Disney’s 'The Jungle Book': een lust voor het oog!

Films | Disney’s ‘The Jungle Book’ is een splinternieuw live-action avontuur over Mowgli, een mensenkind dat wordt opgevoed door wolven in de jungle van India. Volgens sommigen een van de grootste films van het jaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze nieuwe film is, net als Walt Disney’s tekenfilm uit 1967, gebaseerd op het gelijknamige boek van Rudyard Kipling. Het verhaal blijft hetzelfde, maar in een nieuw jasje. Deze nieuwe productie in niets te vergelijken met de animatiefilm uit 1967, met zijn zachte kleuren en zijn jungle waar het eigenlijk heel gezellig toeven lijkt. De jungle waarin je nu terechtkomt is prachtig, adembenemend, maar ook gevaarlijk. En onvergetelijk, zo mooi.

The Jungle Book’ is vanaf 24 augustus beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening.

Het verhaal

Mowgli (Neel Sethi) is een tienjarig jongetje, een mensenkind dat na de moord op zijn vader alleen achterblijft in de jungle van India. Hij wordt gevonden door de panter Bagheera (Ben Kinglsey) en toevertrouwd aan de goede zorgen van een koppel wolven, Raksha (Lupita Nyong'o) en Akela (Giancarlo Esposito).

Mowgli voelt zich prima in de jungle bij zijn familie en vrienden, maar daar komt een eind aan wanneer de gevaarlijke Bengaalse tijger Shere Kahn zijn opwachting maakt. Shere Kahn houdt niet van mensen!

Mowgli wordt gedwongen om zijn thuis te verlaten en begint aan een spannende en meeslepende reis waarin hij oog in oog komt te staan met zichzelf en andere bewoners van de jungle: Shere Khan, Bagheera, Baloo, Kaa en King Louie.

Live action

‘The Jungle Book’ wordt een live-action avontuur genoemd, maar eigenlijk zijn alle dieren computergeanimeerd. Alleen Mowgli is een écht jongetje.

De dieren zien er waanzinnig realistisch uit en bewegen fantastisch mooi. De jungle is adembenemend, met regenwoud, waterpartijen en afbrokkelende tempels.

Niet voor heel jonge kijkertjes

‘The Jungle Book’ is dan wel een Disney-film, gebaseerd op een boek en een animatiefilm uit 1967. Maar vergis je niet, deze film is niet echt geschikt voor heel jonge kijkertjes.

Deze nieuwe versie is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar. Voor jonge kinderen is de film waarschijnlijk net iets te spannend. De scènes met Shere Kahn zijn ook best eng, en er komt geregeld geweld tussen de dieren voor.

Gelukkig valt er ook wat te lachen, vooral de scènes met Baloo de beer zijn geweldig grappig.

Sterrencast

In ‘The Jungle Book’ zien we Mowgli, omringd door realistisch uitziende zoogdieren, vogels en reptielen die praten, zingen en zelfs grapjes maken in de stemmen van bekende acteurs.

De originele versie van de film heeft inderdaad een indrukwekkende sterrencast: onder meer Idriss Elba, Bill Murray, Ben Kingsley, Christopher Walken en Scarlett Johansson leenden hun stem aan de personages.

Neel Sethi is Mowgli (het mensenkind)

Mowgli wordt gespeeld door de twaalfjarige Indisch-Amerikaanse acteur Neel Sethi. Hij werd voor deze rol geselecteerd uit duizenden kinderen die auditie deden.

Hij speelde eerder al mee in de kortfilm ‘Diwani’ (2013), maar Mowgli is zijn eerste rol in een langspeelfilm. Een nieuwkomer dus!

Idris Elba is Shere Kahn (de Bengaalse tijger)

De Britse acteur Idris Elba is perfect gecast voor de rol van Shere Kahn. Als hij begint te spreken, lopen de rillingen over je rug. Geweldig!
 
Idris Elba is bekend van verschillende rollen. Hij won in 2012 een Golden Globe voor zijn rol als Luther in de gelijknamige tv-serie. Elba is een veelgevraagd acteur. Recent werkte hij mee aan ‘Beasts of No Nation’ en ‘Bastille Day’, ‘Star Trek Beyond’, enz. Ook als stemacteur is hij populair: hij leende zijn stem dit jaar ook al aan personages uit ‘Finding Dory’ en ‘Zootropolis’.

Scarlett Johansson is Kaa (de python)

De zoetgevooisde stem van de slang Kaa is die van de prachtige Amerikaanse actrice Scarlett Johansson.

Ze is onder meer bekend van ‘Lost in Translation’ (2003), ‘The Girl with the Pearl Earring’ (2003), ‘The Prestige’ (2006), ‘Vicky Cristina Barcelona’ (2008), ‘We bought a Zoo’ (2011) en de ‘Captain America’-films uit 2014 en 2016. Ze werd al vier keer genomineerd voor een Golden Globe.

Ben Kingsley is Bagheera (de panter)

Bagheera heeft de stem gekregen van de Britse acteur Ben Kingsley.

Kingsley is bekend voor zijn rol als Mahatma Gandhi in de film ‘Gandhi’ van Richard Attenborough, waarin hij onder meer aan de zijde speelde van Candice Bergen en Martin Sheen. Hij kreeg voor deze rol een Oscar in 1983. Hij speelde ook mee in ‘Schindler’s List’ (1993), ‘Shutter Island’ (2010), Martin Scorsese’s ‘Hugo’ (2011), ‘The Walk’ (2015), enz.
 

Bill Murray is Baloo (de beer)

Bill Murray is geweldig grappig in zijn rol als Baloo, een gezapige beer.

Vooral zijn duet met Mowgli in ‘The Bare Necessities’ is bijzonder grappig. Inderdaad, ‘The Bare Necessities’! ‘The Jungle Book’, zonder dat lied? Ondenkbaar! De fans zouden het niet tolereren.

Bill Murray is een Amerikaans acteur, comedian en schijver. Hij is te zien in talloze films en series en werd meermaals bekroond voor zijn werk. Zo kreeg hij een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA-award voor zijn rol in ‘Lost in Translation’ (2003). Hij schitterde vorig jaar in de bijzondere Netflix-kerstspecial ‘A Very Murray Christmas’ en zal binnenkort ook te zien zijn in de nieuwe ‘Ghostbusters’.
 

Jon Favreau

De regisseur van deze splinternieuwe ‘The Jungle Book’ is Jon Favreau, bekend van ‘Iron Man’. Inmiddels werd aangekondigd dat Favreau ook de regie van ‘Jungle Book 2’ op zich zal nemen. Een releasedatum voor die tweede film is nog niet bekend.

Komt Favreau je precies bekend voor? Dat kan, want deze Amerikaan is niet alleen regisseur en producer, maar ook acteur.
Hij speelde onder meer mee in ‘Something’s Gotta Give’ (2003), ‘The Break-Up’ (2006), ‘Four Christmases’ (2008), ‘Couples Retreat’ (2009), ‘The Wolf of Wall Street’ (2013) en ‘Entourage’ (2015). In ‘The Jungle Book’ is hij de stem van Pygmy Hog.

Vanaf 24 augustus in de Op aanvraag-catalogus!

'The Jungle Book' is vanaf 24 augustus beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Om dat heuglijke nieuws extra in de verf te zetten, mogen wij van Disney een paar leuke prijzen weggeven!

Deze film is een echte aanrader om samen met je kinderen te bekijken. Leuk voor jong en oud, maar misschien net iets te spannend voor jonge kinderen.

Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top