Veilig op het internet met je kids? Onze tips!

Internet is een fantastisch tool die deel uitmaakt van het dagelijkse leven van de jongeren, maar die ook bepaalde risico’s inhoudt en dus een verantwoord gedrag vereist.
Veilig op het internet met je kids? Onze tips! © Fotolia

Internet is een fantastisch tool die deel uitmaakt van het dagelijkse leven van de jongeren, maar die ook bepaalde risico’s inhoudt en dus een verantwoord gedrag vereist. De vraag die zich opdringt is bijgevolg: « Hoe kan je je in alle veiligheid amuseren op het internet?» Het doel van dit dossier is dan ook tips te geven voor een verantwoord gedrag op het net.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Een veilig e-mailadres en paswoord

Een veilig e-mailadres en paswoord © Fotolia

Wil je een e-mailadres creëren om mails uit te wisselen met je vrienden, gebruik dan niet je echte naam en voornaam of je woonplaats, want zo ben je makkelijk op te sporen voor mensen die het minder goed met je voorhebben.

Zorg er ook voor dat je paswoord niet te vanzelfsprekend is, zoals je verjaardag of je naam en leeftijd. Verschillende grote e-maildiensten trekken automatisch de veiligheid van je paswoord na wanneer je een nieuw adres creëert, hieruit kan je opmaken of je account wel voldoende beveiligd is. Gebruik ook niet hetzelfde paswoord voor al je accounts.

Als je een moeilijk paswoord wil kan je er altijd een geheugensteuntje voor gebruiken. Neem bijvoorbeeld Mijn broer Jan is 12 jaar = MbJi12j

Een gouden regel: je paswoord is als je tandenborstel, het is persoonlijk en je moet het om de 3-4 maanden vervangen.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Spam

Spam © Fotolia

Wat is spam? Spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten. Meestal wordt ongewenste e-mail bedoeld, maar ook ongewenste reclameboodschappen op websites, zoals fora, vallen onder spam.

- Spam wordt vaak gestuurd aan een grote groep mensen, soms zelfs duizenden tegelijk.

- Spammen heeft een commercieel doel: meestal bevatten de berichten een verwijzing naar een product of website.

- En het belangrijkste kenmerk: de berichten worden verstuurd of geplaatst zonder toestemming of medeweten van de website of de ontvanger.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Phishing en hoax

Phishing en hoax © Fotolia

Er bestaan verschillende soorten spam, maar de gevaarlijkste zijn phishing en hoax.

‘Phishing’ is hetzelfde als oplichting. Als bepaalde personen contact met je opnemen en persoonlijke informatie vragen, zoals paswoorden of persoonlijke gegevens, wees dan op je hoede. Als je bijvoorbeeld een mail krijgt dat je het groot lot gewonnen hebt, vul dan zeker niet je gegevens in: de kans dat je echt iets krijgt is zeer klein, maar je gegevens zullen ongetwijfeld verkocht worden voor commerciële doeleinden.

Overigens, banken, bedrijven of overheidsinstellingen vragen nooit gevoelige inlichtingen (zoals paswoorden) via mail. Antwoord dus niet op dit soort van vragen.

Een hoax daarentegen gaat vaak over een onderwerp dat een positieve of negatieve reactie bij de ontvanger kan oproepen: een viruswaarschuwing, een verdwijning van een kind, een geluksmail, een petitie... Ze bestaan voornamelijk in geschreven vorm (mail, bericht op een forum) en zetten de internaut aan om het bericht door te sturen naar al zijn contacten, wat voor een kettingreactie zorgt.

Een hoax is dus een foute informatie die spontaan door internauten doorgestuurd wordt. Het doel is de server of mailbox te verzadigen: als 5 mensen elk de mail doorsturen, die op hun beurt de mail naar 5 mensen doorsturen, krijg je al snel een hele stroom van mails...

Een hoax is dus minder ernstig dan phishing en vooral ongevaarlijk.

Op internet bestaan er sites met lijsten van hoaxen waar het mogelijk is te verifiëren of een info of hoax al dan niet juist is: http://www.virusalert.nl


Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

 

 

 

Let op voor spam

Let op voor spam © Fotolia

Ongewenste mail of spam in je mailbox kan zeer vervelend zijn. Maar met deze regels kan je het aantal al fors verminderen:

- Zet je e-mailadressen niet overal op het internet. Met andere woorden: schrijf je niet in voor allerlei newsletters of mailing lijsten of creëer verschillende e-mailadressen, bijvoorbeeld een voor school en een ander voor de fun.

- Reageer niet op e-mails van mensen die je niet kent. Als je dat wel doet zullen de verzenders weten dat je hun mails leest en blijven sturen.

- Klik niet op links en download geen bijlagen van onbekende verzenders.

- Gebruik een goede e-maildienst die over een anti-spamfilter beschikt, zoals Belgacom e-mail.

- Blokkeer spamverzenders.

Opgelet, want soms kunnen spamberichten doorgestuurd worden via contactpersonen en dus onschuldig lijken. Ze nodigen je meestal uit om op een link te klikken (Ik moet je dringend iets vertellen, klik op de link hieronder of Heb je deze foto van ons al gezien? Klik op de link!). Deze mails zijn evengoed spam en we raden je dan ook aan hier niet op te klikken.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Tip om spam op je gsm te vermijden

Tip om spam op je gsm te vermijden © Fotolia

Ook op je gsm kan je berichten ontvangen met commerciële inhoud die vaak meer kosten dan een gewoon bericht. Deze worden vaak onder de vorm van spelletjes verstuurd waarbij het versturen van een antwoord veel duurder is dan bij een gewoon tekstbericht. Het volstaat om « STOP » (in hoofdletters) te sturen per sms naar het nummer, waarna het bedrijf verplicht is te stoppen met het versturen van sms’en.
Indien het versturen van STOP niet helpt, neem dan contact op met je operator.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Veilig chatten

Veilig chatten © Fotolia

Ga je chatten, hou dan volgende regels in acht:

- Creëer een nickname die niet teveel persoonlijke informatie prijsgeeft. Zet er niets in over je leeftijd, woonplaats, of je een jongen of meisje bent en gebruik zeker niet je echte naam.

- Aanvaard alleen vrienden die je ook echt kent en stel je profiel ook enkel op voor deze mensen. Vraag je ouders eventueel om hulp om je profiel te creëren.

- Laat je door niemand onder druk zetten. Je kan altijd de webcam gebruiken om zekerheid te krijgen of je iemand kent wanneer je e-mailadres bijvoorbeeld via een vriend van jou bij iemand terecht gekomen is en die persoon je toegevoegd heeft op Messenger. Maar het beste is nog steeds om de webcam niet te gebruiken.

- Spreek nooit af met iemand die je via de chat hebt leren kennen. En gebruik GEEN webcam met onbekenden.

- Sluit je Messenger of chat af wanneer je stopt met chatten, zo kan niemand misbruik maken van jouw account. Dit geldt trouwens ook voor je mailaccount.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Virtuele wereld versus echte leven

Virtuele wereld versus echte leven © Fotolia

In de virtuele wereld kan je « vrienden » hebben die je nog nooit in het echt gezien hebt. Ze kunnen dan wel supercool zijn, je weet nog niet hoe ze echt zijn. Een “tof meisje op de chat” kan in werkelijkheid een vervelende oude man zijn. Ook al hebben jullie al urenlang en verschillende keren gepraat, het is en blijft een onbekende aan wie je nooit vertrouwelijke info moet geven, zoals je telefoonnummer, je adres of foto’s van jezelf.

Wil je toch afspreken met een virtuele vriend, vraag je ouders (of een andere volwassen vertrouwenspersoon) om mee te gaan.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Jouw imago op het internet

Jouw imago op het internet © Fotolia

Gebruik je webcam niet bij onbekende mensen en doe voor de webcam ook nooit wat je niet in publiek zou doen (bijvoorbeeld voor je grootmoeder).

Verspreid je foto’s of gegevens niet via je blog of via je profiel:

- sommige foto’s kunnen meer informatie over jou bevatten dan je denkt.

- eens op het internet, altijd op het internet: een gepubliceerde foto verspreidt zich snel en is achteraf nog moeilijk van het internet te halen. Denk daarom goed na alvorens je een foto op het net zet.

- heb je een leuke foto van een vriend(in) en je wil ze op je blog zetten? Vraag zijn of haar toestemming voor je de foto op het internet zet.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Sociale netwerksites

Sociale netwerksites © Fotolia

Gebruik je sociale netwerksites? Laat je ouders dan weten welke, zo kunnen ze ingrijpen wanneer er zich moeilijkheden voordoen.

Ook voor sociale netwerksites geldt trouwens dat het gebruik van foto’s snel fout kan lopen. Daarom enkele tips om je in alle veiligheid te amuseren:

- Netlog en Facebook zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 13 jaar, maar onthoud dat je profielfoto de enige is die niet beschermd is door de veiligheidsparameters.  Je kan dus beter een tekening kiezen of een foto die jou symboliseert (bijvoorbeeld je favoriete voetbalspeler of een dier waar je gek van bent).

- Zet je privacyinstellingen op Facebook op “Vrienden”, zo kunnen alleen mensen die je echt kent je profiel bekijken. “Openbaar” betekent dat alle informatie zichtbaar is voor iedereen en “Aangepast” is ingewikkelder om in te stellen, want je moet er zeker van zijn dat alle parameters correct ingesteld werden.

- Aanvaard alleen echte vrienden, dat betekent dus mensen die je in het echt kent.

- Respecteer andere mensen op sociale netwerksite en in chatrooms, net als in het echte leven. Post geen informatie die anderen zou kunnen kwetsen en verspreid geen roddels.

En ten slotte, geloof niet alles wat je op het internet leest.

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Wat als je lastig gevallen wordt?

Wat als je lastig gevallen wordt? © Fotolia

Word je op het internet lastig gevallen, doe dan het volgende:

- praat er met iemand over.

- reageer in geen geval op vreemde berichten.

- stop met chatten en meld je af

- blokkeer mensen die je lastig vallen

- probeer e-mails of berichten waarin je lastig gevallen wordt bij te houden als concreet bewijs en laat ze aan een volwassene zien.

Indien nodig, maak je een nieuwe nickname aan en creëer je een nieuw e-mailadres dat je enkel en alleen aan je vrienden geeft

Je vindt hier meer info over op www.clicksafe.be

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Noodnummers

Noodnummers © Fotolia

Krijg je problemen op het internet, dan kan je contact opnemen met het gratis nummer van Child Focus, 116000 of neem een kijkje op Clicksafe.be. Dat is de website van Child Focus waarop je goede tips kan vinden bij het surfen op internet. Via de hulplijn kan je ook vragen stellen of een probleem melden.

eCops is dan weer de website van de Federale Computer Crime Unit van de federale politie, een Belgisch meldpunt waar je als internetgebruiker misdrijven op of via het internet kan melden. Je kan er terecht via www.ecops.be

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Iets raar op het internet?

Iets raar op het internet? © Child Focus

Omdat gezonde reflexen best zo vroeg mogelijk worden aangeleerd, lanceert Child Focus een preventiefilmpje voor kleuters tussen 4 en 7 jaar. Bekijk het hier!

Ontdek hier hoe Proximus ervoor zorgt dat jij en je kinderen 100% veilig kunnen surfen op het internet.

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

Waar was jij toen Compact Disk Dummies in 2012 HUMO's Rock Rally wonnen? Vlak voor het podium? Dan was je erbij toen er muziekgeschiedenis geschreven werd, want Compact Disk Dummies waren de eerste dance-act ooit die een Rock Rally op hun naam mochten schrijven.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film, en die trend zet zich ook dit jaar voort. Er gingen al heel wat nieuwe Vlaamse en Waalse films in première tijdens de eerste helft van 2019. En het zit er nog niet op voor dit jaar, want aan het einde van deze zomer en in het najaar verschijnen er met o.a. 'De Patrick' (foto), 'The Best of Dorien B', 'Bastaard', 'Torpedo', 'Cleo' en 'Yummy' nog enkele parels van eigen bodem die je absoluut niet mag missen.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

De Belgische zomer staat niet altijd garant voor zonnige dagen en zwoele temperaturen. Maar niet getreurd. Je kan het zomergevoel zelf maken en je woonkamer vullen met zon door naar een vrolijke, zomerse film te kijken. Van muzikale komedies gefilmd op zonnige locaties tot films over zomerse romances… Check onze 10 favoriete films om de vakantie tot bij jou te brengen.

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

Wat is er de komende dagen de moeite waard om op tv te bekijken? Dat lees je hier!

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Danny Fabry verloor twee tanden na een ongelukje, Kaye Styles moet een gevangenisstraf uitzitten, Hof Ter Smissen uit Thuis gaat gedeeltelijk tegen de vlakte en Evy Gruyaert brengt een boek uit over migraine. Lees hier wat er de afgelopen dagen reilde en zeilde in BV-land en Hollywood!

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Get moving: de meest sportieve films

Get moving: de meest sportieve films

Of het nu een warme zomeravond is of een regenachtige herfstdag, sporten is altijd gezond. Heb je je favoriete sport nog niet gevonden? Bekijk dan zeker deze 10 sportieve films en wie weet vind je een nieuwe hobby, van dans tot tennis, basketbal of zelfs boksen!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Ford lanceert eigen esportsteam

Ford lanceert eigen esportsteam

Het Amerikaanse automerk Ford heeft met Fordzilla een eigen esportsteam opgericht. Het team zal in eerste instantie deelnemen aan toernooien in Forza Motorsport 7, maar ook andere games staan op het programma.

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC heeft een vervanger gevonden voor Niels-Christain "NaToSaphiX" Sillassen. Die werd na amper drie maanden weggestuurd bij HEROIC. Zijn plek wordt nu ingenomen door Johannes "b0RUP" Borup.

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Acitivision Blizzard heeft aangekondigd dat het nog eens twee slots in de vernieuwde Call of Duty League heeft verkocht. Kroenke Sports & Entertainment en Misfits Gaming vervoegen het lijstje.

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

De reguliere competitie van de Summer Split in de LEC nadert zijn conclusie. Het voorbije weekend was het voorlaatste voor de play-offs en de plekjes geraken stilaan ingevuld.

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

Alle deelnemers voor ESL One New York zijn bekend. OpTic was het laatste team dat zich kon plaatsen voor ESL One New York, nadat het zich de beste had getoond in de GG.BET New York Invitational.

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

We lieten onlangs al even vallen dat de prijzenpot van het Dota 2-toernooi The International 9 naar ongekende hoogtes was gestegen en een week voor de start van het toernooi blijft die prijzenpot maar groeien.

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One heeft woensdag de nieuwe truitjes voor het team gepresenteerd en heeft daarnaast de terugkeer van Eli 'Tafikay' Bonny gevierd. Die komt het team wel niet versterken als speler.

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Het voorbije weekend vond EVO 2019 plaats, de hoogmis voor alle esporters in fighting games. Ook België was vertegenwoordigd en er werden zelfs mooie resultaten opgetekend.

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux heeft zijn line-up voor zijn Rainbow Six-team voorgesteld. Het team zal bestaan uit vijf Nederlanders en één Finse wisselspeler.

Top