5 redenen om Room te bekijken

Nieuws | Een beklijvend drama met Brie Larson

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jack is een energiek jongetje van vijf dat een liefdevolle opvoeding krijgt van zijn moeder. Hun leven is echter allesbehalve normaal, want ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter. Joy heeft een eigen wereld geschapen voor haar zoon en stelt alles in het werk om het hem naar de zin te maken, maar zijn nieuwsgierigheid neemt de bovenhand en ze beramen een plan om te ontsnappen … - Met Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, ...

Room is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Bekroond drama

‘Room’ werd met lof overladen en dat leverde vijf Oscarnominaties op, waarvan er eentje verzilverd werd: Brie Larson mocht het beeldje voor beste actrice mee naar huis nemen. De film was ook goed voor een Golden Globe, een BAFTA, een Satellite Award en een Independent Spirit Award. Volledig terecht, want ‘Room’ is een sterk staaltje drama.

Acteurs

Brie Larson laat zien dat ze een zware rol aankan en kruipt met verve in de huid van Joy, een vrouw die haar wanhoop probeert te maskeren voor haar zoon terwijl ze beiden opgesloten zitten in een benauwde ruimte. Ook de Jacob Tremblay komt erg geloofwaardig uit de hoek en levert op erg jonge leeftijd al een prestatie af om u tegen te zeggen.

Geslaagde boekverfilming

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Emma Donoghue, in het Nederlands vertaald als ‘Kamer’. Ze bewerkte haar schrijfsel zelf tot een filmscenario. Regisseur Lenny Abrahamson blijft trouw aan het boek en weet tegelijkertijd Jack en Joy op een innemende manier tot leven te brengen.  Een meer dan geslaagde verfilming dus.

Sterk opgebouwd

Dit kijkstuk is een verademing in tijden dat het ook op filmvlak allemaal snel en flitsend moet zijn: het verhaal begint met close-ups van de kamer en ontvouwt zich rustig. Toch blijf je aan het scherm gekluisterd. Langzaamaan komen we de onthutsende waarheid te weten over de situatie van moeder en zoon. Ingehouden vertolkingen en goed getimede sleutelscènes maken van ‘Room’ een film die je meteen meetrekt.

Soundtrack

De muziek maakt een film tot wat hij is, en dat is in dit geval zeker zo. Stephen Rennings zorgde voor een ingetogen soundtrack die de film als gegoten zit en die je na het bekijken vast nog eens zal willen beluisteren.

Room is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top