Bloed, seks en rondvliegende ingewanden: dit zijn de meest gewelddadige tv-series

In deze reeksen malen ze niet om een slachtoffer meer of minder
Bloed, seks en rondvliegende ingewanden: dit zijn de meest gewelddadige tv-series © -

Geweld op tv is altijd al een onderwerp geweest dat voor verhitte discussies zorgt. De kritiek raakt de makers van gewelddadige tv-series niet, want zij weten dat er in de echte wereld meer bloed vloeit dan in eender welke reeks. Of je er nu voor of tegen bent: series die vereisen dat je een stevige maag hebt en waarin rondspattend bloed één van de hoofdrolspelers is zoals Game of Thrones, Hannibal, The Walking Dead en Vikings zijn in opmars. Wij hebben de meest gewelddadige reeksen op een rijtje gezet.

Hannibal

Hannibal © -

Hannibal is gebaseerd op de personages uit het boek ‘Red Dragon’ van Thomas Harris en volgt de handel en wandel van de beruchte psycholoog-psychopaat Hannibal Lecter (vertolkt door de onnavolgbare Mads Mikkelsen) die we kennen uit de bloedstollende thriller The Silence of the Lambs. Een tweede centrale figuur is FBI-man Will Graham, die een kei is in het analyseren van het denkpatroon van de moordenaars waar hij op jaagt. De makers wilden het geweld een beetje kunstzinnig houden: zo konden de trouwe kijkers zich onder meer vergapen aan een toren van lijken en gebruikte een onverlaat iemands stembanden als muziekinstrument. Al bij al een reeks die - ondanks de soms expliciete beelden - goed werd gesmaakt door het publiek en een tijdje geleden te zien was op 2BE.

Spartacus

Spartacus © -

Ook dit is geen voer voor gevoelige kijkers. De focus ligt op Spartacus, een leerling van de beroemde gladiatorenschool, die regelmatig de wei in moet in het indrukwekkende Colosseum om zijn lotgenoten te bekampen en zo het Romeinse volk te vermaken. Alles is indrukwekkend in beeld gebracht: gestyleerde gevechten in slow motion waarbij liters bloed vloeit dus. Een hoofd afhakken en het in de hoogte houden als een trofee, daar draaien de hoofdrolspelers in ‘Spartacus’ hun hand niet voor om, en om het geheel te kruiden zit er ook heel wat naakt in, en expliciete seksscènes. Elk seizoen heeft een lichtjes aangepaste naam: zo hadden we Spartacus: Vengeance, Blood and Sand en Gods of the Arena.

The Walking Dead

The Walking Dead © -

Een serie over een wereld overspoeld door zombies: daar kan een mens onmogelijk een zachtaardige bedoening van verwachten. Je krijgt dus ook onthoofdingen, messen die in zombieschedels terechtkomen en fonteinen van bloed geserveerd. Al die horror werd bijzonder goed onthaald door de critici. The Walking Dead geniet wereldwijde populariteit en in de Verenigde Staten keken maar liefst iets meer dan zeventien miljoen mensen naar de eerste aflevering van het vijfde seizoen. Het publiek is de levende doden nog lang niet beu, dus. De acteurs, onder wie Andrew Lincoln en Melissa McBride, zijn er blij om.

Game of Thrones

Game of Thrones © -

‘Ik zie geen probleem met de bloederige, soms vieze dood van personages in de reeks. We doen het niet om het zo ranzig mogelijk te maken, maar om de gevolgen te laten zien. Je ziet elke dag wat voor vreselijke dingen er tijdens oorlogen gebeuren, en dus kan je dat niet gaan negeren in een tv-serie’, betoogt Game of Thrones-hoofdrolspeler Kit Harrington in een antwoord op de kritiek als zou de serie ‘te gewelddadig’ zijn. Per aflevering leggen gemiddeld veertien personages het loodje, en vaak zijn dat helaas favorieten van de kijkers. Game of Thrones is gebaseerd op een boekenreeks en oogstte van meet af aan succes.

Banshee

Banshee

Banshee speelt zich af  in de gelijknamige Amerikaanse plaats, ergens in een uithoek van Pennsylvania. Het hoofdpersonage is een juwelendief die zijn straf heeft uitgezeten en in Banshee op zoek gaat naar Anastasia, zijn partner en ex-minnares, die er vandoor ging met de geroofde diamanten. De reeks zit tjokvol geweld- en gevechtsscènes, achtervolgingen en seks. Anthony Starr en Ulrich Thomsen staan uitstekend te acteren en ‘Banshee’ werd met lof overladen.
 

American Horror Story

American Horror Story © -

Eén van de kijkcijferhits die tv-puriteinen aan de andere kant van de oceaan niet graag zagen komen was American Horror Story. De afleveringen zijn telkens goed voor veertig minuten horror om u tegen te zeggen. Elk van de drie seizoenen heeft een nieuw, op zichzelf staand verhaal. Bloed, afzichtelijke circusfiguren, gruwelijke moorden en geesten zijn de voornaamste ingrediënten van deze ontspannende reeks.

Crimi Clowns

Crimi Clowns

Crimi Clowns, de gewelddadige en redelijk vuilgebekte zwartkomische serie die uit de koker van Luk Wyns kwam, verdient zeker zijn plaats in dit lijstje. Een criminele clownsfamilie vrolijkt overdag kinderfeestjes op, ’s nachts slaan ze hun slag in Mediamarkten en Brasschaatse villa’s. De serie werd omschreven als ‘briljant’ en er kwam zelfs een film. Sterke acteerprestaties van Wyns zelf, Manou Kersting, Chris Willemsen en Frank Aendenboom, een dosis geweld waarbij het gebruik van brandblusapparaten en barbecuespiezen niet geschuwd werd, heel wat bloot en een zwaar Antwaarps accent maken het zaakje compleet. De Amerikanen werken alvast aan een remake.

Vikings

Vikings

The History Channel is fier op de veelbesproken serie Vikings, en de gewelddadige noorderlingen moorden er vlotjes op los. Het hele verhaal draait om Ragnar Lothbrok, een Noorse krijger. Om je even een idee te geven: in seizoen twee is een executie te zien waarbij de rug  van het slachtoffer werd opengesneden en zijn longen eruit worden getrokken. Die worden vervolgens over de rug gedrapeerd om het te laten lijken alsof hij vleugels heeft. Niets om net na de maaltijd te bekijken dus.

Sons of Anarchy

Sons of Anarchy © -

Sons of Anarchy gaat over de gelijknamige motorclub uit het fictieve Californische stadje met de treffende naam Charming. Jackson 'Jax' Teller is de hoofdfiguur. In de serie worden heel wat kelen overgesneden, moorden de hoofdrolspelers aan de lopende band, zie je slachtpartijen tussen motorbendes onderling en bijt iemand zijn eigen tong af vooraleer ze in het gezicht van een ander te spuwen. Ongeveer iedereen in het universum van Sons of Anarchy is extreem gewelddadig. Charlie Hunnam speelt de hoofdrol, en ook Katey Sagal duikt op. Haar kennen fans van de legendarische komische serie Married with Children nog als Peggy, de wederhelft van Al Bundy.

Epitafios

Epitafios © -

De Amerikanen zijn ondertussen wel wat gewend, maar ze moesten toch even slikken toen de Argentijnse serie Epitafios door betaalzender HBO op hen werd losgelaten. Het verhaal: een seriemoordenaar laat raadsels in de vorm van grafschriften achter voor mensen die hij het hoekje om gaat helpen. Het geweld en de slachtpartijen worden gruwelijker naarmate de serie vordert, al zit aan het begin van de reeks ook een scène waarin een paar pitbulls iemand verscheuren.

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire © -

De Amerikaanse betaalzender HBO heeft een patent op ijzersterke series. Boardwalk Empire is er daar één van. Het is een reeks over de activiteiten van de corrupte en criminele politicus Nucky Thompson - een grandioze Steve Buscemi - tijdens de drooglegging van de jaren twintig en dertig in Atlantic City. Geweldig gemaakt, maar ook gelardeerd met een enorme dosis geweld. ‘Het geweld in de serie is historisch accuraat’, klinkt de reactie van Terence Winter, één van de makers.

Underbelly

Underbelly © -

Maar ook down under kennen ze er wat van: in Australië is de serie Underbelly berucht, en niet omdat het een zeemzoete soap is. Het verhaal is gebaseerd op een beruchte bendeoorlog die Melbourne tussen 1995 en 2004 in z’n greep hield. De Australische gezinsbond was niet blij met de serie omdat ze vroeg uitgezonden werd: half negen is volgens hen geen geschikt tijdstip om bloederig geweld en seks op tv toe te laten. De reacties van de critici daarentegen waren nagenoeg anoniem lovend.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Win de nieuwe LG Q60!

Win de nieuwe LG Q60!

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? De LG Q60 zal je zeker kunnen verleiden!

Music Maestro

Bekijk alles
Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Hou het moment vrij in je Dour-bands-to-see-lijstje en check Cypress Hill, hiphop van de bovenste plank (waar de pakken weed liggen), gebracht door heren van stand die zich al sinds 1995 staande houden...

Sport in de kijker

Bekijk alles
Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Golfen is hot, de sport wint steeds meer aan populariteit. Traditiegetrouw hebben de Verenigde Staten enkele wereldsterren in hun rangen, maar Europa moet niet onderdoen. Wij pikten er tien Europese toppers uit.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor seizoen 3!

La Casa de Papel: klaar voor seizoen 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Kursk, de film van de Oscargenomineerde Deense regisseur Thomas Vinterberg over de ramp met de gelijknamige Russische onderzeeër in 2000, is nu te bekijken in de op aavraag-catalogus van Proximus. Met Matthias Schoenaerts in een glansrol en internationale sterren als Colin Firth en Léa Seydoux, maar ook met bijrollen voor Vlaamse acteurs zoals Josse De Pauw, Eva Van der Gucht en Koen De Sutter.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Dit weekend vond in Los Angeles de volgende editie van de BLAST Pro Series plaats. Met acht topteams waren er heel wat op zoek naar de overwinning, maar uiteindelijk was het weer Team Liquid dat met de trofee ging lopen.

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

Dit weekend vinden de BLAST Pro Series in Los Angeles plaats en nu heeft de organisatie de map picks van de verschillende rondes bekendgemaakt.

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

De Russische organisatie forZe heeft zich moeten terugtrekken uit de IEM Chicago 2019, een tornooi met een prijzenpot van 250.000 dollar, nadat het te kampen kreeg met visumproblemen.

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

Riot Games heeft bekendgemaakt hoe groot de financiële impact van de LEC Spring Finals in Rotterdam was. Een studie heeft aangetoond dat de stad er bijna 2,5 miljoen euro aan verdiende.

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Esportsorganisatie Heretics heeft het roster van FrenchFrogs overgenomen. Dat is eigenlijk het oude CS:GO-team van 3DMAX, met daarbij onder andere de Belg David "davidp" Prins.

Top