Herbeleef Downton Abbey: ontdek 6 iconische filmlocaties in Engeland

Nieuws | Het populaire Britse tv-drama Downton Abbey mag dan al afgelopen zijn na zes seizoenen, fans kunnen het kleurrijke leven van de aristocratische familie Crawley en hun personeel herbeleven in Engeland.

British Airways zet voor jou de meest iconische filmlocaties van de serie op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het populaire Britse tv-drama Downton Abbey mag dan al afgelopen zijn na zes seizoenen, fans kunnen het kleurrijke leven van de aristocratische familie Crawley en hun personeel herbeleven in Engeland.

British Airways zet voor jou de meest iconische filmlocaties van de serie op een rijtje.

Highclere Castle, Hampshire

Een must voor all Downton fans is de Abbey zelf natuurlijk, het huis van bekende karakters zoals Lord en Lady Grantham, Lady Mary en Edith, Carson, Bates en de rest van het personeel. Julian Fellowes, auteur van Downton Abbey, is goed bevriend met de echte bewoners van het huis, Graaf en Gravin van Carnavon. Het huis diende zelfs als inspiratie voor Fellows tijdens het schrijven van de series. Het gebouw en de prachtige tuinen zijn open voor het publiek van 10 juli tot 7 september (gesloten op vrijdag en zaterdag). Je boekt dit best op voorhand online.

Bampton, Oxfordshire

Het pittoreske dorp Bampton, gelegen in de Cotswold, diende als locatie voor Yorkshire, het dorp waar Downton Abbey zich afspeelt. Hier werden vele instant-herkenbare locaties gefilmd waaronder de Saint-Mary´s kerk, in de serie hernoemd als Saint-Michael en All Angels. Deze kerk heeft in de serie voor een reeks van evenementen gediend, van gedoemde huwelijken tot begrafenissen. Andere hot spots in de buurt zijn de Bampton pastorie (Isobel Crawley´s huis), de oude Grammar School (het ziekenhuis) en de Church View (huis van fictionele pubs als The Grantham Arms en The Dog & Duck).

Swinbrook, Oxfordshire

Een kleine rit verder van Bampton vind je het idylische Swan Inn waar je kan verblijven net als Lady Sybil toen ze de vlucht plande met familiechauffeur Branson in seizoen twee - een van de meest controversiële storylines van de series! Het awardwinnende 4AA Gold Star Inn is een voorbeeld van een typische Britse Cotswolds Inn.

Byfleet Manor, Surrey

Dit magische herenhuis is in de serie de thuis van de zure Lady Violet Crawley, gespeeld door Dame Maggie Smith. Sinds het succes van de show heeft Byfleet Manor een Downton kamer geïntroduceerd waar je van een afternoon tea kan genieten, aangeboden door de Downton Crew van het herenhuis. Je kan ook een kamer boeken in de historische site die beschikt over een eigen rivier en privé-kamer!

Witney, Oxfordshire

Bezoek de echte Yew Tree Farm uit de serie, die in het echt eigenlijk Cogges Manor Farm heet. Het diende als het huis van de Drewe family in seizoen vier en vijf. Het filmen vond voornamelijk plaats in de keuken en de tuin van het gebouw. Bezoekers kunnen vandaag een speciale Downton expo bekijken met gedocumenteerde foto´s van het filmen. Je kan ook Downton geïnspireerde outfits proberen en souvenirs van de show terugvinden inclusief Marigold´s geboorteakte.

Plan nu je trip!

Voor meer informatie over vlucht, hotel en autoverhuur om je Downton Abbey trip te plannen vanuit Londen, kan je terecht op de website van British Airways. British Airways vliegt tot zes keer per dag van Brussel naar Londen Heathrow en twee keer per dag van Luxemburg naar Londen Heathrow.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top