Met deze (beroemde) mannen dook Carrie Bradshaw tussen de lakens

Films | Achttien jaar geleden kwam 'Sex And The City' voor het eerst op de televisie, dat vraagt om een special. Met deze mannen deelde Carrie Bradshaw lief en (veel) leed.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier vriendinnen in Manhattan, die al hun ups en downs op relatiegebied uitgebreid en zonder omwegen met elkaar bespreken, heerlijk. Sex and the City kwam voor het eerst op de buis in juni 1998, en de serie is bij ons nog steeds te zien op Vijf.
Achttien jaar Carrie Bradshaw en Sex and the City, dat vraagt om een special!

Sex and The City, of SATC voor de fans, dat is geweldige chicklit op het scherm: zes seizoenen met in totaal meer dan negentig afleveringen, twee films en een hoop nominaties voor Emmy Awards en Golden Globes. En ook, uiteraard … ontelbare mannen die de revue zijn gepasseerd.

Mooie mannen en minder mooie, bekende en minder bekende koppen, vluchtige romances en blijvertjes. Wij maakten een overzicht van Carrie’s beroemdste lovers door de jaren heen.

Kurt Harrington (Bill Sage)

Kurt Harrington was eigenlijk een beetje een rotzak, maar vooruit. Hij was de eerste man die we in de eerste aflevering aan Carrie’s zijde zagen, en daarom staat hij in onze lijst. Geen gentleman, maar hij gaf Carrie precies wat ze nodig had: een leuke middag tussen de lakens én voer voor haar column.

Kurt Harrington werd gespeeld door Bill Sage, die vanaf 7 juli te zien is aan de zijde van Mad Men-actrice Christina Hendrickx in de AMC-serie Hap and Leonard. Hij ziet er intussen heel anders uit!

Jake (Bradley Cooper)

Bradley Coopers allereerste verschijning op het scherm, dat alleen al bezorgt hem een plekje in onze lijst.

Carrie onmoet Jake na de publicatie van haar vernederende New York Magazine-cover. Hij scoort geen goede punten: niet alleen heeft hij plezier in de twijfelachtige roem die de cover haar oplevert, hij weigert haar ook nog eens uit zijn auto te laten stappen als ze vraagt om te stoppen. Fout!

Ray (Craig Bierko)

Wie herinnert zich deze love interest van Carrie niet? Craig Bierko stapte in de schoenen van Ray. De jazzmuzikant was een flinke doorn in het oog van Mr. Big, maar Carrie vond hem geweldig. Een tijdje toch, want hij was te hyperactief naar haar smaak en niet echt geschikt relatiemateriaal. Hop, de volgende!

Keith Travers (Vince Vaughn)

Een bekende kop aan de zijde van Carrie: Keith Travers werd gespeeld door Vince Vaughn, onder meer bekend van True Detective, The Internship en The Break-Up.

In LA ontmoetten Carrie en haar vriendinnen Keith Travers, een man die zich voorstelde als de “agent” van Matt Damon. Hij en Carrie brachten een paar heerlijke dagen door in zonnig California: chique feestjes, op huizenjacht naar prachtige huizen … tot de aap uit de mouw kwam en bleek dat Keith gewoon de assistent van een rijke dame was, die profiteerde van diens afwezigheid om de grote man uit te hangen in haar huizen. Betrapt!

Seth (Jon Bon Jovi)

Jon Bon Jovi wipte binnen bij Sex and the City in het tweede seizoen, waar hij de rol speelde van Seth. Carrie leerde Seth kennen in de wachtzaal van de dokter, toen ze een tijdje een therapeut bezocht. Er wordt geflirt en een potje Twister gespeeld en van het een komt het ander … tot Carrie hem vraagt waarom hij in therapie is. Zijn antwoord: “Ik heb echt een probleem met vrouwen. Zodra ik seks met ze heb gehad, verlies ik elke interesse.” Exit Seth.

Jon Bon Jovi was met Sex and The City niet aan zijn acteerdebuut toe, was ook later nog te zien als acteur. Hij speelde onder meer mee in Ally McBeal, The West Wing, 30 Rock en New Year’s Eve.

Jeremy (David Duchovny)

In het zesde seizoen zien we hoe Carrie opnieuw valt voor de charmes van jeugdliefde Jeremy. Het begon allemaal lief en aardig, maar Jeremy’s domicilie in een psychiatrische instelling bleek toch een rem te zetten op de liefde. Zot!

Bill Kelley (John Slattery)

Carrie’s relatie met politicus Bill Kelley begon als een sprookje, maar eindigde allesbehalve gelukkig. In de aflevering ‘Politically Erect’ kan zij zich niet helemaal vinden in zijn seksuele voorkeurtjes en blijkt hij daar niet goed mee overweg te kunnen. Next!

Bill werd gespeeld door John Slattery, onder meer bekend van Mad Men, Ant-Man en Captain Ameria: Civil War.

Vaughn Wysel (Justin Theroux)

Vaugn Wysel had veel goede kaarten in handen: een gevierd auteur van kortverhalen, charmant en grappig en ook nog eens van uitstekende komaf. Een mens kan het slechter treffen. Helaas, het feest bleef niet duren. Vaughn scoorde dan wel goed op papier, in bed liet een en ander het volledig afweten.

Vaughn Wysel werd gespeeld door Justin Theroux, die tegenwoordig door het leven gaat als de echtgenoot van Jennifer Aniston. Hij is onder meer te zien in ‘The Girl on the Train’, ‘The Leftovers’, Zoolander 2, Six Feet under, enz.

Alexandr Petrovsky (Mikhail Baryshnikov)

De Russische kunstenaar Aleksandr Petrovsky, gespeeld door de danser Mikhail Baryshnikov, was bijna een van Carrie’s grote liefdes. Bijna. Hij veroverde haar hart, maar brak het ook weer in duizend stukjes. Een engerd, als je het ons vraagt, die vooral geïnteresseerd was in … zichzelf.

Jack Berger (Ron Livingston)

Jack Berger, door Carrie steeds bij zijn achternaam genoemd, leek ook even een geknipte match te zijn: auteur, intelligent, nonchalante charme. En dan de teleurstelling: hij beëindigde de relatie via een post-it note. Een post-it note!

Jack Berger werd gespeeld door Ron Livingston, onder meer bekend van ‘Boardwalk Empire’.

Aidan Shaw (John Corbett)

Onweerstaanbaar, deze lover van Carrie. Hij had alle troeven in handen: hij was charmant en sexy, eerlijk en creatief. En – belangrijk – hij was helemaal ondersteboven van Carrie. Aidan Shaw veroverde de harten van talloze fans, maar uiteindelijk niet dat van Carrie Bradshaw. Jammer!

Mr. Big: John James Preston (Chris Noth)

Het ging niet bepaald over rozen, het pad van Carrie en Mr. Big, maar uiteindelijk …

Het personage van Big werd al geïntroduceerd in de pilotaflevering: een zakenman, charmant maar ook egoïstisch en arrogant. Hij en Carrie hadden zes seizoenen lang een stormachtige knipperlichtrelatie. Andere mannen kwamen en gingen weer, en tussendoor maakte Big telkens weer zijn opwachting.

Mr. Big werd gespeeld door Chris Noth, die ook te zien in ‘Tyrant’, ‘The Good Wife’,  ‘Law and Order: Criminal Intent’, enz.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top