Veilig op het internet met je kids? Onze tips!

Internet is een fantastisch tool die deel uitmaakt van het dagelijkse leven van de jongeren, maar die ook bepaalde risico’s inhoudt en dus een verantwoord gedrag vereist.
Veilig op het internet met je kids? Onze tips! © Fotolia

Internet is een fantastisch tool die deel uitmaakt van het dagelijkse leven van de jongeren, maar die ook bepaalde risico’s inhoudt en dus een verantwoord gedrag vereist. De vraag die zich opdringt is bijgevolg: « Hoe kan je je in alle veiligheid amuseren op het internet?» Het doel van dit dossier is dan ook tips te geven voor een verantwoord gedrag op het net.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Een veilig e-mailadres en paswoord

Een veilig e-mailadres en paswoord © Fotolia

Wil je een e-mailadres creëren om mails uit te wisselen met je vrienden, gebruik dan niet je echte naam en voornaam of je woonplaats, want zo ben je makkelijk op te sporen voor mensen die het minder goed met je voorhebben.

Zorg er ook voor dat je paswoord niet te vanzelfsprekend is, zoals je verjaardag of je naam en leeftijd. Verschillende grote e-maildiensten trekken automatisch de veiligheid van je paswoord na wanneer je een nieuw adres creëert, hieruit kan je opmaken of je account wel voldoende beveiligd is. Gebruik ook niet hetzelfde paswoord voor al je accounts.

Als je een moeilijk paswoord wil kan je er altijd een geheugensteuntje voor gebruiken. Neem bijvoorbeeld Mijn broer Jan is 12 jaar = MbJi12j

Een gouden regel: je paswoord is als je tandenborstel, het is persoonlijk en je moet het om de 3-4 maanden vervangen.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Spam

Spam © Fotolia

Wat is spam? Spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten. Meestal wordt ongewenste e-mail bedoeld, maar ook ongewenste reclameboodschappen op websites, zoals fora, vallen onder spam.

- Spam wordt vaak gestuurd aan een grote groep mensen, soms zelfs duizenden tegelijk.

- Spammen heeft een commercieel doel: meestal bevatten de berichten een verwijzing naar een product of website.

- En het belangrijkste kenmerk: de berichten worden verstuurd of geplaatst zonder toestemming of medeweten van de website of de ontvanger.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Phishing en hoax

Phishing en hoax © Fotolia

Er bestaan verschillende soorten spam, maar de gevaarlijkste zijn phishing en hoax.

‘Phishing’ is hetzelfde als oplichting. Als bepaalde personen contact met je opnemen en persoonlijke informatie vragen, zoals paswoorden of persoonlijke gegevens, wees dan op je hoede. Als je bijvoorbeeld een mail krijgt dat je het groot lot gewonnen hebt, vul dan zeker niet je gegevens in: de kans dat je echt iets krijgt is zeer klein, maar je gegevens zullen ongetwijfeld verkocht worden voor commerciële doeleinden.

Overigens, banken, bedrijven of overheidsinstellingen vragen nooit gevoelige inlichtingen (zoals paswoorden) via mail. Antwoord dus niet op dit soort van vragen.

Een hoax daarentegen gaat vaak over een onderwerp dat een positieve of negatieve reactie bij de ontvanger kan oproepen: een viruswaarschuwing, een verdwijning van een kind, een geluksmail, een petitie... Ze bestaan voornamelijk in geschreven vorm (mail, bericht op een forum) en zetten de internaut aan om het bericht door te sturen naar al zijn contacten, wat voor een kettingreactie zorgt.

Een hoax is dus een foute informatie die spontaan door internauten doorgestuurd wordt. Het doel is de server of mailbox te verzadigen: als 5 mensen elk de mail doorsturen, die op hun beurt de mail naar 5 mensen doorsturen, krijg je al snel een hele stroom van mails...

Een hoax is dus minder ernstig dan phishing en vooral ongevaarlijk.

Op internet bestaan er sites met lijsten van hoaxen waar het mogelijk is te verifiëren of een info of hoax al dan niet juist is: http://www.virusalert.nl


Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

 

 

 

Let op voor spam

Let op voor spam © Fotolia

Ongewenste mail of spam in je mailbox kan zeer vervelend zijn. Maar met deze regels kan je het aantal al fors verminderen:

- Zet je e-mailadressen niet overal op het internet. Met andere woorden: schrijf je niet in voor allerlei newsletters of mailing lijsten of creëer verschillende e-mailadressen, bijvoorbeeld een voor school en een ander voor de fun.

- Reageer niet op e-mails van mensen die je niet kent. Als je dat wel doet zullen de verzenders weten dat je hun mails leest en blijven sturen.

- Klik niet op links en download geen bijlagen van onbekende verzenders.

- Gebruik een goede e-maildienst die over een anti-spamfilter beschikt, zoals Belgacom e-mail.

- Blokkeer spamverzenders.

Opgelet, want soms kunnen spamberichten doorgestuurd worden via contactpersonen en dus onschuldig lijken. Ze nodigen je meestal uit om op een link te klikken (Ik moet je dringend iets vertellen, klik op de link hieronder of Heb je deze foto van ons al gezien? Klik op de link!). Deze mails zijn evengoed spam en we raden je dan ook aan hier niet op te klikken.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Tip om spam op je gsm te vermijden

Tip om spam op je gsm te vermijden © Fotolia

Ook op je gsm kan je berichten ontvangen met commerciële inhoud die vaak meer kosten dan een gewoon bericht. Deze worden vaak onder de vorm van spelletjes verstuurd waarbij het versturen van een antwoord veel duurder is dan bij een gewoon tekstbericht. Het volstaat om « STOP » (in hoofdletters) te sturen per sms naar het nummer, waarna het bedrijf verplicht is te stoppen met het versturen van sms’en.
Indien het versturen van STOP niet helpt, neem dan contact op met je operator.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Veilig chatten

Veilig chatten © Fotolia

Ga je chatten, hou dan volgende regels in acht:

- Creëer een nickname die niet teveel persoonlijke informatie prijsgeeft. Zet er niets in over je leeftijd, woonplaats, of je een jongen of meisje bent en gebruik zeker niet je echte naam.

- Aanvaard alleen vrienden die je ook echt kent en stel je profiel ook enkel op voor deze mensen. Vraag je ouders eventueel om hulp om je profiel te creëren.

- Laat je door niemand onder druk zetten. Je kan altijd de webcam gebruiken om zekerheid te krijgen of je iemand kent wanneer je e-mailadres bijvoorbeeld via een vriend van jou bij iemand terecht gekomen is en die persoon je toegevoegd heeft op Messenger. Maar het beste is nog steeds om de webcam niet te gebruiken.

- Spreek nooit af met iemand die je via de chat hebt leren kennen. En gebruik GEEN webcam met onbekenden.

- Sluit je Messenger of chat af wanneer je stopt met chatten, zo kan niemand misbruik maken van jouw account. Dit geldt trouwens ook voor je mailaccount.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Virtuele wereld versus echte leven

Virtuele wereld versus echte leven © Fotolia

In de virtuele wereld kan je « vrienden » hebben die je nog nooit in het echt gezien hebt. Ze kunnen dan wel supercool zijn, je weet nog niet hoe ze echt zijn. Een “tof meisje op de chat” kan in werkelijkheid een vervelende oude man zijn. Ook al hebben jullie al urenlang en verschillende keren gepraat, het is en blijft een onbekende aan wie je nooit vertrouwelijke info moet geven, zoals je telefoonnummer, je adres of foto’s van jezelf.

Wil je toch afspreken met een virtuele vriend, vraag je ouders (of een andere volwassen vertrouwenspersoon) om mee te gaan.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Jouw imago op het internet

Jouw imago op het internet © Fotolia

Gebruik je webcam niet bij onbekende mensen en doe voor de webcam ook nooit wat je niet in publiek zou doen (bijvoorbeeld voor je grootmoeder).

Verspreid je foto’s of gegevens niet via je blog of via je profiel:

- sommige foto’s kunnen meer informatie over jou bevatten dan je denkt.

- eens op het internet, altijd op het internet: een gepubliceerde foto verspreidt zich snel en is achteraf nog moeilijk van het internet te halen. Denk daarom goed na alvorens je een foto op het net zet.

- heb je een leuke foto van een vriend(in) en je wil ze op je blog zetten? Vraag zijn of haar toestemming voor je de foto op het internet zet.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Sociale netwerksites

Sociale netwerksites © Fotolia

Gebruik je sociale netwerksites? Laat je ouders dan weten welke, zo kunnen ze ingrijpen wanneer er zich moeilijkheden voordoen.

Ook voor sociale netwerksites geldt trouwens dat het gebruik van foto’s snel fout kan lopen. Daarom enkele tips om je in alle veiligheid te amuseren:

- Netlog en Facebook zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 13 jaar, maar onthoud dat je profielfoto de enige is die niet beschermd is door de veiligheidsparameters.  Je kan dus beter een tekening kiezen of een foto die jou symboliseert (bijvoorbeeld je favoriete voetbalspeler of een dier waar je gek van bent).

- Zet je privacyinstellingen op Facebook op “Vrienden”, zo kunnen alleen mensen die je echt kent je profiel bekijken. “Openbaar” betekent dat alle informatie zichtbaar is voor iedereen en “Aangepast” is ingewikkelder om in te stellen, want je moet er zeker van zijn dat alle parameters correct ingesteld werden.

- Aanvaard alleen echte vrienden, dat betekent dus mensen die je in het echt kent.

- Respecteer andere mensen op sociale netwerksite en in chatrooms, net als in het echte leven. Post geen informatie die anderen zou kunnen kwetsen en verspreid geen roddels.

En ten slotte, geloof niet alles wat je op het internet leest.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Wat als je lastig gevallen wordt?

Wat als je lastig gevallen wordt? © Fotolia

Word je op het internet lastig gevallen, doe dan het volgende:

- praat er met iemand over.

- reageer in geen geval op vreemde berichten.

- stop met chatten en meld je af

- blokkeer mensen die je lastig vallen

- probeer e-mails of berichten waarin je lastig gevallen wordt bij te houden als concreet bewijs en laat ze aan een volwassene zien.

Indien nodig, maak je een nieuwe nickname aan en creëer je een nieuw e-mailadres dat je enkel en alleen aan je vrienden geeft

Je vindt hier meer info over op www.clicksafe.be

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Noodnummers

Noodnummers © Fotolia

Krijg je problemen op het internet, dan kan je contact opnemen met het gratis nummer van Child Focus, 116000 of neem een kijkje op Clicksafe.be. Dat is de website van Child Focus waarop je goede tips kan vinden bij het surfen op internet. Via de hulplijn kan je ook vragen stellen of een probleem melden.

eCops is dan weer de website van de Federale Computer Crime Unit van de federale politie, een Belgisch meldpunt waar je als internetgebruiker misdrijven op of via het internet kan melden. Je kan er terecht via www.ecops.be

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Iets raar op het internet?

Iets raar op het internet? © Child Focus

Omdat gezonde reflexen best zo vroeg mogelijk worden aangeleerd, lanceert Child Focus een preventiefilmpje voor kleuters tussen 4 en 7 jaar. Bekijk het hier!

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Top