Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Veelgestelde vragen

Tuttimus, Minimus en Familus Fiber

Selecteer het onderwerp van je vraag:
Terug naar de personalisatie van mijn pack

Klant worden

Ik ben op dit ogenblik klant bij een andere operator en ik wil overschakelen naar een Tuttimus, Minimus of Familus Fiber-pack. Wat moet ik doen?
 1. Als je dat nog niet gedaan hebt, check dan of voor je woning fiber beschikbaar is.
 2. Is er fiber? Dan kun je meteen je Tuttimus Fiber, Minimus Fiber of Familus Fiber-pack samenstellen. Wil je een of meer gsm-nummers behouden, dan moet je bij de configuratie van je Tuttimus of Minimus Fiber-pack evenveel gsm-abonnementen toevoegen (om bv. 2 nummers te behouden, voeg je 2 gsm-abonnementen toe aan je pack).
 3. Zodra je pack geconfigureerd is, word je gevraagd om je online bestelling af te ronden. Je zal ook een datum vastleggen voor een afspraak met een van onze technici, voor de installatie van je aansluitpunt op fiber en de activering van je producten.
 4. Vergeet ook niet om meteen je opzeggingsbrief op te stellen en naar je huidige operator te sturen.
 5. Zodra je bestelling gevalideerd is, zullen je gsm-nummers automatisch gelinkt worden aan je nieuwe Fiber-pack.
 6. Nadat onze technicus langsgekomen is om je aansluitpunt op fiber te installeren en je producten te activeren, kun je profiteren van alle voordelen verbonden aan je Fiber-pack! Vanaf dan kun je ook inloggen op MyProximus om een overzicht te bekijken van al je producten en opties.

Overschakelen naar een Fiber-pack

Ik ben al mobiele klant bij Proximus, maar heb geen vaste producten (internet, tv, vaste lijn) en ik wil overschakelen naar een Tuttimus, Minimus of Familus Fiber-pack. Wat moet ik doen?
 1. Als je dat nog niet gedaan hebt, check dan of voor je woning fiber beschikbaar is.
 2. Is er fiber? Dan kun je meteen je Tuttimus Fiber, Minimus Fiber of Familus Fiber-pack samenstellen. Vergeet niet dat als je een of meer gsm-nummers wilt behouden, je bij de configuratie van je Tuttimus of Minimus Fiber-pack evenveel gsm-abonnementen moet toevoegen (om bv. 2 nummers te behouden, voeg je 2 gsm-abonnementen toe aan je pack).
 3. Zodra je pack geconfigureerd is, word je gevraagd om je online bestelling af te ronden. Je zal ook een datum vastleggen voor een afspraak met een van onze technici, voor de installatie van je aansluitpunt op fiber en de activering van je producten.
 4. Vergeet ook niet om meteen je opzeggingsbrief op te stellen en naar je huidige operator te sturen.
 5. Zodra je bestelling gevalideerd is, zullen je gsm-nummers automatisch gelinkt worden aan je nieuwe Fiber-pack.
 6. Nadat onze technicus langsgekomen is om je aansluitpunt op fiber te installeren en je producten te activeren, kun je profiteren van alle voordelen verbonden aan je Fiber-pack! Vanaf dan kun je ook inloggen op MyProximus om een overzicht te bekijken van al je producten en opties.
Ik heb al een Proximus-pack en wil overschakelen naar een Tuttimus, Minimus of Familus Fiber-pack. Wat moet ik doen?
 1. Je kunt meteen je Tuttimus Fiber, Minimus Fiber of Familus Fiber-pack samenstellen. Noteer dat als je gsm-abonnementen hebt en je ze in je nieuwe pack wilt integreren, je bij de configuratie van je Tuttimus of Minimus Fiber-pack evenveel gsm-abonnementen moet toevoegen (om bv. 2 nummers te behouden, voeg je 2 gsm-abonnementen toe aan je pack).
 2. Zodra je pack geconfigureerd is, word je gevraagd om je online bestelling af te ronden. Je zal ook een datum vastleggen voor een afspraak met een van onze technici, voor de installatie van je aansluitpunt op fiber en de activering van je producten.
 3. Vergeet ook niet om meteen je opzeggingsbrief op te stellen en naar je huidige operator te sturen.
 4. Nadat onze technicus langsgekomen is om je aansluitpunt op fiber te installeren en je producten te activeren, kun je profiteren van alle voordelen verbonden aan je Fiber-pack! Vanaf dan kun je inloggen op MyProximus om een overzicht te bekijken van al je producten en opties.
Ik heb al een Tuttimus, Minimus of Familus Fiber-pack van Proximus en wil een optie toevoegen, verwijderen of een van mijn huidige opties wijzigen. Kan dat?

Ja, dat kan perfect. Opties toevoegen, verwijderen of wijzigen gaat het vlotst rechtstreeks in MyProximus.

Wat gebeurt er met mijn huidige promoties als ik overschakel naar een Tuttimus, Minimus of Familus Fiber-pack?

Als je een gezamenlijk aanbod (gsm-abonnement + smartphone) hebt, behoud je je promotie (de voorwaarden en het aantal producten moeten ongewijzigd blijven). Sommige promoties zijn compatibel met Tuttimus of Minimus Fiber, andere niet. Om te checken of je je promotie behoudt, kun je terecht op het nummer 0800 22 800. Een bezoekje aan het dichtstbijgelegen Proximus Shop kan ook.

Moet ik betalen voor de installatie van mijn Tuttimus, Minimus of Familus Fiber-pack?

De installatie van je Fiber-pack is volledig gratis (waarde: € 59), evenals de installatie van het fiberaansluitpunt in je woning (waarde: € 90).

Wanneer wordt mijn Tuttimus, Minimus of Familus Fiber-pack geïnstalleerd?

Bij de bestelling van je pack kun je zelf de datum vastleggen voor een afspraak met een van onze technici voor de installatie van je fiberaansluiting en de activering van je producten. Deze datum hangt af van de gekozen producten, de producten die je al op je adres hebt en de beschikbaarheid van onze technici.


Bellen en surfen

Ik ben al Tuttimus of Minimus Fiber-klant en ik wil een of meer gsm-abonnementen toevoegen aan mijn pack. Wat moet ik doen?

Je kunt je huidige Tuttimus Fiber of Minimus Fiber-pack gewoon opnieuw samenstellen door er een of meer nieuwe gsm-abonnementen aan toe te voegen. Zodra je bestelling gevalideerd is, worden de bijkomende abonnementen automatisch aan je Tuttimus of Minimus Fiber-pack toegevoegd. Sneller en eenvoudiger kan niet!

Ik heb een Familus Fiber-pack en wil er een of meer gsm-abonnementen aan toevoegen. Wat moet ik doen?

De interessantste formule is een overstap naar een Tuttimus Fiber-pack. Zo geniet je tal van voordelen, zoals een verdubbeling van je surfdata, maar vooral een betere prijs dan voor een abonnement buiten een pack. Stel daarvoor een Tuttimus Fiber-pack samen door er tot 6 gsm-abonnementen aan toe te voegen. Zodra je bestelling gevalideerd is, wordt je Familus Fiber-pack automatisch omgezet in een Tuttimus Fiber-pack. Sneller en eenvoudiger kan niet!

Ik wil van favoriete app veranderen. Wat moet ik doen?

Wanneer je Tuttimus of Minimus Fiber-klant wordt en wij je gsm-abonnementen activeren, wordt WhatsApp standaard geactiveerd als favoriete app. Je kunt een keer per maand van favoriete app veranderen via de MyProximus-app of via onze website.

Hoeveel mobiele data heb ik elke maand nodig?

Als je een occasionele gebruiker bent, raden we je een mobiel abonnement van 3 GB aan. Zo heb je voldoende data om op internet en de sociale media te surfen.

Je luistert veel naar muziek (Spotify), bekijkt veel video's (YouTube) en surft bijna dagelijks op internet en de sociale media? Een mobiel abonnement van 10 GB is dan de geknipte oplossing voor jou.

En als dat nog niet volstaat, hebben we een mobiel abonnement van 20 GB, perfect om al je behoeften in te vullen!

Hoeveel kost bellen en surfen in het buitenland?

Je wilt met je smartphone bellen of surfen in het buitenland? Roaming in de Europese Unie (EU) is gratis. Raadpleeg voor landen buiten de EU onze roamingtarieven via onze praktische tool!

Is het gebruik van mijn favoriete app ook geldig in het buitenland?

Het onbeperkte surfvolume voor je favoriete app is geldig in België en de Europese Unie, alsook in IJsland, Noorwegen en Liechtenstein.

Kan ik het mobiele volume begrepen in mijn Tuttimus of Minimus Fiber-pack delen?

Nee, het mobiele volume geldt voor slechts één gsm-abonnement.

Wat is het verschil tussen de abonnementen Mobilus en Mobilus FullControl?

Met het Mobilus-abonnement kun je in België en in de Europese Unie (EU) in alle vrijheid bellen, sms'en en surfen. Verbruik je meer dan wat in je abonnement zit of reis je buiten de EU, dan heb je de mogelijkheid om je maandelijkse bundel te overschrijden. Je wordt dan gefactureerd tegen het tarief dat geldt buiten de bundel. Je kunt je verbruik opvolgen via MyProximus en dankzij de sms-berichten.

Met Mobilus FullControl behoud je de volledige controle over je budget, want je kunt je maandelijkse bundel niet overschrijden. Met een Mobilus FullControl-abonnement worden je belminuten en je surfvolume automatisch geblokkeerd zodra ze opgebruikt zijn. Je kunt wel onbeperkt blijven sms'en.

Is je bundel opgebruikt en moet je toch bellen, dan kun je online bijkomend krediet opladen, tegen het herlaadtarief.


Proximus TV

Ik wil kijken naar Proximus TV op verschillende tv-toestellen. Wat moet ik doen?

De eerste decoder is altijd inbegrepen bij je Tuttimus, Minimus of Familus Fiber-pack. Wil je een extra decoder toevoegen? Bij de configuratie van je pack heb je de mogelijkheid om tot 3 extra decoders toe te voegen. De prijs bedraagt € 6 per maand per extra decoder. Ben je al Tuttimus, Minimus of Familus Fiber-klant, dan kun je hier extra decoders bestellen.

Ik wil een tv-bundel activeren, wijzigen of verwijderen. Wat moet ik doen?

Je kunt een tv-bundel, zoals Netflix, activeren via MyProximus of je tv-bundel hier bestellen. Het is ook mogelijk om een tv-bundel te activeren via je decoder. Een tv-bundel wijzigen of verwijderen kan echter enkel via MyProximus. Je kunt 2 keer per jaar gratis van tv-bundel veranderen!

Ik wil profiteren van de gratis film die ik elke maand krijg? Wat moet ik doen?

Je Tuttimus of Familus Fiber-pack geeft je toegang tot één gratis film per maand, die je kunt kiezen uit een catalogus van films die regelmatig wordt vernieuwd. Ga naar deze catalogus via je afstandsbediening door te drukken op « On demand » > « Films » > « Kadofilm ».

Ik wil Netflix installeren op mijn decoder. Wat moet ik doen?

Dag gaat snel en gemakkelijk. Volg deze procedure.

Ik wil programma's op afstand opnemen. Wat moet ik doen?

Dankzij de Proximus TV-app kun je gelijk waar en wanneer een opname programmeren of annuleren. Heb je de app nog niet? Installeer hem dan meteen.


Smartphone met abonnement

Ik wil een Tuttimus of Minimus Fiber-pack met smartphone bestellen. Hoe wordt het toestel geleverd?

Als je een Tuttimus of Minimus Fiber-pack met smartphone bestelt via onze website, wordt je nieuwe toestel gratis thuis geleverd. Bij je bestelling kun je de leveringsdatum van het toestel kiezen. Die levering mag niet later dan 30 dagen na de installatiedatum van je pack gebeuren. Er moeten wel minstens 4 werkdagen tussen je bestelling en de leveringsdatum zitten.

Kan ik mijn smartphone op een ander adres laten leveren dan het installatieadres dat ik voor mijn pack heb gevraagd?

Nee, dat is jammer genoeg niet mogelijk. Het toestel zal automatisch worden geleverd op het installatieadres aangeduid voor de installatie van je Proximus-producten.

Moet ik thuis zijn de dag dat mijn smartphone geleverd wordt?

Ja, je moet persoonlijk aanwezig zijn op het installatieadres om je toestel in ontvangst te nemen en de leveringsbon te ondertekenen. Als je om de een of andere reden niet aanwezig kunt zijn, kun je machtiging geven aan iemand anders. Je vindt daartoe een machtigingsformulier op www.proximus.be/volmacht. Print het en vul het in en geef het samen met een recto-versokopie van je identiteitskaart aan de persoon die de dag van de levering aanwezig zal zijn.

Hoe verloopt de betaling van de smartphone?

Als je een Tuttimus of Minimus Fiber-pack met smartphone bestelt, wordt het toestel gefactureerd op je eerste Proximus-aanrekening. Je hoeft dus niets te betalen bij de levering van het toestel bij je thuis.

Is mijn smartphone klaar om te surfen?

Ja. Lukt het toch niet om met je smartphone op internet te surfen, dan kun je je toestel gemakkelijk configureren via onze onlinetool of naar een Proximus Shop in je buurt gaan.

Kom langs, we geven graag meer info

Contacteer ons

0800 22 800

Onze Fiber truck in je wijk

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar