Wat als je man ineens uit de kast komt? Vraag het aan ‘Grace and Frankie’!

'Grace and Frankie': heerlijke comedy met een vleugje drama, uit de stal van Netflix! Het tweede seizoen is vanaf 6 mei beschikbaar.
Wat als je man ineens uit de kast komt? Vraag het aan ‘Grace and Frankie’! © Netflix

Stel je voor: kwieke zestigers, stilaan uitkijkend naar het pensioen: welverdiend, eindelijk tijd voor elkaar, tijd om te genieten. En dan komt je man uit de kast. Het kan verkeren...

Een scenario waar je spontaan even je wenkbrouwen bij fronst, maar ‘Grace and Frankie’ is een heerlijke Netflix Original-serie. Comedy met een vleugje drama, en een geweldig goed gekozen cast: kijken maar!

We volgen Jane Fonda en Lily Tomlin als Grace en Frankie, twee vrouwen die platonisch bij elkaar intrekken als hun echtgenoten op minder platonische wijze verliefd op elkaar blijken te zijn. En al jaren een affaire hebben.Het eerste seizoen staat sinds mei 2015 online en is een groot succes. Er zijn zelfs geruchten dat ‘Grace and Frankie’ zo ongeveer de best bekeken serie van de streamingdienst is. Het hoeft dus niet te verbazen dat er een vervolg aan wordt gebreid: het tweede seizoen is klaar en het derde is al aangekondigd.

Alle afleveringen van het eerste seizoen zijn nog steeds te bekijken op Netflix. Seizoen 2 is vanaf 6 mei beschikbaar. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Een onwaarschijnlijk duo

Een onwaarschijnlijk duo © Melissa Mosely / Netflix

Grace en Frankie zijn niet bepaald vriendinnen aan de start van seizoen 1. De twee dames kennen elkaar omdat hun mannen zakenpartners zijn, maar verder hebben ze liever niet te veel met elkaar te maken: ze zijn zo verschillend als dag en nacht.

Grace Hanson (Jane Fonda) is een voormalige zakenvrouw en eigenares van een cosmeticabedrijf. Altijd tot in de puntjes verzorgd, elegante outfit, haar en make-up pico bello. Frankie Bergstein (Lily Tomlin) is eerder van het zweverige, bomenknuffelende type: je ziet haar meestal op blote voeten, schilderend of in yogahouding.

Niet meteen vriendinnen dus, eerder frenemies, maar ze vinden een soort van troost bij elkaar als ze door hun echtgenoten in de steek worden gelaten. Hun mannen, zakenpartners en blijkbaar stiekem ook veel meer dan dat, worden gespeeld door oude rotten in het vak Martin Sheen en Sam Waterson.

Viermaal talent, en vier hele goede redenen om deze serie te bekijken!

Jane Fonda is Grace

Jane Fonda is Grace © Melissa Mosely / Netflix

Jane Fonda werd geboren in New York in 1937 en is actrice, schrijfster en voormalig fotomodel. Ze is ook bekend als politiek activiste en fitnessgoeroe.
 
In de loop der jaren werd ze als actrice bekroond met twee Oscars (in 1971 voor haar rol in Klute en in 1978 voor Coming Home), drie Golden Globes en een AFI Life Achievement Award (2014). In 2007 kreeg ze een Palme d’Honneur van het Filmfestival van Cannes.
 
Jane Fonda werkt al sinds 1960 als actrice en is nog zeer regelmatig in films en tv-series te zien. In 2011 kon je Fonda aan het werk zien in Et Si On Vivait Tous Ensemble, een Franse komedie en in Peace, Love & Misunderstanding. In 2013 speelde ze Nancy Reagan in The Butler en een jaar later schitterde ze naast Tina Fey en Jason Bateman in This is Where I Leave You, een film van Shawn Levy. Ze was bij ons recent nog op de buis te zien als mediamagnaat Leona Lansing Aaron Sorkins The Newsroom, een rol die haar een Emmy-nominatie opleverde. Ze werd dit jaar genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in Youth, geschreven en geregisseerd door Paolo Sorrentino (bekend van La grande belleza). 
 
En daarnaast speelt ze nu dus op schitterende wijze de rol van Grace in ‘Grace and Frankie’.

Lily Tomlin is Frankie

Lily Tomlin is Frankie © Melissa Mosely / Netflix

Lily Tomlin (1939) is een Amerikaanse actrice, comédienne en scenarioschrijfster. Ze werkt voor film, theater, televisie, enz. In de loop van haar carrière heeft Tomlin diverse awards ontvangen, waaronder zeven Emmy’s, twee Tony-awards (o.a. voor haar one-woman Broadway-show Appearing Nitely), een Drama Desk Award en een Outer Critics’ Circle Award voor Jane Wagners The Search for Signs of Intelligent Life in the Universe, een Grammy voor haar album This is a Recording, enz.
 
Bij ons is Lily Tomlin onder meer te zien als Debbie Fiderer, de assistente van President Bartlet (Martin Sheen) in The West Wing. Ook voor deze rol werd ze alom geprezen. Ze had daarnaast gastrollen te zien in diverse andere bekende series, zoals Desperate Housewives, NCIS, Damages,…
 
Haar rol als Frankie in Grace and Frankie leverde haar vorig haar nominaties op voor een Emmy en een Golden Globe (beste actrice is een comedyserie).
 
Naast haar werk als actrice besteedt Lily Tomlin veel tijd en moeite aan verschillende goede doelen die haar na aan het hart liggen. Zo zet ze zich onder meer in voor de bescherming van olifanten, de rechten van vrouwen, milieuorganisaties, enz.
 
Ze is al jaren samen met schrijfster en producente Jane Wagner, met wie ze op oudejaarsavond 2013 ook trouwde.

Martin Sheen is Robert Hanson

Martin Sheen is Robert Hanson © Melissa Mosely / Netflix

De echtgenoten van dienst zijn Martin Sheen (Robert Hanson) en Sam Waterston (Sol Bergstein).

Martin Sheen is al jaren een gevierd acteur in Hollywood. Hij speelde mee in talloze films, onder meer Apocalypse Now (1979), Wall Street(1987), Catch Me If You Can (2002), ‘The Departed’ (2006), enz.

Ook op het kleine scherm oogstte hij veel succes, bijvoorbeeld als President Jed Bartlet in The West Wing. Hij speelde zijn rol zo goed dat veel Amerikanen in een enquête aangaven dat ze Martin Sheen ookin het echte leven wel zouden zien zitten als president van de Verenigde Staten. Bartlets gewoonte om de namen van zijn medewerkers te vergeten, zou overigens een knipoog zij naar het echte leven: Martin Sheen staat erom bekend dat hij vreselijk slecht is in het onthouden van de namen van de cast en crewleden op de set.

Sam Waterston is Sol Bergstein

Sam Waterston is Sol Bergstein © Melissa Mosely / Netflix

Sam Waterston is een acteur en producer.

Zestien jaar lang speelde hij de rol van Sam McKoy in ‘Law & Order’, een rol die hem onder andere nominaties opleverde voor Emmy’s en een Golden Globe. Hij kreeg een Oscar-nominatie voor zijn rol in ‘The Killing Fields’ (1984) en speelde onder meer ook mee in ‘The Great Gatsby’ en ‘The Man in the Moon’. De laatste jaren bij ons op het scherm te zien in Aaron Sorkins The Newsroom, aan de zijde van Jeff Daniels en Emily Mortimer. Waterston heeft momenteel ook een rol in Miss Sloane van John Madden, waarin hij te zien zal zijn naast Jessica Chastain.

In het echte leven is Sam Waterston al sinds 1976 gelukkig getrouwd met Lynn Louisa Woodruff.
 

“Kids, brace yourselves…”

“Kids, brace yourselves…” © Melissa Mosely / Netflix

"Jongens, hou je vast ...", de woorden waarmee Frankie het tweede seizoen aankondigt. Grace en Frankie hebben elk twee kinderen, die soms in moeilijke én vreemde situaties komen door de liefdesperikelen van hun ouders.

Brooklyn Decker speelt Mallory Hanson, de dochter van Grace and Robert. Deze actrice en voormalig model. Ze speelde onder meer mee in Ugly Betty (2009), Just Go With It (2001, met Adam Sandler), What to Expect When You’re Expecting (2012) en de serie Friends With Better Lives (2014). Decker is sinds 2009 getrouwd met tennisser Andy Roddick.

June Diane Raphael speelt Brianna Hanson, de dochter van Grace en Robert die de leiding over Grace’s cosmeticabedrijf heeft overgenomen. Ze zal ook te zien zijn in de film The Disaster Artist van James Franco, en de Netflix-show Lady Dynamite. Je kon June Diane Raphael eerder al aan het werk zien in Unfinished Business, samen met Vince Vaughn en Sienna Miller, en in Anchorman 2: The Legend Continues samen met Will Ferrell, Steve Carell, Paul Rudd en Christina Applegate.

Baron Vaugn speelt Nwabudike Bergstein, de zoon van Frankie en Sol. Deze acteur en schrijver is vooral bekend van Cloverfield (2008), Fairly Legal (2011) en Black Dynamite (2009). Hij tourde ook door Amerika als komiek en was te gast bij Late Night with Jimmy Fallon en Conan.

Ethan Embry speelt Coyote Bergstein, ook een zoon van Frankie en Sol. Embry begon al op jonge leeftijd te acteren en was al te zien in talloze tv-series, zoals The Walking Dead, Hawaii Five-O, Grey’s Anatomy, CSI, enz.

Seizoen 2: het leven gaat verder…

Seizoen 2: het leven gaat verder… © Melissa Mosely / Netflix

In het eerste seizoen voelen Grace en Frankie de aarde onder hun voeten wegzakken als ze in de steek gelaten worden door hun beider echtgenoten. In het nieuwe seizoen zien we hoe de dames verder gaan met hun leven, en hoe ze elk op hun manier hun gebroken hart proberen te lijmen.

Een trailertje? Alsjeblieft!Frankie gaat achter een oud lief aan, en ook Grace voelt vlinders in haar buik. Haar love interest is Phil, gespeeld door Sam Elliot. Deze acteur ken je onder meer van The Big Lebowsky, Up In the Air en recenter van zijn rol in The Ranch, de Netflix-sitcom van Ashton Kutcher.

Marta ‘Friends’ Kauffman

Marta ‘Friends’ Kauffman © Melissa Mosely / Netflix

Een van de makers van ‘Grace and Frankie’ is Marta Kauffman. Die naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar toch is ze niet zomaar iemand: Kaufman is vooral bekend als co-creator van ‘Friends’.

Ruim twintig jaar na de start van ‘Friends’ en tien jaar nadat de laatste aflevering van de sitcom werd gedraaid, is Kauffman terug met een nieuwe comedyserie, en wel een Netflix Original. Ze schreef de serie samen met Howard J. Morris.

In een interview met The Hollywood Reporter vertelde Kauffman hoe ze op het idee voor ‘Grace and Frankie’ kwam. Tijdens een etentje vertelde iemand haar dat zowel Jane Fonda als Lily Tomlin graag een tv-serie zouden maken. Kauffman dacht, verkeerdelijk, dat ze dat graag samen wilden doen: “Ik belde mijn agent en vroeg haar of het waar was dat Jane Fonda en Lily Tomlin samen tv wilden maken. Ze antwoordde dat ze het niet wist, maar dat ze me zou terugbellen. Twintig minuten later belde ze met het antwoord: ‘Nu wel, ja’. Als je weet dat je kunt werken met twee grote dames als Jane Fonda en Lily Tomlin, dan moet je natuurlijk wel met een goed concept komen. Heel toevallig, tijdens een autorit, opperde een medewerkster de aanzet tot het scenario: ‘Wat als hun mannen verliefd zouden worden op elkaar?’. En hop, we waren vertrokken.”

Miley Cyrus

Miley Cyrus © Photonews - Twitter / Jane Fonda

Het hoeft niet te verbazen dat een populaire serie op Netflix een tweede en zelfs een dere seizoen krijgt. In het geval van Grace and Frankie werd ongeveer twee weken na de release van het eerste seizoen al een tweede besteld. Een van de redenen daarvoor was … Miley Cyrus, die op Twitter liet weten dat ze helemaal weg was van de serie.Jane Fonda tweette een paar dagen later dat er een tweede seizoen zou komen, en Marta Kauffman bevestigde het nieuws:

“Laat me beginnen door te zeggen dat het geweldig is om een serie op Netflix te hebben. Tweeënhalve week na de start van de serie tweet Miley Cyrus erover en dan bellen ze je met de vraag of je een tweede seizoen wil doen. Dus ja, er komt een tweede seizoen. We mogen Ted Sarandos (Chief Content Officer, red.) en Miley dus wel bedanken!”

Over de smaak van Miley Cyrus valt misschien te twisten, maar over de serie had ze wel gelijk. Grace and Frankie is dik in orde!

Seizoen 1 is nog steeds te bekijken op Netflix. De dertien afleveringen van seizoen 2 zijn vanaf 6 mei beschikbaar, en seizoen 3 wordt verwacht in 2017. Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Weet je niet altijd wat gedaan met je (klein)kinderen tijdens de zomervakantie? Twee maanden duren inderdaad lang, en je kan niet elke dag naar de speeltuin, het zwembad of een pretpark. Waarom niet eens een filmpje meepikken in de dichtstbijzijnde bioscoop? Wij maakten een selectie van kinderfilms die deze zomer bij ons in de zalen lopen en waar je met het hele gezin naartoe kan. Met de allerkleinsten kan je naar de Vlaams gesproken versies, iets ouderen kunnen best genieten van de originele films.

Tv-tips van de week (22 t.e.m. 28 juli)

Tv-tips van de week (22 t.e.m. 28 juli)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij halen de lekkerste hapjes uit het zendschema!

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Prijzenpot The International 2019 bereikt recordhoogte

Prijzenpot The International 2019 bereikt recordhoogte

Wie denkt dat het grote prijzengeld te vinden is in League of Legends of CS:GO, die willen we toch even wijzen op The International, het grootste DOTA-tornooi ter wereld. Die zal dit jaar immers de grootste prijzenpot ooit hebben.

Evil Geniuses wil geen Call of Duty-franchise beginnen

Evil Geniuses wil geen Call of Duty-franchise beginnen

Vanaf volgend seizoen begint Activision-Blizzard met een nieuwe competitie van Call of Duty. Die is gebaseerd op de huidige Call of Duty World League, maar met franchises. Evil Geniuses heeft nu al laten weten daar niet aan mee te doen.

G2 Esports neemt opnieuw de kop in LEC

G2 Esports neemt opnieuw de kop in LEC

Nadat het enkele weken geleden de leidersplaats nog aan Fnatic moest laten, is G2 nu opnieuw alleen leider in de Summer Split van de LEC. Dat had het vooral te danken aan een bijzonder verrassende nederlaag van Fnatic.

Liquid wint nu ook IEM Chicago

Liquid wint nu ook IEM Chicago

Het lijkt alsof we een beetje in herhaling vallen, maar het Amerikaanse Liquid heeft nog maar eens een groot tornooi op zijn naam geschreven. Dit weekend was het op IEM Chicago te sterk voor de tegenstand.

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

Top