijkelijk. Verwacht je maar aan een behoorlijke portie geweld.

Maar wie vermoordde Pablo? Van gewelddadige drugsbaronnen tot de soms even dubieuze autoriteiten en agenten die hem proberen te vangen … Netflix’s ‘Narcos’ telt veel louche personages, én sterke acteurs.

De eerste twee seizoenen van ‘Narcos’ zijn nu beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!
 

Wagner Moura is Pablo Escobar

Hét kroonjuweel van ‘Narcos’ blijft de acteur die de hoofdrol voor zijn rekening neemt: de Braziliaan Wagner Moura. De acteur leerde Spaans en kwam twintig kilo aan om de rol van Pablo Escobar te spelen, en hij doet dat op onnavolgbare wijze. Wat een prestatie. Top!

Moura was een grote troef voor het eerste seizoen en is dat ook voor het tweede, maar het is geen geheim: El Patrón overleeft dit tweede seizoen niet. Hoe dat komt? Executive producers Eric Newman en José Padilha wijzen erop dat de serie ‘Narcos’ heet, niet ‘Pablo Escobar’. Daar is een reden voor.

Newman: “Om authentiek te zijn, moest Pablo dood. We gaan prat op onze authenticiteit, op de accuraatheid van het verhaal. Tijdens het eerste seizoen Googleden de mensen bijvoorbeeld: ‘Heeft Escobar echt een vliegtuig laten ontploffen?”.

Padilha: “We vertellen niet het verhaal van Pablo Escobar, maar dat van de drugshandel en de oorlog die gevoerd wordt om die te stoppen. Dat is een veel groter, belangrijker verhaal.”

Newman: “Pablo werd gedood in 1993, dat is een feit waar je niet omheen kunt. Dat proberen we dus ook niet. Ergens in dit tweede seizoen wordt hij dus vermoord. En dan zie je hoe het gaat in die wereld: de ene drugsbaron is dood, zijn kartel opgerold … en hop, de volgende neemt zijn plaats in.”

Tata Escobar

De Mexicaanse actrice Paulina Gaetán speelt Tata, de vrouw van Pablo Escobar. Op het eerste gezicht, en zeker in het eerste seizoen, heeft Pablo’s vrouw een eerder stille, rustige persoonlijkheid.

In het tweede seizoen laat ze meer haar tanden zien en blijkt ze ook wat gevaarlijker kantjes te hebben. Ze stimuleert Pablo om zijn macht te bevestigen en doet wat nodig is om haar gezin te beschermen.

Steve Murphy

De gebeurtenissen worden net als in het eerste seizoen verteld vanuit het perspectief van de Amerikaanse DEA-agent Steve Murphy (Boyd Holbrooke), die samen met zijn collega Javier Peña, doet wat hij kan om Escobar in te rekenen.

Soms kleurt hij daarvoor al eens buiten de lijntjes en gebeuren er roekeloze, twijfelachtige dingen die het leven kosten aan onschuldige mensen. Het feit dat zijn vrouw hem laat zitten en terug naar Amerika gaat met zijn kroost, helpt niet…

Javier Peña

DEA-agent Javier Peña wordt gespeeld door de Chileense acteur Pedro Pascal.

Peña lijkt op het eerste gezicht wat rustiger en beheerster dan zijn collega, maar ook hij heeft een paar demonen om mee af te rekenen. In het tweede seizoen kruist hij het pad van Los Pepes, een commando van gewelddadige drugsdealers. De grens tussen politiediensten en geboefte vervaagt nog meer…

Claudia Messina

Alsof ze nog niet genoeg aan hun hoofd hebben, krijgen agenten Murphy en Peña ook nog eens een nieuwe baas: Claudia Messina. Haar rol wordt gespeeld door Florencia Lozano, een Amerikaanse actrice met Argentijnse roots. Zij wordt in seizoen twee het nieuwe hoofd van de DEA. Ze neemt de zaak-Escobar over omdat de taskforce in kwestie niet voldoende vooruitgang boekt.

Kolonel Horacio Carrillo

Naast de narcoticabrigade is er nog iemand die Pablo Escobar maar wat graag ten onder ziet gaan: kolonel Carrillo, gespeeld door de Cubaans-Amerikaanse acteur Maurice Compte.

Carrillo is de grens tussen goed en kwaad, waar Murphy en Peña tegenaan lopen, al lang voorbij. Hij schuwt het geweld niet, als dat hem dichter bij zijn doel kan brengen… Dat doel is: de drugsbaronnen in de gevangenis krijgen. Of begraven.

Judy Moncada

Pablo Escobar wordt niet alleen opgejaagd door de autoriteiten, maar ook door Judy Moncada, gespeeld door de Colombiaanse actrice Cristina Umaña.

Er zijn een paar personages in Narcos die niet gebaseerd zijn op echte mensen, en Judy Moncada is er een van. We zagen haar in het eerste seizoen al verschijnen als de vrouw van Pablo’s partner in crime Kiko Moncada, die door El Patrón zelf op brute wijze om het leven werd gebracht. Opvallend: Judy bevindt zich door de dood van haar man in de eerder zeldzame positie van een vrouw aan de top van een cocaïne-imperium. In seizoen twee komt ze terug, en ze wil wraak.

“La Quica”

Dandeny Muñoz-Mosquera, of “La Quica”, is een mannetje uit de entourage van Pablo, de meest gevreesde huurmoordenaar van het Medellínkartel. Hij begon zijn meedogenloze carrière al op jonge leeftijd en knapte Pablo’s vuile klusjes op. In de serie wordt hij gespeeld door de Mexicaanse acteur Diego Cataño (links op de foto, naast Limón).

In het echte leven is “La Quica” verantwoordelijk voor een onbekend aantal moorden. Schattingen lopen in de honderdtallen. Hij zou zowel leden van het Medellínkartel en het Calikartel, als politici, agenten en burgers gedood hebben.

Naar verluidt is “La Quica” ook degene die achter de bomaanslag op vlucht 203 van Avianca Airlines zat, een binnenlandse vlucht van Bogotá naar Cali. Meer dan honderd mensen kwamen om. Hij werd later veroordeeld tot tienmaal levenslang plus vijfenveertig jaar en zit momenteel in een Amerikaanse gevangenis.

Limón

Een interessant nieuw personage in het tweede seizoen is Limón, gespeeld door de Costa Ricaanse acteur Leynar Gómez.

Limón is een pooier/taxichauffeur die na Escobars ontsnapping door La Quica wordt geronseld als chauffeur voor Pablo. Hoewel hij in het begin voornamelijk zenuwachtig op El Patrón staat te wachten, zorgt hij nog voor een mooie plotwending.

President César Gaviria

César Gaviria is de President van Colombia, gespeeld door de populaire Mexicaanse acteur Raúl Méndez. Gaviria lijkt zo wat de enige autoriteit met morele principes, maar ook hij loopt tegen zijn grenzen aan…

Pacho Herrera en Gilberto Rodriguez Orejuela

En dan zijn er de topmannen van het rivaliserende Calikartel, die staan te popelen om Escobar op te volgen: Pacho Herrera (Alberto Ammann) en Gilberto Rodriguez Orejuela (Damian Alcazar). Kwaaie mannen die niet terugdeinzen voor een moord meer of minder.

Wie de geschiedenisboeken erop naleest, ziet dat het Calikartel is verdergegaan waar het Medellínkartel gestopt is. Orejuela en Herrera werden uiteindelijk zo de leiders van het machtigste drugskartel ter wereld.

Netflix kondigde onlangs het derde en vierde seizoen van de serie aan, en de aankondiging toont inderdaad dat Gilberto Rodriguez van het Calikartel Pablo's zaakjes overneemt.



De eerste twee seizoenen van ‘Narcos’ zijn nu beschikbaar op Netflix. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top