10 tools om grote bestanden te versturen

Zodra je bestanden van pakweg 10 Mb of meer wilt versturen, is e-mail niet de meest ideale oplossing. Usb-stick? Nee, dat is een beetje oubollig. We schotelen je 10 diensten voor om snel en eenvoudige grote – en héél erg grote – bestanden te versturen.

Zodra je bestanden van pakweg 10 Mb of meer wilt versturen, is e-mail niet de meest ideale oplossing. Usb-stick? Nee, dat is een beetje oubollig. We schotelen je 10 diensten voor om snel en eenvoudige grote – en héél erg grote – bestanden te versturen.

Eén van de meest bekende tools is ongetwijfeld WeTransfer: in slechts enkele kliks – en zonder registratie – verstuur je files tot 2 GB naar één of meerdere ontvangers. De bestanden blijven zeven dagen op de servers staan.

DropSend

Nog groter? Ook voor DropSend heb je geen account nodig. Je uploadt de bestanden via je computer, smartphone of tablet en verstuurt ze in slechts enkele kliks of tikjes. De dienst kan files tot maar liefst 4 GB aan en versleutelt ze met 256-bit encryptie. Niet voldoende? Met een betaald account kun je bestanden tot 8 GB versturen.

File Dropper

Gebruiksgemak is een belangrijke factor wanneer je zware bestanden moet versturen. Dat is nu net de belangrijkste troef van File Dropper. Bestanden tot 5 GB uploaden én klaar. Je krijgt een persoonlijke url voorgeschoteld die je simpelweg moet kopiëren en delen met je ontvanger(s).

Dropbox

Liever aan de slag met een gevestigde waarde? Dropbox maakt het mogelijk om bestanden of zelfs volledige mappen te delen. Je genereert in een handomdraai een link waarmee je bestanden deelt. Met een Pro- of Business-account stel je zelfs vervaldatums en wachtwoorden in.

AirDrop

Om snel foto's, videofragmenten of andere bestanden tussen twee Apple-toestellen te delen, kun je ook gebruik maken van de standaardfunctie AirDrop. Let wel, om op deze manier bestanden te delen, moeten beide Apple-apparaten in de buurt van elkaar zijn. AirDrop maakt immers gebruik van een razendsnelle Bluetooth-connectie. In theorie is er geen limiet op vlak van bestandsgrootte.

Send Anywhere

Ook Send Anywhere is zo'n tool die u zult onthouden als je 'm een keer gebruikt hebt. Voeg bestanden tot maximaal 1 GB toe en klik simpelweg op Send. Vervolgens krijg je een unieke code die uit 6 cijfers bestaat, een QR-code en een url. Let wel, je link blijft maar tien minuten bestaan! Helemaal handig is dat er ook een extensie voor Google Chrome en een add-on voor Outlook beschikbaar is.

TransferXL

Wie het écht groots ziet, kan maar beter aan de slag gaan met TransferXL. Deze dienst laat je toe om op een gebruiksvriendelijke en snelle manier bestanden of volledige mappen tot maximaal 100 GB in één keer te versturen. Een troef is dat je ook achteraf nog bestanden kunt toevoegen of verwijderen zonder de file opnieuw helemaal te moeten uploaden.

Ge.tt

Wil je weten wanneer je ontvanger(s) je bestanden gedownload hebben? Dan raden we Ge.tt aan. Met een gratis account verstuur je bestanden tot 2 GB in één keer. Zodra je ontvanger op de Download-knop klikt, ontvang je een notificatie. Enig minpunt is dat je je eenmalig moet registreren om bestanden te verzenden. Gelukkig is dat niet nodig om bestanden te downloaden.

My AirBridge

Met een gratis My AirBridge-account verstuur je heel eenvoudig bestanden tot 20 GB. Indien gewenst krijg je een notificatie per e-mail zodra je bestanden gedownload worden. Erg handig is dat je meerdere files tegelijkertijd kunt uploaden. Via de settings is het zelfs mogelijk om je eigen logo in de My AirBridge-e-mails te plaatsen. Standaard blijven de bestanden 3 dagen op de servers staan.

Hightail

Een heel interessante app om grote bestanden uit te wisselen is Hightail. Probeer de gratis versie zeker eens uit. Vind je de maximale bestandslimiet van 250 MB per bestand te beperkt? Met een Pro-account verdwijnen alle limieten.

Nieuws

Bekijk alles
Top