Moeilijk te geloven filmfeiten

Ben je een echte filmliefhebber? Misschien wel, maar zelfs dan ken jij hoogstwaarschijnlijk deze feiten niet. Tijdens het maken van een film gebeuren er soms onverwachte dingen die een film(scène) extra interessant maken. Wist je bijvoorbeeld dat Anthony Hopkins in zijn rol als Hannibal Lecter in de film Silence of the Lambs nooit met zijn ogen knippert? Of dat er geen enkele vorm van CGI is gebruikt om de Hobbits in Lord of the Rings kleiner te maken? Deze wel heel bijzondere filmfeiten zullen je hoogswaarschijnlijk verbazen.

Titanic

De productie van de film Titanic kostte meer dan wanneer je het schip zou laten nabouwen.

Wall-E

Het moderne Wall-E robotje Eve is ontworpen door Jonathan Ive van Apple. Dezelfde man die ook de iPod ontwierp.

The Hunger Games

Tijdens het stoeien op de set van The Hunger Games schopte Jennifer Lawrence per ongeluk tegen Josh Hutcherson zijn hoofd. Hij geraakte buiten westen en had een hersenschudding.

The Departed

Tijdens de opnames van de film The Departed vond Jack Nicholson zichzelf niet intimiderend genoeg tijdens een scène waarbij Billy & Frank aan het praten zijn. Daarom liet Jack de volgende dag iedereen op de set schrikken door ineens een geweer boven te halen. De reactie van Leonardo DiCaprio was: "Dit was een van de meest memorabele momenten van mijn leven".

Sherlock Holmes

Voor de scène van Sherlock Holmes waarbij hij met handboeien vast zit aan Irene's bed kreeg de kostuumontwerper veel lof toegeworpen vanwege het dekbed, terwijl Sherlock zelf niks aan heeft.

Schindler's List

Schindler’s List (1993) is de duurste zwart-wit film tot nu toe gemaakt.

The Chronicles of Narnia

De verwonderde blik van Georgie Henley in de film 'The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe' is echt. Het is namelijk de eerste keer dat ze de set ziet, omdat ze geblinddoekt naar de set werd gebracht.

Pirates of the Caribbean

Tijdens het filmen van 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' moest de volledige filmploeg met acteurs en crew geëvacueerd worden naar Los Angeles vanwege de orkaan Wilma.

De Prinses en de Kikker

Nadat de film 'De prinses en de kikker' uitkwam werden er meer dan 50 kinderen in het ziekenhuis opgenomen omdat ze salmonella hadden gekregen van het kussen van kikkers.

Meet The Fockers

De MPAA (Motion Picture Association of America) liet niet toe dat in 'Meet The Fockers' het woord 'Fockers' in de titel voorkwam, tenzij de filmmakers konden bewijzen dat er in Amerika een echte familie Fockers bestond.

Mickey Mouse

Mickey Mouse is de eerste niet-mens die een Oscar heeft gewonnen met cartoon 'Get a horse!'.

Lord of the Rings

Bij de films van 'Lord of the Rings' wordt geen CGI (computer-generated imagery) gebruikt om de Hobbits er kleiner uit te laten zien. Alle lengteverschillen in de Lord of te Ring-films worden gecreëerd door perspectieftechnieken. Een voorbeeld daarvan is dat de Hobbits verder weg van de camera staan om zo kleiner te lijken. De grotere karakters uit de film staan op een normale afstand van de camera.

Silence of the Lambs

Gedurende de hele film 'Silence of the Lambs' knippert Hannibal Lector (Anthony Hopkins) geen enkele keer met zijn ogen.

Harry Potter

Shirley Henderson was de oudste 'kind'acteur uit de Harry Potterfilms. Ze was 45 toen en speelde de geest van een 11-jarig meisje.

Indiana Jones

Sean Connery en Harrison Ford verschillen amper 12 jaar, maar toch spelen ze vader en zoon in de Indiana Jones-films.

Films

Bekijk alles
Top