De meest pikante tv-series

Series | Dit zijn de meest pikante series die ooit op het kleine scherm te zien waren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sex sells, dat is de ongeschreven regel binnen de entertainment-industrie. Door de jaren heen zijn er veel tv-series met een erotische inslag gemaakt. Dit zijn de meest pikante series die ooit op het kleine scherm te zien waren.

Californication

Een romanschrijver kampt met een schrijversblok en een zwak voor drugs, drank en seks terwijl hij worstelt om de relatie met zijn vriendin en dochter in stand te houden. Californication is één van onze favoriete tv-series. Lekker ontspannen, volwassenen entertainment met een hoek af. De dialogen en bepaalde scènes - met redelijk wat veel naakt - zijn dan ook niet voor iedereen geschikt.

David Duchovny (The X-Files) schittert als schrijver Hank Moody, die met een writer’s block zit en ook met familiale problemen te kampen heeft, want hij kan amper weerstaan aan vrouwelijk schoon. Moody is ook liever lui dan moe wat wellicht een verklaring is voor z'n gebrek aan productiviteit. Zijn echtgenote Karen en dochter Becca sluiten hun echtgenoot/vader diep in hun hart, maar krijgen het met de dag moeilijker om het gedrag van Hank nog langer te tolereren. Gelukkig is er ook nog zijn manager, Charlie Runkle, een redelijk perverte professional met een gigantisch libido, die altijd klaar staat om zijn cliënt te helpen. De rode draad doorheen de serie is de voortdurende 'struggle' die Moody moet leveren om zichzelf te bewijzen als waardige echtgenoot en vader. Zijn hedonistische instelling en zijn zwak voor vrouwen, drank en drugs laten dat echter niet toe.

Hung

Hung is niet meteen de meest bekende serie bij ons en dat is jammer want deze reeks belicht de American Dream wel op een succesvolle en heel aparte, satirische manier. Bovendien is de reeks - vooral naar Amerikaanse normen - stevig gekruid met pikante situaties en heel wat blootscènes. Thomas Jane (The Punisher, Deep Blue Sea) kreeg net als actrice Jane Adams (Restless, The Brave One) een Golden Globe-nominatie voor zijn vertolking in deze reeks.

True Blood

De beste vampierenreeks, na tal van losse tv-flodders en oneindig veel vampierenfilms, is True Blood, gemaakt door het tv-genie Alan Ball ('Six Feet Under', 'American Beauty'). True Blood gaat over het samenleven van en de strijd tussen mens en vampier in het denkbeeldige stadje Bon Temps, ergens in Louisiana. Centraal staan Sookie Stackhouse, een serveuse met een paranormale gave (zij hoort van op afstand) en haar liefdesrelatie met vampier Bill Compton. Wat Twilight is voor jongeren, is True Blood voor volwassenen. True Blood is macaberder, perverser en goorder dan de meeste van de tv-series. Elke aflevering biedt een evenwicht tussen erotiek, humor, tragedie, mysterie, fantasie, seks, horror en suspens.

Nip/Tuck

Seks, verleiding en liposuctie. Deze dramaserie laat op een grappige, spannende en diepgaande wijze de oppervlakkige wereld van de plastische chirurgie zien. We zien de complexiteit en kwetsbaarheid van patiënten die hun psychische gebreken proberen te maskeren door middel van fysieke cosmetische verbetering. De stoutmoedige bekroonde serie Nip/Tuck is in Amerika een kijkcijferhit en brengt vlijmscherp entertainment en tv-drama van het allerhoogste niveau. Nip/Tuck won in 2005 de Golden Globe Award voor 'Beste drama-serie' en werd in 2004 voor dezelfde prijs genomineerd. De serie kreeg opeenvolgend drie Emmy-nominaties in de categorie 'Make-up' en won de prijs in 2004. Joely Richardson (Julia) ontving in 2004 en 2005 Golden Globe-nominaties voor 'Beste actrice in een serie' en Julian McMahon (Christian) kreeg een Golden Globe-nominatie voor 'Beste acteur in een serie' in 2005.

Entourage

In Entourage volgen we een opkomende Hollywoodster op zijn weg naar eeuwige roem. Het filmwereldje wordt gevoelig op de korrel genomen in deze uitstekend geschreven reeks, maar toch zijn het vooral de enthousiaste vertolkingen die de serie naar een hoger niveau tillen. Bovendien zijn er elk seizoen enkele opvallende gastoptredens van bekende figuren uit de branche. De serie toont ook hoe het er achter de schermen aan toe gaat in Hollywood, en dat levert uiteraard behoorlijk wat pikante scènes op.

The Sopranos

The Sopranos is een van de meest invloedrijke series van de laatste tien jaar. Centraal staat Tony Soprano, een Amerikaanse Italiaan die werkt voor een afvalbedrijf, maar in het echte leven maffiabaas is. Niet alleen schetst de serie een accuraat beeld van het gewelddadige maffiamilieu in New Jersey, ook komen de familie- en liefdesperikelen van Tony en de zijnen uitgebreid aan bod. De ongewone combinatie van harde misdaadscènes en soapachtige elementen zorgen ervoor dat The Sopranos allesbehalve een conventionele televisieserie is. De dialogen zijn spitsvondig, grof en doorspekt met heel wat humor. De actiescènes zijn dan weer realistisch en gewelddadig en de seksscènes open en bloot. Het hoge realiteitsgehalte is één van de talrijke troeven (naast de vertolking, het scenario en de werkelijk fantastische muziek van o.a. Cream, Bob Dylan, Nick Lowe, Elvis Costello, Bruce Springsteen, Los Lobos, Van Morrison, Nils Lofgren etc.) waarmee The Sopranos zich onderscheidde van andere series. In The Sopranos zit uiteindelijk niet heel veel seks, maar de seks is wél altijd aanwezig: Carmela Soprano die helemaal opgedirkt en met hoge hakken thuis zit te wachten, de gesprekken tussen Tony en zijn psychiater, en hoe zij dan koket haar benen over elkaar slaat...

Girls

De HBO-serie Girls vertelt de belevenissen van vier (vrouwelijke) twintigers in het hedendaagse New York. De serie werd bedacht en geschreven door Lena Dunham die ook mocht regisseren, produceren én acteren. Je krijgt dialogen en situaties te zien die erg realistisch zijn, maar die gevoelige kijkers beslist tegen de borst zullen stoten. Aflevering twee opent bijvoorbeeld met een neukscène waarin de jongen aan het einde vraagt: "Waar wil je dat ik klaarkom?", kwestie van de zaken even in de juiste context te zetten. Daar net voor heeft hij ook nog een plejade afgestoken aan schuttingswoorden en heeft hij de vrije loop gegeven aan zijn gore fantasieën. Maar vreemd genoeg komt Lena Dunham hiermee weg. Geen glitter en glamour, maar straight to business. Gewoon de dingen tonen en zeggen zoals ze zijn of zoals je ze als twintigjarige beleeft. Zelf is Dunham geen fotomodel, maar een mollig meisje vol met complexen en angstgevoelens (angst dat het 'spul' bijvoorbeeld langs de zijkanten uit een condoom loopt, terwijl de jongen nog in haar zit...). Ze deelt een apartement met haar beste vriendin Marnie, een 'personal assistent' in een kunstgalerij en de enige met fotomodel-looks. Een preutse meid met moederallures voor wie seks schromelijk overschat wordt. Verder zijn er nog Shoshanna en haar nichtje Jessa. De eerste, een eersteklas seut die nog maagd is en die gek is op Sex And The City, de tweede net het omgekeerde: een hippie voor wie reizen, wiet en de vrije liefde heel belangrijk zijn.

Six Feet Under

Six Feet Under is één van de origineelste en ook wel meest gewaagde tv-reeksen die de laatste tien jaar ons scherm sierde. Over een lichtjes excentrieke familie begrafenisondernemers, nota bene. Opmerkelijk aan Six Feet Under is dat het lijkt alsof de serie tegen zoveel mogelijk heilige huisjes probeert aan te trappen. Zo wordt er zonder verpinken omgegaan met zaken als homofilie, drugsgebruik, seks en uiteraard de dood, al is het nooit de bedoeling om te shockeren om te shockeren.

Weeds

Weeds gaat over een alleenstaande moeder die haar geld verdient met het verkopen van marihuana in een buitenwijk in California. De serie laat de geheimen en leugens zien wanneer we een kijkje nemen in de keurige huizen met de prachtige tuinen in deze wijk. Dat resulteert in een innemende en hilarische schets, die qua sfeer herinneringen oproept aan de betere 'suburbia' films 'American Beauty' of 'Garden State' en duidelijk uit hetzelfde vaatje tapt als 'Six Feet Under'. Met de nodige pikante scènes uiteraard.

Lip Service

Lip Service is het Britse antwoord op The L Word: het seks- en liefdesleven van een aantal lesbische vrouwen uit Glasgow. Seks, leugens en echte liefde zijn de de ingrediënten van deze sexy BBC-reeks. Cat is een zelfverzekerde architecte, zenuwachtig door de terugkomst van haar voormalige liefde Frankie, een getalenteerde maar emotioneel nogal roekeloze fotografe. Cats terugkeer naar Glasgow, na twee jaar afwezigheid, is onaangekondigd en laat een spoor van ravage in haar kielzog achter. En Tess, Cat's beste vriendin en huisgenote, wordt constant verliefd op de verkeerde vrouwen... Lip Service geeft een bijzondere kijk binnen 'modern-day' relaties – zowel binnen als buiten de slaapkamer.

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire vertelt het (deels waargebeurde) verhaal van Enoch 'Nucky' Thompson, een corrupte politicus die tijdens de drooglegging in de jaren twintig en dertig uitgroeide tot de machtigste man van Atlantic City, New Jersey. Maffia, seks, corrupte politiek, prostitutie, religie, Al Capone; het komt allemaal samen in Boardwalk Empire, overigens geschreven en geproduceerd door Terence Winter, een van de schrijvers van The Sopranos. Het prachtige decor, het indrukwekkende oog voor detail, de historische accuraatheid en de diepgaande karakterontwikkeling maken van Boardwalk Empire een van de beste series van deze tijd.

Masters of Sex

Het gaat er behoorlijk stomend aan toe in de Amerikaanse reeks Masters of Sex. Wetenschapper William Masters en zijn assistente Virginia Johnson gaan in de jaren '50 op onderzoek naar de lichamelijke reactie van mannen en vrouwen op seks. Daarvoor bestuderen en observeren ze duizenden orgasmes, met een heuse seksuele revolutie tot gevolg. William is een briljant geleerde die maar moeilijk overweg kan met zijn eigen gevoelens. Virginia is een alleenstaande moeder die haar tijd ver vooruit is. Masters of Sex belicht hun ongewone leven en de romance die langzaamaan ontluikt.

Red Shoe Diaries

In de erotische dramaserie Red Shoe Diaries vormen Jake, een getalenteerde en ambitieuze jonge stadsarchitect, en zijn bloedmooie verloofde, de succesvolle binnenhuisarchitecte Alex, een fascinerend koppel. Alex wordt echter heen en weer geslingerd tussen twee mannen. Jake is haar veilige, onvoorwaardelijke en vaste vriend, haar andere minnaar is een woeste en opwindende bouwvakker, die ze heeft opgescharreld op een werf. Beide heren zijn even aantrekkelijk en koesteren de vurigste gevoelens voor haar. Alleen weten ze het niet van elkaar. Alex houdt een geheim dagboek bij, waarin ze nauwkeurig al haar erotische uitspattingen bijhoudt. Tot in de pikantste details beschrijft ze hoe de twee mannen haar wereld grondig door elkaar hebben geschud, haar geleidelijk elke controle over zichzelf hebben doen verliezen om haar uiteindelijk naar de absolute wanhoop te drijven.

The Tudors

The Tudors vertelt het verhaal van Hendrik de Achtste, een van de meest roemruchte vorsten uit de geschiedenis van het Engelse Koningshuis. Hij regeerde als een tiran, zorgde voor de afscheiding tussen de Engelse Kerk en de Kerk van Rome en trouwde maar liefst zes keer. Zes vrouwen is niet niks, en tel er dan nog een stuk of wat maîtresses bij. Geen stoffige geschiedenisles dus, maar geweld, seks en passie. Rijzende ster en sekssymbool Jonathan Rhys Meyers speelt de knappe en gepassioneerde Koning Hendrik Vlll. Gefixeerd op macht en hongerig naar liefde, heerst de jonge koning over Engeland en Ierland zoals hij zijn leven leeft - met meedogenloze overgave. The Tudors laat zien dat jaloezie, politieke spelletjes, ijdelheid en lust van alle tijden zijn.

The Borgias

The Borgias, een serie over de schandaalpaus Alexander VI, valt in vele opzichten te vergelijken met The Tudors. Ook hier speelt seks een belangrijke rol, al is het vooral de ontplooiing van de macht in al zijn geledingen die als rode draad doorheen de serie loopt. Een knappe reeks met een briljante hoofdrol voor Jeremy Irons.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top